Nem engem kerdeztel, de Trump elso urakodasa idejen paran megtanultuk hogy adr (leteti jegyet) kerulni (pl Xiaomi adr torlese kapcsan). Kinai reszvenyt csak kinai tozsden venni. Én ezt a Saxoval oldottam meg. Azt kell mondjam szuperul mukodik a rendszeruk.
Elég, ha megnézed a román elnökválasztási történetet. Rengeteg fiatalt érne el a tiktokon keresztül. Amúgy a demokraták Izrael-barátsága miatt Trumpra szavazó arab amerikaiak mellett a másik darwin-dijas csoport lesz előbb-utóbb a robinhoodos, kriptós bro társaság, akik szintén nagyon nyomták a Trump-párti szövegeket a választás előtt.
Most nagyon sokat lehet tanulni a tőzsdéről, élőben. Legnagyobb tanulság nekem most, hogy lényegében az egész tőzsdeindex maga a hangulatindikátor, nem lenne szükség semmi másik hasonlóra. Az árfolyammozgás abszolút hangulatalapú, miközben ad1., még semmi sem biztos, ad2., az ellenkezője sem biztos, ad3., még ha valamelyik + vagy - hatás következne be, sem látható pontosan a mértéke. Mindezek ellenére a tőzsde megpróbálja kitalálni, hogy akkor most melyik verzió valósul meg, milyen mértékű lesz a hatása és ennek megfelelően reagál az árfolyammozgásokkal. Természetesen a jövőt próbálva beárazni, eltalálni kikalkulálni... Csak ennyi az egész. Ja, hogy aztán esetleg nagy eséllyel majd egy más, vagy egészen más fog valójában megvalósulni, nos az senkit nem érdekel.
Érti bárki is ezt a TikTok mániát? Én mint content creator utoljára tenném fel a videómat ods, ugyanis messze a legrosszabbul fizet és a legkevesebb aktív felhasználót adja cserébe. YouTube a király minden tekintetben, metà, insta jönnek utána. Mind made in usa, eredeti amcsi tőzsdei cég. Miert a titok kell ennyire? Szaros szoftver, bármikor másolható, lehetne jobbat csinálni bármikor.
Ha Kína mellett EU-val is vámháborút kezd, akkor szinte biztos a recesszió. Nekem az a tippem, hogy Kína is jobb üzletet akar és nem Trump szabályai szerint fog tárgyalni. Nagyon kell a tiktok neki, de nem adják, úgy tesznek mintha nekik annyira fontos lenne, amikor már felrobban mert nem adják, akkor kérnek majd mindenfélét, meg garanciát is, hogy másnap nem kel fel megint bal lábbal.
Talán 2022 végén volt a határidő a kínai cégeknek, hogy az usa könyvelést alkalmazzák transzparens módon az adr listázott cégek esetében A határidőnek 2.5 éve vége, semmi se történt. Jó kis adu maradt az ingujjban, simán elő tud kerülni mint tárgyalási alap.
Úőgy tűnik az előző eszmefuttatásaim kezdenek beérni és USA-EU kiegyezés már meglehet a jövő heten. Viszont számítok rá, hogy az EU még húz egy lapot és visszatámad, hogy jobb pozícióbol tudjon tárgyalni. Kínával meg marad a vám, szerintem az 54% mindenképpen egy idejig, a 104% meg valószínüleg a TikTok, vagy egy egyszerű a megalázkodás miatt mehet lejjebb...
aki amugy kinai papirokban keresi a "megvaltast", mert hogy most mar majd kina fog menni, nem USA (ezzel most nem azt akarom mondani, hogy USA menni fog, mert szerintem az USA-t trampapa a földbe allítja), nos, az gondolkozzon el döntésén, hacsak nem közvetlen Kinaban tud befektetni (szerintem itt senkinek sincs kinai szamlaja :o))... Nem tudjuk ugyanis, hogy ez az egesz vita trampapa es Kina között nem e vezet majd oda, hogy egy nap felebredünk es a kina ADR-ek nem kereskedhetöek az USA-ban. na az lenne az orosz moment, ahol nagyon sokan buktak bele a Gazprom befektetesekbe... szoval csak kinaval is ovatosan szerintem.
Ma a tegnapi munkát folytattam: folyamatosan shortoltam a NatGas-t, aranyat, olajat (minden enapi hullámot) Más instrumentum ma nem volt. Eredmény: 35 zárt pozi (ebből 1 db mínuszos), +8,5% nyereség.
Volt egy olyan érzésem, hogy ez bekövetkezik, bár igazából holnap reggelre számítottam volna rá egyben. Gyanús volt, hogy az egyenlegem megközelítette a szerdai szintjét, (kb 0,4% hibádzott hozzá), erős késztetést éreztem, hogy adjak minden részvényt , de ahogy várható nem tettem.
Ez tévedés. Az optimális vagyon szintjének elérése után ugyanis a jelenbeli fogyasztás elhalasztása vagyis a promt haszonáldozat magasabbá válik a jövőbeli fogyasztás elérhető hasznánál. Magyarán egy bizonyos szint felett már egyszerűen nem éri meg megtakarítani, mert a többlet vagyon hasznossága elmarad attól mintha fogyasztanál. Ha jól emlékszem ezt Ramsey bizonyította be valamikor a '20-as évek végén...
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.