Csatar

Regisztráció: 2019-05-17 17:23:06

Hozzászólások száma: 263

Utolsó hozzászólás: 2021-07-20 11:47


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus 2021. 07. 20. 11:47
Ezek az oltások nem akadályozzák meg a fertőződést és átadást (lásd UK, Izrael vagy Hollandia), tehát kb. ott tart, mint a polió esetében a Salk vakcina, ami csökkentette a tüneteket, de nem állította meg a járványt, az a Sabin-cseppeknek köszönhető, az meggátolta a fertőződést és átadást. Tehát, ahogy számos szakember mondja (egyébként ez volt az első álláspont) bőven elég a rizikócsoportba tartozókat beoltani, mert ezek a vakcinák csak a tüneteket enyhítik és akkor az egészségügy sem terhelődik le, persze akkor a gyógyszer lobby érdekei sérülnek. A többiek eddig sem kerültek kórházba, a CDC szerint a kórházi ellátásra szorulók 95%-nak volt legalább 1 súlyos alapbetegsége. Illetve szaktekintélyek aggodalmukat fejezik ki (jó nem Cili nénik vagy Boldogkői-félék), hanem a világ legjobb egyetemeinek professzorai, hogy ki fognak alakulni oltás rezisztens mutációk.“ One lesson from polio we must take into account is the importance of distinguishing between a vaccine that prevents disease and a vaccine that prevents transmission. The struggle to eradicate polio drove home the fact that different vaccines elicit different types of immunity, each with its own set of implications for public health. The current generation of Covid-19 vaccines, created by the likes of Moderna and Pfizer.”https://www.forbes.com/sites/williamhaseltine/2021/03/08/lessons-from-the-past-and-present-for-controlling-covid-19-polio/?sh=55697ab04ee1
CoronaVirus 2021. 07. 17. 21:48
Izrael nagyon speciális ország, a zsidó lakosság kb. 80%-a van beoltva (kb. már csak a gyerekek nem), míg a palesztinok minimálisan, így jön ki a kb. 60%-os átoltottság. A kórházi statisztikák általában nem a palesztin területeken születnek, ahol nagyon szegényes az orvosi ellátás, a tesztelés stb. 
CoronaVirus 2021. 07. 16. 01:02
Köszi!
Miattad😊 találtam egy érdekes cikket, ami összehasonlítja a kvírus és a pólió elleni védekezést és pont a fertőződés problemáját ecseteli:
Tehát a polió esetében a Salk vakcina nem volt hatékony a járvány leküzdésében, mert nem akadályozta meg a fertőződést és a továbbadást,  utána jött a Sabin-csepp, amely már megakadályozza a fertőződést is.
“One lesson from polio we must take into account is the importance of distinguishing between a vaccine that prevents disease and a vaccine that prevents transmission. The struggle to eradicate polio drove home the fact that different vaccines elicit different types of immunity, each with its own set of implications for public health. The current generation of Covid-19 vaccines, created by the likes of Moderna and Pfizer, prevents serious illness and death”
https://www.forbes.com/sites/williamhaseltine/2021/03/08/lessons-from-the-past-and-present-for-controlling-covid-19-polio/?sh=2e0685074ee1
CoronaVirus 2021. 07. 15. 23:01
Egyébként a többi oltásnál is úgy van, hogy el lehet kapni a vírust vagy baktétiumot (polió, TBC, hpv stb.) és a tüneteket enyhítik, vagy nem válhat az illető fertőzőtté és úgy véd az oltás?
Megtaláltam párra a választ:
- mumpsz: oltással megelőzhető a fertőzés
- kanyaró: oltással megelőzhető a fertőzés
- rubeola: oltással megelőzhető a fertőzés
https://oltokozpont.hu/hu/betegseg/15/rubeola-kanyaro-mumpsz
CoronaVirus 2021. 07. 04. 21:59
Ez egy nagyon érdekes cikk (teljesen egyetértek velük):
Dr. Ladapo is an associate professor of medicine at UCLA’s David Geffen School of Medicine, Dr. Risch is a professor of epidemiology at Yale School of Public Health:
“One remarkable aspect of the Covid-19 pandemic has been how often unpopular scientific ideas, from the lab-leak theory to the efficacy of masks, were initially dismissed, even ridiculed, only to resurface later in mainstream thinking. Differences of opinion have sometimes been rooted in disagreement over the underlying science. But the more common motivation has been political.
Another reversal in thinking may be imminent. Some scientists have raised concerns that the safety risks of Covid-19 vaccines have been underestimated. But the politics of vaccination has relegated their concerns to the outskirts of scientific thinking—for now.”
https://www.google.com/amp/s/www.wsj.com/amp/articles/are-covid-vaccines-riskier-than-advertised-11624381749
Vérlázító, ahogy elhallgattatták a más hangokat, ellentétes véleményen álló tudósokat, szaktekintélyeket. Emlékeztet az inkvizícióra…
CoronaVirus 2021. 06. 13. 17:41
De, Dániában bemehet az adójából fenntartott állatkertbe, múzeumba, színházba stb., mert ingyenes teszttel kiváltható a védettségi fos, hogy ne diszkriminálják az állampolgárokat, az olaszoknál pedig pedig be sem vezették... De tudom a diszkriminációval fogalmával csak a "hanyatló" nyugaton foglalkoznak. Szerencsére nálunk, drága vezérünk rendszerében nem kell ilyen európai hóbortokkal foglalkozni.
Az lesz a legszánalmasabb, mikor a külföldi az EU-s igazolványával és ingyenes teszttel idejön, és bemehet majd a múzeumba, megszállhat majd szállodában, míg a magyar egészséges adófizető nem mehet be. De ez tök okés itt nálunk... Éljen a diszkrimináció!
CoronaVirus 2021. 05. 09. 12:39
CoronaVirus 2021. 05. 05. 18:28
Btw egyetlen mínuszt sem nyomtam az előző hasonló cikkhez:), csak mert a postoló kiakadt:), de a jogsi azért rossz párhuzam a "védettségi" fossal kapcsolatban, mert az szerzett jog és nem alapjog.
Cikk dr. Karsai Dániel ügyvéddel (alkotmányjogász):
"Ha az oltás tényleg a védettséget igazolná, Karsai szerint igazolható lenne a védettségi igazolvány bevezetése, ha az valóban szükséges a járványügyi védekezéshez. Így azonban, hogy semmi észszerűség nincs amögött, hogy mihez kötik az igazolvány kiállítását és az ahhoz kapcsolódó jogosultságokat, ezért meg lehet támadni a jogszabályt."
https://azonnali.hu/cikk/20210504_hol-hogyan-es-miert-perelhetem-az-allamot-a-vedettsegi-igazolvanyai-miatt
CoronaVirus 2021. 05. 04. 17:43
Ez az oltási zsarolós játék totál kontraproduktív, a Political Capital kutatásából is látszik. Engem úgy neveltek, hogy álljak kritikusan a dolgokhoz, mindig biztattak, hogy járjak utána a dolgoknak. Ez az utóbbi 1 év a kritikus, árnyalt gondolkodást próbálja elnyomni és úgy viselkedik a médiával, politikusokkal az élen, mintha ebola vagy pestis lenne és mindenkire egyformán veszélyes lenne a vírus, címkézik és alázzák egymást a másképpen gondolkodó emberek. A legundorítóbb szófordulat pedig, hogy majd megtudod a lélegeztetőgépen...
"a biztosan oltakozni akarók száma Magyarországon a társadalom fele, 50,5 százalék"
"A második legnagyobb magyar csoport a bizonytalanoké, utánuk jönnek a covidvakcinával szemben szekptikusok (17,9 százalék)"
"Így tehát ezek az emberek nem klasszikus oltásellenesek és döntő többségükben nem konteó-hívők, sőt pontosan követik az oltások fejlesztéséről szóló híreket, csupán az eredmények nem győzték meg őket. Ahogyan azt a kutatócég is kiemelte, „A koronavírus elleni oltás elutasítása és a védőoltásokkal szembeni általános bizalmatlanság nem mindig jár kéz a kézben. Vannak a társadalomban olyan csoportok, akik szerint az oltásoknak általában több hátránya van, mint előnye, mégis, az aktuális problémának, a koronavírus-járványnak hatékony ellenszereként tekintenek a vakcinára. Még többen vannak azok, akik annak ellenére utasítják el a Covid-vakcinát, hogy a védőoltásokról általánosságban jó véleménnyel vannak.”
https://azonnali.hu/cikk/20210429_nem-feltetlen-oltasellenes-az-aki-kritikus-a-vakcinakkal
CoronaVirus 2021. 05. 04. 11:47
Te csak hiszed, megyünk negatív teszttel vagy üzleti igazolással külföldre😂 De csak a te kedvedért, hogy szomi legyél😂
CoronaVirus 2021. 04. 29. 15:44
Direkt rákerestem az EP hivatalos nyilatkozatára:
“Universal, accessible, timely and free-of-charge testing needed across the EU
EU COVID-19 certificates are not travel documents
Member states should not impose quarantines/tests on certificate holders”
“MEPs agreed that the new “EU COVID-19 certificate” should be in place for 12 months and not longer.”
“Member states must accept vaccination certificates issued in other member states for persons inoculated with a vaccine authorised for use in the EU by the European Medicines Agency (EMA) (currently Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca and Janssen), MEPs say.”
https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20210422IPR02606/eu-covid-19-certificate-must-facilitate-free-movement-without-discrimination
CoronaVirus 2021. 04. 29. 14:54
Egyébként ezért is szeretnék az EP-képviselők a negatív ingyenes teszt elérhetőségét, hogy ne érjen senkit sem diszkrimináció, akár oltatlan vagy olyan oltással rendelkezik, amely nem engedélyezett egységesen az EU-ban.
CoronaVirus 2021. 04. 29. 14:51
Az idegesség nem tesz jót a helyesírásodnak;)
CoronaVirus 2021. 04. 29. 14:48
Egyébként a németeknél sokkal szimpatikusabb intézkedést vezetnek be, senkit nem diszkriminálnak vagy zárnak ki a társadalomból. Heti 1 ingyenes tesztet biztosítanak, ezzel kiválthatják az oltási igazolást.
"Németországban mindenki más csak antigén gyorsteszt elvégzése után, friss negatív lelet felmutatásával látogathatja. A gyorstesztet hetente egyszer ingyenesen biztosítja az állam."
https://hvg.hu/vilag/20210426_nemetorszag_lazitasok_oltottak
CoronaVirus 2021. 04. 29. 14:37
Oh, drága. Lehet csűrni csavarni de ezt írtad a #38120-as hozzászólásodban:
"Nincs itt azzal semmi gond,ha úgy gondolod,hogy felesleges az óvatosság. Sokat segített volna a viták megelőzéséban,ha a kormányunk úgy döntött volna,hogy aki nem ért egyet az intézkedésekkel,egy egyszerű nyilatkozat formájában lemondahtott volan az eü. ellátásról abban az esetben,ha nála covid fertőzést igazoltak volna.... Sokkal békésebb lenne amost a helyzet! :-)"
CoronaVirus 2021. 04. 29. 13:49
Közöd, mint eszed, semmi😂 Biztos egy nyilvános fórumon elmondom, hogy hol voltam, egy olyan embernek, aki elvenné az oltatlanoktól az ellátást😂
A BBC riportban a képviselők “must”-t használtak, nem tehetek róla, hogy a magyar média munkások ferdítenek.
CoronaVirus 2021. 04. 29. 13:41
Fordítás kérdése.
Múltkor cinikusan, kaján vigyorral közölted, hogy majd a magánorvosnál fizetős tesztet kell végezni. 1 év alatt voltam 3-féle magánorvosnál, ebből a fogorvosnál 5* (idegkezelés, fogkő) és egyik sem kért tesztet. De nem is fog, mert bukja a pácienseit...
CoronaVirus 2021. 04. 29. 13:19
“A képviselők hangsúlyozzák, hogy a tagállamoknak a be nem oltottak hátrányos megkülönböztetésének elkerülése céljából és gazdasági okokból „egyetemes, hozzáférhető, időben történő és ingyenes tesztelési lehetőségeket" kell biztosítaniuk.” (A cikkedből)

friss hírek További hírek