Az utolsó vételi árfolyam az nulla? Biztosan NEM! Akkor is be kellene írni nulla értékkel, de db számot típust be kellene mutatni. Csak ezt nem merik, mert azt jelentené, nem fizetőképes az adós, mert lejárati értéke nulla? Bankok is így értékelik? Ugye nem. Kérdés költői. Köszönöm a segítséget. A GYIK- ban kerestem nem találtam.
Vicces:"Tájékoztatjuk, hogy a Kincstár nem jegyez vételi árfolyamot azon
állampapírok esetében, melyek lejárata, vagy esedékességfizetése
(kamat/tőke) 2 munkanapon belül esedékes. E napokon az állampapír
visszaváltására nincs lehetőség. Ezen időszak alatt a portfólió
értékében az utolsó ismert bruttó vételi árfolyamot jeleníti meg a
rendszer." Nekem sincs benn a listában.
Köszönöm. Ez hihetetlen attól, hogy nem jegyez rá árfolyamot, ettől még névértéken a készleten (portfólió) kellene lennie. Nyom nélkül eltüntetik. Attól még, hogy nem veszik adott nap, a lejárati értéke névérték, mert fizetőképes az állam! Csak nincs eladási értéke. Akkor most már erről is vezessek külön nyilvántartást, mert a Kincstáré megtévesztő? Akkor azt nem látom amire a kamatvágás miatt nincs napi ár? Ha egy papírom van ok, követem. Több típus esetén azzal kezdem, hogy megnézem mire nem jegyez árfolyamot (kamatfizetés napja miatt), ezért nyomtalanul eltünteti...
A leesik a kamat az egy régi megfogalmazás, mikor a papír kötvényen rajta volt a kamatszelvény, amit letéptek mikor kifizették. Az új kamatperiödus elkezdődött, pont ma, de ott még nem halmozódott fel semmi.
Na fussunk neki. Míért futsz egy felesleges dkj kört alacsonyabb kamattal, ha mindenképp bónusz lesz majd belőle? Most beraksz, amennyit tudsz, aztán márciusban is, amennyit tudsz. Emlékszem, ugyanez a becsípődés volt nálad novemberben is, hogy bevárod, míg nagyobb összeg nem lesz. Na de amíg vársz, miért ne kamatozhatna jobban az a meglevő kisebb pénz?
Az a gond hogy Bonusba 1M alatt nem raknék. Minek? Viszont most nem tudok 1M-át Bonusba rakni csak március elején tudnám berakni mert kell mindig kell kb 500e számlapénz az élethez. Gondoltam addig beraknék 500-1M között DKJba az márc 6án lejár és aztán onnan egy Bonus egymillás lekötés. Nem jó?
Nem jó megoldás. Vedd meg a bónuszból amit akarsz már most. A DKJ 6,6%-ot kamatozik, a bónusz többet. Ráadásul bónusz az mindig van raktáron. A nagyon rövid DKJ a vésztartalékra jó, illetve ha pontosan tudod, mikor lesz rá szükség ( pl utazás, esküvő, lakásfelújítás, lakás vételárrészlet).
Köszi. Szerinted az jó elgondolás hogy 1milliós csomagokban pakolom be a PMAPba mondjuk Bonusba és amíg ezek a csomagok összegyűlnek addig DKJ? Nem akarok parkoltatni a kötelezőn kívül se a Pmap számlán se a bankszámlán.
Magyar Állampapír tulajok