Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sztanil 2024. 10. 13. 09:06
Előzmény: #228865  izommanujra

"De az adó kulcsok akkor is brutálisak kint ha többet keresel nagyon sokat elvesznek."
Nem sokat tudsz a külföldi adókról, de még a magyarról sem.
Azt a mantrát nyomod, hogy Magyarországon kánaán van, mert az egykulcsos adó miatt sokkal több megmarad az embernek, de közben annyi egyéb adó (és "átnemhárított" különadó) van, hogy sok esetben magasabb a teljes elvonás mint nyugaton. Cserébe ráadásul itthon nem kapsz semmit az államtól.
Egy álomvilágban élsz, ahol egyrészt az az illúziód, hogy alacsony az adó (pedig nem), ráadásul mintha csak az számítana, hogy az ember ne fizessen adót, de azért járjon neki a fejlett infrastruktúra a mások pénzéből (itthon legalább senkinek nem jár, hurrá).
Van egy olyan tévképzeted is, hogy a nagycsaládosoknál általános, hogy mindkét szülő dolgozik és legalább minimálbért keres, ezért szarrá keresik magukat a családi adókedvezményen (amit aztán úgyis visszafizetnek a bolti áruk adójában az államkasszába).
Olyan speciális esetekről meg nem is illik beszélni, amikor egy gyereknek speciális ellátásra van szüksége, hiszen ebben a család minden segítséget megkap az államtól a boldoguláshoz, csak a hálátlan libsik menekülnek ilyen gyerekekkel inkább nyugatra.
De még hétköznapi igények esetén is rengeteg többletkiadással jár egy gyermek tisztességes felnevelése, mivel az adók mellett még fizetni kell a magán egészségügyet és oktatást.
De tudom, legalább a tankönyvek ingyen vannak (ja, Ausztriában is, de ott a hülye tanár még választhat is, ahelyett, hogy a központi narratívát terjesztő könyvekből kéne tanítania).
És persze a magyar családi pótlék is nagylelkű, augusztusban dupla pénz jár, cserébe szeptemberben semmit nem kapsz. Az osztrákok meg augusztusban hozzád vágnak gyerekenként 100 EUR-t, hogy a gyereknek meg tudj venni mindent. De persze ott több az adó, úgyhogy nem lehet megélni.
Xis24 2024. 10. 13. 07:58
Előzmény: #228898  Xis24
Mindenki mazsolázza ki a neki tetsző infót 😃😃😃
Xis24 2024. 10. 13. 07:55
Előzmény: #228897  Xis24
Élénkülnek a ház árak? Élénkül Pest megye? Csökken az érdeklődés a lakásokra? Mik vannak 😃
Xis24 2024. 10. 12. 23:12
Előzmény: #228894  Ishar
Oh milyen igaza volt. Én már értem mit akart ezzel mondani  Kicsit talányos a dolog de szerintem erre gondolt. "Vegyél panelt és soha életedben nem kell dolgoznod" 😃
Freszelés 2024. 10. 12. 21:58
Előzmény: #228894  Ishar
A munkáját-szakmáját sokan szeretik, de a kollégák...
Ishar
Ishar 2024. 10. 12. 21:05
Előzmény: #228875  izommanujra
"Azt szokták mondani dolgozz abban amit szeretsz... és akkor nem kell FIRE re guberálni." ---- Konfuciusz: 'Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod!”. Azt nem tudni, hogy a FIRE-ről volt-e fogalma...
Ecnedam
Ecnedam 2024. 10. 12. 20:47
Előzmény: #228892  izommanujra
Akkor nem jól értelmeztem.
izommanujra 2024. 10. 12. 20:42
Előzmény: #228890  Ecnedam
20 ezer gyerekenként!
https://otthonapenzugyekben.hu/csaladi-adokedvezmeny-2024/
sokmindent rosszul tudtok gondolom azt se tudtad egy 300 e ft os bruttó minimálbér közeli bérből 3 gyerekre 100 e ft adókedvezményt tudsz érvényesíteni? Mert nem csak SZJA ból hanem az összes munkát terhelő járulékból lehet érvénesíteni!
Csak sajnos az ellenzéki médiában mindig hirdetik ez csak a gazdag családok kiváltsága és ők tudják igényelni.. Jövőre a havi 200 ezret két minimálbéres  fogja tudni igényelni ez azt jelenti!
izommanujra 2024. 10. 12. 20:40

Bölcs dolog lesz kivárni a 2026 os választást.. legalább is nekem a sok hitelekkel..
OK ha nyerne a Tisza még jó dolog is kisülhetne belőle megindulnának az EU pénzek és végre felújítanák az összes Panel lakásom ... az EURO bevezetésből is lehet csak nyernénk , elvégre ha EURO lesz esnek a kamatok és az további lakásár katalizátor lehet :)
Nem is tudom miért vagyok egy kormány váltástól ennyire pesszimista.
Ecnedam
Ecnedam 2024. 10. 12. 20:39
Előzmény: #228885  izommanujra

40-ről 80-ra az adókedvezmény 2 gyerekre?
Én úgy tudom 2 gyerekre most 20 ezer az adókedvezmény. Tehát jövőre lesz belőle 40.
izommanujra 2024. 10. 12. 20:38
Jön fel a Tisza nincs miért izgulni :https://www.youtube.com/watch?v=MGGVngu2Dt0&t=2s
izommanujra 2024. 10. 12. 20:31

Pistike12 2024. 10. 12. 20:28
A nem vagyok kem Bela
https://24.hu/belfold/2024/10/12/oroszorszag-kovacs-bela-kgbela-szokes-migracio/
Kovács Béla felszólalásában a lap szerint arra kérte az oroszokat, hogy ne vegyék zokon honfitársainak az országukról alkotott véleményét, mondván, hogy nagyban megtéveszti őket a nyugati média.
izommanujra 2024. 10. 12. 20:25
Előzmény: #228881  Pistike12

Szeretek búvárkodni is imádom a tengert .
Ha megtehetném Ázsiában élnék , de ott 3 gyereknek angol nyelvsuli 600 eft nézegettem.
Ehhez már majdnem milliárdos vagyonnak kellene lenni, hogy én ilyen helyekre családdal ki tudjak menni.
Van az a szint amikor már le is tudnék lépni aztán lehet vissza térnék nem tudom.
Egyenlőre a fapados FIRE tervezem az pedig idehaza kivitelezhető..
Magyarországon a Balaton környékét célozzák meg sokan  a "fapados" nyudíjasok . ( ezt onnan tudom, hogy mert sok Holland Német Angol és most Magyar kint élő nyugdíjas jeletnkezett ah ázra és avégén utolsó nyerte is el .)
Annyira nagyon nem tévedhetnek mikor másik magyar nyugdíjast  (hazatérő ) kérdeztem miért éppen ide jött vissza  és miért nem Petsen él vagy máshol azt felelte neki ott a Kanizsai Balaton régió tetszik ő ott akar bérelni ez volt a válasz. Csak nem tévednek túl nagyot én is ha kicsapom a térképet oda tenném a székhelyem a tenger közelsége miatt meg ott több kirándulni látnivaló van... Ha  végtelen pénzem lenne akkor meg valami luxus villába Ázsiában lennék.
Pistike12 2024. 10. 12. 20:25
Ez a tarajos geci az egesz branccsal vmi elkepzelhetetlen. Bmegben ezeknek valaha torzsszavazoja voltam.
"Szijjártó Péter volt az első, aki magyar részről reagált a kijelentésre, de a szombati interjúban arról is beszélt, hogy szerinte a nyugati országok is felelősek az Ukrajnában kialakult helyzetért. Szerinte a NATO elkerülhette volna a háborút, ha komoly tárgyalásokat folytatott volna a Moszkva által követelt biztonsági garanciákról. Ezzel azokra a 2021-ben megfogalmazott követelésekre utalt, amelyek értelmében a NATO-nak az 1997-es pozíciókba kellet volna visszavonnia az infrastruktúráját, illetve megtiltotta volna Ukrajna NATO-tagságát. Szíjjártó szerint ezek a feltételek elegendőek lettek volna ahhoz, hogy ne törjön ki háború."
Bmeg 97ben Mo nem volt Nato tag!!! 
Pistike12 2024. 10. 12. 20:21
Előzmény: #228880  izommanujra
En nem ertem. Mo maga a kanaan 200ftbol egeszseges kaja, csucs fizu, csak white power. Akkor miert akarnal elmenni? 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek