Nem FIRE, mennyit hoooooz? Most sokat, kamatforduló után kb. 5%-ot per év. Hogy az most jó-e vagy sem azt el tudod dönteni te is. De jah, elég komoly pakk, jó papírokkal.
Államkincstári kivételre valamivel kalkulálniuk kell amire tervet készítenek. Nem láttam aggódnának. Az aranyat könyvelési értéknek említettem, nem mindegy mennyivel van nyílvántartva. Meglátjuk, mató nem hülye. Azt sem zárom ki eu felé egy nyomásgyakorlás is lehet. Megy a zsugázás minden fronton.
Idő közelsége ? Jún 20 és Júl 20-as papírok. A 26I 1.25% premium és a 28K pedig 1.5%. Ez a pakk napi 50e felett hoz, 16-18 nap alatt ledolgozta 900e büntit. Itt inkább a visszaváltási félelem miatt akarja eladni
Nagy kiáramlás esetén (ami teljesen érthető lenne 4-5% kamat mellett) utóbbi esélye nem kevés. Ezért lesz feladva nekik a lecke, hogy év elején kihoznak-e majd valamilyen alternatívát. Ha nem, az is érthető, hiszen nagy mellénnyel elmondták, hogy nincs már szükségük a lakosság pénzére, ami kb. annyira volt hihető, mint a zseni Matolcsy bejelentése, hogy nem lesz több kamatemelés, majd elszállt az euró 434 Ft-ig.
"Én azt saccoltam 50% fogja kivenni állampapírból a pénzét" Remélem nem így lesz... Ha ez megtörténik akkor a forint árfolyama összeomlana... A kamatokat nem tudják kigazdálkodni, nemhogy a tőkét.. "Van jelentősebb eur tartalék."Ez 2010-ben 2000milliárd államadósságnál, amiket 2-4%-os kamatokkal törlesztettünk volt 35.6/milliárd... Jelenleg 60000/milliárdos+állami vállalatok államadósságnál 47/milliárd... amit 6-8%-os devizakamattal és két számjegyű forint kamattal finanszírozunk.... Az aranytartalék: 100T. piaci értéke 3000 milliárd körül van, ez jelentéktelen tétel költségvetési szempontból... Hogy érzékeld a nagyságokat, csak a tavalyi hiány több mint másfélszerese volt az MNB. aranykészletének, ami a devizatartalék részét képzi... (a devizatartalék az arannyal együtt 47/milliárd) "A KSH előzetes adatai szerint 5018 milliárd forint, azaz a GDP 6,7 százaléka volt a költségvetés 2023. évi hiánya."
El akarja kerülni az 1% bukót. 90 millánál ez 900 ezer Ft, ami nem kevés. Ez még érthető is lenne, de az idő közelsége miatt inkább örüljön, ha 100% és felhalmozott kamat mellett valaki elviszi tőle.
Hová siet? Hiszen nemsokára kamatforduló. Miért nem bízik a Fideszben? Hová siet? Hiszen semmi gond. Büdzsé pluszban, államadósság csökken, gazdaság nő, infláció csökken.
Ma reggel olvastam a FB-on egy 90 millás Pmap csomagot kínálnak eladásra. Nyami.. 2028/K (50M) és 2026/I. (40millió ) Azért ez már FIRE kategória? Mennyit hoz ez évente?
lehet csak egyoldalú híreket olvasol. Ha csak gyorsba rákeresel akkor 20-21ben is fizettek évi 250mrd-ot. De ha úgy nézed a nyereség veszteség egy része az virtuális. A nemzeti vagyon, az aranytartalék folyamatosan növexik. A vagyonelemeket kezelni kell ezek egy részét kiszervezték, de nem eladhatóak.
Magyar Állampapír tulajok