BTC ma -8%. A Japan Kozp, bank ma bejelentette, hogy ujabb kamat emelesre keszul, es ezzel lenyegeben egesz Azsiaban (tehat az egesz vilagon) csokkenti a likviditast, hiszen az elmult 2 evtizedban BOJ egyik allando likviditas-forraskent mukodott, a yen-carry-trade technikan keszresztul. , A bitcoin az, ami a likviditasra legeloszor es leg-elesebben reagalt eddig is. A mai napon ket honap alatt -33% eses van, es lathatoan nincs vege. , https://imgur.com/a/pXhBeOx . Ha a BTC a 74.5k supportja ala esik, akkor az mar komoly technikai kart jelentene. Az mas kerdes, hogy ezt 1-2 napon belul vegigsopori a penzugyi rendszer az egesz vilag kamatain. ,
Saját részvényt nem lenne ésszerű most visszavásárolni.Ehhez az LTV-nek szerintem 40% alá be kellene menni másrészt akkor már inkább az adósságcsökkentésbe kellene vagy beruházásra költeni a pénzt.Ez most az idegek játéka. Ahogy a JP Morgan elemzője is írta: a befektetők (kicsik) a kapituláció határán vannak.Az alulértékeltségről: épp most számoltam ki egy német fórumban, hogy kb mennyire van túltolva a kamatokra hivatkozva az árfolyam.Tavaly szeptember végén az árfolyam 34 euro volt. Akkor a mélyponton a 10 éves kamat 2,02% volt. Ma 2,75%. Tehát ma 0,75%-kal magasabb a refinanszírozás. Számoljunk: 2026-ban 3886m 2027-ben 5248m 2028-ban 4790m adósságot kell refinanszírozni. 2026- 3886x0,0075=29m 2027- 5248x0,0075=39m 2028- 4790x0,0075=36m 29+39+26=104m/3=34,67m az évenkénti plusz kamatköltség. 34,67/848 (részvényszám)= 0,04 euro/ részvény. Ennyivel kevesebb az eredmény. Ha egy fair 15 P/E szorzót veszek alapul akkor 0,6euroval alacsonyabb árfolyam indokolt számszakilag. Tehát ma 33,4 euron kéne állni az árfolyamnak a realitásokat figyelembe véve. Ezt összevetve a mai 25,8 árfolyammal látszik, hogy mekkora az irracionalitás. Arról, hogy az algók így vannak programozva nem a Vonovia tehet. Ők most fegyelmezetten kézben tartják a pénzügyeket és menedzselik az üzletmenetet. Bár befektetőként tetszene az osztalékemelés ami valószínűleg az eredmény függvényében lesz is, de azt elvárom a menedzsmenttől, hogy tartsák magukat a meghatározott osztalékfizetési %-hoz és ne szórják ki felelőtlenül a pénzt. Azért ne emeljenek rajta mert az árfolyam alacsony.
SPY daytrade Marad az eddigi chart es varakozas: Tovabbra is minimum 6850 fole varjuk ezt a rallyt, a wave(3) csucs fole. Es tovabbra sem lehetunk biztosak, hogy ezzel csak az elso (4-5) hullampar, vagy mindket vart (iv-v) hullampar is keszen lesz-e? (pedig ez fontos kulonbseg lehet a tovabbiakra) . A support eppen 6800; ha a kitores elott letorne ala, akkor ujra kell gondolni a szamozast/varakozast. , https://imgur.com/a/TXz1ErT
Tudod, hogy nekem is sok van belőle, de lassan tényleg jó lenne valami hír is azon kívül, hogy jobbak az eredmények. Például növelhetnék az osztalékot, vehetnének saját részvényt, ha annyira alul van értékelve stb.
Ez a forint erősödés elég kitartó. Usd es eur kitettség miatt minden megszerzett kis apró porlik el a forint erősödése alatt. Valami tipp esetleg mennyi lehet még a kakao benne?
Vagy van olyan B terv is? hogy a 10.000 fontos TSM mernok tudni fogja, hogy +50% fizetessel es mas bonuszokkal azonnal atveszik oket. Megnyugtatjak, nincs mitol felni. Es nem is erdemes elmenekulni, sot. Vagy mind a 76.000 TSM alkalmazott ezt mar most jol tudja? Az a parezer ocska politikus meg hadd fusson. Azokra nincs szukseg, hagynak egy kijaratot nekik.
Gopro nagyon h4-en nekem továbbra is 1-2 gyanús (flat c gyanús a pull back). w1-en élek a gyanúperrel, hogy ez fraktál lesz. Ha így lesz, akkor kb. 2, de maximum 4 héten belül nagyon meg kell indulnia az árfolyamnak. Ha nem indul meg ezalatt, akkor elvetem a fraktált.
Le akarja zárni a Tajvani-szorost a nemzetközi hajózás elől. Vagy be van írva régóta minden "5 éves tervbe" Tajvan visszaszerzése, Kínával egyesítése. A történelmileg rebellis sziget "átnevelése". Van ott még más high tech is nemcsak a chipgyártás. Most az a divat, hogy mindenki szemet vet valamire, így ők is megtehetik.
eleve a jol kepzettek le fognak lepni a tamadas napjan, a gyarakat szabotazzsal tonkreteszik. de most tenyleg, mi ertelme tajvant megszallni? sima teruletszerzo haboru?
SPY daytrade A futures esett egy kevesett, eppen eleg jo egy (iv) hullamnak. Abban bizonytalan vagyok, hogy egy vagy ket (iv) hullam van keszen; valoszinubb hogy ket (iv) van keszen, es most a masodiknak megy fel az (v) hullamos parja. , Nagyon bizonytalan, milyen ereju es milyen mely korrekcio fogja a piros (v) elkeszulte utan kovetni. Egyelore felre allok, az a biztosabb; most nem tokeleteseen tiszta alaku a szerkezet, sot konnyen atszamozhato az a-b-c korrekcios alakzatra is. , https://imgur.com/a/MwZOrQ3
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.