Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2025. 08. 14. 09:33
Előzmény: #252818  DaGi
Miért nem lehet az értelmes infókat kihámozni a fórumból? Igenis sokat hozzátett a fejlődésemhez izom kolléga kár , hogy már nincs köztünk !Ja és nem 360 ból élek hanem 420 ból de hogy jön ez ide? ! ;)  A fantáziátok nagy azt látom ! Mindenki azt hisz amit akar engem ez hidegen hagy én egy teljesen új karrakter vagyok.. Jobb ha megszokjátok..! 
Vodafonelive
Vodafonelive 2025. 08. 14. 09:30
https://www.ingatlan.com/34914462
Nem hittem volna, hogy van ilyen a pár lakásos Wekerlei társasházakban.
DaGi 2025. 08. 14. 09:29
Előzmény: #252815  Törölt felhasználó
Tenyleg kene neked egy pszichiater nagyon. Azert a disszociacio nem jatek.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 08. 14. 09:29

Ő egy zseni (el is hitte magáról), ez alapján te is zseni vagy, talán ugyanazon a polcon, ugyanarról a gépről.
Ugye te is 360-ból élsz? ..csak, hogy fokozzam az "ön azonosságot" :)
FR73 2025. 08. 14. 09:28
Pl azt is tőle tanultad, hogy csupa nagybetűvel írod az ÉN szót.
Amatőr klónocska vagy.
Törölt felhasználó 2025. 08. 14. 09:22
Előzmény: #252809  berlini

ÉN vagyok szerintem itt az egyedüli aki évek óta figyelte a hozzászólásokat és a legtöbbet izommantől tanultam... ;) gyakorlatilag a fickó gazdaggá tett  lekopiztam az egész  gyarapodását ;) Köszi izom! 
Törölt felhasználó 2025. 08. 14. 09:01
Előzmény: #252813  Goldstein17

a Ferenciek terén egy nálam pár évvel idősebb liverpooli házaspárnak adtam el 150 nm-t az első emeleten a könyvtár melletti 5 ablak mögött 2008 tavasszal
.
régi holmikkal akarták berendezni és Körülnéztek Pesten, és azt találták, hogy ami nekik szimpatikus az mind Angliából származik, és sokkal drágább mint náluk otthon
így aztán egy kamiont teleratak otthon, és én szerveztem meg hogy az akkor még kezdetleges állapotú Marinán rendelkezésre álló nagy szabad területen kisteherautókra legyen átpakolva, mert azok be tudta menni az udvarra a templom mögött a Kossuth Lajos utcából nyíló kapun
.
valszeg a Franciaországból hordott art deco is így jó üzlet Pesten, és jó hogy van aki behozza ide őket
.
és ki hinné hogy pl így lehet számos dolog drágább a "szegényes" Pesten, mint a gazdagabb nyugaton
és megveszik itt
Goldstein17 2025. 08. 14. 08:01
Előzmény: #252810  Törölt felhasználó
Egy bizonyos kategória felett rengeteget számít eladásnál a berendezés,  nem véletlenül hasznælják már nálunk is a home staging cégeket, bâr igazán jót itthon még nem làttam. Persze Pesten inkàbb az anti home staging dívik,  amikor a fotós valami lehetetlen részletre fókuszál a lakasból, peldául egy ikeas szekrényre. Nálunk a  lakasban lévő francia art deco darabok egyébként nem dominálják a képet, csak egy-egy jól elhejezett darab fokozza a hangulatot. Egy Falk Miksa utcai galęriàs nőtől vannak aki  rendszeresen jár ki vásárolni Párizsba,  egy kis üzlete van a Falk Miksában és egy hatalmas raktára Budakeszin. Nagyon meglepődtem, amikor arról mesélt, hogy micsoda forgalmat bonyolít. A szőnyegek nagy részét pedig az Irányi utcai kilim boltból szereztük be. Fantasztus az a hely, múzeulógusok az eladók, minden darabnak története van, órákig tudnak mesélni róluk, csak benézni is érdemes.
slash
slash 2025. 08. 14. 07:22
Előzmény: #252806  gyula1971
Van egy barátom Heves megyében, Heves városban egy kedves "lány. "
 Pestről költözött haza hogy spóroljon a bérleten. Már sok milliót spórolt. Akinek nincs bejárós munkahelye  vagy saját lakása a régi időkből és 50 évesen egyedül van annak kár Pesten léteznie. Minek?
Csodás dolgokat mesél Hevesről. :-) 
slash
slash 2025. 08. 14. 07:17
Előzmény: #252808  Törölt felhasználó
Melóska: Sokra vitte? Ne bomolj már! Milyen sokra? Tudod mi a "sok" ?  Egy min portfólió olyan 500M ingatlan és egyéb vagyon felett kezdődik. Egy normális ház egy tűrhető helyen 250. tegnap átjött a gyerekemért a haverja egy V8 Mustang-gal kb 20-30M a verda. 20 évesek.  Porbafingó lúzernek éreztem magam. :-) Na megyek a panelembe wc tartályt cserélni. Éljen a 9es busz! 
Törölt felhasználó 2025. 08. 14. 06:55
Előzmény: #252801  Goldstein17

az art deco lakásberendezés elég hatásos,vagány
a Honvéd Markó délnyugati sarkán abban a talán ma is rózsaszín jó magas épületben pár pillanatig árultam egy kb másfél szobás kidebb lakást
az épület bejárata, és az előcsarnoka kicsit bizarr, mintha a Mussolini lett volna az ihletűje, és a szelleme lenne az állandó lakója
a lakás tulajának art deco-ra specializálódott műkereskedése volt és telehordta a lakást fajtiszta holmikkal, hogy elősegítse az eladást, merthogy ez kb 2011-es beszűkült piaci történet
.
mindenki (kb 3-4) érdeklődő teljesen lemerevedett a látványtól, percekig meg sem tudtak szólalni és csak kapkodták a tekintetüket össze vissza
alku nélkül szinte azonnal elkelt
.
jártam benne a már üres állapotában is, úgy egy volt a sok tucat darab közül, hónapokig, akár egy évig is várta volna a szerencséjét
berlini
berlini 2025. 08. 14. 00:37
Előzmény: #252808  Törölt felhasználó
De ha mindenben egyetértesz vele, ugyanazt az életpályát futottad be mint ő és ugyanolyan sokra vitted mint ő, (ráadásul mindig egyet is értettél vele) akkor miért lenne baj, ha összetévesztenek vele?
Tekintsd megtiszteltetésnek.
Törölt felhasználó 2025. 08. 13. 21:16
Előzmény: #252807  J0hnnyEnglish

Nem vagyok senkinek sem az alteregója   utoljára írom le!  Régóta olvasom a fórumot  én személy szerint tiszteltem és becsültem izomman-t egy hiánypótló személyiség volt a fórumon aki sokra vitte és sok hasznos tippet osztott meg a nagyérdeművel.. Én is hasonlóan élek és gondolkodik a világról , de kérdem én ez baj? 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 08. 13. 20:56
Előzmény: #252775  Törölt felhasználó

Milyen jó, hogy ismeretlenként egyből vágod, hogy ez egy nick :) a sok törölt felhasználód közül, merthogy Bob írásából sem derül ki :)
...de nem gond, feltesszük ezt is a többi klón mellé :)
gyula1971
gyula1971 2025. 08. 13. 20:21
Sosem látott roham az eladó lakásokért – ez az 5 vármegye tarolta le a piacot júliusban.
-De Heves-Baranya-Somogy nem megy.
Sosem látott roham az eladó lakásokért – ez az 5 vármegye tarolta le a piacot júliusban - ProfitLine.hu
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 08. 13. 18:56
Előzmény: #252803  Törölt felhasználó
Ez nem cenzura, univerzum jelzett neked  :D
https://youtu.be/gQKi3mlcQN4?si=6iX89W6ntr8i3W-g
Goldstein17 2025. 08. 13. 18:46
Előzmény: #252801  Goldstein17
Egyébként most egy hasonló minőségű, bár teljesen eltérő stílusú lakasban nyaralok az Adria partján Fiume közelébn. Ez egy új építésű ingatlan,  hatalmas terekkel és teraszokkal a tenger felé. Ez is teljesen foglalt az egész szezonra.
Törölt felhasználó 2025. 08. 13. 18:33
Előzmény: #252802  Moka_Brikka
cenzúrát nem fogadok el... maradjunk annyiban.. ;)
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 08. 13. 18:32
Előzmény: #252800  Törölt felhasználó
Maskor, ha a forummotor nem jeleniti meg a kommentedet (foleg ha 2x), akkor azt szerintem vedd jelnek :)
Goldstein17 2025. 08. 13. 18:30
Előzmény: #252788  Pistike12
Ha nem is a turisták, de a filmesek például nálunk kifestenek a forgatások után. Egyébként kivételesen meg tudom erősíteni a Fat által írottakat, azzal a kis különbséggel, hogy a mi vendégeink szeretnek hosszan a lakásban időzni, ami egyébként semmilyen hasonlóságot nem mutat a közvélekedésben elterjedt szálláshelyekről kialakult nézetekkel. Nalunk halszálkás tömör füstölt tölgy parketta borít kb 120 nm-t, a furdőszobák a konyha a wc és a tároló kivételével mindent. A lakás összes ablaka francia erkélyre nyílik, mindenütt van redőny. A butorokat tekintve a bécsi szecessziótól az art decoig sok minden megtalalható a lakasban, a kapék amiből 5 van a lakasban és az agyak az Inno shopból vannak. A falakon Bak Imre, Nadler István, Fájó János, Konok Tamás, Székely Pierre és még sok más alkotó munkája latható, amik nálam otthon már nem fértek el. Mindezt csak azért írtam,  hogy ezen a téren is el lehet felejteni a sztereotípiákat.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek