Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash
slash 2025. 12. 27. 21:26
Előzmény: #263178  Sony123
Sajnos ez van. Amit itt meg spórolok azt ablakosra tudom költeni. Egy festő 500 alatt ki se jön. Sajnos a meló már nem megy úgy mint 10 éve.. 50 felett egyre nehezebb minden. Felpörögsz nekiállsz majd jön egy holtpont egy hirtelen szopó dolog és lemaradsz elfáradsz , bezuhansz. :-) Az anyag is q. drága már 130e volt csak a festék meg a sallangok. Egy zsák mapei vakolat 5-10e ft.. mindegy , csinálni kell. 
Sony123 2025. 12. 27. 19:29
Előzmény: #263177  slash
Örömmel olvasom a hozzászólásidat, de megértem, átéltem, nekem már nem hiányzik.
.
Inkább a nyugalomról, és semmi stressz!
slash
slash 2025. 12. 27. 17:20
Előzmény: #263165  slash
Egész nap melóztam, házfelújítás a minusz 3 fokban. Bent 25 fok kint minusz 3.  Vagy 20szor kirohantam a fészerbe valami szarért rövidgatyába pólóba. Nem utasítottam el a zsíros kaját.. ma se leszek karcsúbb..:-)
Bandita 2025. 12. 27. 10:47
Előzmény: #263169  Ecnedam
Ezzel két gond van.
Egyrészt teljesen mindegy mennyire hígítja, mert alkohol mennyiségre, pontosabban hektoliterfokra fizetsz. 
Az igazi gond, hogy 52% lett a kész párlat alkoholfoka, ez nekem nagyon alacsony deflegmációt és/vagy utópárlat beleengedését jelenti.
Goldstein17 2025. 12. 27. 10:41
Előzmény: #263166  Bandita
Azért mert itthon az árrésstoppos csirkemell kilója 2200 forint, kint pedig 14-20 euró. Mondjuk itthon ezeket a szarokat meg nem veszem. 4000 körül normális csirkemellet lehet venni itthon is csak egy kis utánajárást is igényel.
szieszta 2025. 12. 27. 10:28
Előzmény: #263169  Ecnedam
Lehet, hogy többet fizetsz, de számomra már szinte ihatatlan az 52-es. Marja  a torkomat, meg  gyorsan le kell innom valamivel, mert kiráz a hideg. 
szieszta 2025. 12. 27. 10:20
Előzmény: #263164  zapponlack

Nem kötözködni akarok, de 12 napig tartott egy fürdőszoba és wc csempézése?
A gyógyszereknél én is így gondolom, az egyik idős rokonom úgy akart a párja után menni a sírba, hogy kidobálta a 11 gyógyszerét. Ezután javult az állapota és még 5 évig élt, 90-et betöltötte, mikor meghalt.
Én nem voltam beoltva, elkaptam a kovidot és azután jelentkezett a szívritmus zavarom. Pedig csak 1 napi hőemelkedésem volt, nem viselt meg, csak a teszt lett pozitív.
Azóta már 4 tablettát szedek a szívem miatt, pedig a doki végig vizsgált és azt mondta, jobb mint az átlag.
Az aszpirint minden 50 év feletti férfinek ajánlja, jól jön egy kis vérhígítás. A sokéves megfigyelés alapján, állítólag elhanyagolható a mellékhatása. Mivel fiatal korom óta 135 körüli a felső vérnyomásom, adott bétablokkolót. Szintén azt mondta, nagyon régi tapasztalat van vele, a mellékhatások miatt nem kell tartani tőle. Legutóbb Jardiance cukorgyógyszert írt fel, baráti alapon(mivel nincs cukorproblémám), állítólag bebizonyosodott, hogy nagyon jó hatással van a vesékre és a szívizomra, rugalmasan tartja. Az biztos, hogy vízhajtó hatása van....
A negyedik a rosucard (koleszetrinre), amit bevallom nem szedek rendszeresen, de ő azt állítja, kimutatható az elhalálozásban a magas koleszterin negatív hatása. Még az enyhén magasabb is növeli az árrendszeri problémákat.
Mondtam neki, ezek a gyógyszergyártók ajánlásai, de azt mondta, ahogy gyűlnek az adatok, bebizonyosodik, hogy az egészségügyi normák igazolják, a betartásuk csökkentik a rizikót. Az adatokból látják, mekkora a rizikó az egyes eltérések miatt.
Azt is elmondta, hogy az átlagéletkor növekedése pontosan a gyógyszerek hatása. Ezeket folyamatosan tesztelik és már annyira le tudják szorítani a mellékhatásokat, hogy egy zsíros kenyér is több mellékhatással rendelkezik, mint a modern gyógyszerek, nem beszélve a vegyszerezett zöldségekről.
berlini
berlini 2025. 12. 27. 09:57
Előzmény: #263163  zapponlack
Nagy az isten állatkertje.
nagy szerencse hogy nem lettél orvos.
Ecnedam
Ecnedam 2025. 12. 27. 09:57
Gondolom azért, hogy a húsba injekciózott vizet hús áron vehessük meg. Asszonynak mondom egy ideje a lidl-ös zacskózott húsból ne süssön hawai csirkét mert nem sült hanem főtt hús íze lesz a 2-3 cm víztől amit enged magából. 
Más: nyáron főztünk pálinkát látjuk a mester a végén fokolja a végeredményt. 52 fokról leviszi 49-re automatikusan, kérdés nélkül, hatalmas kancsóból önti a vizet bele jó 4-5 litert.
Majd a végösszeg amikor fizetünk természetesen a literre számított árat adjuk oda. Életem eddigi legrágább 4-5 liter vize. De legalább a pálinka finom. :) 
szieszta 2025. 12. 27. 09:47

Még Ausztriában nem sütöttem húst, de a nálunk lévő húsoknál azt mondták, azért enged annyi levet, mert az állat nagyon fiatal.
Annyira intenzív a tartásuk, hogy már egy disznó fél évesen megy a vágóhídra, egy csirkét már akár 40 naposan vágják.
Azt tudjuk, hogy az évek során fokozatosan csökken a víztartalmunk.
Ezt veszi figyelembe a nagyipar és próbál hasznot növelni. Láttam egy csúcsmodern disznó hizlaldát, sok ember nem lakik olyan luxusban. Mindent megkapnak, csak hízzanak. Klíma, szellőztető rendszer, hangulatfény, legjobb kaja. Annyira zárt rendszer, hogy nem kell antibiotikum, mert nincs honnan bejöjjön a betegség. Ez hasonló, mint az üvegházas paradicsom. Oda saját méheket telepítenek, hogy porozzanak, sok helyen különféle fényekkel világítanak, hogy a legjobb eredményt érjék el. Nem kell gombaölőzni, mert nincs talaj, ahol megélne a gomba, ezt hidropóniával oldják meg.
szieszta 2025. 12. 27. 09:33
Előzmény: #263165  slash

Én is most felkaptam magamra 2-3 kilót, amit 3 hónapi odafigyeléssel dobtam le.
Környezetemben elég sok ember fogyózik, van, aki 60 kilót fogyott. de már visszaszedett 40-et és most kezdi elölről. 
A genetika nagyon sokat tesz.
Én úgy látom, aki csak kemény diétával tud lefogyni, az úgyis visszaszedi, általában még több lesz, mint volt.  A fogyókúra minden esetben azt eredményezi, hogy az addig vidám, jókedvű emberke beszürkül, megcsömörlik. A sikereket látva boldognak tűnik, de a lelke nyomorog a nélkülözés miatt. 
Én úgy érzem, én sokat zabálok és természetesen van fölöslegem, de látva, hogy barátom mit megtesz a súlya megtartásáért,  én nagyon szerencsés vagyok.
Az évek előre haladtával már nem eszem annyit, de nem is égetek annyi kalóriát.
Bandita 2025. 12. 27. 08:40
Előzmény: #263074  HZsooolt
Miért van az, hogy Ausztriában a hús nem enged ki csomó vizet sütéskor, itthon pedig igen?
slash
slash 2025. 12. 27. 07:12
Előzmény: #263164  zapponlack
Jaj. ne! Kérlek nem írj ilyeneket! Tegnap anyámnál karácsonyozás,  töpörtyüt ettem dobostortával! Most álltam a mérlegre 103 kg.. sírok!  Ami van kaja még el kell pusztitani aztán el kell kezdenem koplalni. Most máer nagyon dühös vagyok magamra (is) . Ráadásul ma kezdjük a ház belső felújítást festek vakolok és keverem az anyagot. Viccen kívül én sem szedek be semmi szart csak ha elkerülhetetlen. 
zapponlack 2025. 12. 27. 05:12
Előzmény: #263145  slash

"Megpróbálok kevesebett enni és koplalni." 
Yoda mester azt mondaná erre: "Ne próbáld, Luke, csináld!"
Elmondok egy történetet, hiszed-veszed. Lesz benne ingatlan is.
 8 éve renováltuk a házunk(akkor 10 millió volt, a kovidkor vették volna 50-ért), falu szélén lakunk. A fürdőszoba-külön wc csempézése-lapozása szakit kívánt. Hirtelen nem volt senki, gyorsan kellett, így a szomszéd községből szereztünk egy idős burkolót. Nemigen akarta vállalni, cukros volt, remegett a keze, nehezen járt, lassan szállt ki a kocsiból,, rosszul látott, végül meggyőztem(magam is mert sanszos volt, nem fog menni) hogy segítek és minden nap hozom-viszem autóval. Napi 5 ezret kért. Zalakerámiával dolgoztunk, jó anyag volt. Én mértem, indítottam a sort, raktam a keresztet, vágtam a csempét, kevertük, ő is rakta én is raktam, a végén ellenőríztem, javítottam a hibákat. Közben beszélgettünk. Elmondtam hogy orvos családból származok és csak egy kicsi hiányzott hogy én is az legyek. Nem mintha bánnám, sőt. .Ő elpanaszolta milyen betegségei vannak, milyen gyógyszereket szed. A második nap végén azt mondtam: József, ha vállalja hogy elhagyja KIVÉTEL NÉLKÜL AZ ÖSSZES gyógyszerét én beleteszek a reggeli és déli szendvicsébe pár növényt, meglátja mire végzünk jobban lesz. Egy szót se szólt, nem lepődtem meg. Viszont következő nap adta reggel a szendvicset hogy rakjam csak mert nem vett be gyógyszert. Délben ugyanúgy. Ez ment 10 napig, továbbra sem beszélt róla hogy mit érez, hogy van, azt láttam hogy jobban mozog és élénkebb. Közben kitanultam a burkoló szakmát. 12. nap végén elszámoltunk, kifizettem a 60e. ft-ot. Majd elővette a kerek, tenyérnyi fehéres horzsakövét (amivel a csempét csiszoltuk) és a kezembe adta ezzel: "doktor úr, ezt magának adom." Egyszer sem hívott így(végig keresztnévvel magázódtunk) és tudta hogy nincs diplomám.
Eléggé fád vagyok, életemben csak néhányszor szorult el a torkom. Úgy 2 éve láttam megint, hajtotta a biciklit.
zapponlack 2025. 12. 27. 03:02
Előzmény: #263146  HZsooolt

"nem kell átmenni vakcina tagadóba..."
Dehogy megyek át, 30 éve ott vagyok. Ha tudnád milyen jó! Csak tagadok, tagadok..
 Egyébként após mrns-vakcina után pár napra "homeosztatikusan" fejre állt, az istenek diagnosztizáltak nála diabetest,  mindenféle kardiovaszkulárist, ellátták gyógyszerekkel, azoktól már zombivá alakult, de csak pár napig, fa@om bele, mondta és mindennel leállt. Azóta rendbe jött, jól van, az istenekkel nem foglalkozik, ateista lett.
Miskolcon akkor lesz érdemes ingatlant befektetésre vásárolni ha a cigány gyerekek felfelé potyognak az égre. Vagy az Nvidia oda költözik. A tévedés jogát fenntartom mert vannak itt (ott) nálam sokkal bölcsebbek is.
FR73 2025. 12. 26. 14:43
Előzmény: #263161  HZsooolt
Bükki csillagda.
HZsooolt
HZsooolt 2025. 12. 26. 13:50
túrázni is lehet, vsn erdő

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek