Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2025. 02. 06. 14:30
Előzmény: #239295  Murdoch
Ember, számonkéred hogy miért nem csinál vele semmit amikor MÁS TULAJDONA.
Ezek után tekeregsz mindenfele csak be ne kelljen ismerned hogy -butuskaságot- írtál. És még én mutogatok másra.
gratulálok, sikeresen lekakiltad a sakktáblát, te nyertél
berlini
berlini 2025. 02. 06. 14:30
Előzmény: #239295  Murdoch
ne várjál csodát.
Budapest már tarlós idejében is mostohagyerek volt, most meg már évek óta csak annyi levegőt kap, ami a túlélésehez elég.
Törölt felhasználó 2025. 02. 06. 14:28
Előzmény: #239292  berlini

8 évig volt GYurcsány ( Meggyesi - Bajnai)  is hatalmon kezdhetett volna akkor is már a területtel valamit mégsem tették.
Ez csak kamu duma , hogy annyira könnyű rendezni és beruházni rá meglátjuk ne legyen igazam .. egy kapavágás sem lesz  még jó ideig..
Nem baj nem kell az adóbevétel a turizmus a munkahely nem kell semmi sem iparűzési adó amiből máshol mert van még sok terület ( csepel sziget ) bérlakásokat húzhattak volna fel belőle nem kell kaszáljuk el  ne legyen semmi sem ott
Na befejeztem.. Lépek ez van.! Okos a jónép  és orránál fogva vezetik!
N0MAD 2025. 02. 06. 14:28
Előzmény: #239294  N0MAD
avagy "író úr, lófasz fog itt folyni nem acél"
berlini
berlini 2025. 02. 06. 14:27
Előzmény: #239291  Törölt felhasználó
téged a tények nem érdekelnek. Pipa
Murdoch 2025. 02. 06. 14:27
Előzmény: #239290  N0MAD
Nem osztom az észt, de pont azt csinálod, mint a két félnótás, megy a másikra mutogatás. Az, hogy ismerem a terütet azt jelenti, sokat jártam arra és hogy tényleg van mit tenni, évtizedek óta úgy néz ki, mint valami posztapokaliptikus vmi. Nekik meg azért nem ismeretlen, már nyilván tudnak róla, mint parlagon heverő, hasznosítható terület (most a wallisos pletykákat hagyjuk). Mindez persze Tarlós érára is vonatkozik. Egyébként tökmindegy, most Karácsonynál a labda, akkor hajrá, várom hogy mi lesz.
N0MAD 2025. 02. 06. 14:26
Előzmény: #239291  Törölt felhasználó
""-Paks beruházás - még nem dőlt el lehet ez is meg lehet buktatni "
Ez a legjobb példád, nemtudom hány év alatt eljutottunk egy gödörig. Sima ellenőrizetlen pénzkölcsönről szólt a dolog, sose akarták megépíteni. Vagy már állna, max az orosz cuccok szállítására várnának.
Már első híreknél voltak hangok hogy ebből semmi nem lesz
Törölt felhasználó 2025. 02. 06. 14:26

EU pénzek  megblokkolása - pipa - ez szorul némi magyarázatra-  folyamatos évekig tartó kampány  az ország ellen (belpolitika bevezetése kint szerintem egy francia egy német belpolitikai helyzetet marhára nem tud nem is érdekli de mi kiteregetjük a szennyest lejáratjuk még ha nem is egészen igaz az országot a sárga földig ami beérik !)  a Fidesz ellen, hogy itt olyan de olyan korrupt a kormány egy fillért se adjanak.. Beért elég rendesen van még itt kerítésre is büntetés napi 1 millió euro stb..!
berlini
berlini 2025. 02. 06. 14:25
Előzmény: #239288  Murdoch
Szimpla a történet.
Párbeszédet a NER-rel, egy 95%-ban állami tulajdonú terület hasznositásáról?
Hol élsz Te?
Hogy benézték az egészet?
Persze.
mert egy ekkora terület már csak az értéke miatt sem megvásárolható a társtulajdonos oldaláról.
de miután szinte ingyen eladták az araboknak, igy csak ezen az áron adhatják el Budapestnek..
Törölt felhasználó 2025. 02. 06. 14:24

Még egy ilyen ellenzéke biztos nincs egy országnak mint nekünk mindennek aminek csak lehet keresztbe feküdnek :
- Olimpiai kezdeményezésnek  elkaszálása - pipa
-Mini Dubaj   elkaszálás  - pipa
- EU pénzek  megblokkolása - pipa
- Aksigyárak telepítése - na ez nem jött össze pedig óriási balhé volt e körül is a Tisza üti a tamtamot
-Paks beruházás - még nem dőlt el lehet ez is meg lehet buktatni ( Tisza ügyködik rajta finanszírozást újra tárgyalná - ergó lehet megbukik)
Minél rosszabb az országnak annál jobb  nekik ( annál több esély van győzni)
Kegyetlen logika de igaz.. csak sajnos az ország issza meg a levét.
N0MAD 2025. 02. 06. 14:11
"Persze, ezt tudom, de nem ismeretlen nekik a terület, még a régmúltból. "
Azt írtad neked se ismeretlen a terület. POnt annyi közöd van hozzá mint a fővárosnak, "nem ismeretlen terület. 
Hajrá! vagy azt nehezebb mint észt osztani?
Törölt felhasználó 2025. 02. 06. 14:09

Most már Karácsonyé na mibe fogadjunk 2026 áprilisáig egy kapavágás sem lesz a területen? :))) De még 5-10 év múlva is szerintem üresen fog az egész állni  ... Az arabbal ilyen cirkusz után vissza csinálni az egészet lehetetlen. tudod mikor fog területet rendezni építkezni ha bizonytalan jogilag övé lesz e a terület valaha ha még erővel oda is adta volna a Fidesz neki  nem vállalja be ezt hogy utána lopott dologra hivatkozva elkobozzák tőle.. Fideszes politikusok se akarnak börtönbe menni így itt a lehetőség tiéd főváros csináld ha akartad  25 milliárd ft föld cserére hogy lesz az nem tudom , de nyilván ez csak kampány volt a 2026 os választásra így lehetett nagyot ütni a Fideszre hisz mutyi az egész!
Murdoch 2025. 02. 06. 13:57
Előzmény: #239281  berlini
Persze, ezt tudom, de nem ismeretlen nekik a terület, még a régmúltból. Nyilván nincs megtiltva az egymással való párbeszéd sem egy terület hasznosítását tekintve. De amíg köpködés megy mindkét oldalról, addig persze ez van. Szerintem jó lett volna vmi modern lakóövezet kialakítása, csak nem abban a formában, ahogy, szvsz. Ellenben ha most a főváros belealszik a történetbe, akkor mondjuk én is köpködni fogom őket. Ami meglep, hogy a kormány elég magabiztosan nyilatkozott korábban, ennyire benézték volna a dolgot? Fura.
Törölt felhasználó 2025. 02. 06. 13:56

DE ha később mégis a város várná az Arabot   kezdjen akkor ő vele valamit szerintem ezek után már biztos nem jönne mint befektető ilyen cirkusz után..
Törölt felhasználó 2025. 02. 06. 13:54

Szinte lehetett tudni borul a beruházás az arab sem hülye ha ekkora a tiltakozás nem fog csinálni semmit sem. Most megmutathatja Karácsony az erősen elszennyezett területtel ahol 8-10 méterig talaj cserét kell végezni mit kezd! HOnnan lesz rá della vagy csak a száját jártatta.
De a Fidesznek is bele kellett volna írni azt a kötelező 2000 milliárdos fejlesztést nem csak a talaj rendezés -t a szerződésbe  akkor talán nem mert volna bele ugrani Karácsony hogy ezt miért nem tudták bele írni az Arabbal nem tudom ( szerintem tényleg megcsinálták volna ) de amatőrök, hogy ilyen laza feltételeket tettek a szerződésben és szóban vagy más papíron állapodtak meg a kivitelezésben? nem tudom mindegy.
Mivel nem voltak alaposak így a Karácsony léphet vagyis nem fog lépni mert nincs egy vasa se rendbe tenni a területet.
Törölt felhasználó 2025. 02. 06. 13:49
Előzmény: #239283  badsector1

Most veszik meg..! Karácsonyé lesz..! (városé van lé rá ezek szerint )
Törölt felhasználó 2025. 02. 06. 13:49
Előzmény: #239281  berlini
Ne legyen igazam srácok , hogy parlagon marad még 5-10-20-30 évig.. és kezdjenek vele valamit 2026 választásokig ... Szerintem egy kapavágás annyi nem lesz .. Csak a választásra ment a hiszti a kampány..!
badsector1
badsector1 2025. 02. 06. 13:48
Előzmény: #239280  Murdoch
a terület állami tulajdon, nem fővárosi.
sztiv 2025. 02. 06. 13:47
Előzmény: #239277  Murdoch
Igen, ez messziről látszott, hogy egy nagy blöff. Igazad van, valami trükk van a háttérben.
berlini
berlini 2025. 02. 06. 13:44
Előzmény: #239280  Murdoch
Most veszik meg a területet, ezért mostantol az ő dolguk

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek