Befizetett a költségvetésbe? Nekem úgy rémlik elvesztette közpénz jellegét, lett belőle Porsche és szőnyeggyűjtemény, márványkád, lakosztály, ingatlanok Dubai-New York tengelyen.
Heti átlag 40-50 Mrd a forgalom amiért "veszünk papírt". Ezt szorozd be 52 héttel. Ez majdnem 2500 Mrd / év. Úgy gondolom ebből lehet kamatot / lejáratot / visszaváltást fizetni még akkor is, ha hirtelen nagy volumen elindulna kifelé a párnacihákba meg a folyószámlákra, hogy a bank befektetve a tőkédet a kamatokkal jól lehúzva röhögjön a markában :D.
Én azzal számolok megjelenik egy olyan webkincstári konstrukció ami friss pénzeket vonz be. Ha valakinek van 1-2 max 10 milliója az könnyebben kiveszi és fekteti be újra máshol..akinek súlyosabb 1-2-500 guriga van a számláján az kevésbé kockáztat és megfelel neki, a tuti az infla feletti 2% kamat.
Miért kellene vészforgatókönyv. Én azt saccoltam 50% fogja kivenni állampapírból a pénzét. Úgy láttam kb ennyit saccol mnb is és más szakértők is. Az MNB gazdálkodik, van valós és virtuális nyeresége vesztesége. Van jelentősebb eur tartalék. Tavalyi évben veszteséges volt MNB de előtte befizetett költségvetésbe. Amikor nyereséges volt mivel szakítottak nagyot? Elsősorban a deviza eladással, most kedvező az árfolyam....tehát? A befektetők olyanok mint a víz mindig a könnyebb ellenállás irányába folynak.. egyrészt kiszámíthatóak másrészt meg lehet nekik adni az irányt. Másrészt amit kivesznek webkincstárból pénzeket azokkal mi lesz? Hova mennek? egy jelentősebb része fogyasztásba megy, ingatlan piacba, vagy befalapokba. Ezek nagy része már adóköteles jövedelmeket termelnek fogyasztást generálnak.. tehát?
Hát igen, ezt a gondolatmenetet így én sem nagyon értem, és hát az általad említett mozgás sem támasztja alá. "Meg kell nézni a forint rovidkotvemyek és a az euró rovid kötvények 1 éves visszatekinto hozamat. A különbségek ki kell adni a forint gyengulest. Különben ugyebár arbitrazs játszana. Hosszú távon a kamat különbség mozgatja a devizában. A többi csak csatazaj . A visszatekinto kamat különbség kb. 6-7%."
Ezt a holdos túlmozgásos faszi leegyszerüsítő gondolatmenetét szépen visszamondja mindenki. Kérdeznék: mi történt a felcseszett alapkamattal és a forint 434->368 menetelésével?
https://youtu.be/UPX0pG3ZXWg?si=dxHLitQXWwsWs5NW Indul a Concorde Relax, a Hold Online Vagyonkezelés féltestvére. Cél a maximális biztonság, illetve minden körülmények között az infláció feletti hozam. Belépés 5 milkától. Csak sikerdíj van,az is csak az inflációt meghaladó hozamra,számlavezetés,állománydíj nuku.
“ zsidók hadban állnak az arabokkal” Nem nyert. Irániak nem arabok, meg amúgy több arab ország is van ha nem hallottad volna . “ ukrán háború már uncsi” hmmm. “ euban orbán elért egy befolyást” ami lassan minuszba megy, vétófegyvert meg lassan kiveszik a kezéből. “ terv a bövités nem lehet üres folt a kék mezöben” lehet svájcról sem hallottál. Kb ennyi szokott lenni máskor is, csak macerás összeszedni.
Magyar Állampapír tulajok