Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Németországot nem tudjuk utolérni mert a Schmidt Mária szerint már nem létezik. :) Fene sem tudja követni, hogy ezek ketten a Matolcsyval éppen merre néznek, dehogy nem látnak az tuti. :)
Cserebe alacsonyabb az ado, szoval vegeredmenyben anyagilag ugyanott vagy, mint Nemetorszagban, de legalabb kozelebb van a tenger, Alpok, Mo. szoval nekem oke Ausztria :D
na mindjárt megyek a pennybe vásárolni megnézem a vajat , 2 napja vettem ott 2db 1,99 ért , mikor október végén vissza jöttem Magyarból meglepödtem hogy a húsáruk kivételével itt minden ocsóbb , alkohol ami Mo-on 3300 frt volt a Lidlben itt átszámitva 2300 frt , dohányáruk is olcsébbak mint magyarban , az bosszantott a legjobban hogy az ársapkás cukorból 4 hónap alatt 2kg-ot sikerült venni ,de annyi elég is volt. Hogy a pick téliszalámi hogy lehet olcsóbb németben mint magyarba azt már végig nem értem
És azt olvastátok, hogy román fogyasztóvédelmi bejelentés alapján az EU vizsgálatot indított, hogy a Fantában melyik országban mennyi a narancstartalom. Az eredmény nem meglepő: 0 és 5% közötti volt (nem mondták, hol mennyi, de ki lehet találni, hol volt zéró). A Coca Cola azzal indokolta, hogy idézem: "Romániában azért ilyen alacsony a narancs mennyisége, mert ott nem szeretik a narancsot" Kemény... Magyarországon sem szeretik, meg azt sem, ha a mosópor tisztára mossa a ruhát, stb...
Horvátban a hét elején vettem akciós parmezánt (16,24 EUR/kg), a sparban a 600 grammos trappista kilós ára 6198 volt. A két sajttípus között van egy méretes minőségi különbség. Pedig Horvátország nem olcsó, általában, vagy régen nem volt olcsóbb....
Na tessék, mi meg Ausztriát akarjuk utolérni! Amikor ott ilyen drágaság és gyenge választék van! Felháborító! Miért ilyen lepattant, csöves, kizsákmányoló országot kell követnünk???
Csak tippelek. Nem lehet hogy a németeknél az élelmiszerek áfája a fő fülönbség ? Étteremben is tételes számlát kapsz pl Burger King hogy a számla 60-70 % a 7% os kulcsal számolják.
“Ki fog akkor ott dolgozni? Migránsok? “ —— Magyar építőiparban 2022-ben a visszaesés előtt már bőven 30 % fölött volt a vendég munkások aránya. Gödi Samsung gyárban kb. 50 % körül mozog a külföldi munkaerő aránya. Debrecenben a BMW gyár és az új akkumulátor gyár munkaerőigénye kb. 12 000 fő csúcsra járatva, ennek kb. fele biztosan vendégmunkás lesz. Figyelembevéve a magyar demográfiai adottságokat, statisztikailag jól látható mekkora a munkaképes korosztályba tartozók létszáma. Ez már 2019-ben elérte Magyarország lehetőségeinek határát, mikor a 4,7 millió foglalkoztatottal csúcsra ért. Csakhogy közben - a KSH szerint is - 580k+ magyar vállal(t) külföldön munkát…. Ergo minden további növekedés/létszám növelés alapja a külföldi munkavállaló lehet(ukrán, oláh, távol-keleti stb). Csodák nincsenek.
Épül helyette pár akksi gyár. Hurrá! Különben sem értem, miért mondják itt páran, hogy kell a munkahely, amikor nem azt zengik állandóan, hogy munkaerő hiány van, meg alig van álláskereső, meg munkanélküli. Ki fog akkor ott dolgozni? Migránsok?
Szóval a fórum konszenzus, hogy legkésőbb a nyárra, őszre fog újra megindulni. Kíváncsi leszek addig is a kommunikációra... Marcika minden héten kicsit vörösebb lesz, kicsit hangosabban kiabálja, hogy :" Minden RENDBEN!!!"
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)