Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
geza77
geza77 2025. 12. 09. 19:37
Előzmény: #96827  SeldonKuper
Eltanulom tőletek! Ami nem tetszik átugrom, észre sem veszem! 6szól a másik ti akkor sem reagáltok. Én nem ezt teszem. Elnézést ma is jótékonykodni voltam. Ma sérült gyerekeknek vittünk élelmet, ajándékokat.
234,17en zárt ebben a hónapban az árfolyam 2088 júliusában 227 a legalsó érték.
FO$rint +63,93%   383,9  szenzációs erős árfolyam sakrevalanojti orvbán viktÓr!!
usdeur  +34,27%   314,4
zlotyi    +31,49%   307,9
korona   +1,28%   237,16
Rettentő erős az árfolyam! Ha azt csinálnánk, mint a bolond csehek akkor 237 lenne 1 euró!!!  
De mindegy mennyi 1 euró, hiszen itt fo$rint van, nem?  Ágaskodik a ceró a jó árfolyamtól?
*
A forint továbbra is nagyon bika, bizonyos aspektusokból nézve 2008 óta nem volt ilyen erős a magyar fizetőeszköz.
https://www.con.hu/concordeblog/concorde-podcast-az-ai-altal-megtiport-duolingo/
TheSnake2020 2025. 12. 09. 19:28
Nos ma Lidlben bevásárlás.  MWST mindenre 10% kivéve a Primitivo Puglia. Mondjuk az 3 Euro volt. Akciós na. Összesen nem fizettem 30 Eurót.  Szinte minden olcsóbb volt mint otthon. Hát ez van. Hegytetőn az árak természetesen sokkal durvábban. Pizza Marghareta 14 Euro, feltétel 16, 17 Euro. Sör 0.5 L 6,1. Az osztrákok meg sirankoznak, hogy drága.  Tényleg drága.  Napijegy 65 Euro. Nem olcsó.  Szezon bérlet Karintia 750 Euró a páros.  Ingatlan bérlet annyi mint otthon. Kikoltoztem télre.  
malt71 2025. 12. 09. 19:20
Előzmény: #96832  biposumi

A Fidesz 2022-ben azzal kampányolt, hogy ők az „adócsökkentés kormánya”. Ha valami nem lesz itt, akkor az az adóemelés. Természetesen azonnal eltörölték a katát, amivel megemelték a kisvállalkozások adóját. Továbbá különadókat vetetettek ki több szektorra, amivel amellett, hogy veszteségbe kergették a cégeket, tavaly nyártól drasztikusan meglódították az inflációt is . 
Orbán a szegénység felszámolását ígérte: a hatvan százalékos élelmiszer-infláció éppen ellenkezőleg, növelte a szegénységet. 
„Ha folytatjuk a polgári, kereszténydemokrata kormányzást, (...) egy zöld, egészséges, természeti kincseit és szépségeit megőrző, egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országa lehetünk.” 
Az emberek egészsége és a környezet védelmének érdekében akkumulátorgyárak tucatjait engedték, sőt, csábították be az országba. 
A Fidesz azzal kampányolt, hogy – ellentétben Nyugat-Európával – mi nem fogunk megfagyni a télen, erre 16–18 fokra korlátozták a fűtést a közintézményekben. A többségük bezárt, amelyik nem, abban nagykabátban ültek az emberek, például a diákok az iskolákban. Orbán a választás előtt azt, mondta, hogy ha folytatni tudják a kormányzást, akkor „lesz pénz”, aminek eredményeként a vidékfejlesztésre háromszor annyit fordítanak, mint addig. Erre természetesen leállították szinte az össze állami beruházást. 
Azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés. A választások után, a nyár közepén kétszeresére emelték az áram árát, a lakosság harmadának pedig hét és félszeresére(!) a gáz árát. A Fidesz megfogadta, hogy nem nyúl az üzemanyagok árához. „Az apa férfi. Az anya nő. A benzin marad 480.” Egy év sem kellett, és eltörölték az árstopot, drasztikusan visszavetve ezzel a fogyasztást és az autóhasználatot. Jövőre további 41 forint sarcot vetnek ki minden egyes literre, mert ők az adócsökkentés kormánya. A Fidesz tavaly tavasszal azt állította, hogy letöri az inflációt. „Nem engedjük, hogy a magyar családok fizessék meg a háború árát!” Természetesen nem így lett: a magyar infláció a legnagyobb Európában, több mint háromszorosa az Unió átlagának. Azt ígérték, hogy 2023-ban megemelik a tanárok fizetését. Már eltelt az év fele, de sehol az emelés. Homályos ígéreteken túl nem tartalmaz tanári fizetésemelést a 2024-es költségvetés sem. 
Mert Brüsszel nem ad pénzt. Túl azon, hogy mind az állam finanszírozása, mind az oktatás tagállami hatáskör, a Fidesz azt ígérte, hogy a választások után jönni fog az uniós segély. Nem jött, természetesen, sőt, a választás másnapján vált hivatalossá, hogy nem jön, és hogy éppen a Fidesz, Orbán, a NER, a jogállam és a demokrácia felszámolása, valamint az államilag szervezett korrupció miatt nem jön. 
Azt ígérték, hogy – ellentétben Európa többi országával – Magyarország kimarad a háborúból. „A választás tétje: háború vagy béke.” Erre sehol máshol nincs érvényben háborús veszélyhelyzet, csak Magyarországon. Gondolta volna? Több mint három éve élünk különleges jogrendben, amely lehetővé teszi a rendeleti kormányzást. 
Azt mondták, megállítják a migrációt. Ausztriába és Németországba azonban többszázer illegális bevándorlót engedtek át Magyarországon keresztül, a kormány pedig jogszabályt hozott félmillió külföldi vendégmunkás importálásáról az országba. 
A Fidesz azzal kampányolt, hogy marad a családtámogatások rendszere. Csütörtökön azonban Gulyás miniszter bejelentette, hogy ez sincs így. Úgy maradt, hogy ment, és ahogy a „rezsicsökkentés” is maradt. Eltörölték a csokot a nagyobb településeken, és szigorították a gyerekvállalási hitel feltételeit. 
Gulyás csütörtökön azt is közölte, hogy megszüntetik a hatósági élelmiszerárakat, amivel újabb szent tehenet vágnak le, és újabb választási ígéretet szegnek meg. 
Van még olyan intézkedés, amivel az ellenzéket a kampány alatt vádoltak, majd április után nem vezettek be? 
Orbán mindent, de tényleg mindent megcsinált, amivel a kampányban az ellenzéket vádolta: a megszorításoktól az adó- és gázáremeléseken át, a beruházások leállításán át a családtámogatások és a hatósági árak eltörléséig. 
Talán az óvodások kötelező átoperálásától is csak azért álltak el, mert nincs elég orvos és ápoló a műtétekhez, a tb-nek meg pénze a finanszírozáshoz. 
Mondd ki, hogy üres a kassza, anélkül, hogy kimondanád, hogy üres a kassza. Piros, nem sárga: Magyarország úgy megy előre, hogy közben hátra.
Forrás: Internet
N0MAD 2025. 12. 09. 19:07
Előzmény: #96836  kisvasutas
Egyszerűnek egyszerű, csak információérteke nulla és minusz egy közt hullámzik.
kisvasutas
kisvasutas 2025. 12. 09. 18:50
 „Aki ezzel ellentéteset állít, az nem volt ott a tárgyaláson. Sokkal egyszerűbb minket kérdezni, akik ott voltunk” 
Boby
Boby 2025. 12. 09. 18:37
Előzmény: #96834  DavidCamp
Évek óta ugyanaz a színházi előadás megy, csak a szereplők és a jelenetek mások. Évekig ment,hogy navracsics hozza az eu pénzeket,vagy 2011-12 között,hogy megállapodnak az imf-vel. Rasszizmus nem rasszizmus, ezt a "játékot" mifelénk c*gánykodásnak hívják. Akit érdekel, hogy zajlott az imf sztori,olvassa el az akkor még független Index ezügyben írt cikkét. Főbb szerepekben matolcsy györgy és varga mihály.
 https://index.hu/gazdasag/2012/11/17/gyere_ide_takarodj/
DavidCamp 2025. 12. 09. 17:48
Hazudtak...Hazudnak...Hazudni fognak...
A migránsokat úgy "nem fogadják be",hogy befogadják őket...
A háborúból úgy "maradnak ki",hogy nyakig benne vannak-lásd elektromos áram,gázolaj -ingyen az ukránoknak- és fegyverszállító repülőgépek korlátlan átengedése a magyar légtéren.Úgy nem szavazzák meg a szankciókat,hogy bólogatnak,kávéznak és megszavazzák őket...
Minden csak látszat. Olyanok,mint a fidesz "keresztény,szuverén,patrióta,jobboldalisága"...
Át vagy verve te,"marha magyar szavazó"...
DavidCamp 2025. 12. 09. 17:48
Hazudtak...Hazudnak...Hazudni fognak...
A migránsokat úgy "nem fogadják be",hogy befogadják őket...
A háborúból úgy "maradnak ki",hogy nyakig benne vannak-lásd elektromos áram,gázolaj -ingyen az ukránoknak- és fegyverszállító repülőgépek korlátlan átengedése a magyar légtéren.Úgy nem szavazzák meg a szankciókat,hogy bólogatnak,kávéznak és megszavazzák őket...
Minden csak látszat. Olyanok,mint a fidesz "keresztény,szuverén,patrióta,jobboldalisága"...
Át vagy verve te,"marha magyar szavazó"...
biposumi 2025. 12. 09. 16:33
Előzmény: #96829  Spiller
Orbánék USA-beli látogatásának két nagyon fontos eredménye volt (az Orbáni propaganda szerint):
1. Időkorlát nélküli mentességet kaptunk az USA energetikai szankciói alól.
2. 20Mrd dolláros pénzügyi védőpajzsot adott nekünk az USA.
Mára kiderült, hogy mindkét állításuk bődületes hazugság volt, újra bebizonyosodott, hogy bármit állítanak, azt mindig meg kell szorozni mínusz 1-el. (Emiatt szerintem már az USA-nál is kihúzták a fiúk a gyufát, látják hogy megbízhatatlan banda.)
palroland0128 2025. 12. 09. 14:00
Előzmény: #96829  Spiller
Ez a hír itt nem sok mindenkit lep meg szerintem.🤷‍♂️
Spiller 2025. 12. 09. 13:29
Előzmény: #96825  geza77
tényadatokkal nem lehet vitatkozni. Értelmezni meg mindenki a maga szemüvegén keresztül értelmezheti.  Amúgy az AI vel gyűjtettem ki aki nem tudom kinek az "embere" vagymi. 
Itt egy jó hír neked. Nyargalászhatsz vele pár kört. 
Telex: Trump cáfolta, hogy pénzügyi védőpajzsot ajánlott volna Orbánnak
slash
slash 2025. 12. 09. 13:29
Jaj, mindenkit elborít a szeretet! :-) 
Na: ma reggel a váltóknál ez euró már 386 az eladási. Revon utaltam 385,5. 
Romlunk, már beálltam 380ra.  :-( 
SeldonKuper 2025. 12. 09. 13:09
Előzmény: #96826  geza77
Mégis , nem azt mondtad mennyi ma az euró árfolyama! Időskori felejtés?
geza77
geza77 2025. 12. 09. 12:54
Előzmény: #96822  SeldonKuper
A csehek is öregedtek 15 évet , ha a FO$rint a cseh korona helyében lenne, most 250 lenne egy euró!
De mindegy! Ők nem gerjesztettek olyan inflát, mint itt, ők elketyegnek 3,5% os alapkamattal. Nekünk nem is a duplája! Nem is kerül 100%al többe! Simán fizeti a nép! Ezért a csodáért, ami itt van!
Tudjuk win win minden nyerő, ha esik, ha erősödik!
geza77
geza77 2025. 12. 09. 12:49
Előzmény: #96819  andras-80
Az elmúlt hetekben nem voltam túl aktív, de ezt érzékeltem én is! Hétfőn felszaladt bennem a pumpa(mint amikor ereszes jóska mellél a fajansznak) , ahogy megláttam, hogy a kERESZténykonzervatív miket posztol advent 2.vasárnapján, ahelyett, hogy a keresztény értékek szerint elcsendesedne, nyomta a propagandát a csuda magyar gdp ről! Vasárnap 12:25 kor! Nincs családja az ilyen embernek? Mi köze volt a topikhoz?
Spiller vasárnap, 12:25 Előzmény: #96760
Miért tűnik ez Fidesz-narratívának? 1) A válogatott adatok (cherry-picking) A poszt csak olyan adatokat emel ki, amelyek Magyarországot kedvezőbb színben tüntetik fel:
  • hangsúly a 2021–2022-es kiugró magyar növekedésen,
  • minimalizálja a 2023-as magyar recesszió súlyosságát,
  • a német stagnálást túlhangsúlyozza,
  • olyan év/év kvartális adatot is beépít, ami önmagában nem jelenti „jó” gazdasági teljesítményt.
Ez a „válogasd ki azt, ami jól mutat” típusú narratíva a kormányközeli kommunikációban gyakori. 2) A kontextus szándékos hiánya A magyar gazdaság ingadozásának okai nincsenek megemlítve (például: infláció, forintgyengülés, EU-pénzek visszatartása, kamatkörnyezet, fogyasztás visszaesése).
De a német gazdaság nehézségeire sincs kibontott magyarázat (ipari szerkezetváltás, energiapiaci sokk, exportpiacok lassulása). A kontextus nélküli összehasonlítás klasszikus propagandaeszköz. 3) A narratíva iránya is tipikus A kormány kommunikációja 2022 óta:
  • „Németország hanyatlik”
  • „Magyarország jobban teljesít, mint a nyugat”
  • „Brüsszel rossz, Berlin gyenge, mi erősek vagyunk”
Ez a poszt egy az egyben ezt a keretet szolgálja ki. ⚠️ Mi a probléma az ilyen „adatokkal alátámasztott” posztokkal? Őszintén: részben igazak, de félrevezetők. Példa: A magyar 7%-os 2021-es növekedés valóban óriási volt —
de egy mélyebb 2020-as beesésből jött vissza, mint sok nyugat-európai ország.
Ezt a poszt viszont nem hangsúlyozza. Másik példa: A 2025-ös +0,6%-os magyar év/év Q3 adat valójában technikai stagnálás, nem „jó” növekedés, ahogy a német +0,2% sem „rosszabb valóság”, csak más szerkezetű. Az ilyen különbségek szándékosan nincsenek kibontva. 🎯 Mitől propaganda? Nem attól, hogy hazudik.
Hanem attól, hogy csak azokat a tényeket rakja egymás mellé, amelyek az üzenetét szolgálják, és elhallgatja a többit. Ez az ún. „selective truth” / szelektív igazság – a modern politikai kommunikáció egyik legfőbb eszköze.
Remélem segíthettem ;) Erre gondoltál, ugye?
geza77
geza77 2025. 12. 09. 12:40
Előzmény: #96815  kkv14
Nem fog meghatódni, mert kb9 hónapja adta el a 9 éves  lakóautóját, amibe alig ment km. Covidnál vette, hogy tudjon utazgatni, de nem tetszett neki a camping feeling. 38e eur cashadta el ;) Nem azért vette lízingre, mert nincs pénze. Nekem is van pár mérnök ismerősöm, lehet a szegényebb féléből, mert senki nem  vett ilyen autókat közülük.  Milyenek ezek??? 10-15 éves autókkal járnak. 
  • "Az egyik friss adat szerint egy “senior engineer” havi bruttó ~1,399,374 Ft körül van bizonyos hirdetések alapján (ez mint középérték jelenik meg egy 2025-ös listingben Budapestre) Jooble
  • Más források azt mutatják, hogy senior-szinten – szektor/terület függően – bruttó kb. 1,5–2,2 millió Ft/hó is lehet (IT / keresett mérnöki területek esetén) Fizetések 2025+2Glassdoor+2
  • Az, hogy “senior”, általában +5–10+ év tapasztalatot jelent, ami jellemzően a magasabb sáv irányába tolja a bért.   
    Ha viszont a bruttó sáv inkább 1,5–2,2 millió körül van (csúcspozíció, IT-s vagy nagyon keresett mérnök), akkor a nettó akár 1,05–1,5 millió Ft/hó is lehet gyerekekkel — ami már nagyon erős bér Magyarországon."
  • 3-6 havi nettóért vehet az ember elvileg autót magának. 
    Milyen luxusautó van 4,5 és 9misi között? De még a duplájáért sem gondolom, hogy lehet luxusautót kapni. Szerintem.  Van aki nem véletlenül húz a pedofideszhez... Olyan pénzekhez jutnak sokan, nem tudás, szorgalom,... alapján amiből olyan életet élhetnek a többi ember kárára, ami nem így lenne, ha ez a rendszer nem így működne ;)  akinek nem inge ne vegye magára.
    https://kiszamolo.hu/igy-valassz-autot-magadnak/
    Spiller 2025. 12. 09. 12:40
    Előzmény: #96812  geza77
    Keversz kavarsz kicsimókus.   pár dolgot érzékelj. Azt írtam demokrácia van mindenki úgy ünnepli a keresztény vallásokat ahogy akarja. Azt is írtam a komcsiknak fenyő ünnep akart lenni.
    1. Nem tudtad, a zsidóknál hanuka a karácsony? Budapest több pontján vannak A zsidó hagyományoknak megfelelő zsidó díszítés. Én le sem írtam a zsidó szót. Másrészt fura lenne ha maga a zsidó szó pejoratív lenne ahogy te használod. Másrészt szoktatok bobyval vajdázni ez nem cigányozás? Ez nem csípi a pici szemed. 
    2. Általában ha dolgozom  közben  szoktam benézni több topikba és ide a zártosztályra is.  És bizony, vasárnap is kell dolgoznom (év végi hajrá)  és sok esetben nem napi 8órát és sok esetben éjjel is. Ezért is adózom kiemelt időszakokban többet ami láthatóan csípi a szemed. 
    3. Nem járok templomba sem zsinagógába sem gyülekezetekbe sem trollképzőkbe lehet ezért nem találkozunk ,)   A hit a vallás benned van. Hitem a végtelen rend és erő a természetben aminek a tökéletessége az alpja a vallásoknak.  A papok és egyéb vallási vezetők nem a szivem csücskei.  
    4.  A világ rákfenéje a kettős beszéd a kettős mérce és a bigottság, a különböző eszmék eszetlen dühödt követése. Az a végtelen gyűlölet és düh ami pl benned is ott van ezek amitől sok esetben ócska ez a gyönyörű világ. Menj a természetbe nézd a mókusokat és megnyugszol, nagy levegők és kitisztulsz.
    De vissza a topik fő témájához és tematikájához. Végre gyengül a Forint..kinéz egy államcsőd (nem de legalább bizakodj) eljött a te időd :) 
    SeldonKuper 2025. 12. 09. 12:33
    Előzmény: #96812  geza77
    15 évet öregedtél, de nem tudod mi ma az euró árfolyama!? Kinek fizeted az adódat?
    SeldonKuper 2025. 12. 09. 12:28
    Előzmény: #96820  Matthias_Fo_Rex
    Mennyi pillanatnyilag az euró? Azt remélem tudod? Érdemes ma váltani?

Topik gazda

Karterab
    1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek