Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Freszelés péntek, 19:24
Előzmény: #266599  Goldstein17
tényleg nincs szükség rájuk. de ők nem közpénzből élnek. jellemzően.
Goldstein17 péntek, 19:11
Előzmény: #266594  Freszelés
"tanarak jórésze menjen a sóhivatalba, mondjuk ez igaz a hivatalnokokra", a programozókat, informatikusokat valamiért kifelejtetted., 95 %-ukra már most se lenne szükség. 
Freszelés péntek, 18:58
Előzmény: #266597  Zanza2
hat en mindenfele aprobb kihagasert (randalirozas, bkven potyazas, konnyu testi sertes, stb) nem hosszadalmas kuzdes utan figyelmeztetest,meg 20ezer forintbuntetest meg ilyeneket adnek, hanem 1-5-10-50 olyan kurva kemeny botutest h 2 hetig a labara se tudjon allni. es rend lesz. 
de hat nem szoktak csipni az otleteimet. en veletlenul senkit se pofoztam meg es veletlenul a szalami kodja helyett sose huztam be a repaet...
Zanza2 péntek, 18:06
Előzmény: #266594  Freszelés
Gyerekeknek körmös, felnőtteknek botozás - oszt rend lesz...
N0MAD péntek, 16:15
Előzmény: #266592  Bandita
Nem bírja a konkurenciát ha más panaszkodik vagy dicsekszik :D
greenman76
greenman76 péntek, 15:03
Előzmény: #266593  tihamer
Amennyiben a pszichológiai teszten elbukik, mert depressiós, életunt, eltanácsolnád...??
Ki fog akkor oktatni...??
Lehet jobban meg kellene őket becsülni, mind erkölcsileg mind anyagilag!
Tudod te hogyan működik manapság egy iskola? 
Bármilyen konfliktus van esetleg tanár - diák között, a szülő azonnal a fenntartóhoz szaladgál, ahol előveszik a tanárt központilag.
Buktatni technikumban szinte már alig lehet (nem cél), rád szólnak már azért is fenntről, ha túl sok egyest adtál (Kreta modullban követhető, külön apparátus vizslatja) és minden egyes diák esetében fejlesztési tervet kell írnod. 
A technikumok az "életükért" küzdenek, alig tudják elindítani a tervezett osztályaikat, gyerek hiány van szinte mindenhol.
A sokszor lusta disznó gyerek meg röhög a markában mert nagyon is tisztában vannak már ezzel.
Manapság már a farok csoválja sajnos a kutyát...
Freszelés péntek, 14:38
Előzmény: #266593  tihamer
hát az arra alkalmasoknál egy gemini ingyenes fiók is bőven jó. végtelneítve magyarázaz, bármeddig, tökjól.. a kérdés hogy egy 7-8-10-14-17 éves talál-e magában annyi erőt, hogy csinálja így. vagy kell a baszogatás. mondjuk talán a robot is tudja azt.. mert azért a tanár nem csak oktat (sajnos) hanem fegyelmez is. 
de ja. a tanarak jórésze menjen a sóhivatalba, mondjuk ez igaz a hivatalnokokra, de az agilis csapatokban az agilis munkatársaim sem kivételek: a hülyeségen pörgünk, okoskodnak, frusztráltak, egymást szopatjuk.. minek.
minden szar. :D
tihamer
tihamer péntek, 14:21
Előzmény: #266584  Freszelés
Sajnos a pedagógusok kb 90 %-a életunt , depressziós típus a folyamatos monoton munka, ismétlődő napok, évek, évtizedek miatt.
Pszichológiai vizsgálat kellene minden évi orvosi alkalmassági vizsgálattal párhuzamosan.
Vagy humanoid robot oktasson?
Bandita péntek, 11:58
Előzmény: #266591  N0MAD
Slash-t vigasztald meg, mert csak a mínusz maradt neki, mint örömforrás. 
Mittomen pl ilyennel, hogy a lenyugvó napnak is van ereje.
N0MAD péntek, 11:14
Előzmény: #266590  Bandita
kicit cipős, dobozból?
Bandita péntek, 08:22
Előzmény: #266587  slash
Nem tehetek róla, hogy foglalkoztak velem a szüleim. 
És ha nem is cipősdobozból:DD de inkább mindenki szegény volt anno, nem voltak nagy különbségek a társadalomban.
Persze ezt te is tudod, mert fiatalabb vagyok valamivel, 80as évek elején születtem.
Tipikus péntek, 06:58
Előzmény: #266556  kkv14
1. Úgy néz ki ezt màshogy látjuk
2. A nevelés nem az iskolában zajlik leginkább , hanem jó esetben otthon
3. Olyannak kéne felnevelni őket akik értenek hozzá és tudják őket szeretni, akár nevelőszülő is ha értenek hozzá
N0MAD péntek, 06:43
Nem csak gyerekként utáltam az addig örülj amíg gyerek vagy/iskolába jársz mondást...
Utáltam is az egészet. A meló melletti tovbbtanulás fárasztó volt de azt már élveztem is valahol.
Melóban legalább szükséges rész vagy és van valami becsületed, a kollegák is kell hogy viszonyuljanak hozzád. Nappali oktatásban meg kiaszott nyersanyag vagy a tanárok összes frusztrációjának levezetésére. És a gyerekek se kis ártatlan angyalkák ám mint a mesékben... És amikor dolgozol legalább nem kell otthon kérned egy fagyira vagy egyáltalán hogy kimenj a házból ha tele van a fejed....
Azzal együtt hogy nem minden tanár egy baro.m nyilván, de hogy a megbecsültségi szinted az utcai kutyaszőr környékén van az elég jól előkészíti a vállalati és társadalmi kultúrába illeszkedést később. Nyilván a kényeztetés és ajnározás se jó, de....
Mert mi van ha a tanárnak nem álllt fel vagy a férjének, vagy igen de másra? Hát levezeti.
Hogy mi a tanulság? Ne egyél mosatlan gyümölcsöt.
slash
slash péntek, 06:12
Előzmény: #266577  Bandita
és mindezt egy cipősdobozból.. kemény idők lehettek.. 
Sony123 péntek, 00:51
Előzmény: #266402  Firekiller
Ez döbbenetes az hülyeség amit írsz. De tedd nyugodtan, mond azóta vezérigazgató lettél??
Bandita péntek, 00:26
Érdekes, nekem csak a felsőoktatás tűnt ilyennek, persze ott is volt kivétel, tisztelet neki(k).
Freszelés csütörtök, 23:32
nekem volt egy marek kva szar, emberileg alkalmatlan tanarom alsotol-egyetemig mindenszinten, a tobbseg meg csak siman semmilyen: tulestunk a dolgokon, letudtuk a nagyon kotelezot.
jot nem tudnek mondani.
szomoru vagyok mert latom h mi var a gyerekemre. dolgozni ezerszer jobb mint barmilyen szinten iskolaba jarni. pedig dolgozni se jo. :-D
szieszta csütörtök, 22:08
Előzmény: #266581  N0MAD

Nekünk a gimiben volt, szinkrontolmács angol tanárunk. Szociban nem nagyon volt angol tanár, mindenki oroszt nyomta.Az osztályunk 2 csoportra volt osztva, nekünk a tolmács jutott, a másik csoportnak egy fiatal tanító néni, aki néha még a yes és no-t is keverte. Ennek ellenére ők versenyeket nyertek, mi meg tanultuk a 12 igeidőt és még a nevemet sem tudtam megmondani.
A mi tanárunk nagyon jó volt angolból, de tanítani??? Csak megutáltatta.
Bandita csütörtök, 21:25
Előzmény: #266581  N0MAD
Nem tudom, nekem még mázlim volt minden téren, utána x évvel már nyugdíjba mentek a rendes tanárok. Most meg ami van, az siralmas.
N0MAD csütörtök, 20:40
Előzmény: #266577  Bandita
de iskola is legyen, szakrajz tanár pöccent be és mondta hogy akkor röp rajz következik.
sima vagy kockás papírra?
mindegy mindenkinek egyes lesz.
javára írom hogy fejből rajzolt a táblára drótkupacot amit három nézetbe kellett volna ábrázolni. Értette a témát csak tanítania nem kellett volna. Mondjuk nem is nagyon tette.
De elvárta.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek