Sziasztok!
Olyan kérédsem lenne, hogy ha bitcoint veszek ATM-ben papír alapon és csak a jövő héten érkezik meg a TREZOR tárcám, akkor azt a bitcoin-t amit megvettem ATM-en keresztül simán eltudom küldeni magamnak a TREZOR tárcára később? (Még nincs semilyen tapasztalatom és csak kis fagyipénzzel játszanék, hogy jobban megértsem.)
Köszi!
Arra azért érdemes odafigyelni, hogy ezek a tőkeáttételes
long/short alapok csak rövid távon működnek úgy, ahogy a nevük sugallja.
Minél tovább tartod őket, annál inkább short volatility lesz a
viselkedésük: struktúrájuknál fogva mindig drágán vesznek és olcsón
adnak el, ez hosszú távon megöli a hozamot olyan eszközöknél, amik
hajlamosak a fel-le mozgásra.
Ha a következő pár
héttel kapcsolatban van véleményed, és azt akarod kifejezni, arra jó ez
az alap. Ha arra számítasz, hogy a Strategy az eddigi nettó vevő
pozícióból nettó eladóba vált és ezzel komolyan benyomja a BTC
árfolyamát a következő 2 évben, akkor ezzel az alappal rengeteg pénzt
fogsz veszíteni az időközben felhalmozódó volatilitás miatt.
https://youtu.be/JcrudlzpDZs?si=iIewNGbT_3xpDMCT Rekordszinten a hosszú távú Bitcoin-tartók kínálata. Úgy tűnik, jöhet a vásárlások időszaka. Ciklusról ciklusra a befektetők ijedtsége egyre kisebb, a tapasztaltabb befektetők kivárnak. Mennyire része a portfólióknak a kriptopiac? Hogyan diverzifikálnak a befektetők? Milyen kockázatok vannak jelen? Vidákovics Attilával, a Mosaic Galaxy egyik alapítójával Andor-Tóth Anna beszélgetett a Kriptoverzumban, a Trend FM-en.
Ő még vár egy lefelé kört a bitcoinban (aranyban is) mielőtt új csúcsokra mennének. https://www.youtube.com/watch?v=Wu5pbHZbRC0 Háromszor zajlott le a XX. században — most a NEGYEDIK kör jön! Ebben a videóban átbeszéljük, miért lehet Kevin Warsh, az új Fed-elnökjelölt tervezete a legveszélyesebb monetáris döntés Volcker óta, és miért áll a globális gazdaság olyan helyzetben, amilyet 1942 óta nem láttunk. A folyamat neve: fiskális dominancia.
Az amerikai államadósság már 39 billió dollár fölött van, a kamatteher pedig évi 970 milliárd dollár — több, mint a teljes védelmi költségvetés! Eközben a Fed új elnökjelöltje, Kevin Warsh egy olyan tervezetet mutatott be, amit minden mainstream közgazdász aláírna — pont ezért lesz pokolian veszélyes. A háttérben pedig ott a 39-29-i FOMC gyűlés, Powell utolsó ülése elnökként, és a Hormuzi-szoros körüli geopolitikai feszültség, ami az inflációt újra a cél fölé hajtotta.
Részletesen elemezzük a három történelmi mintázatot — az 1942-1951-es háborús korszakot, az 1970-es évek stagflációját és a japán Abenomics évtizedét — és bemutatjuk, melyik eszközosztály nyert mindhárom alkalommal, és melyik veszített csendben. Kitérünk Ray Dalio 5 erő-modelljére, a QE5 kódneveire, az Aranynap fogalmára, valamint a Bitcoin, Ethereum, Solana, XRP és arany aktuális technikai szintjeire.
⚠️ Ez nem véleménycikk. Ez 80 év történelem.
Rastani és Cowen közös videója. Ők azt valószínűsítik, hogy még nem értük el a piac alját több mutató alapján. Talán Májusban, de lehet hogy ősszel, amikor a piac a leggyengébb időszakaiban van historikusan. Hogy mi lehet az alja? Cowen szerint a visszaesés 70% körül lehet a mostani ciklusban. Ez a negyedik ciklusa a Bitcoinnak és eddig mindig kisebb mértékben esett vissza a csúcshoz képest. A legelső 94%os volt. Ez 40ezer körüli árat jelentene. https://www.youtube.com/watch?v=LUEsxFQpa0c&t=60s
A Tisza programjából egy részlet. Én úgy értelmezem hogy lazulhat a szabályozás, ha nyernek: A kriptovaluták és a blokklánc-technológiák hazai piaca bizonytalanná vált a jelenlegi kormány szabályozási döntései miatt. » A kriptoeszközök szabályozása több százezer magyar állampolgárt érint, mégsem előzte meg a teljes átalakítást érdemi társadalmi egyeztetés vagy hatásvizsgálat. » A 2025-ben bevezetett magyar előírások az uniós MiCA-rendeleten túlmutatnak, és több nemzetközi szolgáltató kivonulását eredményezték a lakossági piacról. » A kötelező „kapuőr” rendszer mesterséges belépési korlátot teremt, szűkíti a versenyt, és drágább, lassabb szolgáltatásokhoz vezet. 46 GANZ ÁBRAHÁM GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAM » A szabályozás büntetőjogi fenyegetést is tartalmaz, akár magánszemélyekkel szemben, aránytalan jogbizonytalanságot okozva. » A megkettőzött felügyeleti rendszer és a túlzott központosítás növeli a kockázatát annak, hogy a felhasználók ellenőrizetlen, szürke csatornák felé forduljanak.
Rohadt egy narancs országban élünk az már biztos.... Tóni haverja pedig majd megszedi magát ismét és megkopaszt újra mindenkit, mit a SET-ben..... gondolom a SET-ben azóta is gőzerővel megy a nyomozás... itt csak azt nem kapják el, aki Nereseknek és magának gyűjti vagy lopja el az emberek pénzét.... Vicc az igazságszolgáltatás, ha egyáltalán így lehet még nevezni 🤬
December 19-én, kevesebb mint két héttel 2026. január 1. előtt megjelent egy rövid hirdetmény a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) oldalán. Ebben a hatóság bejelenti, hogy a Caduceus Zrt. személyében megvan az első kriptoeszköz-átváltást validáló szolgáltató Magyarországon. Caduceus Zrt egyik vezetője Vesszős Bence Marcell.Bence testvére, Gergely ma Rogán Antal informális összekötőjeként működik kormányzati körökben, ahol engedélyező struktúrákat épít ki, hasonlóan a banki tranzakciós illetékekhez. Vesszős Gergely 2018 májusában kezdett el dolgozni a SET Group-nak, azonban munkaviszonya viszonylag hamar, 2018 szeptemberében meg is szűnt. A vállalat ellen 2019-től kerültek jegyzésre a vizsgálatok, köztük a piaci manipuláció is 2023-ból az MNB által.Külön érdekesség, hogy az MNB 2023. július 31. napjával elrendelte a SET Group Nyrt. részvényeinek tőzsdei terméklistáról történő törlését a nyilvános értékpapír-kibocsátói minőséggel összeegyeztethetetlen jogsértések miatt.A cég weboldala friss, december 19-én létesült vagyis inkább összedobták.Opten szerint a cégben egy alkalmazott van, a rendelet szerint viszont minimum 3 fő kellene. De a fő kérdés, hogy hogyan kezelnék a 600 ezer tulajdonos tranzakcióját.További érdekességek: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=122158762136803307&id=61574099210519Több info: https://www.bitcoinbazis.hu/kriptovaluta-validacio-magyarorszag-velemenyek/
Én egyetértek veled. Ha egy stratégia kevesebbet hoz adott időtávon egy instrumentumban, mintha benne tartotta volna a pénzed végig,akkor az nem jó stratégia ,ráadásul egy csomó időt vesztegettél azzal, hogy rosszabbul járj.. Ez ugyanaz, mint amikor az aktívan menedzselt befektetési alapok alulteljesítik az adott eszközosztályt, amit kezelnek,ráadásul magasak a költségeik. Aktívan menedzselni, csak akkor érdemes, ha felül teljesítesz. Az arany pld , a részvényindexek és SZTEM a Bitcoin is olyan instrumentum, ahol a DCA-zás minimális kockázat és minimális befektetett idő ,energia és hozzáértés nélkül ad piaci hozamot ,ami követi a gazdasági növekedés mértékét. Ezekben lefele ható kockázat (csőd, elértéktelenedés)) gyakorlatilag nincs, mint az pld egyedi részvényekben. Aki ennél is magasabb hozamot akar annak kell aktívan kereskednie, de ahhoz már olyan hozzáértés és időráfordítás kell, ami túlmutat egy átlagember lehetőségein, aki nem akarja az idejánek jelentős részét ezzel töltenie.
Erről a fogamzásgátlás jut az eszembe. Ha a nők RENDSZERESEN beveszik a tablettát, akkor nem esnek teherbe. Viszont, ha a nők CSAK EGYSZER NEM VESZIK BE A FOGAMZÁSGÁNLÁST, AKKOR TEHERBE ESHETNEK. A lényeg, adott egy műveletsor, amit ismételnek naponta. Ha csak egyszer eltérnek az eredeti szabálytól, akkor új útra lépnek, ami azután már nem az eredeti út, hanem egy új, mert azzal terhesség párosul. - Ha a én (vagy bárki más) RENDSZERESEN lépésről lépésre követem a leírt példa alapján a kereskedést minden 7. napon, ha long az adott hónap, akkor az pont olyan, mint amikor a nők beveszik a tablettát, akkor nem esnek teherbe, amegkapjuk azt az eredményt, amit a táblázatba leírtam. Viszont, ha a nők CSAK EGYSZER NEM VESZIK BE A FOGAMZÁSGÁNLÁST, AKKOR TEHERBE ESHETNEK. Tehát, ha csak egyszer nem követem az eredeti tervet és kihagyom vagy módosítom egy alkalomra, majd vissza állok az eredeti tervhez, az már onnan nem lesz teljes egészében eredeti, hanem egy teljesen új stratégia, aminek más lesz a végeredménye. A lényeg, adott egy műveletsor, amit ismételek havonta. Ha csak egyszer eltérek (vagy más eltér az eredeti szabálytól), akkor új útra lépek (lépnek), ami azután már nem az eredeti út, hanem egy új, mert azzal terhesség párosul, mert ehhez új eredmény párosul. A szabály szerint a 2026 január 1 érték alacsonyabb, mint a 2026 január 6, ezért jelenleg 2026 január 7-től long, amit hónap végéig kell tartani. Nem tudni 100%-ig, hogy valóban nyereséges lesz e a hónap végére a long pozíció és lehet, hogy pont most veszít az, aki meglépi. De csak ezzel a hozzáállással lehet végig csinálni ezt a tervet. Oda kell tenni a tűzbe a kezünket és nem gondolkodni-Ha eddig működott, akkor ezután is működni fog alapon. Aki most elkezdi, aroknak majd 2026 vagy 2027-ban derül ki, hogy mennyire volt jó döntés hinni ebben a logikában. Tehát nem februárban fog ez kiderülni. Én így csinálom, bárki követheti papíron, mint egy játékot. Én úgy álltam ehhez, hogy olyan pénzt fektetek be, ami nem fáj, ha elvesz. Én így álltam hottá. Van, akinek egy 10Mft, kinek 1Mft, Van, akinél ez a vonal 100 000Ft, de van, akinél 30 000Ft. Én másképp ellenőrzöm minden hónapban még mindig a logika megbízhatóságát: 1: Megvizsgálom mindig, hogy volt e olyan hónap, amikor kimaradtam egy emelkedésből, mert a logika szerint nem szabad longolni, ezeket a hónapokat ellenőriztem és negyon kevés esetben lett volna mégis jó a long, tehát nem számít, tehát jó az eredeti logika. 2: Azt is ellenőrzöm mindig, azok a hónapok, amikor nincs long, akkor valóban eset e az árfolyam. És 85%-ban kimondható, hogy igen. Tehát ez is azt erősíti, hogy ez a logika, ami alapján longolok, ez megbízható. A csodálatos matematika, amit gyerekként mindenki utál :)
Igazad van azért sem érted mert kereskedésre adott stratégiát. Te pedig befektetési szempontból elhelyezett hosszú távú pénz hozamát látod. Befektetek vagy kereskedek nálam nem ugyanaz. Hosszútáv fundás háttér és meggyőzödés más időtávot követel mint a rövid táv spekuláció akár csak TA alapon.
Kedves fórumtárs, ahogyan írtam is zéró tudás és meggyőződés hiány az alap amit társítok egy számokra alapuló stratégia esetén. Nem értek hozzá nincs indikátor nincsenek hírek és nem keresek belépő árat, sem hullám se fibonacchi szintek csupán buy gomb. Ehhez képest tartottam pozitívnak. Az eset amire te gondolsz az már hit és meggyőződés kérdése is, és azt feltételezi hogy megatív jel esetén más instrumentumba azt a tőkét nem tudom tenni, sőt évekig. Utólag tudjuk hogy az a verzió nyert volna a legtöbbet. A kolléga fix tőkével periódikusan írta le a példát vagy igen vagy nem verzióhoz.
Bitcoin
Olyan kérédsem lenne, hogy ha bitcoint veszek ATM-ben papír alapon és csak a jövő héten érkezik meg a TREZOR tárcám, akkor azt a bitcoin-t amit megvettem ATM-en keresztül simán eltudom küldeni magamnak a TREZOR tárcára később? (Még nincs semilyen tapasztalatom és csak kis fagyipénzzel játszanék, hogy jobban megértsem.)
Köszi!