Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
1 mint mondtam nem olvasom minden hozzaszolasat a forumnak csak atgorgetek idonkent nem tudtam hogy kirugtak 2 greenman oszinte volt megmondta orokolt is punktum
Nem kell túlértékelned, sem le saját magadat. Manapság sajnos alig van értékelhető valami 70 M alatt Budapesten, nagyon elszaladtak az árak. Van egy nagy értéked, ami a szakértelem, egy lepukkantból csodát tudsz tenni, szép haszonnal, míg velem a szakik borsos árat fizettetnek mindezért...
2od uncsitesom budai gyerek lett villanyosmernok ilyen kihivasaim mar voltak ehhez mar kellett o is de megcsinaltam ez nem a budiban kell a lampa kategoria utalom mint a szart ezt a melot mar bonyolult jobban szeretek glettelni es elvedozni mint ez a rák munka de attol meg van az a penz a biztonsagtechnikat tudom kmbinalni vele van ra pairom se rendorhatosagi engedelyem is a keruleti kapitanysagtol de megegszer mondom jobb festeni a generalkivitelezes is csak idonkent jo melo ha besokalok csak festek :) melos vagyok
Sokszor olyan összegek mennek itt amit halandó szinttel nehéz felfogni. 3 élet munkája lenne összeszedni azt az összeget. Ahogy Te is írod, én is most lehetőséget keresek azzal a kevés milcsivel amit a leépítéssel kaptam. Most új lehetőséget keresve de nem itthon. Ezt még úgy tudom a legjobban kipróbálni, hogy ezzel a pár milcsivel most dobbantok, mint all-in. Ha nem jön össze lesz hova visszamenni.
grreen minden tiszteletem ellenere de tudod jol en a 6-7 es estleg a 8 decilist szolgalom ki lakasokkal te 10 es vagy nem vagyunk egy sulycsoportban te nagyobb vagy baromsagokat meg nem szeretnek mondani a te kategoriad nem az enyem muszakilag szivesen segitelek barmikor az fuggetlen
Nem méregdrága lakásokat nézek a 6. kerületben. 60 nm és 100 millió alatt. Majdnem megvettem egyet a Rózsa utcában, a Podmaniczky felőli végen. 2005 -ben épült 78M -ért kínálták, de nem volt hozzá mélygarázs, így elengedtem. Valakinek így is jó volt, mert már elvitték.
kert kellene medence jakuzzi meg ha Xvii. ker Rakoskerten is messze van ? mihez kepest? a pösti es videki cimborak kellenek es egyunk igyunk mulassunk ez kell tér kell a fene a lakasokba a belvarosban
mert a flipping melosok vagy bufik a full felujitok esznel vannak tudjak a 6. ker az orok lokacio lokacio lokacio tudod ott erdemes felujitani de ok is elszamolhatjak magukat szeptember ota nezem a 6 ker kinalatot nemcsak eladas hanem kiadas miatt is mi merre no de nem veszek bele sima szorakozas mint masnak a horgaszat 7 eve forumozok megoregedtem kozben mar nem akarok ott elni
ha vettel valamit azert majd ird be hadd csorogjon a nyalam :DD a te szinvonalad nem az enyem barmennyi penzem is lenne esszeru hatarokon belul maradok itt kelet pesten max veszek egy jo ar ertek aranyu hazat es teglaig visszabontva ujraepitem a sajat minosegbiztositasi kovetelmenyeimnek megfeleleoen most is airbn minosegben lakok csak kicsi de elgendo nalam a lakahatas Bp-n jo esteben is 40 milla romhaz es 60 milla felujitasi koltseg ujban ez 150 lenne de nekem ott a videki szaki utanpotlas es a sajat szaktudasom melos vagyok szamolok :) de 110 bol mednce jakuzzi is benne van es 2 ev fizikai munkam ingyen vacsi nincs
Nézem a 6. kerületet, mint ahogy te is. Relatíve sok az újszerű és a fullosan felújított, elég kevés az igazán lepukkant. Hogy állsz ezzel?
Törölt felhasználó2026. 01. 11. 18:35
azon morfondirozom mivel kisebbsegi tulajdoni hanyaddal leszek csak kemeny arat kerek majd a tulaj reszemert ha el akarnak adni vagy a szokasos apropenzert kivasarolom a reszuket vagy evekig helyben topi es varakozas nekem sok millam van tartalkekban en birom majd eldol ok hogy birjak
most nagjyabol az lesz a kozjegyzonel anyum lemond en megkapom majd donthetek hogy mi legyen a reszemmel megyeszekhelyi lakasok nem nagy ar szegeny regio poty orokseg tavolibb rokontol
Törölt felhasználó2026. 01. 11. 18:28
en ma orokoltem tulajdonkeppen 2 videki lakas tulajdonhanyadat eddig Mutter orokolt de 2 honap huza vona utan a tobbi orokossel inkabb atpasszolta nekem nem erdkli ugyis egyke vagyok a rokonsaggal mar ment delutan az egyezkedes a marakodas a koncért hihetetlen micsoda hienak tudnak lenni a rokonok ha jon a potya milla
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link