Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2026. 03. 11. 12:14
Előzmény: #264514  greenman76
Még ma is hetente járok arra.
(Volt főnököm villája ott van, épitész iroda stb.)
Semmi kirivót nem láttam évtizedeken keresztül, amikor szinte naponta jártam arra.
slash2 2026. 03. 11. 12:12
Előzmény: #264517  berlini
Ma tényleg nincs igazad. Elmesélek valamit. A yardok megvették a Hős utcai gettót mert kellett az épület és az ott lakó aljanépet szétszórták Budapesten állami lakásokba meg elhagyott bérletú önkormányzati nyaralókba.  . Békásmegyer is kapott ezekből egy gettó lett a környékünk lakossági nyomásra pucolták ki ezeket tavaly: 
AI:
2024 decemberében és 2025 márciusában is nagyszabású rendőrségi razziákat tartottak Békásmegyeren, különösen az Ezüsthegyi lakótelep környékén, a közbiztonság javítása érdekében. A több mint 60 rendőr részvételével zajló akciók során kábítószergyanús anyagokat foglaltak le, körözött személyeket fogtak el, és felléptek a jogtalanul ott tartózkodókkal szemben. Police.hu +2A békásmegyeri (Ezüsthegy) rendőri akciók főbb részletei:
  • Helyszín: Főként a III. kerületi Ezüsthegy területére és a környező romos épületekre összpontosítottak.
  • Intézkedések: Az akcióban rendőrök, polgárőrök és a közterület-felügyelet munkatársai vettek részt.
  • Eredmények:
    • Több személyt előállítottak kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt.
    • Körözött bűnözőket és intézetből megszökött fiatalokat fogtak el.
    • Szabálytalan áramvételezéseket tártak fel az E.ON munkatársai.
    • Intézkedtek a romos épületekben jogtalanul tartózkodókkal szemben. Obuda.hu +1
Az önkormányzat elkötelezett az Ezüsthegy rendbetétele mellett, a rendőrség pedig kiemelten kezeli a területet a bűncselekmények csökkentése érdekében. 
berlini
berlini 2026. 03. 11. 12:09
Előzmény: #264516  Capi
Itt átevezünk a politikára.
Jelenleg Budapest egy szoritókötésben él
Az agglóval együtt az ország GDP.jének közel 40%-át itt termelik.
Budapest látja el a közfeladatok túlnyomó többségét, de vigyáznak arra, hogy folyamatosan csődközelben legyen.
Csodálkozol ezek után, hogy nincs pénz a város sűrübb takaritásához?
Több jó minőségű hajléktalanszállás épitésére?
Több takaritómunkás felvételére, igy pont a legszegényebbeknek munkát és pénzt adva javitani a szinvonalat a köztereken?
Utak javitására?
Kerékpárutak épitésére?
berlini
berlini 2026. 03. 11. 12:03
Előzmény: #264515  N0MAD
Ne adj olyat a számba amit nem mondtam.
ha az ország tovább csúszik le  a balkáni úton, akkor igen, a ma még jónak számitó lokációk is romlani fognak.
Én viszont áprilisban arra szavazok, hogy ne ezt az utat járjuk.
És akkor 20-40 év múlva az aranyosapáti cigánygyerekek is megtanulnak irni olvasni szakmát szereznek.
Aki a balkáni utat szeretné, annak nem marad más mint egy szép, egész évben napos helyen lakást venni és időnként szomorkásan olvasni az interneten, hogy Budapesten már a parlament lépcsőjére is rászarnak.
Capi
Capi 2026. 03. 11. 11:40
Előzmény: #264511  berlini

Ha arra jár hajnalban egy hajléktalan és odaszarik a márványportál elé. (Kamera rögziti és gyorsan eltakaritják)

Na ez a lényeg! Eltakarítják. Előfordul még a CP környékén is. Bp-en meg pláne.

Eltakarítják Bpen? Vagy igen vagy nem. De inkább nem. 
Menj el a Blaha környékére. Ugy egy 300 méteres körben nézz széjjel. Vagy ugyanigy a corvinnegyed környékén nézz körbe. Hányinger az egész. Ez Káeurópa egyik fővárosa. Szégyen.
N0MAD 2026. 03. 11. 11:17
Előzmény: #264513  berlini
tehát szerinted ezek a bp-i a lakóparkok nem fognak kevesebbet érni csak azért mert az egész ország csúszik lefele, szegényedik, öregszik sok a probléma és "Munka nincsen és igy nyormor mindenhol."
Oké ha te mondod. A kánaán független a gazdasági lecsúszástól, rendben.
greenman76
greenman76 2026. 03. 11. 11:17
Előzmény: #264505  slash2
Azért a Budagyöngye környékére abszolút nem jellemző, különösebben a Kolosy téren sem.
Persze ellenpélda mindig van, nincs lezárva az "állatok" elől, de majd minden reggel a Kolosyn gurulok át, teljesen normális külsejű és viselkedésű embert látok, különösebben kirívót szinte sosem.
berlini
berlini 2026. 03. 11. 10:46
Előzmény: #264511  berlini
Javaslom a mi Oklahomai fórumtásainknak, hogy keressenek más örömöt az életben.
És szerintem se a Feneketlen tó környéke, se a Kolosy tér (azt is jól ismerem) se a Corvin negyed nem fog kevesebbet érni, csak mert az irigység szülte leszólások ezt sugalnák.
Sok probléma van Magyarországon.
Ezek közül az egyik a szlamosodás.
Aki azt állitja hogy Budapest élen áll ebben annak javaslom nézzen körül vidéken.
Apám szülőfalujában Aranyosapátiban a 30-as években egy cgánycsalád élt. Dolgos emberek voltak. Igy gyanokdva nézték őket, de megvoltak velük.
Ma a faluban a többség cigányszármazású, ami nem önmagában baj.
Munka nincsen és igy nyormor mindenhol.
Menjetek oda és utána a Corvin negyedbe.
slash2 2026. 03. 11. 10:45
Előzmény: #264508  z0li23
Zolikám, kösz a videót,  ha már Pumák van egy jó sztorim de csak neked: :-) lent voltunk a nyaralóban üres a part két napig csak a sirályokkal dumálok aztán egyik este beugrott üzleti ügyben egy ember és hozta magával a kis puma szőke Milf párját is. Hátbazdmeg, ott ültek asszonnyal jól eldumálgattak szarul se néztek ki így kettesben én meg arra gondoltam , ma volt nekem tenger , Milfek mi a fa. kell még? :-)  
berlini
berlini 2026. 03. 11. 10:38
Előzmény: #264510  Capi
Miután én sokszor járok arra ezért nem kell a tanácsod.
A világ legdrágább lakásait a New York centralpark környékén árulják. 
Egy parkra néző penthause akár 200 - 300 millió dollárba is belekerülhet. (Szászorosa annak amit a Corvin negyedben kérnek egy újépitésüért)
Ha arra jár hajnalban egy hajléktalan és odaszarik a márványportál elé. (Kamera rögziti és gyorsan eltakaritják) Akkor ez a jelenet is bejárhatja a világ össes kommunikációs csatornáját.
Igy meg lesz az oklahomai 200 ezer dolláros házban lakó embernek is a napi öröme.
Hiszen náluk ilyen nem fordul elő.
Ki is jelenti gyorsan, hogy ez azért jobb hely mint New York.
Nem is érti hogy milyen ember akar egy ilyen szaros helyre költözni.
Capi
Capi 2026. 03. 11. 10:22
Előzmény: #264509  berlini
Majd ha az egész tömböt, kerületet rehabilitálják majd akkor talán ez lesz. 

Javaslom, hogy menj el a környékre és látni fogod, hogy hogyan is megy ott a megvalósítás. 

De addig az lesz amit korábban leírtak, leírtam. Szlömös, proli, összeszart és szemetelt környék.
berlini
berlini 2026. 03. 11. 10:13
Előzmény: #264497  Capi
Meg kell hogy szólaljak.
Nemcsak neked szól.
A Corvin közi rehabilitáció nemcsak lerombolt (eltüntetett) régi bérkaszárnyákat és új lakások épitését jelenti.
Az törvényszerűen lakosságváltozást is hoz magával.
Az ingatlanfejlesztés első szakaszában kifizetnek több ezer bérlőt, tulajdonost akik örülnek annak, hogy kétszerannyit kaptak mint vidéken egy kisvárosban egy hasonló lakásért kaptak volna és elhúznak onnan.
Hogy visszajönnek és 2 millió Ft/m2-es áron vesznek egy lakást az ujonnan megépült társasházakban?
És utána rongyos ruhában lemennek egy utcai padra és összeszarják magukat?
Több komolyságot Uraim!
Nem itt kell kiélni a frusztráltságot.
z0li23
z0li23 2026. 03. 11. 09:47
Előzmény: #264505  slash2
Ezzel a Kolosy térrel megleptél. A Corvin környékéről viszont tudtam, hogy szar. Igaz nem most, hanem pár évvel ezelőtt volt ott egy PUMA és őt látogattam meg. Hiába voltak új épületek luxusnyornak tűnt jó környék helyett. 
https://www.youtube.com/watch?v=5tQdtTv9XaU&list=RD5tQdtTv9XaU&start_radio=1
DaGi 2026. 03. 11. 09:20
Előzmény: #264504  Capi
Szerintem teljesen rendben van, bar teny, hogy akadnak rosszarcuak. Neha a Feneketlen to kornyekere atcuccolnak a problemasabb hajlektalanok a Moricz kornyekerol, de ok is leginkabb onveszelyesek. Random pesti kornyekhez kepest meg igy is nagysagrendekkel jobb. Gellerthegy alja a legjobb meg mindig szerintem, de eleg keves es/vagy rossz elado lakas szokott lenni. Most a mennyiseg kevesbe problema, mint a minoseg.
slash2 2026. 03. 11. 09:17
Előzmény: #264503  TozsdeMagus
Múlt héten néztem lakást megbízásból Kamaraerdőn. Allee majd 41essel kimentem Kamaraerdőre. Az Allee az valami luxusnyomor. Rengeteg az idős ember. Semmi baj velük meg minden de fiatalok sehol. Budafokot bírom amúgy,  van ott egy patak nagy lakópark épül.  
slash2 2026. 03. 11. 09:13
Előzmény: #264502  z0li23
Zoli, a múltkor a Budagyöngye "bótban"  volt találkozóm egy ott lakó emberrel. A Budagyöngye előtt feküdt a belőtt cigógyerek. Azt hittem rosszul látok. Kérdem a srácot ezmiez széttárja a kezét.  Ma reggel a Kolosy téren jöttem át az se szar de ott is vannak. Mindenhol vannak.  Nemtudom. Mögöttünk is felszámoltak egy drogtanyát a külterületen drónok , zsaruk minden.  A főváros tartja el az ország mocskát. 
Capi
Capi 2026. 03. 11. 09:09
Előzmény: #264503  TozsdeMagus
Már régóta kerülöm Bp-et. Csak akkor megyek ha nincs más alternatíva. Most a Kosztolányira beszaladok egy lakás miatt. Éltem a Feneketlen tó mellett közel 10 évet. Kiváncsi vagyok mennyire változott meg a környék. Az Alee és környéke vonzza a sleppet, csöviket, prolikat.
TozsdeMagus
TozsdeMagus 2026. 03. 11. 08:58
Előzmény: #264500  slash2
Baromira igazad van!
Allee környéke nekem a legnagyobb csalodás.2010 és 2018 közt éltünk ott.Akkor még más volt.Azóta lecsúszott lett az a környék is.
Fehérvári piac körül rengeteg a szegény ember, nagy a nélkülözés.Vidéken élek.Nagyon vidéken.De itt sokkal jobb.
z0li23
z0li23 2026. 03. 11. 08:56
Előzmény: #264500  slash2
Mi számít jó környéknek Slash kolléga? 
DavidCamp 2026. 03. 11. 08:52
Előzmény: #264499  FR73
Csöves proli hely.
Volt anno lakásom a közelben, egy új építésű társasházban.
1,5 évig bírtam a cigókat meg a prolikat. Csend az semmi, minden is felhallatszott az utcáról. Mélygarázs kijáróját használtam az autómmal állandóan. Nyomasztó ocsmány egy hely. És akkor jönnek azzal hogy rehabilitáció, meg új kecók. Na ja. Csak a lakók a régiek.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek