Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A politikusoknak nem kell csatlakozni (bár ahogy nézem előbb kapják majd devizában a bérük)! Majd a nép csatlakozik az euro zónához, akkor viszont nagyon ráb@sztak - hozzá teszem ez a folyamat jelenleg zajlik.
Én így gondolom, hogy az Euro visszamegy 398 ra. Forintból nem megyek ellene. EURJPY sokkal izgalmasabb. 140 alatt gondolom elég gyorsan. Hónapos fej vall , ha törik. Szerintem törik. EKB csökkent BOJ emel. Ebben a közegben nem hiszek az Euro elleni további gyengulesben most.
"Soha. Magyarországnak soha, de soha nem szabadna csatlakoznia az euróövezethez." Magyarul egyetért a magyar emberek meglopásával a forint szándékos leértékelésén keresztül. Ez aztán komoly "szakértő". Ez is egy csodás kádertemető.
És még egy hatalmas csúsztatás a cikkből ami nettó hazugság... ugyebár lakossági fogyasztók, de ha otthon van egy körmös szalonod vagy kis asztalos műhelyed akkor máris piacinál drágább árakkal találkozol... és az emberek nem veszik észre, hogy ez szemen szedett hazugság... Azt mondani hogy a megélhetési költségek olcsóbbak mint külföldön... muhaha... jó vicc. 31% os ÁFÁ val, meg külöadóval persze... ugyanmár... vicc az egész:. "A közgazdászok régóta tudják, hogy az országok relatív jólétének mérésére használt statisztikák részleteiket tekintve hibásak. Életem nagy részét magas jövedelmű országokban – Írországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban – töltöttem, Magyarország az első közepes jövedelmű ország, ahol valaha éltem. Magyarországon alacsonyabbak a fizetések – talán a fele a brit átlagnak –, de a költségek is sokkal alacsonyabbak. A bérleti díj Budapesten talán négyszer alacsonyabb, mint Londonban, az energiaszámlák pedig talán ötször alacsonyabbak. Tíz évvel ezelőtt szerintem, ha egy átlagos magyar Londonba ment volna dolgozni, akkor az életszínvonala emelkedett volna. Ma nem hiszem, hogy ez így van. Inkább egy kis lakásban találják majd magukat, rendkívül magas energiaszámlákkal, ahol azért küzdenek, hogy elég pénzt keressenek ahhoz, hogy ezt a szerény életmódot ki tudják fizetni ott."
A cikkből... ennyire nyíltan magyarázni a bizonyítványt.. hát igen talán az EU-s forrásokból hatékonyságot kellett volna növelni, és oktatással idehozni a fejlesztési részlegeket, nem azon zsonglőrközni mennyire tudnák elcseszni a Ft árfolyamost úgy hogy még nem omlik össze, de ezzel "versenyképessek" leszünk a régióban... nem versenyképesség ha pakisztániakat kell idehozni mert a magyar már nem vállalja azért a pénzért a munkát... vicc. és ez lenne egy szakértő?? Akkor inkább a golyó... "Soha. Magyarországnak soha, de soha nem szabadna csatlakoznia az euróövezethez. Mario Draghi elismerte, hogy az eurózóna egy gazdasági projektnek álcázott politikai projekt. Azok a politikusok, akik az euró bevezetését szorgalmazzák, egyszerűen az európai bürokrácia kezébe akarják adni Magyarország szuverenitását. Tudom, hogy Magyar Péter utalt az euró bevezetésére, és fogalmam sincs, hogy tisztában van-e azzal, hogy mit tesz. Ezek a politikusok a magyarok elégedetlenségére játszanak a forint leértékelődése miatt. Pedig a forintleértékelés a helyes politika. Lehet, hogy drágábbá teszi a nyaralást, de fenntartja az ország versenyképességét és erős munkaerőpiaci lehetőséget biztosít a magyaroknak."
Most aztán nem egyszerű árfolyamokat jósolni. '24 elején többen írtuk a 400-as dollárt és a paritás közeli szinteket, ez evidensnek tűnt. Hogy merre tovább...??? Trumptól nyilván sok minden függ.
Hát ezt azért páran már mondjuk kb fél éve. Lassan valószínűleg átmenetileg vége a dollár erőnek. Kb. 0,96 de bár mikor fordulhat. Ha nem akkor 0,8 köré. Forintban inkább erő jön úgy tűnik. Nagy a divergencia. Közel a 20 és az 50 napos. Nem megyek forint ellen csak JPY vél. Euróval már nem érdemes és a dollár is valószínűleg kifut azért. Honaposon a rendszerem kezd fordulni.
Fosik az nélkül is. Ismerősöm is volt kint ilyen a "tisztító fogyaszt" kúrán, egy hétig csak fosatták őket ilyen olyan löttyükkel ,kaja szinte semmi de amit kapsz se kívánod. Ő azt mondta megérte azt a 3-4 gurigát amiben fájt. - Nekünk meg pláne megéri :)
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)