Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 02. 16. 17:43
Előzmény: #150378  Boomer
Nagy szeretettel várjuk, szeretnénk valami tényleg komoly támogatás emelést kapni már, mert ami eddig volt, az tényleg smafu. Mint potenciális eladó, egyszerűen megengedhetetlennek tartom, hogy a csok-ból (ami ugye nekem jár, nem a vevőnek, ebben egyetértünk) manapság már egy rendes föld körüli út se finanszírozható. A kormány borzalmasan bánik a felső decilisekkel, ha nem emelik a támogatásokat, akkor még a végén lecsúsznánk a pórnép közé, egy nemzeti kormány pedig ilyet nem tehet. Milyen az a nemzet, amelyik az adóból nem támogatja tisztességes mértékben a gazdag állampolgárokat? Hova jutunk így? 
Tessenek átgondolni azt is, hogy az úszómedencékre való tekintettel az energia és vízdíjakat tovább kellene csökkenteni. Van fogalmuk arról, hogy mibe kerül ezeket megtölteni? Milyen kormány az, amelyik nem támogatja tisztességesen? Na ugye!
Törölt felhasználó 2022. 02. 16. 17:41
Előzmény: #150398  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2022. 02. 16. 17:35
Előzmény: #150396  Landlord
Meg annyira bátor is, hogy kiáll akkor is MZP-vel vitázni, mikor ennyire nyerésre áll, ugye?
Vagy Trump is csak azért állt ki Bidennel, mert érezte, hogy kevésbé áll nyerésre?
Hillary miért állt ki Trump-al vitázni?
stb.stb.stb.
Ebbe az irredenta utcába meg én nem megyek bele, jobb lesz akkor inkább nekem is valami berlini no-go zónában.
Landlord 2022. 02. 16. 17:30
Előzmény: #150395  Törölt felhasználó
A " SOGOROK" a szomszedban. Ok NATO tagok? Nem.
Landlord 2022. 02. 16. 17:27
Előzmény: #150394  Törölt felhasználó
A vezer azert bolcs, mert most meg nem lehet nyilvanosan kijelenteni, hogy vissza akarjuk kapni a teruleteinket. Te peldaul tudsz fegyverrel banni?  Nalatod...
Törölt felhasználó 2022. 02. 16. 17:19
Előzmény: #150394  Törölt felhasználó
Mintha ilyesmiről is szó lett volna, hogy vissza kéne adni a mi NATO tagságunkat is.
Ez is csak kacsa volt, meg hisztéria?
Törölt felhasználó 2022. 02. 16. 17:17
Előzmény: #150393  Landlord
Jó, és mit mondott erre a békemisszió keretében a bölcs vezér?
Landlord 2022. 02. 16. 17:05
Előzmény: #150392  Törölt felhasználó

A youtubon neztem. Nyomtam is egy felfele mutato huvelykujjat :)) Az atomenergia szukseges az energiafuggetlensegunkhoz.
Figyelj...  Az orosz csapatosszevonas azert kellet, hogy megakadalyozzanak egy hohol "villamhaborut" ( a szakadar teruletek lerohanasat es visszafoglalasat . A hoholok igy akartak lezarni az ugyet. Mert az ugye elkerulete a figyelmedet, hogy az egesz hohol hadsereg fesorakozott az szakadar teruletek hataran ugrasra keszen, a nyugat alltal felfegyverezve. Szoval szerintem ezert vannak az oroszok a hatron keszenletben es nem azert hogy elfoglaljak egyesz hoholiat! Bar nem lenne rossz otlet felrarabolni, akkor visszakaphatnank az elvesztett teruletunket.
Törölt felhasználó 2022. 02. 16. 16:54
Előzmény: #150389  Landlord
Aha, Apuci elszaladt "békemisszióra" Főnökhoz, majd az orosz sajtó lehozta rá egy hétre, hogy a nyugat provokálja a háborút, akarom mondani kelti a hisztériát.
Te meg hozzájuk szaladnál atomért energiafüggetlenné válni.
Vannak dolgaitok, az biztos, az ilyen libtard idióta mint én láthatóan nem is tudja követni.
BTW ezt a videót kértem megvédeni https://hirtv.hu/napi_aktualis/ujabb-elemekkel-egeszulhet-ki-a-hazai-csaladtamogatasi-rendszer-2536984 1:36-tól 3:20-ig, ha véletlenül nem találtad volna meg.
Landlord 2022. 02. 16. 16:53
Előzmény: #150390  Kapitanyur
Igen, az abszint akkor volt sikkes, mikor olyan kepeket festettek, mint az avatarod, vagy mia turonak hivjak.  ::)))
Kapitanyur
Kapitanyur 2022. 02. 16. 16:43
A könyvelőm anno két dologra akart rábeszélni (mint csendestárs), 
az egyik tuti üzlet egy kis falusi benzinkút üzemeltetése lett volna…
.
(A másik egy abszint bár volt, abba be is szálltam és azt legalább gyorsan be is buktam.)
Landlord 2022. 02. 16. 16:41
Előzmény: #150372  Törölt felhasználó
Ez marpediglen egy lefutott mecccs. Szerencsere otthon nem szavazo gepek vannak, hanem papiron kell, tollal. Szoval ez a valasztas nem olyan lesz mint a tengerentuli. En is sok mindennel egyet ertek amit torockai mond, viszont Ot nem tudom elkepzelni amint Putyinnal targyal. Volt egy videoja ahol meg kellett volna szorongatnia a vegrehajto kamara elnoket, de nem igazan sikerult neki. Pedig az a csinos ugyvedno is vele volt.
Landlord 2022. 02. 16. 16:36
Előzmény: #150317  Boomer
A kaliforniaiak nagy resze libtard idiota. Egyek meg amit foztek. Aki onnan mas allamba menekulne, meg az utan is utana nyulnanak, hogy megadoztassak. Szerinted Kevin miert nem huzott el a pics.ba onnet Texassba? Pedig akart!
Landlord 2022. 02. 16. 16:29
Előzmény: #150373  tihamer
Igy van.  Neked tobb garazsod van mint profilod   :)))))   Ne hagyd magad. A videkieknek is hallatni kell a hangjukat.
Törölt felhasználó 2022. 02. 16. 16:18
Előzmény: #150385  pickpepe
Nagy összegbe mernék fogadni, hogy a NER nem végez benzinkút üzemeltetést.
pickpepe
pickpepe 2022. 02. 16. 16:10
Előzmény: #150353  Ishar
A benzin/gázolaj árának kb fele jövedéki adó és áfa, nem gondolom, hogy a magyar költségvetés bukik a maximált áron (valamennyit nyilván a mesterséges csökkentés összegéne adótartalmat, azaz kb annak felét) 
magyarul minden megtankolt üzemanyag árának a fele a költségvetésben köt ki, azaz ömlik be a pénz.
Itt egy bukó szereplő van jelenleg azok nem mások mint a kútüzemeltetők
Ők viszik el jelenleg a balhét. A Shell, Omv és a többi multi gondolom kibírja, a MOL részben hazai, de mivel ő termel, finomit kereskedik, sztem a saját kutjain még mindig nyereséges.
Akik az igazi vesztesek azok a magyar benzinkút üzemeltető kkv-k, akik most ezen buknak, nem kicsit, nem cserélnék velük.
egyébként nem értek egyet azzal, hogy nem piaci áras az üzemanyag, gondolom és remélem, hogy max a választásokig tartják fent (mondom ezt úgy, hogy nincs benzinkutam és a vállalkozásaim miatt nem kevés dízelt veszünk) de sokan azt hiszik hogy ez bukta a költségvetésnek, sztem nem. 
nem buta emberek ülnek ott   
Törölt felhasználó 2022. 02. 16. 14:54
Előzmény: #150383  lohran
Ehhez képest te reklamálsz, hogy kevés adót fizetünk :)))
Bár mikor az egykulcsos adót savazod mintha csak egy elejtett félmondatban utaltál arra, hogy nem az olyan sztárgázsit kereső alkalmazottakra gondoltál, mint én :D.
lohran 2022. 02. 16. 14:46
Előzmény: #150378  Boomer
Nu akkor megint adózhatunk,dolgozhatunk az egyáltalán nem rászoruló "családok" jólétéért,luxusáért.
Kemény lesz
Adamsky1976
Adamsky1976 2022. 02. 16. 14:38
Előzmény: #150381  Benzedrine
Tudom, persze, nem a zsömle kicsi, hanem a pofám nagy. Jogi rémuralom van.
Benzedrine
Benzedrine 2022. 02. 16. 14:34
Előzmény: #150380  Adamsky1976
Csak ne panaszkodj, örülj h nem kell fizetned, hogy elkészíthesd a gyógyszert. A benzin nagyker ára péntektől 480Ft fölött lesz. A saját lakással és hétszámjegyű jövedelemmel rendelkező családokat biztos megtámogatják még pármillióval.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek