Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
"Az MNB tisztán és érthetően megondta, eddig és ne tovább a ft ellen.
Hidd el, a nagyon gyenge Ft senkinek nem jó, ezért már léptek ellene.
Sokan azt hiszik, hogy a jegybankok ellen lehet menni, pedig az még jól
nem sült el soha a történelemben...." Gaguse
2022. 09. 19. 16:27
"Arra értettem, hogy sokan nagyon jól élnek az országban, de közben
sírnak. A fidesz nagyon sok badarságot csinált az elmúlt pár évebn és én
sem szeretem őket, viszont az hogy az eur árfolyam hova került egy más
kérdés. Mint mondtam, tudatosan gyengítették éveken keresztül, ment a
high pressure economy model ami nem jó. Most megfordult a trend és védik
itt már az árfolyamot, kérdés hogy ezt már senki nem hiszi el nekik. De
elmondták, addig emelik a kamatot ameddig kell, hogy erősödjön a
ft-t..." azután meg mégsem emelték tovább... Gaguse
2022. 09. 19. 16:16 "ha tényleg érdekel 390/410 es sávban való mozgástra tippelek 3 hetes
időtávon, 3 hónap után ha tényleg kiegyezünk az EU-val akkor tartósan
mehet 400 alá, első körben 380 ig..." Gaguse
2022. 09. 19. 16:01
"Már elmondtam. Az eddigi gazdaságpolitika egyik eleme volt (sajnos) a ft
szándékos gyengítése. Amit ott látsz azt maga a kormány és az MNB
csinálta. Viszont az utóbbi időben megváltozott a széljárás és a
kommunikáció, most egyértelműen támasztják a FT-t" Gaguse
2022. 09. 19. 14:34 "Dehogy, hidd el itt mar elerte az ingerkuszobot az arfolyam naluk is. Ha
megnezed a kommunikaciot 180°-os fordulatot vett es megy a megallapodas
es nyalas brusszellel is. Teljesen mas vilag van most mint mondjuk 1-2
eve" mégsem érte el?? Gaguse
2022. 09. 19. 09:26 "2 eve tudatosan gyengitettek a ft-t, most tudatosan vedik 400 korul. Ha
jobb lesz a konjuktura zarni kell azokat a csunya shortokat, csunya
short squeeze lesz. Lehet nem holnap, de hamarosan boven 400 ala megy a
Ft. " Gaguse
2022. 09. 19. 09:23
na látod ezt jól látod! olyan izgalomba jövök tőle, amitől annak a pár embernek aki ezt a játékot gerjeszti egy jól kiszőrösödött lapátnyelet dugnék a s.ggébe, egyre mélyebben, addig, még a száján ki nem tudnám húzni!! Ja és nem csak a nyele menne, hanem úg egyben ;) Bár látom nektek meg a gyengülés hozza ezt az izgalmat... El is tűntél rendesen a topicból szept 20 után... most ,hogy az akkoriban általad áhított 380 as szint helyett megjártuk a 434 et újra visszatértél.. Te afelé tereled a népet, hogy maradjanak benne ebben a FO$ban, mert addig lehet őket lerabolni..
Nem boldogság, ha gyengül, éppen ellenkezője! Ha nem itt élnék, le is szarnám mi megy itt!! Ilyet én is mondhatnék neked, hogy te meg annak örülsz, ha gyengül! Meséld el nekem, hogy a népet hogyan érinti a gyengülés? én nem azt nézem, mint te, meg az origó, hogy elalélok egy nagy piros gyertyától, ráadásul olyantól, ami a 6 hónap alatti 22+%os gyengüléstől hoz vissza 2+%ot ;) https://imgur.com/a/Tl42qNV én hosszú távon gondolkodtam volna az országban, most már rövid távon gondolkodom... rövid távon el kell húzni innen!! Úgy nem nagy csoda fejlődést kimutatni, hogy megduplázzák az árakat 1 éven belül! Ha a nép csak eszik, már akkor is úgy tűnik, hogy megy a gazdaság... Ezeknek termeljen akinek 2 anyja van!! Húzzák rá a f@szukra amit kreáltak, aki meg örül a csúszóleértékelésnek, az tegyen velük amit legjobban szeretne egy olyan ereszes partyn...
Nem a csok meg ezek a szarsagok idezik alapbol az inflat, hozzájarulhat, de azzal inkabb csak az atlag prolit zartak ki abbol, hogy egyszer kevesbé legyen jobbágy. Itt sokkal nagyobb leptekek es sokkal nagyobb volumenek vannak pl.: https://tradingeconomics.com/hungary/money-supply-m2
Szerintem nemzeti minimumokban egyetértés kellene! Se nem Orbán, se nem Gyurcsány , mert ők egymást éltetik. Valami új egység lenne jó. Meg is fog történni! Elzavarják ezeket az elitnek nevezett politikusokat. Hogy mikor ? Ki tudja ? Reménykedem.
Szerintem nemzeti minimumokban egyetértés kellene! Se nem Orbán, se nem Gyurcsány , mert ők egymást éltetik. Valami új egység lenne jó. Meg is fog történni! Elzavarják ezeket az elitnek nevezett politikusokat. Hogy mikor ? Ki tudja ? Reménykedem.
Rengeteg pénzt osztottak ki a bankrendszeren keresztül a 0% körüli hitelek eszméletlen mértékűek. Ezek szépen rontják a Forintot. Matolcsyék minden képzeletet felülmúlva még most is folytatják. Széchenyi hitel,csok,babaváró stb mind megy ki a piacra inflálni a forintot. Igy lett egy 10 milliós lakás ma 40 pár év alatt egy kiló kenyér 150 ről 600.
Népképviselet -választás . A választók küldik a parlamentbe képviselőjüket... Mindig el kell fogadni azt az akaratot . Ha nincs változás ,akkor el kell gondolkozni az okokon . Az durva leegyszerűsítés , hogy birkák. buták stb...
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)