Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Különvagyon lakás ára + Egyenes ági ajándék utalás neked = Új kecó különvagyonként 1/1 Fontos az ajándékozási szerződés készítése a szüleid utalásáról ami csak a tied, mint kedvezményezett.
Ha genyózik az asszonyod, vagy az ügyvédje pokol lesz az életed. Nehéz lesz értékesíteni. Főleg 15 év után, főleg, ha van gyerek, lesz bajod bőven. De a házasságban mind2 fél nagy kockázatot fut. Mocsok férj mellett a nő élete is gallyra mehet. (Akkor tartsd meg a régi kecót, lesz egy vagyon elemed, egy ments várad.) Ami csak a tiéd.
Az a baj, ha utalsz pénzt anyudéknak, az látható. Ha gebasz lesz a házasságodban, neked kell bizonyítanod, hogy az csak a te pénzed volt. Írtam már: beszélj ügyvéddel. Hol laksz? Kalocsán tudok 1-et. Én olyan ügyvédeket szeretek, akik a másik ( az" ellenfél") fejével is gondolkodnak, elmondják milyen döntésedre, milyen reakció jöhet. Amúgy én se neked, se másnak nem akarok megmondani semmit. Én eladnám a házasság előtt szerzett kecót. A vételárat bele tenném az új kecó árába. Akkor az újban a régi ára csak a tiéd, a felettes rész pedig 50-50. Aztán ha válás van E -szerint osztozkodtok. Ha a Feleséged a réginek a karban tartásából kér valamennyit azt kifizeted. Ha nem feszegeti a témát, nem szólsz te sem. Szerintem.
Eddig én úgy értelmeztem, hogy most adná el a különvagyon lakását és venne egy drágábbat. Nem kéne visszadátumozni semmit:-D Csak ötletelünk. Tisztában vagyok vele, ahogy írtam is: "Nem ér fel egy vagyonjogi szerződéssel" Viszont, ha más utat választ, minden apróság számít.
tehát azt mondjátok utaljak anyáméknak pénzt, ők meg vegyenek egy lakást amit "én" öröklök illetve addig lakhatunk is benne ? akkor ezzel a házasságban szerzett vagyonom legálisan mosható?
Igazad van. Utána néztem, viszont be kell jelenteni a Nav-nál. Ha évekkel ezelőtt kaptad és akkor nem jelentetted, akkor kapufa. Ha sok pénzt kaptál megpiszkálhatja a feleség ügyvédje, hogy nagyinak honnan telt rá. De ezt ne is vegyük. Akkor csak 3 pont játszik.
15 év házasság csak a futam fele kb. Én 25 éve nyomom és nagyon vigyázz mert nálad pár év múlva az asszony "negérkezik" a menopauza illetve női klímax nevű megállóba! És akkor jön a pokol! Tavaly válással fenyegetőzött. 24 év után. Van 2 ingatlanunk közös, nekem egy külön lakás neki egy lakás ára MÁPban Semmi közöset ne csinálj már, ne olvaszd be a saját vagyonod mert rábaszol !
Nem ilyen egyszerű: 1. Csak azt bizonyítani kell, hogy csak Ő kapta. ( az nem elég, hogy az Ő számlájára érkezett). 2. Azt is bizonyítani kell, hogy a szülő kizárólag a saját kecóra adta a pénzt. 3. Aztán már csak azt kell bizonyítani, hogy a saját kecóra használta, csak arra, és csak azt a pénzt. 4. Emlékeim szerint az ajándék 150 ezer Ft/év adómentes. Felette adóköteles. Az meg elég karcsú.
Az jó. Akkor az alap kecó a tiéd. De onnan, hogy vagyon közösségbe kerültetek ( nem kell össze házasodni) és költöttetek a Te lakásodra, mind1, hogy csak egyedül te költöttél rá, az az érték és annak növekménye a mai napig, közös. Ha válnátok, valamennyit adni kellene a feleséged nek. Azon jó sokat lehet vitatkozni, hogy mennyit, de adnod kellene. Nekem ezt ügyvéd mondta. Lécci: Beszélj egy jó válóperes ügyvéddel. Egyedül menj. Tanácsadást kérj. Mondj el mindent őszintén. Kifizeted az óra díját, nem 6 ökör ára és mégiscsak komoly pénzről van szó. Ha tettszik amit és ahogy beszél az ügyvéd és sz@r van a palcsintában, rögtön kérdezz rá, hogy elvállalna-e.
Az én elméletem, hogy közép távon stagnálás lesz, az árakban. Eladásnál lehet alku, hiszen az árak az egekben. Ha megjön az infla, a lakás jó lesz, erre majd jönnek a " szagértők" a csapból is ez fog folyni. Ha csökkentik az Fix Máp 7% os kamatát az albiért kapott pénz kicsit szebb lesz. Ha kivezetik az OSP-t, akkor beszakad a vásárlás, viszont lakni kell valahol, így a kiadás menni fog, lesz bérlő. Ha gazdaság szenved/ vissza esik ( az Eu is), akkor Győr, Kecskemét, Debrecen, Bp jó hely lesz, mert ott még lesz munka. Rengeteg "ha", és mivel mindent a politika irányít, kb semmi nincs kőbe vésve.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link