Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tothjoco
tothjoco 2022. 06. 20. 22:28
Előzmény: #168377  Törölt felhasználó

Nem értek egyet! A rossz tapasztalatok miatt vélekednek így. A legtöbb ember beadja az autóját kereskedőhöz mert nem ért hozzá. (És akereskedő ért és k.. va jó a jutaléka.)Ezt tenné az ingatlanával ha nem tudná:
-az ingatlanos elsőre soha nem veszi fel a telefont. Átlagos idő (ha) visszahív 2 óra
- a képek amiket készít általában művészi stílusú sz...néha egy virág, elnyújtott méretű képek ....
-a hirdetés szövegében adatokban szinte mindig van ami "gyanús"(panel, panoráma, fűtés stb)
-nincs tisztában a méretekkel vagy a valamivel és a helyszínen derül ki
-és igen ezek után sajnáljuk a 2-5%-ot- Kérem csak az húzza le a hozzászólást aki nem találkozik RENDSZERESEN a fentiek valamelyikével..
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 22:24
Előzmény: #168373  Placi82
Szia Placi82, tudom, hogy okos ember vagy, viszont a listáról kihagytad a tőzsdéből élőket 🙂. Senkinek és semminek ( se embernek se államnak) nem jó az ami most folyik a világban. Az ok, hogy kimondjuk az elképzelésinket egy ideális helyzetről, ám vagy olyan pozícióban, hogy változtass rajta? Te is tudod szerintem, hogy nem. Max. az életkörülményeiden.  S visszakanyarodván az elejére, ha betonba áll minden, akkor a tőzsde is off... Akkor Te se keresel pénzt. Vagy rosszul látom ?  Ok, vannak hosszú távon is befektetések, ez is igaz.... S ezt ne vedd marásnak kérlek, csupán logikai okfejtésnek 🙂. 
Xcxycx 2022. 06. 20. 22:24
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 22:10
Korunk egyik betegsége, hogy mindenki érteni akar mindenhez... Csakhogy ez egyenes út a káoszhoz, hiszen ha mindenhez is értesz, akkor megsütöd a kenyeredet, felépíted a házadat, olvasod a híreket, megvarrod a ruháidat és a többi és a többi.... Lehetetlen dolog, s legfőkképpen leállítja a pénz útját. Ja, s persze nem marad időd semmire 🤷‍♂️...  Tudom ez agylövés most tőlem 😅, ám lehet, hogy valaki értékelni fogja 🤷‍♂️... 
tothjoco
tothjoco 2022. 06. 20. 22:06
Előzmény: #168371  berlini
Kb 100 ingatlanossal volt kapcsolatom. 10 pontot 2, kilencet talán még három érdemelt. monfjuk azt nem tudom osztályozni aki konkréten elb...ta az ügyletet. Sajnos nagyon híg a szakma, semmilyen végzettség pont elég...
lohran 2022. 06. 20. 22:06
Előzmény: #168374  lohran
Meggyőzödésem ez kb ollan ami csak kárt okoz,haszonrúl szó sincs.
Kb mint a női kenu vagy a többi húlye pótcselekvés
lohran 2022. 06. 20. 22:04
Előzmény: #168371  berlini
Ehho a sok kutyaütő ingatlaho minek ?
Régen a Marx téren volt az ingatlanbörze kirakott hirdetésekkel mégis tanánt aki akart
Placi82 2022. 06. 20. 22:00
Előzmény: #168366  J0hnnyEnglish
Jol latod. Ez a szankciosdi hazavavagja teljesen a termelo szektort. Majd az ingatlanosok, bolcseszek, marketingesek, vendeglatosok, es az allami dolgozok majd termelik a gdp-t.  Jaaa, nem.. :) csak papiron.
Xcxycx 2022. 06. 20. 21:57
Törölt hozzászólás
berlini
berlini 2022. 06. 20. 21:46
Előzmény: #168364  Törölt felhasználó
Igazad van, hogy kikéred magadnak, hogy egy kategóriába soroltunk a kutyaütő ingatlanközvetitőkkel.
Sok olyan eset van, ahol egy ingatlanos igazán hozzátesz az eladás sikeréhez, igy kiérdemli a közvetitőei dijat.
Én is találkoztam egy hónappal ezelőtt eggyel (egy itt élő kinai volt, aki kinaiaknak végzi ezt a szolgáltatást)
Viszont sajnos az én tapasztalatom is többnyire negativ.
Elméletileg minden ingatlanos tudja hogy mit kellene csinálni:
- elsőrangú fotódokumentáció (esetleg videós körbevezetés)
- pontos alaprajz(ok)
- lényegretörő leirás (inagtalanról, környezetről, infrastruktúráról, tömeg és individuális közlekedési állapotról) 
- rezsi megadás
- Ingatlanfejlesztési lehetőségek (bővités, funkcióátrendezés stb)
- kinálati ár belövésében segitség (ami nem mindig egy adott árat kell hogy jelentsen, hiszen más az ajánlott ár, ha sürgős az eladás és más akkor, ha ráérős az értékesités
- a jelentkezők felmérése, a körbevezetésnél megitélni, hogy ki a komoly vevő, vételi árajánlatok begyüjtése, a vevő jelölt kikérdezése és az ingatlan azon előnyeinek kiemelése, ami a vevőnek előnyös (pld iskola közelsége ha iskoláskorú gyerekek vannak)
stb.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2022. 06. 20. 21:38
Előzmény: #168369  Törölt felhasználó
Ez csak attól függ mikor rendeződnek a dolgok. A jelenlegi +1-2 év ahogy írtam és nagy elbocsájtások lehetnek (ha) ez nem rendeződik (A probléma az, hogy USA-OROSZ vonalon egyelőre nem érdek).  "Tisztuljon csak a piac" kérdés milyen áron!
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 21:31
Előzmény: #168368  J0hnnyEnglish
Értem a logikádat, ám ez engem nem zavar. Tisztuljon csak a piac, tisztuljon. Az árháborúsdinak majd vége lesz, meg fognak egyezni odafent a nagyok. Ha nem... akkor akár az az országunk végét is jelentheti, hiszen javarészt az autó iparra rendezkedett be a jelenlegi kormány ( na meg a túrizmusra ) Mondjuk akkor ezek szerint a Nyíregyházán befektető cég ( 1200 munkahellyel) biztos valamit benézett, hiszen az is az autóipart képviseli ha jól emlékszem ... 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2022. 06. 20. 21:15
Előzmény: #168367  Törölt felhasználó
Gondolkozz (vajon miért), 2 havonta lehetne árat emelni a vegyiparban (igaz nem csak itt), a magas energiaárak elviszik a nyereséget, nem tudsz normálisan bért fejleszteni...(benne vagyok)stb autóipar dettó, vagy nincs alapanyag a gyártáshoz. Az építőipar emiatt szerintem nyár végére földbe áll, egyszerűen túl drága építeni, vagy felújítani, a legtöbben kitolnak, elhalasztanak, kivárnak. Minél tovább tart a háború és a szankciós politika, annál nagyobb az esély, hogy a magas energiaár tönkre vágja az összes energiaigényes gyártást.
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 21:07
Előzmény: #168366  J0hnnyEnglish
Már megint ez a tények nélküliség 🙂. Kifejtenéd egy kicsit, ha megkérhetlek? 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2022. 06. 20. 21:05
Előzmény: #168359  greenman76
Jön még kutyára dér! 2023-2024 építőipar, ingatlanosok, autóipar, vegyipar felkészül!
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 21:02
Előzmény: #168363  berlini
Szívesen átküldöm a szerződésem mintáját, meglepődnél, hogy mennyire emberséges 🙂✌️. 
Törölt felhasználó 2022. 06. 20. 20:58
Előzmény: #168356  somogyi
Kérhetném, hogy a frusztrációját ne vetítse ki rám? Az ingatlan értékesítés is egy szakma, s így 10 éves tapasztalattal is tanulok nap mint nap. Soha nem vertem a mellemet, hogy én vagyok a legjobb vagy ilyesmi. Nem érdekelnek se a Kalmárok se egyéb " szekta", ahogy Ön nevezi. Vállalom, hogy mivel foglalkozom, benne van a nevembe: Ingatlanostol - Tudom, hogy hosszú lesz az út, amíg elfogadnak, most is itt vagyok, s állom a sarat. Az Ön élethelyzetének döntéseiért nem vagyok felelős, ám az általam vállalt munkáért igen! S mivel szeretem ezt képviselni, igyekszem művészi szintre emelni. a szolgáltatást. Sokszor elgurul a gyógyszerem az ingatlan hirdetések pocsék minősége láttán, s olyankor mindig felteszem a kérdést : Vajon az adott hirdető kellőképpen megtiszteli a leendő vevőjét, legyen szó 20 vagy 30 vagy akárhány milliós ingatlanról van is szó 🙄?! 
berlini
berlini 2022. 06. 20. 20:58
Előzmény: #168361  Murdoch
......amiben benne áll, hogy az ingatlanos nélkül nem mehet át a zebrán.
berlini
berlini 2022. 06. 20. 20:57
Előzmény: #168359  greenman76
Nem értek egyet veled.
Ársapkát rá.
Marci sértődős miniszter úrnak javasolni kellene.
Ingatlanközvetités max 0,1%-ért.
Murdoch 2022. 06. 20. 20:56
Előzmény: #168360  berlini
Kizárólagost...

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek