Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Freszelés péntek, 10:36
Előzmény: #266019  berlini
remélem nem panaszkodsz sose azért, mert koszos, retkes a város. csipegeted felfelé más szemetét? szar az iskola? adsz ingyen órákat és megmutatod hogy köll tanítani a gyerekeket?
kisbarátom.
berlini
berlini péntek, 10:10
Előzmény: #266017  Freszelés
ment a minusz.
Az ne panaszkodjon, ne szidja a regnáló kormányt aki képtelen elmenni szavazni.
Ez a cigány öregasszonyok szinvonala.
Goldstein17 csütörtök, 22:16
Előzmény: #266015  Freszelés
A vicc az, hogy a Napraforgó utcaban epp a visszafogottsagon es a praktikumon volt a hangsúly, a korszak villáihoz képest  kis alapterületű, gazdaságosan fenntartható otthonokat terveztek kifejezetten kis telkekre. A hangsúly a praktikumon volt: a házak jó tájolást kaptak, beépített szekrényekkel, modern konyhával és hatékony térkihasználással készültek. A telep egyfajta kísérletként szolgált annak bemutatására, miként lehet a modern életformát mérsékelt költségek mellett megvalósítani. Amúgy iolyan építész sztárok terveztek ide házakat teljes berendezéssel  mint Kozma Lajos és Molnár Farkas.
Freszelés csütörtök, 20:49
Előzmény: #266016  N0MAD
Az a baj hogy tökmindegy hogy mit gondolok. 1/8M ráhatásom van a közügyekre. Így nem pocsékolom az időmet a szavazással meg ilyenekkel. Viszont nagyon figyelem hogy mi történik, mert a saját életemre 1/1 ráhatásom van.
Ha celeb lennék, nagyhatalmú gazdag ember vagy politikus, akkor nyilván mérhető lenne talán a ráhatásom. De a társasházunkban azt nem tudom elérni az 5% szavazatrészemmel hogy először nyílászárókat cseréljünk és utána fessünk a lépcsőhőzában. Meg hogy fontosabb a tető rendberakása a postaládacserénél.
És tudom. ha mindenki így gondolkodna... megértem ha mások hisznek a szavazósdiban. én nem.
N0MAD csütörtök, 20:18
Előzmény: #266015  Freszelés
Az egyéni életstratégia az mindenképp fontos, ez nem vitás. 
De nem képes mindent kiváltani vannak dolgok amikre nem megoldás. Ezeket hívjuk közügyeknek és ha ebben a (pici) részét (sok) ember nem veszi ki az csak segít elbaszn a dolgokat.
Megértem a költözést is, én is mozdulásra képesen tartottam magam, de ez se megoldás persze mindenre. 
És amúgy nem jó elengedni széles társadalmi csoportok kezét mert abból szigorúan az következik hogy két géppisztolyos kell minden ATM mellé mint délamerikában itt-ott, meg lehetőleg kettő az autódba. És ezt nem a drasztikus szigor szokta megoldani, sőt, lsd délafrikai köztársaság. Ezeket a dolgokat lassú sziszifuszi, költséges és kényelmetlen módon kell orvosolni.
És mégegszer: nem azt mondtam ne a gyereked tedd az első helyre, se azt hogy ne költözz és inkább áldozd fel magad.
Freszelés csütörtök, 19:42
Előzmény: #266014  N0MAD
olyan környékre kell költöznöm amit a tömeg nem tud megfizetni. ez a napraforgóutcás rész nem is tűnik rossznak. 
vagy szedem a sátorfámat családostul és odaköltözök ami a legkevésbé szar: vissza svejcba vagy új-zéland. mittudomén. zsákolni kell a pénzt meg kurrens tudást tartani. mert rajtam senki se fog segíteni, mitöbb egyre jobban szívnák-szívják a vérem. az egyéni életstratégiákban hiszek.
N0MAD csütörtök, 19:22
Előzmény: #266013  Freszelés
úgy kb az egész társadalom.
A tanárnak semmi lehetősége kb a beíráson kívül, a lelkibeszéd hatásosságát csak tippelni tudom, de az is az oktatástól veszi el az időt. 
A szülő amúgy mit tehet ha már elbaszott lett a gyerek (mindegy elhanyogálstól, szülők melóhalmozásától, vagy eékényeztetéstől, leszarástól) nem kevés embertől hallottam.
Etetni kell, meg nem verheti, nagyon max a telefont tudja elvenni, de az is kérdéses.
Saccperkb senki nem tehet semmit, a hatóságok meg békésen pingvineznek amíg bűncselekmény nem történik.
Csatlakoznék bölcs mondásodhoz: nem tudom mi a megoldás, de kurta sürgősen ki kellene találni a megoldást mert ebből kurta nagy gáz lesz. (és nem is érintettem a leszakadó régiókat, ez normál háttér melletti helyzet)
És ez nálunk viszonylag friss rácsodálkozás de pl anglia felől elég régóta hallani a full neveletlenül randalírozó gyerekekről és a késelő nagyobbakról (mielőttmég: messze nem csak a bevándorló vagy gyarmati rétegek problémája) És itt se hoztam fel a white trash réteget.
Freszelés csütörtök, 18:32
és a nyakamat rá hogy ezek a pokoli dolgok nem előzmények nélküliek... de azért megvártuk azt, amig tényleg rettenetes dolgok történnek. emiatt bűnös az egész intézmény, a szociális intézmények, a rendfentartók, a mindenkori hatalom, estébé.
Freszelés csütörtök, 18:27
Előzmény: #266011  Freszelés
ja és bőrszíntől függetlenül oldanám meg a helyzetet. nekem teljesne mindegy hogy szőke, barna, fekete vagy fehér miatt nincs rend. a büntetés ugyanaz lenne. persze emberi jogok. :)
Freszelés csütörtök, 18:26
Előzmény: #266006  Goldstein17
"értelmi fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó tiszalöki bentlakásos iskola egyik lányneveltjét két iskolatársa bántalmazta és megerőszakolta. Partvisnyelet dugtak a végbelébe egy 16 éves fiúnak a mátészalkai mezőgazdasági szakközépiskola kollégiumában. Az egyik vezető lap tudósítása szerint „két 10-12 éves lány bántalmazott egy kilencéves lányt a fábiánházai általános iskola vécéjében, majd több diák szeme láttára erőszakkal egy vécékefe nyelét dugták a hüvelyébe.."
végtelen ilyen hír van. sajnos. az integráció ezeknél nem működik. legalábbis ahogy eddig próbálták. biztos az integráció meg a mégtöbbmegértés a megoldás.
Freszelés csütörtök, 18:22
Előzmény: #266005  Goldstein17
hogyne határozná meg az egész osztály állapotát egy-két bomlasztó. tele vannak a hirek ilyenekkel, amikor szétcseszik egy egész osztályt egy kezelhetetlen erőforrás. és egy helyen csúszik meg ez az egész: az az egy szemétrevaló nem hajlandó rendesen ülni, viselkedni, stb. de nem csoda, mert otthonról ezt hozza. hát ne legyen kötelező iskolába járni. megszüntetném. de azt is, hogy munka nélkül el lehessen lébecolni. kényszermunka + ötven botütés ha nem dolgozik valamit. másnap 100.
Freszelés csütörtök, 18:19
Előzmény: #266001  Zanza2
tudom. de nem írhatom le, mert még a szomszédos fórumokból is kitiltanának érte.
Goldstein17 csütörtök, 17:49
Előzmény: #266007  Pistike12
Nem lesz semmilyen jelentősége, ezért merik meglépni. Ha lenne, maradna.
Pistike12 csütörtök, 17:47
Gatyat felkotni
https://www.portfolio.hu/bank/20260611/lakashitelesek-figyelem-dontott-a-tisza-kormany-megszunik-a-kamatstop-842780
Van ra esely h hamarosanbaz osp kovetkezik. 
Ma Magyar Peter elmondta, hogy cel az arbitrazs lehetosegenek felszamolasa. 
Par napja irtam. 
Ingatlanpiaci aremelkedes evekre megszunik. Realban 100%
Goldstein17 csütörtök, 17:40
Előzmény: #266000  Pistike12
Sajnos a cigányság tömbökben él, így nehéz az integráció. Egy jó osztályban a nehéz sorsú cigány gyerekek nagyon sok olyan dolgot tudnának ellesni a társaiktól, amire otthon nincs lehetőségük. Hosszú távon ez lenne a leghatékonyabb módja a társadalmi ellenségeskedés felszámolásának.
Goldstein17 csütörtök, 17:34
Előzmény: #265999  Freszelés
Az hogy a saját gyereked érdekét képviseled teljesen érthető, de valószínűleg nem a melette ülő bőrszíne fogja meghatározni az előmenetelét. Annál inkább az egész kis közösség (az osztály) együttműködési képessége, amit általános iskolában az osztályfőnököknek kell folyamatosan monitorozni és segíteni. Ha ez hiányzik akkor az integráció nem fog működni. 
Pistike12 csütörtök, 17:30
Előzmény: #266003  Pistike12
Latom eszleltek a TISZAnal a patkanyszagot... Vegigneztem a videot es a szo szerinti interjut. Szo szerint azt mondta, hogy  ha nem fogadjak a cigokat, az egyhazi iskolak bezarva. A 6 es 8 osztalyos gimnaziumoknak nincs ertelme, meg kell szuntetni.
Ma
"Rubovszky Ritával folytatott külön megbeszélésen tisztáztuk a sajtóban megjelent félreértelmezéseket. Közös érdekünk, hogy eloszlassunk minden olyan feltételezést, hogy az egyházi fenntartású iskolákat vagy a 6 és 8 osztályos iskolákat bárki meg akarná szüntetni”– írta Lannert.
A patkánysaga meg jobban kitunik a mai utan. Felreertelmeztek a mondatait. Nem akarja megszuntetni! 
De bmeg. 2017ben is ezt mondta es egy hete is. 
Pistike12 csütörtök, 17:22
Előzmény: #266002  Pistike12
Par gyongyszem eme Tisza buktato okostojastol:
"A tehetség egy mítosz. Aki ebben gondolkozik, belecsúszik abba, hogy van eleve tehetséges és van eleve nem tehetséges gyerek" 
"Az oktatáskutatónak három lánya van, az ő gyerekei alternatív iskolába járnak, mert úgy gondolja, egyénileg mindenkinek joga és kötelessége a gyereke számára a legjobbat választania." 
De azért vegyitened a cigannyal kenyszeritve masokat. 
Igazi rosszindulatú patkány! 
Pistike12 csütörtök, 17:16
Lannert Judit:
Végzettsége közgazdász (Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem, külkereskedelmi szak, 1980–1985), szociálpolitikus (ELTE Bölcsészettudományi Kar, 1987–1990). 2005-ben a Corvinuson szociológia PhD fokozatot szerzett.[3][4] 1991–92 között a Princetoni Egyetemen és Woodrow Wilson School of Public and International Affairs szociológia kurzusain vett részt.[3]1987–90 között az Országos Közvéleménykutató Intézetnél dolgozott,[3] majd 2007-ig az Országos Közoktatási Intézetnél volt kutató. 2008-ban a T–Tudok Oktatáskutató Központ, illetve a Kölöknet szülőknek szóló közösségi portál alapítója volt. 2008–12 között a TÁRKI-TUDOK Zrt. vezérigazgatója volt. 2012-től 2026-ig a T-Tudok Zrt. senior kutatója.
Nem latom a videki kistersegekbeli vegzettseget vagy barminemu oktatasi munkajat. Nem pedagogus... 
Zanza2 csütörtök, 17:04
Előzmény: #265979  Freszelés
Én nem tudom a megoldást - de "nem is én markoltam rá a nagy hatalomra, felelősségre, fizetésre és nem nekem van komplett apparátusom mellé."
....
"én azért megpróbálnám a rendrakást ha lenne varázspálcám... :)"
....
Akkor most tudod a megoldást, vagy nem? :-))

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók