Vicces fiú vagy lány vagy! Aki levélben szavaz, annak a szavazata
jelentősen kevesebbet ér, mert csak listára szavazhat. Más országában
van levélszavazás az anyaországban lakcímmel nem rendelkező külhoniak
részére, ahol vegyes választási rendszer van (listás és egyéni). . Amikor a levélszavazatok szinte egyoldalúan egy pártot erősítenek, akkor nő
annak a pártnak a listás szavazatszáma, de a töredékszavazatok relatív súlya
csökkenhet, ami bizonyos elosztási helyzetekben mandátumvesztést is okozhat a d'Hondt-elosztás miatt.
ha már a ny-eu-ban dolgozókat a személyes megjelenésre kényszerítik a konzulátusokon a szavazásra, akkor ez minden m.o.-on kívülire vonatkozzon, minden országban így legyen, vagyis egységesítsék a szavazási szabályokat, ne legyen diszkrimináció magyar és magyar között. de hogy ezt egy jogász nem látja át, .... (illetve nem akarja átlátni) ... az döbbenet! persze mit is vár olyantól az ember, aki a tolvajokat próbálja védeni! add vissza a papírod, nem való neked!
Nem lesz csalás, eddig sem volt! A levélszavazatoknál pedig a Tisza elköveti azt a hibát, hogy több-száz-ezer, ideiglenesen külföldön tartózkodó szavazó kijelentkezhetett a magyarországi lakcíméről, hogy levélben szavazhasson, mert egyik ATV-s műsorban hallottam, hogy kétszer annyian regisztráltak levélszavazásra, mint 2022.-ben, aminek a fenti oka lehet, de itthon pedig elvesztik azt a lehetőséget, hogy egyéni jelöltre is szavazhassanak. De a levélszavazatok kétélű fegyver, mert már volt, hogy amiatt 1 mandátumot vesztett a Fidesz. . "A választás éjszakáján végzett első összesítés szerint a Fidesz 42
listás mandátumot szerzett a választáson a kiosztható 92-ből. Azért csak
92 kiosztható mandátum volt, mert a Magyarországi Németek Országos
Önkormányzatára 25 ezernél is több szavazat érkezett, elég ahhoz, hogy
kedvezményes mandátumhoz juthassanak. A vasárnap közölt részeredményekbe a külhoni magyar állampolgárok
levélben leadott szavazatait még nem számolták bele. Ahogy ezeket a
szavazatokat is elkezdték feldolgozni, várható volt, hogy a Fidesz még
legalább egy listás mandátumot szerez. Szerdára, amikorra már 150
ezernél több levélszavazatot dolgoztak fel, változott is az állás. Mivel
a levélben szavazók elsöprő többsége
a Fideszt támogatta, elég szavazat jött össze ebből plusz egy
mandátumohoz. Az akkori állás szerint a Fidesznek 43 listás mandátum
jutott. Szombatra végül az összes levélszavazatot összeszámolták, és bár
ezek javarészét továbbra is a Fidesz kapta, a listás mandátumok
számítására szolgáló D'Hondt-mátrix sajátosságai miatt
ez végül nem plusz mandátumot, hanem a hét közepén megszerzett mandátum
elvesztését okozta a Fidesznek. A végleges eredmény szerint így a
Fidesz végül 42 listás mandátumot szerzett, pont ugyanannyit, amennyit a
levélszavazatok nélkül is szerezhetett volna - a Jobbik pedig
visszanyerte azt a listás mandátumát, amit a hét közepén még elbukott a
Fidesz javára." . https://444.hu/2018/04/15/kibabralt-a-matek-a-fidesszel-hiaba-a-sok-hataron-tuli-szavazat-nem-lett-belole-plusz-mandatum
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én nagyon nehezen viselem ezt a háborús pszichózist😢 Tiszta goebbelsi propaganda. A “békepárti” orbán barátja a “békepárti” kgb-és putyin szétlövi a vezetéket, a másik “békepárti” haverjuk, a trump neki megy Iránnak. Ki a hibás? Hááát az ukránok!😅 Megáll az eszem ebben az orwelli világban. (Még jöhet pár hamis zászlós robbantgatás putyini módra) Annyira jó lenne, ha vége lenne végre ennek az őrületnek!
A Dunai fele kapacitással üzemel, az importálóknak meg nem fogja megérni behozni. Ha a készletek elfogynak, hiány lesz, nem védelem. Az orbáni rabló energiapolitika szép gyümölcse.
meg a levélszavazatoknál elindul egy kocsi TISZA gyöztes szavazatokkal, majd megérkezik az autó, amiben fidesz gyöztes szavazatok vannak mondja meg valaki, hogy nem így volt leadva a voks
Valaki tudja, hogy ez a nemzeti petíció mennyibe fog kerülni? Meg melyik csókos zsebébe fog vándorolni ez a pénz? Guruló forintmilliárdok nem zavarják a fideszes szavazókat. Főleg, hogy az ő zsebükből lopják ezt ki?
Kíváncsi voltam, megnéztem a PedoFidesz-es Békemenet nevű eseményt a facebook-on, 165 ember válaszolt, 46 lesz ott, 119 érdeklődő, ez komoly :D:D:D Ezzel szemben a Tisza pártnál 73 000 ember jelzett vissza... lehet nagyot bukik a PedoFidesz most is? :D:D:D
Miért is indult volna? A Tisza kijelentette, hogy ezen választásokon nagyon okosan nem indul. Elsőként április 12-én. Ha ezen a sok picin indult volna akkor a hazug propaganda darabokra szedte volna, amit a dk is fenntart. Okos bölcs húzás. Parlamenti párt a Dk, a Tisza még nem, így a Dk miért is nem indult? Továbbra is ez a kérdés, csaknem a narancsok megsegítése miatt?! Tele van az ország DK, Fidesz, Mi Hazánk plakáttal hirtelen. Egyen méret, egyidőben kihelyezve, a legkisebb településeken, hmm, Izgalmas nem? Csak a Tiszás plakátok más méretűek és most kezdenek kikerülni! Tudom kampányra parlamenti pártoknak van pénz, de ennyi:)) Semmit nem mondtam ezzel, csak picit ízlelgessük a gondolatokat:))
Egyébként nem dagadt, fel van püffedve mint az éhező afrikai gyerekek (sajnos). Sokat jár ki a meleg csádba meglátogatni az ivadékát! Sajnos ott kevés a takarmány, ezért látszik kövérnek/püffedtnek a jószág! De sebaj, "Tisza Peti meglátja, haza viszi levágja".
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!