Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mereszZenesz vasárnap, 20:07
Hihetetlen, hogy még mindig milyen reakciókat vált ki és,  hogy osztja meg az embereket a Bitcoin.
AlonsoAston vasárnap, 18:54
Törölt hozzászólás
AlonsoAston vasárnap, 18:54
Törölt hozzászólás
szieszta vasárnap, 18:27
Előzmény: #115236  kajli_man
Ha jól tudom a nyugdíjalapoknál is lehet válogatni, ki mekkora rizikót mer vállalni. A statisztika azt mutatja, hogy az arany középút a legjobb hosszútávon.
kajli_man
kajli_man vasárnap, 18:16
Előzmény: #115225  harding
Nincs gond, de ezt ne rajtam kérd számon, hanem a nyugdíjalapokon. Beszélgess velük, hogy miért van nekik olyan befektetési politikájuk, hogy mondjuk 60-40%-ban van részvény és kötvény egy portfóliókban? Gondolod, hogy olyan hülyék, hogy nem tudják, hogy jellemzően 20 éves távon a 100-0% jobban hozna? Pont azt szemlélteted, amit írtam, hogy amikor felfele van az irány, akkor mindenki faszagyerek, vagy legalábbis annak hiszi magát. Ráadásul nekik egy kiegyensúlyozott teljesítményt kell hozniuk, nem pedig meglovagolni mondjuk az AI rallit. Nem lehet azt mondani az ügyfeleknek, hogy bocs most medve piac van, ezért nem fizetünk, mert túlsúlyoztuk a részvényeket, amik estek tavaly 30%-ot. Kevered azt, hogy te, mint magánember milyen befektetési döntéseket hozol úgy, hogy ismered magadat, és hogy egy intézmény meddig mehet el (akár jogilag is korlátozva).
szieszta vasárnap, 18:07
Előzmény: #115227  AlonsoAston
szieszta vasárnap, 17:35
Előzmény: #115233  pomperj
Azt gondoltam, hétvégén szabad a téma. :-)
pomperj
pomperj vasárnap, 17:26
Előzmény: #115227  AlonsoAston
Van legalabb 3 bitcoin topik. Sikeresek, jol mukodnek: van BTC es kripto aktualis tema. 
Mi itt ritkan, egy rovid ranezessel megvagyunk;  leginkabb egy  likviditas-jelzo signalkent hasznaljuk.
,
BTC-rol konkret penzkereseti celu beirasokat  szivesen latunk, 
de BTC melletti altalanos  propapgandat nem, mint pl.
.
"  nem csak amerika, de oroszország is konkrét lépéseket tesz a felhalmozás témában, Kína is 
mozgolódik és ha bármelyik nagyhatalom meglépi, onnan a többinek is kötelező lesz",
.
Akinek tetszik a "felhalmozasa", tegye azt.
szieszta vasárnap, 17:23
Törölt hozzászólás
szieszta vasárnap, 17:19
Törölt hozzászólás
szieszta vasárnap, 17:00
Törölt hozzászólás
AlonsoAston vasárnap, 16:33
Törölt hozzászólás
AlonsoAston vasárnap, 16:18
Törölt hozzászólás
AlonsoAston vasárnap, 16:13
Előzmény: #115221  szieszta
Szép mese, a fiatalok 99,99% a azt se tudta mi az a bitcoin akkor, amikor még lehetett házi körülmények közt rentábilisan bányászni..
Eközben nem csak amerika, de oroszország is konkrét lépéseket tesz a felhalmozás témában, Kína is mozgolódik és ha bármelyik nagyhatalom meglépi, onnan a többinek is kötelező lesz:
https://www.kriptoworld.hu/kina-es-a-bitcoin-tartalek-forradalom-a-kripto-vilagaban/
papafilip vasárnap, 15:33
Előzmény: #115223  Nedden
Norvéghoz, NOK-ban lehet a KBC avagy mostmár KH-nál venni. A váltogatás sztem nem a legjobban megérő, de azért megoldható. Nem tudom más szolgáltatóknál van-e, illetve Indiai-t Dél Amerikait nem is néztem eddig.
harding
harding vasárnap, 15:25
Előzmény: #115222  kajli_man
Bocs Kajli, de ez egy tipikus magyar, részvénypiachoz nem értő, 1 Ft veszteségtől is megrettenő vélemény... a nyugdíjalapok, és általában véve a tőkealapok hosszú távon gondolkodnak, és szeretnek reáleszközkbe fektetni. (ingatlan, rv.) A jól megválasztott és diverzifikált portfólió 20 éves időtávon szinte verhetetlen más eszkzosztályhoz hasonlítva. Ha 2024-ben részványbe súlyoztak, akkor nagyon jól csinálták. Abban persze igazad van, hogy vérzivataros időkben az időszaknak megfelelő befeketési politika kell. De a mostani állapot alapján ezt nem lehet kritizálni. 
Moka_Brikka vasárnap, 14:59
Előzmény: #115220  pomperj
Én még nem nagyon láttam olyan csúcsot, amikor a  nagy lefordulást az általános média eltalálta. A gazdasági sem szokta. az indexes cikkben az EWI hivatkozás nekem inkább kontraindikátorként hat. 
Nedden
Nedden vasárnap, 13:51
Előzmény: #115220  pomperj
Ez az amerikai piacról szól, de van ennek jele nálunk is. Viszont Magyarországon a befektetési alapokba egészen jól ment a tőke. Legalábbis évközi beszámolók alapján. 
A Hold is elég agresszív kampányt folytatott, reklám mellett bújtatott cikkekkel.
A magyar piac érdekes lesz jövőre mert az állampapírból sokan fognak kiszállni. Ez szerintem befektetési alapokba fog javarészt vándorolni. Vagy ingatlanba, ami viszont áthúzza a kormány otthonteremtési erőfeszítését mert a befektetők felverik az árakat.
Az biztos az USA nagy kapitalizációjú vállalati részvényekkel jobb óvatosnak lenni. De vannak USA piacon még közepes méretű cégek alulértékelt papírjai és ugye vannak a tipikus menedék részvények. Egészségipar, közmű, közfogyasztási cégek. 
De jobb lenne már más országok, régiók piacán keresgélni. Valahogy hozzá tudnék férni az indiai, chilei, norvég stb. piachoz….
Befektetési alapoknál van bennem egy kritikusság, némelyik hazai idén a világtrenddel nagyon nem mozgott együtt és lemaradt. 
Csak-csak oda jutok a hagyományos értékek továbbra is értékek maradnak! Pl. arany, vagy bánya papírok. Főleg ha ilyen nagy a bizonytalanság. 
kajli_man
kajli_man vasárnap, 13:17
Előzmény: #115217  pomperj
Láttam olyan statisztikát is, hogy a nyugdíjasok portfólióján belül még sosem volt ilyen magas a részvény arány, mint most. Ez köszönhető az ETF-ek térnyerésének, de akár tudják, akár nem, most ők is nagyobb kockázatot vállalnak, mint gondolják. Ez persze addig tök jól működik, amíg emelkedés van és nem kell komolyabb tételt eladni a megélhetéshez. Ha emellé rakjuk, hogy pár igás ló húzza az indexeket, akkor némi költői túlzásal azt lehet mondani, hogy pár vállalaton múlik a nyugdíjasok bizonyos részének az életszínvonala.
szieszta vasárnap, 12:57
Előzmény: #115217  pomperj

A bitcoin birtoklók száma azért ilyen magas, mert régebben szinte minden fiatal bányászott. Ezek a 100 dollár alatti BTC vagyonosok vannak a legtöbben, akik nagy része nem is tudna hozzáférni a bitcoinjához. Arról nem beszélve, hogy nagyon sok egy személyhez köthető tárca van. A blokkláncon minden visszakereshető, de a bányászott coinok anonymak. Ezért senki nem tudja, hogy mennyi személy birtokol bitcoint, csak a tárákat tartják számon.
Azt is kimutatták, hogy a cointőzsdéken  az óriási forgalmat a bitcoinok kevesebb mint 1%-ával generálják, szinte másodpercenként indítva eladást és vételt,  a tőzsdetulajok nagy örömére.
Trump se hülye, soha nem mondta, hogy egyetlen bitcoint venne dollárért, csak azt fontolgatja, hogy a bűncselekmény miatt lefoglalt bitcoint nem adják el, ahogy ezt eddig sem tették. 
Elég nevetséges lenne, ha az elnökük nyíltan kijelentené, hogy jobban bízik egy coinbárók által manipulált értéktelen elektronikus jel lábnyomában, mint a dollárjukban. Ráadásul erre alapozná jövőjüket, stratégiai tartalék formájában.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók