Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 11:15
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 11:10
Előzmény: #154397  Kapitanyur

más világbol jottek
ismertem egy három utcai szobás lakást a hatban kozel a városligethez amit angol család vett és tolál felujitott és nagyon izlésesen sok távolkeleti származásu butorral berendezett
aztán egy nyáron elmentek a bolgár tengerpartra, és ugy megtetszett nekik, hogy soha tobbet nem jottek vissza, és szoltak az ingatlanosnak akin keresztol vették hogy adja el ugy ahogy van, a személyes holmijukkal egyutt
más szokások, más lehetoségek
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 11:01
Törölt hozzászólás
Kapitanyur
Kapitanyur 2022. 03. 19. 11:01
Előzmény: #154393  Törölt felhasználó
“… én meg bérbeadtam méregdrágán norvég orvosis lányoknak, akik boldogan cipelték fel a biciklijuket is ..”
.
Hát azok a norvég orvosis lányok azok nagyon furák.
.
Még 2015-ben vettem egy másfél szobás lakást a 6. kerületben egy norvég lánytól, aki az állatorvosin végzett.
Mikor ide költözött, 
egy norvég banktól vett fel hitelt a lakásra, 
full-hitel, full-felújítás (falakat szétvert stb),
amikor végzett ugye eladta, elég jól tudtunk alkudni, és totál mindent itt hagyott.
Mindent. 
Bútorok, gépek, régi hollóházi porcelán lámpa, skandináv karácsonyi díszek, antik földgömb stb.
A legdurvább az volt, amikor egy vadiúj lézernyomtatót találtunk a dobozában 
az ágy alatt…bontatlanul.
.
Egyedül egy ecserin vett régi-régi képet vitt el.
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 10:57
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 10:49
Előzmény: #154394  Törölt felhasználó
És még egy fontos dolog. Itt, ha lojális vagy a cégeddel szemben, akkor az dollár tízezrekben mérhető. Nagyon megfizetik. Ezt mondta is itt több főnök. Magyar és amerikai is. Takarító szintjén is ! 
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 10:45
Előzmény: #154391  Vodafonelive
Ja és a motiváció. Nagyon fontos. Az első naptól motiváltak vagyunk. Nem anyagi okok miatt, mert kerestünk harmad ennyit is hónapokig, sőt 2,5 évig nagyon nem ment a szekér. De ezt a motiváltságot fogalmam sincs mivel érik el. A legfontosabb tényező. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 10:44
Előzmény: törölt hozzászólás

nyugatrol, meg északrolnézve az egy elmardott egzotikus világ az o otthoni konfortjukhoz képest és ezért izgi, néha nem is akarnak olyan fitt korulményeket itt maguknak, mint egy átlag magyar korgogyomru, pedig vastagon megengedhetnék maguknak
kb 5 uzletet kotottem egy kékvéru londonival, aki olyan puloverben járt aminek tenyérnyinagyságban lyukas volt a konyoke és logtak belole a szálak, vett egy ilyet, kifestette és bekoltozott
a harmadik emelet lift nélkulire az átlag magyar korgogyomru kop egy nagyot, én meg bérbeadtam méregdrágán norvég orvosis lányoknak, akik boldogan cipelték fel a biciklijuket is nap mint naptobbszor is
volt dolgom olyan ceu-n tanito frencia matematikussal, aki ennél joval gyengébb állapotuba koltozott, semmit nem csinált vele és a foldon aludt egy matracon
más amikor valaki azért hord kopott nadrágot, mert nincs más választása, mint amikor boven lenne, de éppen ehhez van kedve
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 10:33
Törölt hozzászólás
Vodafonelive
Vodafonelive 2022. 03. 19. 10:28
Előzmény: #154373  Törölt felhasználó
Tudom mirol beszelsz, hogy ki mennyire befogado, ki mennyire rasszista. Baratom elozo munkahelyemrol hiaba beszel 6 nyelven koztuk mar a magyart is nagyon szepen beszeli, mondja nekem, hogy nagyon erzi azt, hogy ez egy rasszista orszag amivel nem tudunk mit tenni.
Ismerosom aki fel eve ment Nemetorszagba nem erzi, hogy barmi baj lenne, az az orszag is befogado. Ausztria nagyon jo lenne de ezt en is hallottam amit leirtal, nem befogadok! Amerika pedig, ott igazabol mindegy mi vagy. 😃
Igen, a ruhas dolgot teljesen megertem. 😎
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 10:25
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 10:19
Előzmény: #154382  fullos

az  a lényeg hogy ne a saját szempontjaidbol indulj ki, mert nem az számit, hanem csak azoké akik ott elofordulnak
az akadémia utcai nagyobb lakás mint bérlemény nem az átlag magyar játszotere, sokkal inkább nyugati kozéposztályé, ha arrol tudod hogy kb hogyan gondolkodik, akkor eltalálhatod jobb eséllyel, hogy mi a realitás
nem tartom annyira vad indulo ajánlatnak azt a hirdetést, bár az erre szakosodottabbak sokkal elobb hoznak jo eredményt mint egy com hirdetés, sot az még árthat is
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 10:19
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 10:13
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 10:02
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 09:54
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 03. 19. 09:54
Törölt hozzászólás
tothjoco
tothjoco 2022. 03. 19. 09:50
Ha átjönnek solan bérelnek. Nyilván. És ha nekik adod ki (bocs) akkor nagyobb a kockázatod is...Nyilván magasabban adod. Itt füreden egy gyárban dolgozik pár száz évek óta. Hát, nem annyira szeretik itt őket. Pedig ugye ők DOLGOZNI jönnekHorrorsztorikat mondanak hogy mik történnek a kiadott lakásokban. Meg a gyárban! A higiénia nem az erősségük no. . Mégegyszer írom, a háború hatására keletmagyaroszágról jobban felgyorsul az átvándorlás nyugati irányba! Én eddeig is ezt tapasztaltam, KSH adatok is ezt támasztják alá. Egyszerűen a mgasabb bérek és a jobban élhető városok miatt. Sok személyes példát tudok aki keletről jött. Olyat nem nagyon aki oda költözik. Tudom ez egy mikrokörnyezet de hátha érdekeS
fullos 2022. 03. 19. 09:49
Előzmény: #154379  Kapitanyur
Ez lacikonyha asztala.Érteni kell hozzá.
fullos 2022. 03. 19. 09:47
Mi a szakmád, hogy mindenhez értesz? Kőműves vagy?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek