warlock

Regisztráció: 2020-01-14 14:09:17

Hozzászólások száma: 489

Utolsó hozzászólás: 2020-05-27 17:11


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

14 985
2020. 05. 18. 19:35

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-03-23 20:20-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
higgadj le, és utána gyere vissza.

utolsó 20 hozzászólás

NUTEX részvényesek topikja szerda, 17:11
Engem egyszer eltiltott a modi akkortájt 5 napra mert kicsit anyáztam már a sok szórás miatt 😝
NUTEX részvényesek topikja szerda, 16:56
Ha másfél év nem volna elég egy ilyen tiszta struktúrájú és adóságoktól mentes kis cég eladásához, hanem további halasztgatások jönnének, ott én már nem bíznék a pozitív végkimenetelben nagyon. Erre gondolotam. Reméljük nem így lesz.
NUTEX részvényesek topikja szerda, 16:37
Szerintem ami biztos az az, hogy év vége előtt látnunk kell, hogy mit sikerült valóra váltaniuk az apport terveikből. Ők ezt a határidőt szabták maguknak, mi hiába is tippelgetünk addig mert úgy sem tudjuk eltalálni benfentes infók nélkül mit, mikor és hogyan fognak meglépni. Ha december végéig sem alakul semmi, akkor az lesz az igazság. A pakliban viszont az is benne van, hogy akár már holnap is robbanhat az árfolyam. Vagy decemberig sem. Nem lehet tudni. Így kell vele kalkulálni. Aki nagyot akar nyerni rajta az vesz most (vagy már vett is) sokat belőle, és kivárja az év végét, nem tipródik rajta. Bukni sokat erről a szintről nem hinném, hogy nagyon lehet már. Kp-ben ott az árfolyam ellenértéke a cégben. Franc se tudja mi lesz. Én azt remélem még év vége előtt meg fogjuk látni az eredményt
NUTEX részvényesek topikja szerda, 16:12
Egyébként ma megint adják a Delta rajongók is.
NUTEX részvényesek topikja szerda, 16:02
Akkor azt mond meg minek vette meg idén összesen 1Mrd értékben átlagban 33.6Ft-on? Felét 46Ft-on, másik felét 27Ft-on. A 46Ft-os pakkot már eladta, és bőven 30Ft alatt adata átlagban vagy az is lehet, hogy inkább 20Ft körül a víruspara idején. Most hogy megkapta a másik pakkot, gyorsan kiszórja ezt is 30Ft körül vagy azalatt, ahgy te mondod, hátha mégnagyobb lesz rajta a bukója. Így gondolod valahogy? Én nem. Lehet, hogy kiszórja megint, azt nem tudom, de hogy ezúttal nem az a mögöttes cél, hogy ő vett majd a kicsikre szórta haszonnal, az biztos. Valami nagyobb árnyék mozgolódik a sötétben szerintem.
NUTEX részvényesek topikja szerda, 15:46
A kérdés, hogy meddig kell még adnia ahhoz, hogy szinten tartsa az árfolyamot? Mert ha csak a saját zsebére adná, akkor valószínűleg nem itt tenné, hanem pár szinttel feljebb egy jó kis spekarally közben vagy után.
NUTEX részvényesek topikja szerda, 15:38
Pedig adja.
NUTEX részvényesek topikja szerda, 12:21
Azért a TA és a funda két külön dolog. Tény viszont, hogy könyv szerinti értéken mozog már sok hete a papír és ez az érték főleg készpénzbe ül egyelőre a cégben. Ha nem lesz egy második eső hullám a tőzsdéken, akkor semmi okát nem látom jelenleg, hogy mért is esne újra 30 alá a kurzus. Fölfelé viszont egyre több erő hajtja, a befektető spekuláción túlmenően, ahogy mondod a TA kép is egyre inkább kitörést valószínűsít.  
NUTEX részvényesek topikja szerda, 11:12
Én is remélem, hogy bejön ez a Nutex dolog, de az egyáltalán nem röhej szvsz, hogy a 4ig erősen korrigálja a víruspánikot. Ott azért igencsak van komoly és profitábilis tevékenység, emellett szinte hetente olvasni milliárdos nagyságrendű újabb megrendelésekről. NER cég, nyilván. A Nutex mért is lenne 100? Jelenleg annyit ér kb. amennyibe kerül. Nincs is ezzel gond. Majd akkor fog többet érni ha a jelenlegi IT Huberrel karonfogva elsétál végre valahára és tényleg valami értelmes tevékenység kerül be a cégbe. Addig csak spekulálunk. Vannak bíztató jelek ugyan, pl. a sok kp. felhalmozása, de sajnos ezek még nem adnak elég okot arra, hogy nyugodtan hátradőlhessünk.
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 21. 15:49
Tetszik az ötleted! Én még annyival fejelném meg a dolgot, ha már úgyis ábrándozunk :) , hogy ha úgy szerezné meg a befektető a 25%-os befolyást ahogy mondod, azaz Huber pakkján keresztül OTC-n, akkor amikor az IT 20%-os javadalmazása kikerül a cégből, a Hubi féle pakk befolyása újra visszaesne 21%-ra. Akkor persze már rég túl lennének az apporton, ezért ez nem lesz szempont nyilván, viszont amit számolgatni akarok az az, hogy az elsőbbségi papírokat ugynekkorra várhatóan be is fogják szántani. Magyarul az elsőbbségi papírok nélkül az a 19.5M db papír ami elég volt a 25%-os nagybefolyás megszerzéséhez az ötleted szerint, akkorra már 30%-ot is jelenthet, még úgy is hogy az IT javadalmazása visszakerült a közkézbe. Mindebből azt akarom kihozni ami a fundát illeti, hogy ha prémium kategóriára törekszik a befektető, azaz min 25%-os közkézre, akkor az apportot meg kell oldaniuk max. 118M db új részvényből kb. Összesen ez nagyjából 184M db rv-t eredményezne a teljes cégre nézve, és ebből lehetne becsülgetni az árfolyamot. 10Mrd -os apport esetén tehát kb. 85ft-os apportárfolyamot eredményezne, és kb. 60ft/rv fair fundás értéket. Nagyobb funda és jól profitáló tevékenység esetén ez nyilván jóval többet is jelenthet. A Biotech pl. Scitec-vel együtt érhet vagy 35Mrd-ot is simán. Ott már igencsak 300Ft/rv árfolyam is reális lehetne ilyen feltételek mellett. Ha már ábrándozunk ugye :))) .
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 21. 10:06
Ma is a Delta viszi el a kisbüfiket úgy látom.
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 21. 10:01
A 3. pontoddal kapcsolatban nekem nem világos az ügy. Ha Hubi jelenlegi pakkja lenne a majdani 20% javadalmazás fedezete, akkor tuti nem arra várnak, hogy júni elején lemenjen a 180 napos átlag 33ft-ra. Ugyanis ahhoz, hogy ajánlatot tegyenek kellene nekik a befolyás 33%-a. De ha Hubinál van 21% akkor az honnan lenne meg nekik? Ha viszont így marad és bejelentenék egyszercsak a befektetőt és az apportot valamint a Hubi pakk srv-ként való megszerzését, akkor mire abból meglesz a megfelelő befolyás a kötelezőhöz, addigra már messze lesz az árfolyam és a 180 napos átlag is a 33ft-tól valószínűleg. Szóval együtt a kettő nem megy szerintem. Én is inkább arra szavaznék amit Wisvik kolléga mondott, hogy Hubi pakkját megszerezve és hozzátéve a hiányzó részt meglenne a befektetőnek a 25%-os befolyás a kötelezőhöz, majd később oldanák meg a 20%-os javadalmazást srv vételből és az apportkor. Arról nem is szólva, hogy a 20%-os javadalmazás az tulajdoni hányadra vonatkozik, azaz jelenleg 13.6M db rv-t jelent kb., míg Hubinak most ennél sokkal több van mert neki befolyásban van több mint 21%. Az elsőbbségi papírok kicsit bekevernek ezeknél a számolgatásoknál.
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 20. 22:17
Ma szerintem az történt, hogy délelőtt az szórta aki balgán várt valami konkrétumot a tegnapi IT üléstől. Nem sok ilyen kisbüfi volt ugyan, de azért voltak páran. Amikor már tisztán látszott, hogy az új papírok megjelenése ellenére nem lesz itt komolyabb esés, akkor elkezdett stabilizálódni az árfolyam és szép lassan vissza is kapaszkodott 31.5 környékére. Ezután viszont jött egy váratlan erős vétel 32.5-ig ami el is indíthatott volna egy erősödést, viszont szerencsétlenségünkre a Delta pont ekkor indult meg valamiért, és páran gyorsan eldobálták a pakkjaikat, hogy Deltát vegyenek helyette. Összességében egyáltalán nem volt rossz a mai nap szerintem. A záró is nevetséges volt, valaki csak azért adott 2k-t 31-en, hogy visszakösse az árfolyamot. A forgalom pedig továbbra is erős és ez mindenképp bíztató.
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 20. 21:56
Gondolod? És a januári 46ft-os tőkeemelésről már meg is feledkeztél? A kettő átlaga valahol 33ft körül van, kicsit több is. Az a pakk pedig nem 33ft fölött lett a piacra szórva hanem sokkal inkább 20ft körül. Szóval ha újra kiszórásra menne a játék, akkor igencsak fel kell előtte verni az árfolyamot nem 33ft-ra hanem inkább 63ft-ra, hogy az a rengeteg papír elkeljen úgy hogy a nullszaldó meglegyen legalább. Mondjuk én abban bízom, hogy ezzel a 18.25Mdb-val már nem az a cél, hogy a piacra legyen kiszórva, de sosem lehet tudni.
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 20. 18:03
Vagy inkább kevesebb mint ötöde is volt 16-nál a Nutex a 86-os tavalyi csúcsnak. 
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 20. 16:58
Vigyázó szemetek a forgalomra is vessétek :) !!
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 20. 13:21
Hát arra mindannyian nagyon kíváncsiak vagyunk szerintem :) .
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 20. 13:17
Nyilván. A BÉT-en a részvényesek adatai április 16-án lettek legutóbb frissítve. A mai nappal igencsak nagyot változott a helyzet. A legújabb 18.25M db-os pakk hollétéről egyelőre nem tudunk semmit. Valószínűleg Huberhez került ahogy eddig is szokott, de erről még nem jelentett egyelőre.
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 20. 13:07
Ezt nem értem most mért írtad nekem. A jegyzőkönyv szerint a legutóbbi tőkeemelést Huber István jegyezte 27ft/rv árfolyamon 18.25 millió darabszámmal. Ezek a papírok mától a BÉT-en forognak. Hacsak nem lettek időközben 5% alatti tételekben szétszórva, akkor Hubernek (vagy ha esetleg valaki máshoz kerültek akkor annak) jelentenie kell a társaság felé a befolyásszerzést. Ennyit mondtam. Mi ezzel a gondod?
NUTEX részvényesek topikja 2020. 05. 20. 12:53
Azért az is fura, hogy márciusban volt róla pf-cikk, hogy érkeznek az új Nutex rv-k a tőzsdére, most pedig semmi. Legkésőbb holnap Hubernek is jelentenie kell, hogy hogyan is áll jelenleg befolyásügyileg a Nutexben. 

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek