Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vegyesz 2025. 11. 08. 09:30
Előzmény: #260757  berlini
Vinni kellett volna a gázszerelőt feleségestül. Az asszony tud angolul, ezt biztosan tudom. Nem lett volna ilyen félreértés a kommunikációban.
bronz 2025. 11. 08. 09:27
Előzmény: #260757  berlini
- Good afternoon, Mr. Trump! Do you speak hungarian?
- Ó, yes, very jól! :))
sityaki 2025. 11. 08. 09:20
Előzmény: #260748  izommanvagyok
Lehet, hogy mégis tetteti?
berlini
berlini 2025. 11. 08. 09:12
Előzmény: #260749  Bandita
Nem csodálkozom.
Az egész küldöttségben nem volt egy ember aki tudott volna rendesen angolul.
Több esély lett volna arra hogy ne legyenek félreértések, ha Trump megtanul magyarul az elmúlt években.
fatihszultan 2025. 11. 08. 09:08
Előzmény: #260754  bronz
Most olvasom a cikket a CNBC-n. Valóban egy évet ír. A CNBC a Reuters-t idézi. 
vegyesz 2025. 11. 08. 09:05
Előzmény: #260753  izommanvagyok
Tehát nincsen új mentesség a szankciók alól. Pofára ejtette saját digitális harcosait a főni. Szegény Izom! Nem elég, hogy rengeteget küzd a magyar helyesírás nehézségeivel, még a főnöke is átveri. Ilyen a digitális harcos sorsa!
bronz 2025. 11. 08. 08:57
Előzmény: #260753  izommanvagyok
Soha?
1 évet kaptak amcsi források szerint.
Én jobban hiszek azoknak, mint a fideszes kommunista propagandának.
izommanvagyok 2025. 11. 08. 08:54
Előzmény: #260752  izommanvagyok

Oroszok ahogy hallom gőzerővel gyanulják le az Ukránokat foglalják be a kívánt teljes Dombaszt ez pár hónap alatt legkésőbb megvan.. és aláírhatják a békét, mert még kérték  a Dombaszt ahonnan nem akartak kivonluni! 
A béke  meglesz és Budapesten tavaszig én erre számítok ti nem? :)
Nem kell soha leválni az orosz energia hordozóról ..! 
Rezsi csökkentés marad! ;)
izommanvagyok 2025. 11. 08. 08:51

azért időkorlát nélküli mert tavasszal beköszönt a béke a szankciós politika okafogyottá fog válni! 
N0MAD 2025. 11. 08. 08:49
Ez csak tévedés lehet! Nem gondolod hogy a legjobb barátja átverte a szeretett vezérünket?!?
Megelőzöm izom kollegát: az lehet a dologban ha nem a szeretett vezér nyer akkor nem ér a nevem lesz!
N0MAD 2025. 11. 08. 08:47
Előzmény: #260747  Bandita
Annó talán a ludasmatyiban volt egy vicc., a legnagyobb cirkuszi attrakció.
A színpadon a mutatványos felkér valakit a közönségból jöjjön ki. Fogja azt a ötkolós kalapácsot és vágjon fejbe ahogy csak bír!
De nem, de igen, de nem, de tényleg ki van ez találva, meglátja.
Fejbevágja, beszakad a feje, mentők, kórház műtétsorozat, kóma, javulás, több évtized terápia, járni tanul, stb.
Pár évtized múlva visszabotorkál a nagycirkusz színpadára, reflektorfény és közli: Tádáám!
Soha ne becsüld le egy művészi performanszba tolt energia mértékét!
izommanvagyok 2025. 11. 08. 08:36
Előzmény: #260738  Pistike12

Megelpődnék ha én családos többet adóznék tabasz után ha Orbán nyer maradjunk annyiban ;)
Savanyú a szőlő srácok arra számítottatok el-pics-áznak bennünket és le kell vállni .. Hát nem jött össze!
Elmondom nektek nagy esély van arra, hogy a Budapesti béke csúcs is összejön jövő tavaszig.. és vége a háborúnak
Ennek sem fogtok örülni ? :-P
Nézzetek magatokba milyen lelkületű emberek vagytok ha nem fogtok örülni neki?
Bandita 2025. 11. 08. 08:33
Előzmény: #260745  N0MAD
Ennyi éven keresztül játszani ezt a szerepet...kicsi az esélye.
fatihszultan 2025. 11. 08. 08:32
Előzmény: #260744  Törölt felhasználó
Hamvasnak ezt a művét mindenképp el fogom olvasni. Érdekel egészében hogyan írja le azt, amiről itt röviden beszéltünk.
Az Ulysses rajtam is kifogott, mint a Bűn és bűnhődés (ezt annak ellenére óriási könyvnek tartom, hogy 3x sem sikerült a végére érnem. Pedig a Rendőrtiszti Főiskolán ajánlott olvasmány is volt)
A Meztelenek és holtak akkora hatással volt rám, hogy nem tudnám még egyszer végig olvasni.
Tölli tanár úr: hát igen. Nagyon szerettem, óriási műveltségű ember volt, nagyszerű tanár.
Jellemző történet, bár a teljes megértéshez ismerni kellene a habitusát, szokásait (sokszor csukott szemmel, összekulcsolt kezekkel a katedrán, visszafogott hangerővel, de a kellemes orgánumával adott elő): 4. végén (kb. 56-al volt vége a történelem könyvünknek) volt egy mondat a töri könyv aktuális fejezetében. Majdnem szó szerint emlékszem: "Nagy Imrét és körét megtévesztették a nyugati országokban végbement látványos és gyors fejlődés". Egy jó barátom, aki mellettem ült, megkérdezte: Tanár úr, ha egy fejlődés látványos és gyors, az miért megtévesztő? Tölli tanár úr sejtelmesen mosolyogva, behunyt szemmel, összekulcsolt kézzel ült, pár percig hallgatott, néma csend az osztályban - 1984 volt! Aztán hallkan megszólalt: "Fiúk, ezt inkább hagyjuk!" Semmi különösnek nem hangzik a történet, de akkor, ott megdöbbentő volt. Mindenki értette miről van szó. Néma csendben pakoltunk és hagytuk el az osztálytermet.
N0MAD 2025. 11. 08. 08:26
Előzmény: #260739  Bandita
Ezt csak az ellenségei terjesztik!
Azt mondta háj/TEK, de direkt félreértették.
Amúgy valaki nyugtasson meg (vagy engem vagy őt) hogy izom kollega parodista, mert ha ez komoly akkor aggódok nem fogja kihüzni a választásig (majdnem azt írtam ép elmével) az egyre valószínűbb kormányváltásról nem is beszélve.
Inkább legyen górbe tükör, az hihetőbb.
Az már annak is erős hogy “az usákok titokban pénzelnek minket, hogy a nyíltan nekik juttatott milliárdokat tudjuk fizetni”
Ilyeneket még a komcsi üjságok se írtak anno. Talán még északkoreában se.
Törölt felhasználó 2025. 11. 08. 08:01
Előzmény: #260700  fatihszultan

a Hamvassal kicsit óvatosan
a látásmódja egyéni és talán érthetően erősen szélsőjobbos újságnál kezdte a húszas évek elején a pályafutást, és ugyan rövid idő után távozott is, és tartotta is a távolságot az abból kifejlődő mozgalmaktól, és határozott vallásossága és baloldalinak semmiképpen soha nem neveztetően, ma előkerül egy magát jobboldali nemzeti és kereszténynek tituláló kormány regnálásának 20. évében, annak éles kritikájához ponpásan használható alkotó
.
ő is az "elveszett nemzedék" tagjának, illetve kortársuk lévén hasonló élmények miatt talán ő is közéjük sorolható, igaz földrajzilag és kulturálisan is máshol, másképp indulva de nagyjából ugyanazzá váltan, mint akikre a megnevezés megszületett, szóval valójában sok mindenben hasonló az ő esete, alkotói indíttatása is
.
az első világháború megsemmisítette azt a világot amiben felnőttek, megtapasztalták a szétesést, átélték hogy értelmét vesztett szinte minden amihez korábban igazodhattak, megismerték hogy az ember valójában egy minden elképzelhetőnél is szörnyűbbnél és szörnyűbb tettekre képes valódi szörnyeteg vadállattá tud válni, minden szétesett a szemük láttára, tévesnek, hamisnak megszűntnek bizonyultak az igazodási pontok amikben korábban bízhattak, és nem igazán látták maguk előtt követhető utat, a maguk egyéni módján megfogalmazgatták a szétesés folyamatát a teljes értelmet vesztettség látványát és érzetét, és adtak szokatlan válaszokat, és követhetőt nem látván, szokatlan egyéni szellemi valóságokat teremtettek és azokba, illetve a teremtésükbe menekültek.mivel nem igazán látták helyreállíthatónak amit elvesztettek
.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Elveszett_nemzedék
.
a Hamvas szerető, értelmiségi életet élő, számára kulturálisan igencsak kiteljesedhető létet biztosító családban nőtt fel, ahol a fizikai lét biztosítása megoldott volt az ő abban való részvétele nélkül is
15-ben érettségizett, és a kor szellemétől vezérelten és a család biztatásával a háttérben, azonnal önkéntesként hadba vonult, és soha többé nem állt helyre az élete, sőt talán még rosszabb is lett az utolsó harmada, negyede
a teste ugyan itt volt a földön, egész éleben menekült a valóság elől, előbb mélyen a régmúltba, majd abból építkezve kikerülve a mindennapi silány valóságot a maga teremtette eszményi szellemvilágba elemelkedve
.
és a sorstársai?
pl
a Dos Passos írt olyan regényt is, aminek nem voltak beszámozva az oldalai, és nem voltak megadott sorrendben belevarrva vagy ragasztva sem a kötet borítójába, csak szabadon keverten, keverhetően beletéve
vagy
egy besorolhatatlan  kategóriájú, de nagyon nagy hatású figura a James Joyce, akit az ír nacionalizmus heves tüze közepette, sokáig jezsuiták által igen kemény katolikusnak nevelve páratlan nyelvtehetségként 32 évesen 1914-ben örökre elhagyta Írországot, mar régen talán még nagyobb gyerekként teljes mértékben elfordult az ír nacionalizmustól, a távozása idejére végleg szakított az egyházzal és úgy általában az állammal is egyaránt 
előbb írt két vékonyka hagyományosnak tekinthető kisregényt, a mútatat a hagyatékéval együtt ki is írva magából, kb 14-ben nekiállt az Ulyssesnek amin kb 8 évet dolgozott, 22-ben jelent meg az elég terjedelmes mű, ember legyen a talpán aki végigolvassam és elégetten dől hátra a végén, be is tiltották kb 15 évre brit szigeteken és az usában is, viszont a pályatársaira döbbenetesen nagy hatása volt
nem egészen 24 óra alatt játszódik a történet, csupa dublini helyszínen, amelyek mindegyike régóta emléktáblákkal van megjelölve
kísérlet volt, előre ismerten megvalósíthatatlan teljességre törekvő célkitűzéssel, nem is sikerült elérni
amikor befejezte egyből neki is ült az utolsó művének, sokkal vastagabb lett, kb 16 éven át írta, a végére szinte már vak volt, három évvel később elhunyt, annyira szétszedte és egyedileg variáltan összerakta a nyelvi eszközöket, hogy szavak, mondatok, fejezetek szintén is alig követhető, és ahány olvasója ennyiféle értelmet látója van szándékoltan, szükségszerűen (már ha vannak olvasói, nemcsak azzal kísérletezni próbálók)
 .
és a gyerekeik generációjából
pl a Norman Mailer 
aki 48-ban jelentkezett a Meztelenek és holtakkal (egyes értelmezések szerint nem volt első és második világháború hanem csak egy világháború,  közben  kb 20 év hadműveleti szünettel) és az egy évvel fiatalabb Joseph Heller az ötvenes évek közepén a 22-as csapdájával
.
a Dos Passost,az Ulysszest, és a Meztelenek és holtakat kb 75-ben a Szent György utca 9-ben a nem olyan rég elhunyt Tölli Lajos említette meg nekem, és vettem akkor a kezembe a Meztelenek és holtakat amit egy lendülettel végigolvastam, majd az Ulyssesnek is párszor de  sikertelenül nekifutottam, viszont a Sükösd Mihályféle nem rövid utószót sokszor elolvastam
.
az első év kivételével ugyanabban a tanteremben voltak az óráink, végig ugyanott a jobb hátsó padban ültem egy barátom mellett, talán a Tölli tartotta a a legtöbb óránkat az összes tanárunk közül,, irodalom, nyelvtan, történelem és utolsó évben talán világnézet címen, és kb második év elejétől minden órán rám és a padtársamra nézve nekünk beszélt, mert szinte csak mi ketten figyeltünk rá, és ezzel végül is így mindenki jól járt és el is fogadta
a padtársam nyerte az utolsó évben az országos szakmai tanulmányi versenyt, felvételi nélkül automatikusan mehetett az egyetemre, és Bedő díjasként lett nyugdíjas
én pedig egy percet sem voltam erdész

Bandita 2025. 11. 08. 07:22
Előzmény: #260742  Rincewind2
Mi lesz így a Széles-féle energiacellával?
A madárka már rég kirepült, Lázárnak kell a haverjaival lelőni?
Rincewind2 2025. 11. 08. 07:20
Előzmény: #260741  Pistike12

Itt megtekinthető a hordozható atomreaktor prototípus, jövő héttől akciós:
https://kephost.net/p/MjE2MTE1Mw.jpg
Pistike12 2025. 11. 08. 07:14
Előzmény: #260740  Pistike12
Magyarországnak Trump 13200 milliard forintban kerult!!!!!!
Teljes siker!!!!! 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek