maxhell

Regisztráció: 2017-09-16 11:51:40

Hozzászólások száma: 85

Utolsó hozzászólás: 2020-03-12 20:45


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus 2020. 03. 12. 20:45
"Budapesten a II. kerületi  Vízivárosi Irodaház egyik bérlőjének dolgozójánál is koronavírust diagnosztizáltak - értesült az index.hu. Az ingatlan üzemeltetőjétől úgy tudni, hogy  a betegséget a mai napon diagnosztizálták, és az operatív törzs által közölt esetszámban már ez a magyar beteg is szerepelt. A koronavírusos dolgozó saját bevallása szerint nem járt külföldön, és nem is érintkezett külföldiekkel, több mint egy hete beteg volt - írta alap."
Amúgy a beteg egy hete már beteg volt és járt dolgozni? Vagy egy hete már beteg volt és otthon volt eddig? Mert nagyon nem mindegy...
CoronaVirus 2020. 03. 11. 21:36
Köszönöm, korrekt.
Minden esetre nagyon remélem, hogy nem igazolódik. 
CoronaVirus 2020. 03. 11. 19:38
Szóval örülök, hogy törölve lett az információ, de most is azt gondolom, hogy nem alaptalanul vetettem fel. Továbbra is azt remélem, hogy a tesztek negatívak lesznek az érintetteknél. 
Forrás: gyulaihirlap.hu
Cikk és információ, nem én mondom:
https://www.gyulaihirlap.hu/129745-a-gyulai-korhazban-ket-esetnel-varnak-a-laboratori
CoronaVirus 2020. 03. 11. 12:06
Én remélem, hogy nem igaz. Amúgy ez nem hír, hanem ez egy lehetséges információ, amiről ha igaz, ha nem minél hamarabb jobb lenne tudni. Egy gyulai ismerős mondta. Hogy ő mi alapján mondta azt nem tudom.
CoronaVirus 2020. 03. 10. 06:25
Ha dolgozni mész mozoghatsz, egyébként maradj otthon. Viccesek ezek az olaszok, ha dolgozni mész nem támadhat meg a vírus?
CoronaVirus 2020. 03. 09. 22:36
Amúgy az a gond folyamatosan és még mindig, hogy egy, de inkább több lépéssel az intézkedésekkel az országok le vannak maradva. Először lezártak egy kis régiót olaszban, sokkal nagyobb területet kellett volna. Aztán a fél országot, az egészet kellett volna, most az egészet, már régen késő. Most már a többi országnak kellene, igen, amíg talán, talán nem terjedt tovább a betegség korlátozásokat eszközölni. A másik, hogy ezek az intézkedések is nagyrészt szóbeliek úgy látom, mármint, hogy még ugyanúgy mozoghat mindenki lényegében országon belül, és mire megvalósítják tényleg a mozgások korlátozását, késő lesz. Most a többi még elvileg nem fertőzött országnak kellene ezeket a szigorú intézkedéseket bevezetni, és akkor lenne talán esély több időt nyerni, és a terjedést lelassítani. De majd mindenhol megvárják, amíg kimutathatólag már több eset lesz, ami valójában sokkal több ki nem mutatottat jelent, és csak akkor kezdik el a kisebb intézkedéseket bevezetni. Az pedig már késő lesz. Tényleg az a mákunk, hogy ez nem igazi halálos vírus, mert ha az lenne tényleg, akkor tényleg nagy baj lenne. 
CoronaVirus 2020. 03. 09. 21:47
Amúgy ez is egy nagyon jó és igaz gondolat. A háziorvosi kar nagyon elöregedett nálunk, 60, 70 feletti dokik még sokan aktívak. Tekintve, hogy éppen ez a korosztály kiemelten veszélyeztetett, és a betegekkel való kontaktus magától értetődő ebben az esetben ráadásul úgy, hogy lehetnek közöttük nem diagnosztizált koronások, még ebből fokozottabb orvoshiány is lehet.
CoronaVirus 2020. 03. 09. 20:29
Lehet, hülyeség, amit írok, de most van egy olyan gondolatom, hogy egy idő után "immunis" lesz a víruspara cunamira a népesség, (nem magára a vírusra), azaz egy idő után már úgy lesz a többség vele, hogy lesz, ami lesz, csinálni úgy sem lehet semmit, és elkezd mindenki ugyanúgy élni és viselkedni, mint ahogy korábban a normál időkben. Vagy másképpen fogalmazva, van ugye az a dolog, hogy a legrosszabb dolgokat is valamennyire meg lehet szokni és erre számítok, hogy rövid időn belül ez lesz. Természetesen, a jogos elővigyázatosságra továbbra is szükség lesz, csak erre a folyamatos pánikoltatásra nem, és az szépen abbamarad. Főleg, ha látja is a népesség, hogy ha lesznek is a környezetében beteg emberek, azok túlélik, és nem halnak meg. Onnantól talán jobb lesz a helyzet, az életben is és a tőzsdéken is. 
CoronaVirus 2020. 03. 08. 21:53
Ez jó. Most olvasom, hogy az olaszok minden turistát hazaküldenek a fertőzött területekről... Hadd vigyék haza, hadd terjedjen el most már tényleg mindenhol... Szuper. éppen hogy senkit sem lenne szabad hazaküldeni, hanem mindenkit ott kellene tartani, amíg a karantén tart... 
CoronaVirus 2020. 03. 08. 07:24
Amúgy a karanténnak maximum annyi értelme lenne, hogy a fertőzés terjedését lassítja, de megállítani csak akkor tudná, ha 100%-osan az összes beteget és fertőzöttet be tudják karanténozni, ami tekintve a 2 hetes lappangási és ezalatti fertőzőképes időszakot szinte lehetetlen küldetés. 
A karantén szerintem is többet árt, mint használ emiatt. Lényegében emiatt az egész népesség szív, gazdaságilag, és minden tekintetben. Míg ha nem lenne karantén, mi történne? Minden menne a gazdaságban ugyanúgy mint eddig és szokásosan, több lenne a beteg, esetleg a halálos áldozat is, de azt a politika nem engedheti. Mert ugye valamit tenni kell, az, hogy értelme nem sok, az mindegy. És ezért kell, az amúgy majd ki fog derülni, értelmetlen karanténozás. 
Az, hogy Kínában lecsengett a járvány egyben hihetetlen és szinte kizárt. Ezt valaki elhiszi? 
CoronaVirus 2020. 03. 08. 07:18
Valahogy úgy, amúgy. Ugyanis, ha van egy olyan (zárt) légtér, amely vírus partikulumokkal telített, akkor az egészségest a sima szájmaszk nem fogja megvédeni, (mert piszkálja, elmozdul, leveszi, oldalt bemegy, arcához ér mégis, illetve a vírus részecskék a sima szájmaszkon is áthatolhatnak). Ellenben, ha a beteg emberen van rajta, akkor jobban megakadályozza a vírus kibocsátását, köhögéskor tüsszentéskor, természetesen ez sem 100% hatékonyságú, de kevesebb lesz a légtérben a vírus, és így az egészséges megmenekülhet.
CoronaVirus 2020. 03. 07. 21:34
Nem taposok bele, de azt mindenképpen tudni érdemes, hogy a szájmaszkot nem preventív célzattal kell(ene) viselni, (mert nem véd meg nagy eséllyel a fertőzéstől adott esetben), hanem azoknak, akik már biztosan betegek, azoknak kellene hordani, azért, hogy ne terjesszék tovább a kórt. 
CoronaVirus 2020. 03. 07. 21:22
Apropó szájmaszkok. Namost, hogy stílszerű legyek és egyben képzavarral is éljek mindenki orrba - szájba veszi a maszkokat. A kérdés a következő. Láttok-e az utcán tömegével, vagy ritkábban maszkot hordó embereket? Mert ahol én lakom, egy közepes megyeszékhelyen, nem jellemző egyáltalán, hogy hordanának az emberek, utcán, boltokban, bárhol. Szóval, kinek mi a tapasztalata?
CoronaVirus 2020. 03. 07. 13:45
Amúgy az 5. idős és egyéb betegségekkel is küzdő koronavírusos férfi esete fontos lesz abból a szempontból, hogy ha ő túléli, akkor az jelzésértékű, hogy azért mégsem olyan veszélyes talán ez a vírus. Szóval mindenképpen hajrá neki, mindannyiunk érdekében.
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2020. 02. 29. 20:57
Pontosabban minden csak spekuláció... :) Az, hogy spekulálunk, az is...
CoronaVirus 2020. 02. 29. 14:02
Álljon meg a vírusmenet! A következő kérdésre tud valaki válaszolni? Szóval, hogy hogy is van ez? Elvileg nem úgy kellett volna kezdődnie egy eddig ismeretlen betegségnek, hogy rettentő sok fertőzött, sok halál, ezer számra, senki nem tud semmit, mire az egészségügyi adminisztráció felismeri, hogy itt van valami szokatlan van, valami bibi? Hogy ez valami új fertőzés és betegség? Lehet, hogy rosszul emlékszem, de már nem rémlik, hogy hogy kezdődött, de nem valahogy úgy, hogy már előre... lehetett tudni, (de honnan?), hogy ez egy veszélyes új vírus, és már az elején úgymond pár esetszámnál felismerték a veszélyt, és elkezdték az elkülönítéseket, karanténokat, kórházépítést a kínaiak? Mégis honnan tudták előre, hogy ez egy új és ilyen veszélyes betegség lesz??? Nekem ez nagyon furcsa, és nem igazán áll össze a kép. Szóval, hogy valahogy fordítva történt minden. De cáfoljatok meg.
CoronaVirus 2020. 02. 23. 07:16
Ebben az esetben (betegek és fertőzöttek vannak) a 2 hetes karanténnak sok értelme nincsen, maximum csak annyi, hogy lelassítsa a fertőzés terjedését. Mert mi lesz 2 hét után? Feloldják a karantént? Akkor még ugyanúgy lesznek újabb betegek és fertőzöttek... Tehát tulajdonképpen a karantént minden ilyen területen addig kellene fenntartani, amíg ott a teljes járvány le nem cseng, azaz a legutolsó megbetegedéstől számított legalább két hét... Nem? 
Mtelekom 2020. 02. 18. 18:32
Most vegyek otp-t 15 ezerért? Megtenném, de másnap az is zuhanna vagy 10 %-ot kapásból... 
Mtelekom 2020. 02. 18. 16:47
Ennél már az opus is jobb, ott legalább a remény megvan az emelkedésre valamilyen csoda folytán, de ezen már a csoda sem segíthet. Ezek után, kinek kell ez a részvény? Mtel részvénnyel rendelkezem, sajnos.
Mtelekom 2020. 02. 18. 16:45
Ezt nem gondoltam volta, hogy az osztit csökkentik. Hihetetlen, komolyan. 

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek