Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nézz már körül. Szétloptak mindent és kizsákmányolták az országot. Felszámolták a demokráciát. Ez a 432es árfolyam igen kedvező még jelenleg. Kipukkant a lufi.
A forintnak nem igazán de az országnak igen. Nagyon elszaladt már a ló a narancsmutyival. Vitya olyan messze elrúgta a pöttyöst hogy már a holdról sem látszik, 10-15 évvel ezelőtti önmagát köpi szembe nap mint nap.
Miért tértünk el ennyire a régiós devizáktól? Miért nem védik a forintot sem kamatemeléssel, sem intervencióval? Miért az elmúlt 3 hétben történt ekkora esés (400-433), hiszen az alapvető problémák már korábban is megvoltak?
Azert irtam lejjebb 360 at mert legalabb annyira szakadtunk el.a regios devizaktol. Es a regioban is mindenki ugyanannnyit fizet a gazert, es hasonlo lyukat ut nekik is a kulker merlegben a cseheknek romanoknak, lengyeleknek. Szoval ez se indok a 432 es eurora. Nem védik, intervenciozni kellene a 36mrd os tartalekbol. De nem csinaljak. Ez a kerdes. Hogy miert? Erre nem talalok logikus magyarazatot. Es zavar.
10 mrd euró a külker mérleg hiánya évente. 36 mrd euró a devizatartalék, de azt nem lehet mind felhasználni. Ebből vagy IMF lesz, vagy horror összegekért kell hiteleket felvenni, vagy államcsőd. Az EU nem fog gyorsan pénzt adni.
Nem kötelező visszavásárlási árat adni rá. Az 1% meg bármikor lehet újra 2% vagy még ennél is több. Jelen helyzetben szerintem semmi nem szól az mellett, hogy 2029-ig kölcsön adja a pénzt. Ahhoz reális kamatok kellenének és nem jóval infláció alattiak.
Termeszetesen ugy gondolt volna en is, hogy nem.lett volna szabad bejelenteni a a kamtemel3si stopoty meglepetesszeruen emelhettem volna 2×75 bazispontal, az egyszeri emeles helyett. Es utána lebegtettem volna annak.lwhetos3get, semmikeppen se zarom ki es zarom le a kamatemelesi ciklust . Es mikor senki se szamit ra radobok meg 100 bazispontot, akkor 13% helyett 14% lett volna az alapkamat es ott a bizonytalansag a shortosoknak. Mert hiaba a funda, ha dragul a shortos koltseg, es az intervenciok leszivatjak a shortosokat, es ott a nagyfoku bizonytalansag is. Akkor nem ezt a palyat latnank.
Biztos vannak shortok is, és biztos önerősítő folyamat is lenne, de ennyi pénzzel szerintem 410-ig se tudnád visszanyomni. Szerintem a forintnak fundamentális hibái vannak. Az általad elmondottak akkor érnének többet, ha mellette mondjuk felnyomnák a kamatokat is. Akkor még 1 Mrd se kellene és 400 alatt lennénk.
Én is kisöpörtem minden PMÁP-ot, hiába a beetető csoda kamat (11,75%) 20,1%-os infláció mellett. Tudod ki fog ezeknek a trógereknek hitelezni 2029-ig ilyen kamatok, ilyen valós infláció (nem a statisztika hamisító féle kamu) és ilyen forintgyengülés mellett. DKJ, még ha kisebb is a kamat, de tövid idő után hozzáférek.
Lenyegtelen. 36,5 mrd van. Ha holnap kellene az egesz,se lenne kevesebb 34 mrd euronal. 1,2 mrd euro intervencio, az egesz shortos allomanyt kiutne,es ugye a legjobb vevo a shortos!!😉 Ergo, a hatas tobbszorozodne a shortos nagymerteku tőkeátetek miatt. A fenti ok miatt lenne mondjuk 2 mrd euro intervencio, az kb 10 mrd al erne fel. Az pedig 360 ala kuldene arfolyamot 🤣. Szoval nem értem. Mert ha az a cel hogy a forint megtakaritokkal finaszirozzak a hiteleseket,es az egyeb problemakat Az szerintem olyan hazardjatek mint az orosz rulett 6 golyoval. Hisz toluk varjuk az allamadossag finaszirozasat. Na de igy?? Szoval meg mindig nem kaptam logikus valaszt. A politikat felreteve, nem ertem a gazdasagi logikat, vagy lehet hogy en nem latom csak.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)