Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Nekem tetszik ez a felújítás támogatás. Reméljük faék egyszerű lesz megkapni. Melós szerintem felvásárolja a minőségi söröket a sarki kocsmában ettől a hírtől. Indul neki az aranybánya, ennek a bejelentésnek egyértelműen ő lesz a nyertese közülünk.
Ezzel a katás festő meg burkoló haverok meg hasonlók fognak jól járni, akik a fiktív munkákra majd számláznak (főleg vidéken) ész nélkül és a nulla munkavégzés után visszaigénylik a felét. De enélkül is még drágábbak lesznek a nyomorult szakmunkások, meg többet kell rájuk várni. Szerencsére engem nem érint, de ez megint egy elmebeteg ötlet a fidesztől. - Egyébként érdekes, hogy pár hete már a netbankba belépve is nyomja azonnal 1/3 képernyőn a KH, hogy vegyem fel a babavárót. Na most vagy ekkora királyság van és mindenki azt veszi fel, nem akarnak kimaradni.. vagy ekkora baj van, hogy legalább azt adni akarják. Nem emlékszem, hogy korábban reklám lett volna azon a helyen, de fenetudja. Egyébként célcsoport sem vagyok, arra a számlára alig érkezik pénz, fizetés meg pláne. Tehát mindenki kaphatja, vagy mindenki X életkor alatt. - Ez került most elém: https://hazaivendegvaro.hu/januartol-kotelezo-a-digitalis-okmanyolvaso-a-szallashelyeken/ Még egy új kötelezettséget kapnak azok, akik az Airbnb, a Booking vagy hasonló közvetítő rendszerén keresztül adják ki a szálláshelyük. Januártól már nem lehet kézzel rögzíteni a vendégek adatait az igazolványok vagy útlevelek alapján, hanem kötelező lesz a digitális okmányolvasók használata. A szkennereket minden szállásadónak be kell szereznie. (Egyre nehezebb lesz letagadni bármit is.)
bocs, de ez szerintem nem igaz. szerinted egységesen emelkedik, vagy éppen csökken az ingatlanok ára? dh riportban azt láttad, hogy mindenhol ugyanaz történik?
Ugyanaz a cél mint a lakásvásárlás támogatásokkal -> a gazdaság mozgásban tartása! Ahogy nem lehet kormányzati cél a lakásárak leesésének engedése úgy a munkabérek csökkenése sem!!! Ha nem tudja níp megfizetni a melóst akkor majd az állambácsi megtolja a vásárlóerőt, ahogy a lakásvásárlásoknál is! Természetesen számlával működik csak a dolog. *** A gyerekhez való támogatáskötés ismert már, jól kommunikálható "családbarát" intézkedésként és közben szűkíti az igénybevevők körét ami a budget-nek kedvez! Komolyan mondom tanítani kellene ahogy a fijúk csinálják!
Ilyen jó még egy kormány sem volt a níphez, ezek meg háborognak? Két-har-mad, Két-har-mad! 😂 Dől a lé orrba-szájba csak alá kell állni! Persze vannak olyanok bőven akik dacból sem állnak oda... sebaj, legalább jut mindenkinek aki kér belőle!
Rohadjon már meg ez a mocskos fidesz... Melyik nyomorgó magyar család fog előrántani 3-6 milliót? Ez megint a ner családok kiváltsága a köz pénzén... Gyalázat amit művelnek. A fodballokos agyuk nem fogja át, hogy az eddigi 3 milliós felújítás holnaptól 5 millió lesz... Kicsit járjon jól a paraszt, nem nyeli le a melós az egészet.
szerintem ennek nem lesz nagy hatása. biztosan én vagyok a naív, de gondolom ez csak 1 ingatlanra vonatkozik (ami a lakcím kártyán van), tehát a család saját magának újítja fel. miért érne többet a szomszéd eladó lakása attól, hogy én felújítottam az enyémet? szerintem ritka lesz az, hogy valaki felújítja a sajátját 6M-ért, amiből átköltözik egy másik 6M-ból felújítottba, hogy zsebre tegye a 3M-et (főleg gyerekkel).
'Otthonfelújítási programot indít a kormány január 1-jétől - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtótájékoztatóján.Novák Katalin közölte, a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonuk felújítási költségeinek a felét átvállalja az állam, legfeljebb három millió forintig.A 2015-ben indított otthonteremtési program új elemének igénylésének nem feltétele a csok igénylése - fűzte hozzá."
Kezdődik:' otthonok felújításához is támogatást nyújtunk 2021. január 1-jétől – jelentette be Novák Katalin családokért felelős miniszter. Az otthonfelújítási programban legfeljebb hárommillió forintot tudnak visszaigényelni a családok, a költségek legfeljebb ötven százalékának erejéig. Vagyis ha hatmillió forint kiadásról mutat be számlát a család, akkor hárommillió forintot tud visszaigényelni.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link