Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Erre bezzeg van idő nyomozni, erőket megmozgatni. Tiiborcz vejkó LED lámpa bizniszére, amit az OLAF is jelentett, nem volt, minden rendben. Érzik a vesztüket, a felcsúti kommunista utolsó éve következik a hatalomban.
Kis aktuál, hogy hol áll most Magyar-ország: https://hvg.hu/eurologus/20250113_mentelmi_jog_magyar_peter_europai_parlament-ebx Egy 100e Ft nál magasabb értékű telefont a búvárok hozták fel. Szerintem itt a topikban is volt már akinek törték fel az otthonát, tárolóját, kocsiját és 2 hét múlve megszüntették az eljárást... Itt meg Magyar amit bedobott a dunába a búvárok előkerítették... vajon ez mennyibe került az adófizetőknek ? Nincs különleges bánásmód igaz ?
FO$rint mAgAsAn a legsz@rabb! Már megint kibillent egyensúlyi helyzetéből szélcsendben ez a hajó... Stabil egy szerkezet, jól fel van építve! Vagy ilyen a hajó, ha eszetlen csüngőhasú bagázs rohangál rajta egyszerre hol egyik felére, hun a másikra és nincs ellensúly?? https://imgur.com/a/hHR2SvP
neeeem ma nem az usdeurral megyünk, se nem a zlotyival és még a cseh koronával sem!! Mi magasan a mexikói pesó felett repülünk! https://imgur.com/a/Giq0r2H
Az egyetemek mutyizása a röghözkötéssel kezdődött... Akkor kezdték el, hogy megduplázták az önköltséges díjjakat.... tudom, mert pont akkor voltam másodéves és pár átjelentkező miatt akik elfogadtaták a kreditek 90% át kb mindenki kiesett az államifinanszírozottból a pici karunkon... Akkor is volt olyan, hogy volt olyan buta egyén akik csak azért rugdaltak át, mert ha megbuktatják akkor még tovább marad ott. Akkor is volt olyan, hogy 1-1 vizsga 1-1 embernek előre le volt zsírozva, tudták mikor kell hova menni és melyik sarokról húzni... Ez szerintem csak fokozódott illetve sok jó tanár hagyta el a pályát többek között a finanszírozás miatt is. Innen teljes paradigma váltás kellene, hogy forduljon a helyzet 10 éves távon.
Reggel azon gondolkodtam, ... bár nem szeretnék ötleteket adni nekik.. Most hogy már kb. az utolso egyetem is BME direktben a köreikhez fog tartozni, nem fordulhat e majd az elő, mint a mocskos idökben, hogy pártszimpátia alapon döntik majd el, hogy kiket vesznek msjd fel? Hiszen már minden féle "lojalitási' litákat vezetnek a közhivstalnokokrol (tény), gondolom a tanárokrol, orvosokrol is. Ki tudja, a gyerekek is sorra ketülnek e? És ha már egyetem, ahogy hallom az egyetemistáktol, egyre több a külföldi diák akik fizetnek), ez nem lenne gond, de ez nem jelenti e azt hogy egyre kevesebb az állami pénzen tanuló magyar diák? Sötét gondolatok ezek, sajnos sejtem is a választ...
F*sza gyerekek ezek a fideszes moslékok. Lerabolták az országot, kifosztották a forintban megtakarítókat és az összes magasabb pozíciót betöltő pártkatonájuk, plusz sokan a seggnyalóik közül 14 év alatt multimilliárdossá vált. Ennek ellenére a sok bégető birkájuk még mindig dicsőíti őket. "Éljen" a párt!
Inkább 50-100% és akinek élelmiszer túlsúlyos a fogyasztása annak közelebb a 100%-hoz, kivéve ha minőségben még tudott lejjebb menni (virsli-juhászpálcika, tejföl20%-tejföl12%-frissföl, stb.).
Igen, 50% minimum volt. Pedofidesz igen komolyan meglopta az embereket a forint szándékos leértékelésével, sokan még ma sem értik. A lopás pedig folytatódik, most épp a KáderSH által kimutatott meseszerű 3,7% körüli 2024-es inflációval, miközben az minimum a duplája volt.
Átbeszéltük,feszegettük ezt már soxor,most a kjanek által linkelt interjúban találtam erre egy frappáns megfogalmazást: "van egy olyan hosszú távú hatása ennek a két év inflációs elszállásnak, hogy egy komplett generációnak nyelte el a hosszú távú megtakarításait. .....Az emberek által megélt kosár, tehát a valós megélhetési infláció két év alatt valahol 50-70%-on volt."
Annak a statisztikának kell jinni amit magad hamisítasz☝️. KSH számai kamuk. A valós infláció minimum a duplája, mint amit irnak. A többi szám milxen lehet?
"Arról kevés szót látok itt a topicban... hogy miért nem száll el jobban a EUR/HUF ... " Mert támasztja a külker mérleg többlete, a még mindig fennálló kamatkülönbözet.Amúgy meg a hivatalos számok szerint, a fejlett országokhoz képest is jó az államadósság mértéke,szerkezete,tolárálható szinten van az infláció,magas,de csökkenő a költségvetési hiány,stb. Szóval, ha nem élsz itt,csak a holdról nézed a számokat, minde f@sza. Ezekkel meg szemben áll, a kormánnyal,a gazdasági és a politikai iránnyal szembeni bizalmatlanság. Pl, hogy mennyire életképes az a gazdasági modell, ami elsősorban az EU-ra épül, az EU-ból él, miközben az onnan hasznot húzó ország vezetése, mindenáron a gazdatest elpusztításán fáradozik!?
Namost meg ne sértodj, de kicsit megijedtem hogy ugyanaz adta a rum ötletet aki a 400 alatti eurót gondolja :D Logikam szerint pmapok jelentős része kerül devizába akkor pedig hamarabb látunk 440et mint 400at. De majd koccinthatunk a 398ra is :D
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)