Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
EURHUF_goes_to_haven 2025. 02. 25. 14:44
Előzmény: #241235  Törölt felhasználó
Tudás, nem tudás, ha megvan a papír tud már vállalkozást csinálni + facebook hirdetések . 
De egyetértünk abbank, hogy az ilyen "szakik" jó eséllye nagyobb kárt okoznak, mintha semmihez sem nyúlnának. Énnekem az a része nem tetszik, hogy mostmár nincs munka mellett alternatíva se... 
tihamer
tihamer 2025. 02. 25. 14:42
Előzmény: #241194  Atti
Az előbb írtam a magyar állampapír tulajok fórumba:
.Én nem is értem a tisztelt fórumtársakat, hogy mit vacakoltok itt 6 % (+ -- 1%) hozamokkal. A kiadott ingatlanok (lakás, garázs) hozzák ezeket a százalékokat,az idő előrehaladtával pedig a bérleti díjak emelkedésével a bekerülési tőkeértékhez képest lesz a bérleti hozam 6-8-10 stb százalék, ahogy mennek az évek.
A tőkenyereség meg plusz 10-15 % minden évben amíg a fidesz marad kormányon. Márpedig ezekkel az intézkedésekkel maradni fog, 2026. behúzva.
Gondolkodjatok el ezen.
📈
Az előző választás előtti osztogatás összköltsége ezermilliárd forint körül lehetett, ez okozta azt, hogy Magyarországon lett a legnagyobb az infláció egész Európában. 
.
Ha most 2.300 milliárd forintot szórnak a nép közé, ráadásul évente, az úgy fel fogja pörgetni az inflációt, hogy rossz  lesz nézni.
.
S a nagy kérdés, hogy miből fogja kifizetni ezt a kormány? Már most is sokkal nagyobb az államháztartási hiány, mint ami megengedhető lenne. Az idei költségvetést 38,7 ezer milliárd forint bevétellel és 4,1 ezer milliárd forint hiánnyal tervezték. (Ez utóbbit még soha nem sikerült tartani az elmúlt öt évben.) 
.
Ehhez vegyük hozzá az újabb 2,3 ezer milliárdos bevételkiesést évente."
.
Tartanám az inflációt követő PMÁP pénzeket, csak sajnos a központi statisztikai hamisító (KSH) lehazudja a tényleges inflációt.
No nem baj, alkalmazkodunk.
Ingatlan vásárlás, ott megkapom a valós inflációt az ingatlanjaim tőkenővekedéséből. A prémium pedig a bérleti díjak+5-6 %.
Törölt felhasználó 2025. 02. 25. 14:26
Előzmény: #241237  Törölt felhasználó
flippig
Törölt felhasználó 2025. 02. 25. 14:25
Előzmény: #241234  tihamer
https://www.ingatlanmuhely.com/ismeri-a-lakasbefektetoket/
3. A spekulánsA spekulánsok azok a befektetők, akik rövid távon a pénzüket úgy teszik be lakóingatlanba, hogy azt onnan minél hamarabb ki is vegyék. A spekulánsok imádják a kockázatot és keresik az alkalmi lehetőségeket, amikre azonnal lecsaphatnak. Az ilyen vásárló rafinált, taktikus, pókerarc, vagy legalábbis annak hiszi magát. Három fő típust érdemes megkülönböztetni ebben az esetben is:3A A vállalkozó:  Az életvitelszerűen vásárló, tudatosan felújító és a kész terméket azonnal eladó vásárlók. Ők nem reklámozzák, hogy hány milliót akarnak vagy tudnak keresni ezzel. Fedősztorikat találnak ki, hogy a gyereküknek vették és csinálták meg ilyen szépen, de időközben minden máshogyan alakult, stb. Az ilyen spekulánsok egy éven belül akár több lakást is vásárolhatnak és adhatnak el, a tőkéjük forgási sebességétől függően. A lényeg, hogy a lakás minél rosszabb állapotban lehet, csak legyenek olyan rejtett adottságai, amit egy felújítással jól ki lehet hangsúlyozni. Már egy fajta építőipari fővállalkozónak kell felfogni őket, akik alvállalkozóikkal készítik fel a lakásokat eladásra. Budapesten nem nehéz ilyen eladók lakásaival találkozni. A sok nagyon szépen felújított és azonnal eladásra kínált lakás mögött általában ilyen „vállalkozók” állnak, még ha magánszemély is az ingatlan tulajdonosa. Kisebb családi vállalkozások ezek, amiből jól meg lehet élni, ha valakinek van ehhez érzéke. Egy kész lakásért tényleg hajlandóak felárat fizetni a vevők. Aki költséghatékonyan tud felújítani, de minőségi munkát végez, az egy lakással már komoly éves fizetéseket tud megkeresni tisztán.Az ilyen vásárlók egyedi tulajdonsága, hogy a bérbeadás hidegen hagyja őket. Ők csak felújítják a lakást és azonnal eladják.
-- 
jah tenyleg speka vagyok,
 2 eve lespakaztal akkor tagadtam de hat eltelt az ido, valtozok
Kapzsidözsi 2025. 02. 25. 14:24
Előzmény: #241221  FatFIRE
Amúgy még hozzászólásodhoz. Ugyan nem kifejezetten lakóingatlan a téma de szabad rablás - közvagyonprivatizálás....más formában. várom magyarázataidat:
https://www.youtube.com/watch?v=hAGVFQPgdas
Törölt felhasználó 2025. 02. 25. 14:21
Előzmény: #241230  EURHUF_goes_to_haven
en is kibukott gimis vagyok, es ? okj-n tettem le egy rakas epitoipari szakmat kar,tyazhatnek a sok bizivel es volt nemely 9 honap. Az nem szakmai tapasztalat ,el kell menni az oregek koze es tanulni. Jot rohogtem dr ruszin szendin tabornokon mikor lenyilatkozta  a napokba  a kipaterolt tisztek villanyos es burkolo tanfolyamra jarnak okj- n hogy eltudjak tartzani keosbb a csaladot. az nem tudas
tihamer
tihamer 2025. 02. 25. 14:19
"Döntött az MNB a kamatokról
Portfolio2025. február 25. 14:00
Mai kamatdöntő ülésén változatlanul 6,5%-on tartotta az irányadó kamatot a monetáris tanács. A döntés megfelel az előzetes várakozásoknak, a piaci vélemények szerint az inflációs kilátások miatt a jegybanki lazítás lehetőségei nagyon korlátozottak."
Kapzsidözsi 2025. 02. 25. 14:18
Előzmény: #241228  EURHUF_goes_to_haven
köszi, egyetemi cuccot se tudtam hogy van... ezekből már kinőttem.
Törölt felhasználó 2025. 02. 25. 14:18
Előzmény: #241231  Törölt felhasználó
A kiárazódás reményvesztés. Mr Bobnak ajánlva. 😃
Törölt felhasználó 2025. 02. 25. 14:16
Előzmény: #241227  Törölt felhasználó
A reménnyel teli ember látja a lehetőségeket. A reményvesztett mást lát. 
EURHUF_goes_to_haven 2025. 02. 25. 14:16
Előzmény: #241227  Törölt felhasználó
Főleg, ha még az OKJ-s időkben "tanulta a szakmát" gyorsan fél év alatt... 
Most meg dekkolhat 2 évet az iskolapadban nappalin... Aki ezt kitalálta is egy Zetor mögé kötném Szeged -Sopron távon... Furcsa módon külföldön sokkal jobb felnőttképzési lehetőségek vannak (munka mellett, éjszakai, hétvégi stb és igaz hgoy fizetős, de vagy lehet rá támogatást igényelni, vagy részlegfizetést, vagy egyszerűen csak annyira olcsó, hogy simán fizethető munka mellett...)
Kapzsidözsi 2025. 02. 25. 14:15
Előzmény: #241160  Törölt felhasználó
Lacibátyám ez egy nagyon jó kis - történelmi látószögről tanubizonyságot adó hozzászólás volt. Elmentettem! --- Mit mondjak? Alapvetően nem lehet sajnos veled vitatkozni........a magyar történelem ilyen..
ezt Tölgyessy is mindig megerősíti :
https://www.youtube.com/watch?v=2kqphtVoCpU&t=2618s
de egyet azért ne felejtsünk el, ami nagyon fontos. : A világ már nem ugyanaz a világ ami akár Kádár bukásakor is volt. Itt az elmúlt 30 évben minden, minden téren felgyorsult.... minden változás sokkal gyorsabban és radikálisabban zajlik le..
aztán meg hittük volna, hogy
- Ruszkik lerohanják Ukrajnát? (faszkalap Bayer maga mondta előtte egy nappal, hogy a hülye is tudja hogy nem..)
- hittél volna egy COVID-ban?
- gondoltuk hogy Asszad 2 hét alatt összeomlik?
- Trumpli visszatér?
na ugye... szóval bármi lehet, és az nagyon gyors lesz...... szerintem
EURHUF_goes_to_haven 2025. 02. 25. 14:13
Előzmény: #241224  Kapzsidözsi
Tippre ugyanúgy, mint ahogy a egyetemi röghözkötést is...
Fizetgetik akár külföldről is (biztos, hogy nem fogják ellenőrizni, hogy ténylegessen kijelentkeztél e a magyar lakcímről, mint ahogy sok külföldön élő nem is teszi).
És ha mégis lebuknak akkor meg na bumm, kell majd kamatot fizetni utána..
Külföldről valószínűleg 1 évi bevételből simán kiüti. 
Elvileg 5 évig kell magyar lakcím szóval elvileg azután is lehet dobbantani. 
De én szerintem ami gyakoribb lesz a C típusúak akik BréjeMWére költik, hogy egyszerűen nem fizetik. 
Törölt felhasználó 2025. 02. 25. 14:11
nos ez a kek galleros melos velemenyem a szegeny azert szegeny mert igenis tehet rola. Tehet rola. Szamtalan lehetoseg van az orszagban, meg egy sima kekgalleros bádogosnak is. Barhol is szuletett az orszagban ksh adat amit azert kezeljunk mindig fenntartassal de a badogos a  csilliardokat kereshet Bp-n oa budai oldalon a csaladi hazaknal.
Törölt felhasználó 2025. 02. 25. 14:11
Előzmény: #241216  ncseed!
Semmi sem köt röghöz ha menni akar az ember. Ez igaz.
Törölt felhasználó 2025. 02. 25. 14:03
majd mindjart raterek de most nem erek ra. egy iks turelmet. Vettem egy meregdraga svab pizzakemencet nemetbol rendeltem kozvetlen a gyartotol ez 450C-fokos epp tesztelem a kajan. Majd taraccsolunk utanna
Kapzsidözsi 2025. 02. 25. 13:53
Előzmény: #241222  Törölt felhasználó
Nem tudom ennek örülni kell-e vagy sem :))) -- szóval munkáshitel kérdésre visszatérve... hogy megy az?
Kapzsidözsi 2025. 02. 25. 13:51
Előzmény: #241221  FatFIRE
Lehet, hogy nem 10% hanem egy nagyobb - szélesebb réteg, de a közvetlen klientatúra nem több mint 10%. --- Sőt kevesebb.
Na de kérlek, érvelj és magyarázd el Nekem mi a hibás abban a meglátásban hogy : Láthatóan egy populista rezsim tudatos (vagy féltudatos) inflatórikus gazdaságpolitikát folytat , amely az ország valós gazdasági fundamentumaitól elrugaszkodott eszközáremelkedést (is) okoz. Emellett ugyanez a rezsim elősegítette egy kivételezett társadalmi osztály felemelkedését is, akiknek aránytalan felhalmozása most szintén ingatlanba áramlik újabb felhajtó erőt képez. -- nyilván lehetne finomítani, de lényeg benne.
Vakmajom poszt is lebutítva ugyanezt mondja...
Hol a hiba? Várom magyarázatod, kiegészítésed...... 
Törölt felhasználó 2025. 02. 25. 13:46
Előzmény: #241219  Kapzsidözsi
ismerem nagyjabol a mentalitasod a hozzaszolasaid alapjan az itteni  240 000 hozzaszolasbol nagyjabol a 70 000-ik ota kovetem a forumot. Oreg motoros vagyok:D
FatFIRE 2025. 02. 25. 13:43
Előzmény: #241198  Kapzsidözsi
Amikor az ember tömegével olvas ilyen értetlen, a lényeglátás teljes hiányáról tanúskodó hozzászólásokat olyan emberektől, akik szerint "a rezsim felső 10 % -a, a rabló osztályok", akkor el kell gondolkodni, érdemes-e érvelni nekik bármivel is... 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek