Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
igazad van lehet fel is le is . De itt sokan arról beszélnek , hogy a jegybank elmebetegek gyülekezete. Nem értenek hozzá stb. Mint a focihoz ehhez is mindenki ért. Szerintem baj van (jelzem nem csak nálunk). Mindenhol csak az események után mennek .Tévednek , módosítanak. Ez jó jel. Aztán meglátjuk mi lesz . Jelenleg a kamatfolyosó 12-25 % az alapkamat 13% Ez mindent elárul. Ezek után senki ne csodálkozzon , ha az infláció ( más okok miatt is) hirtelen csökkenésnek indul. Politikai megfontolásból , pénzt mozgatni , egy irányban ebben az esetben pl eur long forint ellenében, vétek Tuti bukás.
Nem mindegy hogy a paritás felé melyik irányból megy a dolcsi.. Az erősebb oldalról vagy a gyengébb oldalról.. eddig ugye ha a dollár euróhoz viszonyítva erősödött a paritás elérése előtt és így a paritás felé ment akkor gyengült a fosrint is az euró gyengélkedése miatt.. Ha lefele ment a dollár akkor meg erősödött az euróval együtt.. De most a ló másik oldalán ülünk.. Ha a paritás felé megyünk akkor a dollár gyengül az euróhoz képest vagyis az euróval együtt erősödünk erősödik a forintunk..., illetve ha távolodunk a ló másik oldalán a paritástól akkor meg erősödik a dollár az euróhoz képest vagyis gyengülünk az euróval együtt..
Ugyanazt írjuk, a túlzott volatilitás önmagában kockázat és feláras, illetve önmagában is növeli a deviza iránti igényt olyanoknál is, akik valójában a napi életben nem is kellene, hogy devizát vegyenek.
Ezt hallottuk 2 hete is, aztán integetett a 434. Meg azt is hallottuk, hogy no migrants more in, ja nem az más, szóval hogy no more kamatemelés. Következetes. Most meg csak gyengül a dollár, szerintem ennyi.
Szerintem nem ez a baja, ezek a szívbajos beteg EKG vonalai, ami nem normális dolog. Miért kellett beesni hagyni 430-ig ???????? Mekkora pénzünkbe kerül ezt innen visszacibálni, ahelyett hogy 350 környékén megtartották volna...? Nem kell ide célárfolyam, csak a régió devizáival tartsuk a szintet... ! Egy bajom van kkv14, ahogy előttem is írták, itt a pénzügyi armageddon eljöhet és a mi mindennapi életünkkel játszanak. Ma, holnap lehet 380 igen, de ugyan úgy a 480 is, semmi garancia nincsen rá - nekem inkább ez a problémám.
Ezt kellene csinálni, nem pedig hülye nyilatkozatot tenni, hogy leáll a kamatemelés. Kb a szokásos duma kellett volna szeptember végén is, hogy a jegybank elkötelezett, és a mindenkori helyzethez igazítja a lépéseket. Megspóroltunk volna egy normális mondattal nemzetgazdasági szinten egy csomó pénzt, jegybanki szinten pedig egy arcvesztést. Nem kellett volna ekkorát emelni sem, és talán 400 alatt tartható lett volna a forint. Na mindegy, a múlt elmúlt, tankönyvi eset volt.
Ez a jegybank elkotelezett a forint mellett, miota? Komolyan erosodik a forint par szazalekot es ti meg itt az egbe kialtjatok, a masik topockban most mondtak be, hogy 300 ig meg sem all. Ez a jegybank es a kormany be van fosva, kapkodnak, nem elkotelezettek. Szerintem meg varj egy kicsit a forint dicsoitesevel
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)