Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Hibatlan orszag nincs. Mindenhol vannak problemak, de azon az emberek probalnak valtoztatni? Szerinted miert van az , hogy lenyegeben 2 ember iranyitja az orszagot 25 eve? Mert az embereknek nincs batorsaga valtoztatni, valami ujjat probalni.
Ez igaz , bennem meg mindig elojon a magyar pesszimizmus. Az iskolaban meg arra mennek ra, amirben eros vagy, hisz ha hulye vagy matekbol, attol meg lehetsz mondjuk egy jo szinesz. Olyan nincs, hogy mindent jol tudsz
Mélyebb dolgok ezek. Történelmi hungaropesszimizmus. Szeretünk sírni, elégedetlenkedni. A bajaink forrását másban keresni. Így pedig nehéz. Egy amerikai akkor is magabiztos, ha fogalma sincs, mi lesz a tettének következménye. Én pedig mostanában merek kiállni globális megbeszéléseken is pl a szakmai ötleteim mellett, köszönhetően az iskolában belém vert szabály és főnök követés tudatalattimnak ez nem olyan egyszerű. Ezért is tartom még mindig borzalmasnak az iskolarendszerünket.
Lehet igazad van. Csak nem szeretem az emberi tunyasagot. Minden ismerosom arrol beszel 30 eve , hogy milyen szar Magyarorszag on es megrendeles akar senki semmilyen valtozast.
Ehhez képest te vagy az egyik legfrusztráltabb a fórumon. Ha ennyire sokat és ilyen vehemensen írsz, azt jelenti, hogy még nem engedted el Magyarországot. Ami nem baj, csak így látszik.
En mar 20 eve elmentem, valahogy megereztem, hogy nem lesz valtozas, ha mindig igyanazokat valtogatjuk, meg tanulni akartam es Itt ragadtam. Azert aggaszt, mert igy mar meg se fordul a fejemben hogy vissza menjek es a gyerekeimnek is meg tiltom. Magyarorszag nak nincs jovoje, amig a nepet babykent kezelik, mindig megetetik, ha sirnak
Szerintem a mertektelen huf nyomtatas es annak haveri korbbe valo kiosztasa miat (tartunk ott ahol), amit soha sem fognak visszafizetni (ezert zuhanunk már a szakadekba). Az eszetlen penznyomtatas mindig inflat szul. Ezert szopta be jobban orbanisztan (ok a lopast uj szintre emeltek) mint pl.: a kornyezo orszagok, ahol még kozel sincsen ekkora infla. (Persze ehhez kell az 1 bites buta, bologato csurhe.)
Ezek megis jatszanak egy ideje. Mas orszagokban lazadnak a 8-9% infla miatt, Itt meg 21 et nyeli a nep, meg ketkezzel fogja is. Szoval egy ideig meg el fognak jatszani a hangyak penzen
Minen Forint ami ezek kezébe landol inflació gerjesztő. Hiába szórja Orbán ki az ingyenpénzt előbb utóbb vagy magas kamatot kell fizetni vagy csökkenteni az ingyenpénzt mert az inflációval nem lehet sokáig játszani
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)