Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bronz kedd, 08:00
Moody's elmehet a picsába.
Az nem zavarja őket, hogy a Fidesz-KDNP pedokormány ész nélkül veszi fel a hiteleket, mintha nem lenne holnap és eszetlen, jövőt felélő választási osztogatásokat csinál és még elbukik miattuk Magyarország egy rakás EU-s pénzt.
2024. december 31-én 1 milliárd eurót buktunk el.
Holnap 1,1 milliárd eurót bukunk el végleg.
Jövő nyáron a 10,5 milliárd eurós RRF-et.
Ez a 3 tétel kb. 5000 milliárd forint.
Ennyit bukunk el a fideszes pedofilpárti szarházik miatt.
Ishar
Ishar kedd, 07:56
A bírósági tiltás ellenére Orbán Balázs továbbra is terjeszti az ún. Tisza-csomagot (tiszacsomag.hu) az FB-n. Ha valaki ránéz a dokumentumra, akkor néhány perc alatt levágni, hogy full kamu az egész. A legszörnyűbb, hogy - többek között - a miniszterelnök politikai igazgatója tudatosan próbálja becsapni az embereket, akik közül sokan ezt el is hiszik és még hálásak is érte, hogy a kormány megvédi őket a Tisza Párt által tervezett adóemelésektől. Nagyon kíváncsi leszek a 2026. áprilisi nemzeti IQ-teszt eredményére...
maxhell kedd, 07:49
Ez egy jó példa mennyire lehet adni a hitelminősítők szavára.
"Indoklásában a Moody’s azt írta, Budapest likviditási helyzetét ismerve kétséges, hogy vissza tudja-e fizetni december 31-én lejáró adósságait."
Ja, tehát ha jól értem, akkor 29-én este jelezték, és szóltak a befektetőknek, hogy 31-én egyes kötvények kifizetésével gond lehet. Köszi Mudiz. Tehát uszkve bő 2 nappal a várható esemény előtt, ami az átsorolást kiváltotta. Ez itt a gond. Mert egy minősítőnek legalább negyed évvel előre kellene ezeket a döntéseit kiadnia és meghoznia legalább. Két okból is jobb lenne, egyrészt a befektetők ezzel valóban felkészülhetnének, másrészt az érintett feleknek is lenne idejük esetleg megoldást találni és elhárítani a kockázatot, ami végül akár a visszasorolást is kiválthatná. Ja. Ez így egy nagy semmi, eső után köpönyeg, annyit ér minden érintett fél számára.
Boby
Boby kedd, 05:59
Előzmény: #97316  Boby
Orbán bárkit,bármit hajlandó tönkretenni,amit nem képes megszerezni,ami nem lehet az övé. Budapest után felkészül Magyarország! Nem sokat kell, már ez utóbbin sem dolgozni. 
Boby
Boby kedd, 05:52
Előzmény: #97315  kjanek
Karácsony Gergely Facebook poszt:
"Az uzsorakormány bóvliba lökte a nemzet fővárosát. Ezt nem fogják megúszni.
A Moody’s Ratings nemzetközi hitelminősítő mai döntése Budapest leminősítéséről a kormány esztelen és kistílű sarcpolitikájának következménye. Ez a Budapest-ellenes politika nem több, mint károkozás, a károkat a főváros leminősítése után alighanem az ország is, annak minden polgára elszenvedheti. Ha hagyjuk…
A leminősítés nyilvánvaló oka, hogy a pénzpiacok is a kormány és a főváros közötti észszerű pénzügyi megállapodásra számítottak, ám erre a kormány minden jelzés ellenére is képtelennek bizonyult. Megállapodás helyett folytatta Budapest számlájának megcsapolását, és a törvényben rögzített kötelezettségeit sem teljesítette a főváros felé mind a mai napig. A Moody’s döntése ennek a kormányzati hozzáállásnak a következménye.
A leminősítésnek három oka van:
- a kormány a 20-szorosára emelt sarccal több pénzt von el Budapesttől, mint amennyi támogatást ad, és Budapest, más önkormányzatoktól eltérően, a hitelfelvételhez sem kapott engedélyt a kormánytól;
- a második ok, hogy a kormány a mai napig nem fizette meg az adósságát Budapestnek, amire törvény kötelezi. Ezt okkal tekinti súlyos kockázatnak a hitelminősítő;
- harmadik: Budapest a kormány miatt nem jut hozzá a fejlesztésekhez szükséges uniós forrásokhoz.
Elmondtuk százszor, ezerszer, ez így nem mehet tovább. Tárgyalni akartunk, a kormány nem volt rá hajlandó. Megnyertünk minden pert, rá se hederítettek. Kiálltak a városukért a budapestiek, a szemükbe hazudtak.
Egy olyan kormány akarta kioktatni Budapestet, amely eladósította az országot, amelynek romokban a költségvetése. A főváros gazdálkodásáról ehhez képest a Moody’s is megállapította: „a minősítések ugyanakkor figyelembe veszik Budapest mérsékelt és csökkenő adósságszintjét, valamint stabil működési teljesítményét”.
A kormány kicsinyes Budapest-ellenes sarcpolitikájának első következménye a főváros leminősítése, amit az ország újabb leminősítése követhet, ennek pedig az állam finanszírozásának ellehetetlenedésén keresztül a polgárok, nemcsak a budapestiek, hanem minden magyar láthatja kárát.
Ahogy azt korábban is mondtuk: aki Budapestet csődbe löki, azt Budapest magával rántja. Fokozottan igaz ez a hitelminősítésekre: aki Budapestet bóvliba löki, azt Budapest magával rántja."
Bandita hétfő, 21:26
Előzmény: #97310  bronz
Nagysegiccség ez a magyar vidéknek és családoknak!
Előre nem, hátra!
Moka_Brikka hétfő, 19:47
Tudnek nevetni, ha nem nalunk lenne. Hogy lehet ennyire dilletans valaki?!
Ishar
Ishar hétfő, 18:00
Előzmény: #97311  Boby
Én is attól tartok, hogy leginkább a milliárdosra hízlalt NER-es "üzletemberekkel" és a Fidesz-kampánnyal vállalnak szolidaritást a megadòztatott települések.
Boby
Boby hétfő, 17:37
"Ezzel kapcsolatban Őrsi azt írta: „Természetesen továbbra is az a hivatkozási alap, hogy ebből szegényebb kistelepüléseket segítenek, de ezt egyre nehezebb elhinni, hiszen
évek óta nem tudhatjuk meg, hol hasznosul például a II. kerületiek szolidaritási hozzájárulása."
Pont ott van a II. kerületiek szolidaritási hozzájárulása,ahol az egyéni nyugdíjszámlák is vannak! Az orbán rendszer feneketlen bendőjében. Hogy a rák egye ki a májukat!
bronz hétfő, 16:56
Ezt a marhát.
(Elnézést a szarvasmarháktól.)
https://hvg.hu/gazdasag/20251229_Nagy-Marton-orsi-hipa-szolidaritasi-ado
Angelo hétfő, 13:39
Előzmény: #97304  Ishar

Lógó nyelvvel várják már a januárt az üres kassza miatt, újabb deviza milliárdokat kénytelenek felvenni. 
Év végére trükkök ezreivel fogják beállítani az államadósságot 73.5%-ra, majd január első napjaiban 10-15 milliárd devizahitelt fognak felvenni. 
Remélem erről is fog szót ejteni.
DavidCamp hétfő, 13:13
Előzmény: #97306  Ishar
Ki a felelős azért, hogy jövőre fog teljesülni? – ez a jó kérdés Orbán Viktor szerint.

pontosabban jövőre se!!!
Boby
Boby hétfő, 12:58
Előzmény: #97306  Ishar
Lehet, hogy nyilvános szeppukut gyakorol marcival karöltve!?:-)
Ishar
Ishar hétfő, 12:53
Előzmény: #97305  Boby
Rendhagyó időpontban tart nemzetközi sajtótájékoztatót Orbán Viktor: Az Index a sajtótájékoztatón akkor azt a kérdést tette fel a miniszterelnöknek, hogy ki a felelős azért, hogy 2024 nem lett a gazdasági növekedés éve. Ki a felelős azért, hogy jövőre fog teljesülni? – ez a jó kérdés Orbán Viktor szerint. A kormányfő elárulta, sosem szerette azokat a politikusokat, akik elhárították a felelősséget, persze mindig vannak külső tényezők, de a fontos az, hogy vannak-e világos céljaik, ha pedig azokat nyilvánosságra hozták, akkor teljesíteni kell. --- Repülőrajt, 3-6 százalékos gazdasági növekedés.
Boby
Boby hétfő, 12:40
Előzmény: #97304  Ishar
Dobó István beszéde a várvédőkhöz jut erről az eszembe. Két dolog lehet orbán bejelentésében. Fenyegetést vagy alakú. A fenyegetéstől nem ijedünk meg,tehát szükségtelen meghallgatnunk. Alkuba pedig nem bocsátkozunk,tehát megint szükségtelen meghallgatnunk. Orbán bukott ember,az utolsókat rúgja. Én személy szerint pont lesz@rom, hogy mit fog bejelenteni.
Ishar
Ishar hétfő, 11:55
Bejelentésre készül Orbán Viktor: Orbán Viktor miniszterelnök ma bejelentette, hogy január 5-én, hétfőn 11 órakor sajtótájékoztatót tart. Várhatóan ez lesz a kormányfő első nyilvános médiaszereplése az új évben.” ---- Jajj, csak ezt ne: ilyenkor az embernek mindig görcsbe rándul a gyomra, hogy vajon milyen/mekkora f@szságot találtak ki megint.
Cimballi
Cimballi hétfő, 05:44
Előzmény: #97302  mzrb39
Egészségedre. A jobb fogyaszthatóság érdekében tettük podcast formátumra a mostani epizódot. A vonatkozó grafikonokat megtalálod a videó alatt a leírásban. A előző részekben valóban vannak bonyolult összefüggések és kevéssé ismert, ritkán felhozott témák a kötvénypiacról.
mzrb39 2025. 12. 28. 21:12
Előzmény: #97298  Cimballi
Köszönöm. Láttam az első két videót is, azokat többször vissza kell majd nézzem hogy megértsem, ez most elsőre is világos volt. Sok hasznos dolgot tudtam meg.
slash
slash 2025. 12. 28. 18:57
Előzmény: #97293  Boby
 jaj én nem irigykedem! egész nap festettem a lakást totál fos vagyok a melótól most kinyitottam a zinternetet és a barátaim: Mexikó, Maldiv és ilyenek!  szegénység mindenhol! Szarok rá nézem a kincs ami nincs-et most kezdődik! :-) 

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek