Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby szombat, 16:30
Előzmény: #96959  N0MAD
"Felére korrigálnak majd az ingatlan árak vagy a fizetések fognak emelkedni a stagnáló ,enyhén csökkenő lakásárakhoz?"
Értelek egyetértek,de a kérdésem konkrétabb volt. Hogyan fognak legalább részben kiegyenlítődni azok az egyensúlytalanságok amiket a fidesz belekódolt a magyar gazdaságba,pl a lakhatás területén. A 3-400 nettós fizetések fognak emelkedni az elavult 40-80 milliós panel, 2-300 ezres albérlet árakhoz, vagy az ingatlan árak fognak korrigálni (esni) az emelkedő bérekhez? Amennyiben azt gondoljuk, hogy a béreknek kell emelkedni az ingatlan árakhoz (az ingatlan árak árrugalmatlanok,lefelé nem igen mennek),úgy ehhez mekkora béremelkedésre volna szükség az elkövetkező években és miből fogják ezt kigazdálkodni azok a vállalkozások,akik már most is a tűréshatáruk szélén állnak!?
N0MAD szombat, 15:39
Előzmény: #96947  Boby
"te hogyan képzeled a fiatalok lakhatásának a megoldását?"
Ha a nyugathoz csatlkozunk / tendálunk akkor alighanem úy mint ott:
Nem kényszeres azonnallakástbármilyenárondetüstént, hanem kiszámítható állami /Önkori / magán lakásbérletek. Ha lét, munkahely és szociális biztonság van akkor úgy tűnik az emberek szivesen bérelnek, ahol csórság, bizonytalanság, bizalmatlanság infláció valamilyen kombinációja ott meg kényszeresen vásárolnak bármekkora adósságvállalásával is. Az okokat nem elemezném.
Volt nálunk oktatni müncheni vezető beosztásúként is háromfütty azintű fizetésű német kollega, mondta mennyiért bérel milyen nagy házat. A kollegák fele viaszaszívott mint a tuninglada. Nem vgyonhiány miatt bérelt. 
Sehol se könnyű fiatalon a lakásvásárlás, kivéve a nagyon szar helyeken. Ne akarjuk hogy olcsó ingatlanokat tukmáljanak a vevőjelöltekre, senkinek sem jó az.
Bár nem engm kérdeztél.
Bandita szombat, 14:54
Előzmény: #96952  Moka_Brikka
1: Mert csak ezt ismeri
2: Ezt hallotta ki általa nagyon elismert nyilatkozók véleményeiből
3: Egyéni érdek
Vagy ez vagy az, esetleg tetszőleges kombináció.
geza77
geza77 szombat, 14:35
Előzmény: #96943  andras-80
Mennyire kell egyeseknek agyhalott birkáknak lenniük, hogy elhiggyék és szajkózzák heteken át, hogy a doktóR mini szterelnö kúr megbeszélte a védőpajzsot a trúMp elnőkúrral és kezet is fogtak és akkóR az úgy van!!4!!4!44!!
Miért kellett ilyet hazudni a csüngőhasú harciBÉKEkolostormalacnak?
Tudjuk, minden ami jó vagy inkább nem sz@r, vagy inkább a sz@rhoz képest jónak tűnő, az orv bán érdeme, minden más ami FO$ és szét van lopva, azért valaki más a hibás! IsNERjük az ájtatos pedofilimádók gondolatmenetét ;)
https://imgur.com/a/pALsRJM
Moka_Brikka szombat, 13:42
Előzmény: #96955  Boby
Igen ettol forum a forum, hogy tetszik vagy nem,  barki alatamaszthatja, hogy figyelmen kivul hagysz dolgokat, es (jobb esetben) ervekkel ramutathat arra, hogy valami miert jo, vagy miert rossz. 
-
En ezt az iranyt, amit te jonak tartasz, azt rettenesen karosnak gondolom. Le is irtam, hogy miert lenne rossz ez a jelen korulmenyek kozott is. 
-
Ugyanis itt most nem arrol volt szo, hogy te forint gyengulest varsz, hanem arrol, hogy te ezt jonak tartod. 
“…forint a jelenlegi szintekhez képest gyengülni fog és gyengülnie is kell,különben nem lesz gazdasági prosperitás ebben az országban.”
“Ezt most sem gondolom mashogy”
Boby
Boby szombat, 13:27
Azért a jogom,a kognitív torzításaim nyilvánosságra hozatalára, továbbra is fenntartom!😊 Ettől fórum,a fórum.
Boby
Boby szombat, 13:24
Előzmény: #96952  Moka_Brikka
Ne haragudj,de én ezt a vitát,tetszik nem tetszik,befejeztem. A véleményem nem változott,hosszabb távon leértékelődést várok. Hogy ezt a piac fogja kieszközölni vagy a kormány,azt nem tudom. A lényeg, hogy én azt gondolom, hogy a forint ma drága és a további útja nem az erősödés irányában racionálisabb, hanem a gyengülés felé. A mikor és mennyit kérdésre nincsenek igazán jó válaszaim.
Boby
Boby szombat, 13:16
Egy utolsó hozzászólás tőlem a leértékelés,leértékelődés témában. A leértékelés egy eszköz. Szerintem pont annyira lehet vele jól bánni,mint rosszul. Akár egy fegyverrel. Lehet vele támadni,bankot rabolni,de lehet vele ártatlanok mentségére is sietni,életeket menteni. ÖNMAGÁBAN és ez nagyon fontos,nem az eszköz jó vagy rossz,hanem hogy mire használja az akinél ez az eszköz éppen van.
Moka_Brikka szombat, 13:14
Előzmény: #96951  Boby
Egy olyan gazdasagpolitikanak, aminek hosszabb ideig a kozponti eszkozke a sajat deviza leertekelese, annak egy bizonyos fejlettsegi szint felett mar nincsen pozitiv hatasa, mert ez vagy egy rovid idointervallumban alkalmazhato kiveteles eszkoz a nagyon negativ korulmenyek enyhitesere, vagy egy alacsony fejlettsegu orszagban alkalmas a gazdasagi novekedes elenkitesere (egy ideig). Mi mar az utobbi szinten tul vagyunk. 
-
Az ilyen evekig fennmarado politikanak a hatasa mindig negativ es a legjobb esetben is a kozepes jovedelem csapdajaba ragad bele egy orszag, rosszabb esetben pl: ar-ber spiral alakul ki….
--
Szoval a kerdes tovabbra is az, hogy te most miért várnál ugyanezen módszertől más eredményt?
Boby
Boby szombat, 12:53
Előzmény: #96949  Moka_Brikka
"ez volt a fidesz gazdasagpolitikajanak az egyik kozponti eleme lenyegeben 2012-2022 kozott. 2019-ig meg sikerult kordaban tartani ezt, de az addi..."
De ott a leértékelést nem annak érdekében tették, hogy a leértékelés pozitív hatásait kihasználva az állampolgárok érdekében rendberakják a gazdaságot, hanem simán leraboltak mindent.
Boby
Boby szombat, 12:50
Előzmény: #96948  Boby
Nyilván nem mindegy, hogy a multik és gazdagok kedvére akar tenni a kormányzat vagy egy emberközpontú gazdaságot akar építeni.
Moka_Brikka szombat, 12:50
Előzmény: #96944  Boby
“ A másik meg amikor szépen lassan hetek,hónapok,évek alatt 380-ról 430-ig gyengíti vagy hagyja gyengülni az árfolyamot a jegybank,a kormányzat”
-
Boby: ez volt a fidesz gazdasagpolitikajanak az egyik kozponti eleme lenyegeben 2012-2022 kozott. 2019-ig meg sikerult kordaban tartani ezt, de az addig csak gyulemlo feszultsegek, problemak a coviddal egyszerre robbant ki (mashol is, csak nalunk hatvanyozotabban). Ez, amit te irsz, zsakutcaba vezetett. 
-
Ezzel a politikaval betonoztuk be magunkat a kozepes fejlettseg/jovedelem csapdajaba, mert ahogy irtad: berendezkettunk az alacsony hozzaadott erteku termelesre. Nem hiszem hogy lesz mostanaban meg egy olyan 8-10 eves periodus, hogy deflacios kornyezetben ilyen sokaig 0-1% koruli kamat legyen vilagszinten. Vegso dofest az mnb 2022 oszen vitte be. 
-
A kérdés igy tovabbra is az, hogy te most miért várnál ugyanezen módszertől más eredményt?
Boby
Boby szombat, 12:46
Előzmény: #96946  kuruczr77
Szerintem ez gazdasági céloktól és a gazdaság állapotától függ. 
Boby
Boby szombat, 12:44
Előzmény: #96941  fokukac
Értem amit mondasz,meg egyet is értek,de pl te hogyan képzeled a fiatalok lakhatásának a megoldását? Felére korrigálnak majd az ingatlan árak vagy a fizetések fognak emelkedni a stagnáló ,enyhén csökkenő lakásárakhoz?
kuruczr77 szombat, 12:43
Előzmény: #96945  kuruczr77
Ha az mi az a sáv, amiben ingadozhat az árfolyam?
kuruczr77 szombat, 12:41
A kérdésem az, hogy a jelenlegi árfolyam és a hozzá tartozó kommunikáció az már a fordulat jele?
Boby
Boby szombat, 12:35
Előzmény: #96940  Moka_Brikka
"De ami leginkább ellentmond ennek, hogy te többek között egy csúszó leértékelési folyamatot, mint módszert írtál kívánatosnak."Szerintem kétféle leértékelés lehet. Az egyik mikor mit sem sejtve úgy fekszel le, hogy 380 az euró és úgy kelsz fel,hogy mondjuk 430. A másik meg amikor szépen lassan hetek,hónapok,évek alatt 380-ról 430-ig gyengíti vagy hagyja gyengülni az árfolyamot a jegybank,a kormányzat. Ez utóbbit gondolom én csúszó leértékelésnek. De ahogy az idézett hozzászólásomban is szerepel "Én Surányi-Bokros kapcsán a módszerről beszéltem, te meg a mértékről. Még csak meg sem fordultak a fejemben ekkora számok. Sőt még csak nem is gondolkodtam a mértéken,mivel meghaladja a tudásomat. ".
andras-80 szombat, 12:29
Előzmény: #96929  Boby
Már megint orbán. Próbálj meg másra is gondolni, ne csak orbánra, mert mentális problémákat okozhat hosszú távon...
N0MAD szombat, 12:24
Előzmény: #96941  fokukac
fokukac szombat, 11:53
Előzmény: #96919  Boby

Éjjel 2-kor valamiért nem küldte el, ezért újra próbálom. 
szegény kapitalistáknak nyilván az 520 forintos euró lenne az igazán fasza :) https://kereso.napirajz.hu/cinege/tavmunka.jpg

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek