Van egy sorozat, amit az M5-ön szoktak adni mostanában hétvégenként, a címe: "Nagy kontinentális vasúti utazások", amit régebben letöltöttem magamnak. Ez egy 7 évados sorozat, évadonként 6 résszel (az első évad 5 részes). Ezt tavaly letöltöttem magamnak, de a 6.évad első rész valamiért hiányzott nekem, habár fejből nem tudtam, hogy miért. Most viszont újra adják a sorozatot, és gondoltam majd most letöltöm ezt a részt. De!!! Most nem adták a 6.évad első részét, azaz kimaradt, pedig most szombaton (2025-07-12) lett volna esedékes, de ekkor már a második részt adták az évadból. Erre elkezdtem megnézni mi szerepel benne, és mi volt vele tavaly. A lényeg, hogy a tavalyi dátumaim is megvannak, és akkor hétköznap adták, nem hétvégén, de akkor sem adták le, azaz akkor is kihagyták a 6.évad 1.epizódot!
Na de mi van ebben az epizódban? Mint kiderült:
"Michael
Portillo ebben az epizódban Ukrajna múltjával és jelenével ismerkedik.
Kijevben száll vonatra, a nagy középkori királyság, a Rusz egykori
fővárosában, amely az ortodox vallásnak is egyik jelentős kultuszhelye.
Az út következő állomása, Lviv ellenben erősen nyugati hangulatú,
köszönhetően az Osztrák-Magyar Monarchiához kötődő múltjának. Az
éjszakai vonat a Fekete-tenger partjára, Odesszába repít bennünket, egy
hagyományosan kozmopolita városba."
És ami még döbbenetesebb, az az, hogy nem hiányzik nekik ez a rész, mert 2021. augusztus 01-én még képesek voltak leadni, lásd: https://nava.hu/id/3816580/
Alakulnak a dolgok, a stratégia is formálódik, egyre több biztosnak látszó választási programpont van, 350 szakértő dolgozik a szakpolitikákon, halad a képviselők kiválasztása. A pártépítés nem halad, vagy nem tudunk róla, helyette viszont ott van a rengeteg Tisza sziget, ami nagy öröm.
"Nem hagyhatjuk szó nélkül az elmúlt évek szabadrablását. A leendő
Tisza-kormány felállítása után létrehozzák a nemzeti
vagyonvisszaszerzési- és védelmi hivatalt. Ennek feladata az elmúlt 20
év során elkövetett visszaélések és korrupciós ügyek kivizsgálása, és az
ellopott közvagyon visszaszerzése lesz."
Még a propagandsiták is tudják magukról és egymásról, hogy milyen egy nagy nullák és csak a rogáni propaganda visszabüfögésére alkalmasak, semmi másra.
Ez jól hangzik, de aki kicsit is benne van a szakmában, csak mosolyog. A magyar gógyi ettől fényévekkel előbbre jár, pl mi fehérre festjük a síneket, ezeknek fingjuk sincs semmiről.
bekattant a csóka... van ilyen... ebben a szutyok 'magyartengerben' rengeteg az olyan - a propaganda bővölétében, 'tudatlanságban tartott' kis hal, akik nem látnak az ársapkás csirkefarháton és az 5kg krumlijukon túl... a nagyobb halak nekik kell furujázzanak, mert ők lehetnek a törzs-'szavazók'?... sajnos
Nem ártana, ha a politika alaptermészetét el tudnád fogadni. Mert az ugye megvan, hogy még a legfejlettebb demokráciában se úgy működik a politika, hogy grál lovagok kerülgetik egymást eltartott kisujjal, glaszékesztyűben…? . Magyarország ráadásul nagyon messze van még attól, hogy fejlett demokrácia legyen.
Folytatva a Lattmann posztot: "Azt hiszem, végeztünk. Ennek kurvára semmi értelme. Ma este még megcsinálom az Aktuált az ATV-n, mert megígértem, és utána családi körben súlyos döntéseket fogunk meghozni ... nem, nem MP miatt érzem reménytelennek. MP csupán ennek a fostengernek a terméke. Ahogy Orbán is. Egyre inkább azt érzem, hogy a tengerrel van a gond." . Remélem kimondta ezt az atv-n is, persze finomabban. További jó vergődést a tengerben!
Ha lehetett volna, erre tíz up-ot adtam volna. Ebben, hogy “Csak mi tudjuk nagy betűvel mondani, hogy demokrácia: ) Fidesz: csak mi tudjuk th-val mondani, hogy nemzethy.” nagyon szépen benne van, hogy a magyar választók nagy részét meg lehet venni szimpla demagógiával. Pedig a politika - jó esetben - alapvetően nagyon is szakmai kérdésekről szólna: az oktatás, egészségügy, gazdaság, infrastruktúra rendbetétele bő 90%-ban szakmai kérdés és csak pár százalékban ideológiai.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!