Csatar

Regisztráció: 2019-05-17 17:23:06

Hozzászólások száma: 209

Utolsó hozzászólás: 2020-09-21 12:36


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Nordtelekom ma, 12:36
Nem működik a honlap és a telefon sem!!!
CoronaVirus péntek, 01:37
Egy ideje jól tudják kik tartoznak a rizikócsoportokba, ezt kellene nyomnia a sajtónak éjjel-nappal. Egyébként egyre több külföldi kormányzati szakértő javasolja a járványügyi intézkedések átalakítását a rizikócsoportok védelmére kihegyezve (fent vannak a neten a tanulmányok). Egyébként Európában a lakosság 7%-a tartozik ide, érdekességképpen Afrikában 3,5%.
De az az önzőség és felelőtlenség, mikor pl. a rizikó csoportba tartozó kásler órákig ücsörög a Parlamentben, a pápa audienciát tart, berlusconi szarik az egészre és elkapja valami buliban, utána meg leterheli az egészségügyet vagy mikor egy lupuszos tanár nyári tábort tart maszkban, elkapja, meghal. A rizikó csoportot ez max. szokásainak megváltoztatásában érintené, nincs unoka látogatás (max. szabadtéren), nincs órákon át vásárlás (on-line rendelés vagy önkormányzati segítség) stb., szerencsére nem a XV. században élünk, ez elsősorban mindenki saját felelőssége. Egyébként a kormányzatnak kéne pont őket kitanítani a védekezés fontosságáról, a pontos maszkhasználatról és neresek megsegítése helyett ellátni őket ffp3-as maszkokkal. A magatehetetlenekről és kórházi ellátásra szorulókról gondoskodjanak a szakemberek, kicsit jobban, mint eddig. Nem úgy, mint barátnőm apját agyvérzéssel (78) bevitték előző héten a Jánosba és egy orvoson nem volt maszk. Van egy kisebbség, akit nem érdekel (szerencsére a környezetemben nincsenek ilyenek), hogy mi lesz a társadalommal, hogy családok mennek tönkre, mert nagy részt az ő életükben semmi nem fog változni, nem veszíthetik el az állásukat, ugyanúgy megkapják majd a nyugdíjukat. Senki nem akarta ezt a fos helyzetet, meg kell tanulni együtt élni ezzel a vírussal, ez van! Tetszik vagy sem. Hónapok óta önkénteskedek, a vírus miatt bajba jutott családoknak próbálunk segíteni, egyik napról a másikra teljesen kilátástalan helyzetbe kerültek, fogalmuk sincs mi lesz, hogy látják el kellően a gyerekeiket és egyre többen vannak:(
CoronaVirus csütörtök, 18:38
Ez a szövödményesdi az új módi?:)
4 nem rizikócsoportba tartozó közeli ismerősöm esett át rajta teljesen tünetmentesen, a páromat a munkahelyén tesztelték, fogalma sincs mikor eshetett át rajta, de legalább már nyugiban látogathatja az anyukáját. Lehet, hogy én is, de nem fogom az adómból már korábban kifizetett tesztet újra megvenni. A legjobb példa a sportolók, hány meg hány esett át rajta és most maximális teljesítményen tudnak teljesíteni (Kapás Bogi, Djokovic, Dimitrov, teniszben vagyok jó, sorry:)) Biztos, lehet ellenpéldaként felhozni pár kivételt, de azoknál szinte mindegyiknél kiderült, hogy volt súlyosabb betegsége (leukémia, lupusz, hasnyálmirigy rák stb.)
Nem csak a vendéglátóipar, turizmus esett vissza, kb. minden iparág megérezte. Pl. egy cégnek csökkentenie kellett a kiadásait a bevételei kiesése miatt, vegyük azt, hogy a marketing budget vágja meg, így ezt már a grafikusok, szövegírók, médiumok is megérzik nem kicsit. De ott van apám orvosi műszereket gyártó cége, nagy részben magánrendelők a vásárlói, amiket bezártak a koronára hivatkozva, így a magánrendelőben praktizálók is elestek a bevételüktől, nem rendeltek arra az időszakra eszközöket és édesapám cégének is fele annyi volt a bevétele.
Én is itt írtam, de egy csomó fórumtárs, illetve külföldi virológus április óta szajkózza, hogy ki tartozik a veszélyeztetettek közé. A médiának azt kéne nyomnia éjjel-nappal, hogy pontosan ki tartozik a rizikócsoportba, hogyan tudnak ellen védekezni (maszk kb. semmire sem elég, lásd spanyolokat és franciákat, ahol kötelező a maszkviselés mellett milyen eredményeket "produkálnak", ffp2-től talán alkalmas és azt is higiénikusan, megfelelően kell cserélni, tárolni) és nem pánikoltatni a lakosságot!
Szép estét!
CoronaVirus csütörtök, 17:41
Köszönöm, de engem nem kell "megvédeni", családon belül is megoldjuk kormányzati intézkedések, határzár nélkül pl., felnőtt emberek vagyunk, tudjuk mit kell tenni. Eddig a nagy "megvédéssel" nem kicsit cseszték szét az életem és ahogy nézem kb. az összes barátom életét, éppen próbálunk levegőhöz jutni a mély vízben (pedig mi még a diplomások táborát erősítjük, el sem tudom képzelni, hogy mi lehet a rosszabb státuszú társadalmi csoportokban :( ). Állami támogatásra mi, magyarok ne számítsunk, gondolom ez nem újdonság...
Viszont attól agybajt kapok, mikor azt olvasom ebben a kórházban korona, abban az idősek otthonában ütötte fel a fejét a vírus, mert a magatehetetlen, kórházi ellátásra szorulókat 100%-ig kellene védeniük a "szakembereknek", volt félévük a felkészülésre!!!
Azt is nagy veszélynek tartom, hogy ezek után valamikor jön egy ténylegesen jóval veszélyesebb vírus, mint pl. a mers vagy ebola, már senki nem fogja elfogadni a szakemberek véleményét, tanácsait, mert farkast kiáltottak egy max. 1%-os halálozási rátájú vírus esetében, melynél az első pillanattól fogva jól körülhatárolhatóak a rizikó csoportok és pont őket nem óvták meg, viszont tönkre tették milliók és milliók életét tök feleslegesen.
KoronaVírus 2020. 09. 09. 11:56
Kb. most minden európai ország a svéd-modell szerint él, még ha nem is úgy hívják, hanem hottentottának:), de ezt nem vallaná be egyik sem soha...
Nálunk is az van, kivéve a határzár, ami szimplán komcsi tempó és tök felesleges, csak az emberek szívatására, saját politikai érdekből hoztak meg családokat, kapcsolatokat is szétszakítva, a gazdaságot már nem is említem. A lényeg, hogy éppen most sportolók és vadászok jöhetnek:D
Na igen, a svédek nem élnek féléve politikai szeszélyből és szavazatszerzés miatt ("megvédenek") ránk erőltetett  pszichoterrorban  (nyitva a határ holnap vagy sem, éppen kiürítik a kórházakat vagy fogadnak betegeket, nyitva van-e a suli vagy sem, pl. az éttermes tud tervezni, ha valaki elveszti az állását biztonságban érzi magát stbstb.)
KoronaVírus 2020. 09. 09. 10:41
Svédországot sorra előzik meg lakosság számra vetített halálestek számában, jelenleg a 13. helyen állnak és már az USA is beelőzte őket. Tendenciákat nézek és pl. a franciáknak is elég nagy esélye van megelőzni a svédeket. Arról se feledkezzünk meg, hogy náluk mennyivel magasabb az életkor, mennyivel tovább élnek az emberek. Ami még "érv" szokott lenni, hogy de mekkora ország Svédország. Északon alig élnek:), a lakosság nagy része délen él nagyobb városokban (Stockholm 1,7 m, Malmö, Göteborg stb.)
Az osztrákokat melyik szomszédjához szeretnéd hasonlítani? Olaszokhoz, magyarokhoz vagy németekhez?
De nyugi, bemagoltam a propagandát: fúúúúúúúúúúúúúj gyilkos svédek!:D
CoronaVirus 2020. 05. 13. 16:08
Van a Harvard Universitynek egy jó tanulmánya a maszkokkal kapcsolatban pl.
CoronaVirus 2020. 05. 13. 16:00
Nem annyira bírom Puzsért, de respect érte ezért a cikkért:
"...az igaz marad, hogy a svédek legalább hisznek valamiben, ami nem változik a részvénypiacok emelkedése és esése nyomán, nem változik a kattintások és lájkok számának váltakozásától, amit nem úgy vetnek le magukról az első kényelmetlenség pillanatában, mint Orbán Viktor a jogállamot. A svédek hisznek a nyílt társadalomban, hisznek az egyéni felelősségben, hisznek a polgáraikban, hisznek az intézményeikben, hisznek a tudósaikban, és hisznek a szabadságjogaikban. Akkor is hisznek, amikor a kommentfalak, a jobboldali és a baloldali politikusok, a közgazdászok és az orvosok egyaránt kínai típusú rendet és jogfosztást követelnek – hisz az működik, hisz a liberális demokráciák gyengék, az embereknek nem szabadságra van szükségük, hanem nyomkövető órákra, ipari kamerák hálózatára, arcfelismerő rendszerekre, minden sarkon rendőrre és saját fejlesztésű Vlagyimir Putyinra. A svédek erre mondtak nemet."
https://magyarhang.org/publicisztika/2020/05/13/hodolat-svedorszagnak/
CoronaVirus 2020. 05. 13. 15:54
Hülyét nagyon ritkán csinálok magamból értelmetlen dolgokkal, ez alól kivétel a surfözés, de azt legálább élvezem:)))
Mondtam, aki veszélyeztettetnek érzi magát az korlátozza magát és ne kényszerítsen másokra nem kívánt dolgokat. Köszönöm! Maradjonotthon, de tőlem, akár be is falazhatja magát egy életre, engem tényleg nem érdekel, nem mondom meg neki, hogy mit csináljon.
Nagymamám 95 éves testvérét, aki egyébként teljesen egészséges, már 2 hónapja sajnos nem látogathatja senki a vírus miatt, az orvos lánya vásárol be neki (de ezt az önkormányzat vagy on-line is intézhetné), esténként amikor már kevés ember van az utcán megy ki sétálni és nem tenné boldoggá, hogy miatta másokat korlátoznak, sőt. Alig várom, hogy végre személyesen is találkozhassak vele! 
CoronaVirus 2020. 05. 13. 14:24
04.27:
Karin Ulrika Olofsdotter, Swedish ambassador to the United States, told NPR: "About 30 percent of people in Stockholm have reached a level of immunity. We could reach herd immunity in the capital as early as next month." 
(Mennyire érdekes lett Svédország:))))))
Lépek futni, nem érdekel a irracionális rettegés egy max. 1%-os halálozási rátájú vírussal kapcsolatban. (Minden szakértő szerint min. 10-20x több a fertőzött/átesett ember, mint a regisztrált.)
CoronaVirus 2020. 05. 13. 12:15
Az átlagos, nem profi maszk többet árt, mint használ: álbiztonságérzetet ad, nem tartják be vele az 1-1,5 m-es távolságot sem, folyamatosan nyúlkálnak az arcukhoz, egy csomó rés marad az arcon, a nem profi maszkok szövetrései között átmegy a vírus, az emberek akár az egyszer használatos maszkokat nem cserélik min. 3 óránként, letolják az állukra vagy zsebre vágják, csökkenti a légzési funkciót stbstb.
Az orvosok jó esetben szkafandereket hordanak, védik a szemüket is. Ha az állam profi maszkokat (nem varrott vagy egyszer használatos orvosi maszkokat) biztosítana, akkor annak lenne valami értelme.
A WHO szerint sem ér sokat, de pl apumnak tüdőgyógyászati műszereket gyártó cége van 30 éve és szerinte is kb. semmit nem ér, de aki akarja hordja, nekem mindegy.
CoronaVirus 2020. 05. 13. 11:37
Szálljunk már le a svédekről! Ők sem foglalkoznak velünk. Menő most őket szidni, ennyi. Náluk a járványügyi intézmények nincsenek kormányok alá rendelve, ezért nem tudták politikai döntéshozók befolyásolni, aki a közvéleménykutatások után kullognak. Rengeteg szakember bírálja a mostani a intézkedéseket, de mindenki azt hallja meg, ami a fülének kedves.
A svédek a középutat választották (nem úgy mint az angolok, akik egyik végletből a másikba estek): veszélyeztetett csoportok védelme, egészségesek élni hagyása, felnőttként kezelik az embereket. Ezt javaslom a következő hullámokban én is, aki veszélyeztettetnek érzi magát az tegyen meg mindent hogy elkerülje, de ne szóljon bele, hogy én mit teszek, én sem teszem fordított esetben. Köszönöm!
A svédek adatai semmivel sem rosszabbak, mint más hasonló gazdasági, egészségügyi szinten álló és kb. hasonló lakosságszámmal rendelkező országok számai, akik a lassításos módszert választották. Svájcot pl. melyik szomszédjához hasonlítsuk? (Olaszokhoz vagy a németekhez?)
- Belgium: 8.761 haláleset
- Hollandia: 5.510
- Svédország: 3.313
- Svájc: 1.887
A svédek számításai szerint május végére, június elejére elérik az immunitást, nem valószínű hogy lesznek náluk újabb hullámok, nem cseszik szét a gazdaságuk, bár a világgazdaság összeomlása rájuk is hatással lesz. A lassításos módszeresek pedig várják a vakcinát, ami minimum 1 év, ezalatt nem egy hullám fogja őket elérni. (Itt jegyezném meg, ha annyira tuti a maszk, akkor minek keresik gőzerővel a vakcinát? Még a legjobb FFP3-as maszk sem véd 100%-ig, a többit meg inkább hagyjuk. Ázsiában pedig a szmog miatt vált általános viseletté a maszk.)
Egyébként minden normális ország a nyitásokkal a svéd-modell irányát választja, tetszik vagy nem tetszik ez van:) Persze ezt sosem fogják beismerni a választóiknak.
CoronaVirus 2020. 05. 12. 15:33
Engem az is dühít, hogy most majd a kormányok azt fogják propagálni, hogy megvédtek minket (ahogy a magánnyugdíj megtakarításainkat;)) és szavazzunk rájuk. Sosem fogják beismerni, hogy tévedtek és kreálnak egy újabb rettegni valót a 2. hullámig, vagy előhoznak újra egy régebbi mumust és persze a nép majd jól bekajálja, azon fog kattogni hónapokig.
A svédeket azért is tisztelem, mert beismerték hogy hibáztak az idősek otthonainál és nem egymásra mutogatnak...
CoronaVirus 2020. 05. 11. 15:33
Én a maradjottont is betiltanám, évi 250.000 háztartási baleset történik nálunk;)
CoronaVirus 2020. 05. 10. 11:02
All about the money...
CoronaVirus 2020. 05. 07. 14:25
Egyébként az angolok nem a svéd-modellt alkalmazták eleinte (veszélyeztetettek védelme), hanem durr bele elengedték, aztán átestek a ló másik oldalára...
CoronaVirus 2020. 05. 07. 12:52
Svédországban délen, nagy városokban élnek emberek, északon nem túl sokan; és míg a világ többi táján a vakcináig egymás után fognak jönni a járványhullámok és szépen utolérik a svédeket, addig ők hátradőlve fogják nézni őket a virágzó gazdaságukból.
2019:
- Stocholm: 1.632.798 fő
- Göteborg: 609.808 fő
- Malmö: 322.379 fő
- Helsinki: 649.042 fő
- Oslo: 1.041.377 fő
https://worldpopulationreview.com/world-cities/stockholm-population/
Egyébként Belgiumban mi történt? 10 milliós ország és 8.415 halálesetük van... Másképpen mérnek?
CoronaVirus 2020. 05. 07. 11:21
Mert védik a veszélyeztetett csoportjaikat, a többieket hagyják élni. Viszont náluk is sajnos a legtöbb haláleset az idősek otthonából származik, amivel kapcsolatban alapos vizsgálatok indultak, hogy ez hogyan történhetett meg...
"According to data released last week, 630 of the 1,406 coronavirus deaths in Stockholm were people in elderly care homes."
https://www.forbes.com/sites/davidnikel/2020/05/05/sweden-health-agency-investigates-high-coronavirus-death-toll-in-elderly-care-homes/#27df80932324
CoronaVirus 2020. 05. 07. 11:09
Április 22-én Stockholmban 25%-os volt a fertőzött/antitestes ember, hasonló kutatással, mint a SOTE végez, tehát reprezentatív mintavétellel. 
CoronaVirus 2020. 05. 07. 10:32
Ha bayer szidja véres szájjal a svédeket, akkor az csak jó lehet :D
"A svédek a számítások szerint májusban elérhetik a nyájimmunitást, miközben a többi európai országban a korlátozásokon enyhítenek és második hullámtól tartanak. Miközben külföldön erősen kritizálják az unortodox járványkezelést, és az országon belül is vitáznak róla, szabályos rajongótábor kezd kialakulni Anders Tegnell a Svéd Közegészségügyi Hatóság járványügyi vezetője körül. A szocialista kormányfő, Stefan Löfven népszerűsége pedig 20 százalékkal nőtt."
https://hu.euronews.com/2020/05/07/megis-mukodik-a-jarvanykezeles-sved-modellje

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek