Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ó, a fórum jelentgetős spiclije Ibiza Nudli zajec nagy spíllllller megint retteg a topicjában, ahol saját magával beszélget hetek óta, mint régen a magyar gazdaság topicban. :)) Szegény. :) Bő 80 nap múlva végleg elesik a húsos fazéktól ez a NER szopodár pedofilmosdató.
Igazából nekem nem azzal van bajom, hogy ez a kormány hazudik. Ez ezeknél zsigeri. Az én bajom azzal van, hogy olyan emberek akiket én nagyratartok, elhiszik,következtetéseket vonnak le belőle, befektetési tanácsokat osztogatnak ezen hazugságok (durva csúsztatások) alapján,egyszóval legitimálnak egy olyan bűnbandát, amitől pont, hogy el kellene határolódniuk és nem könnyíteni,hanem nehezíteni kellene a működését. Nyilván nem a Gránit Bank,vagy az MBH esetleg az Equilor elemzőire neheztelek ebből a szempontból. Ők bármit mondhatnak tőlem,pont lesz@rom.
400-425-ös sávot még el tudom képzelni, nagyjából ez lehet a realitás, az átlag jó esetben. Profession Prémium, aki nem hiszi, fizessen elő rá. Még a nagy multik is nettó 500-600 max. Jelentkezőj bérigénye az adott pozícióra is beszédes. KáderSH szvsz ugyanúgy kozmetikáz, mint az inflációnál.
Én É-Dúnántúl, megyeközpont, ipari park egyik cégénél vagyok manager. Már jó ideje hasonló pozíciókban, más cégeknél is. Ezt csak azért írom le, mert van némi rálátásom a bérekre. Évek óta kapkodom a fejem, hogy jönnek ki ezek 10% körüli, vagy feletti reálbér emelkedések? Itt a cégek infláció+1-2%-ot emelnek (jó esetben!!!). Hiszen sokan a projektált inflációt építik be a bérekbe, ami - mint tudjuk - mindig alacsonyabb, mint az elkőző évi. Szóval, valaki el tudná nekem magyarázni, hogy jönnek ki ezek a számok?
Ha elgondolom, hogy sokan ma úgy gondolják, hogy ez az,így kell ezt csinálni. Tovább és nagy ütemben,központilag emelni a béreket és tovább erősíteni a forintot, akkor már csak tényleg néhány év és nem beérjük,de le is előzzük Ausztriát. Végül is tavaly vagy 15 százalékkal közelebb kerültünk...,ha hiszünk a számoknak!🤣
"A bruttó átlagkereset 8,9, a nettó átlagkereset 10,2, a reálkereset pedig 6,2 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. " Nem vagyok szakértő,de ha a nettó átlagkereset 10,2 százalékkal nőtt forintban egy év alatt és a forint kb. 10 százalékkal erősödött az euróval szemben ugyanezen időszakban, akkor a magyar nettó átlagkeresetek egy év alatt euróban számolva, olyan 20!!!!! százalékkal emelkedtek, miközben a gazdaság már vagy harmadik éve nem nőtt semmit,az éves infláció 5,5 százalék és a nagyok további csökkenést várnak.🤣 Ámbár nem tudtam pontos számot előcsiholni,de a miheztartáshoz végett,Ausztriában tavaly úgy 3 százalék volt a keresetek emelkedése és 3,8 százalék volt az infláció. Mint mondottam nem vagyok szakértő,de nekem ezek a magyar számok nagyon nem állnak össze,pláne nem tűnnek fenntarthatónak.
reg adó + egyéb költségek. Arról nem is beszélve, ha új autóként hozod be, akkor azt hiszem az áfá-t is itthon fizeted be, ami ugye 27%. Látens módon vagyunk szét szivatva ezerrel.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)