Portfolio Portfolio
5
5
1
2018. április 10. | 07:34
#1

Az IMF szerint a bevándorlás a megoldás  

ugrás a cikkhez
A fejlett országoknak bevándorló munkaerõhöz kellene folyamodniuk annak érdekében, hogy ellensúlyozzák aktív életkorú lakosságuk elkerülhetetlen csökkenését és a gazdaságnak a népesség elöregedésébõl adódó lassulását -
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2018. április 10. | 17:55
#5
Nekem inkább az tűnik járható útnak, hogy a technika fejlődésével a munkák jelentős részét robotokra kéne bízni amivel el lehetne látni a csökkenő, és öregedő társadalmat. Egyébként sem járható út a korlátok nélküli szaporodás. A kormányoknak azon kéne dolgozni, hogy csökkenő létszám mellett érjenek el fejlődést és stabilitást egyszerre. Minnél kevesebb ember él a földön, annál nagyobb az esély a bioszféra életben maradására. De jelenleg a bővülést látják az egyetlen járható útnak ami kissé elkeserítő.
Törölt felhasználó
2018. április 10. | 08:40
előzmény: #2  nemelemzo
#4
És ha native a taxis? Vagy olyan nincs? Mert azt az elsőt jó lenne bevezetni a pesti taxisokra is...
2018. április 10. | 07:37
előzmény: #2  nemelemzo
#3
Ha elsőre elveszti a melót, hogy lesz második?  Ez csak technikai jellegű kérdés :)
2018. április 10. | 07:34
előzmény: #1  portfolio
#2
Az egyik ismerősöm volt Dubajban és ott egy pakisztáni taxisofőrrel beszélgetett.
Így kellene nekünk is megengedni a bevándorlást. Az volt a furcsa, hogy a taxiban ki volt írva, hogy ha nincs megelégedve a taxissal, panaszt tehet ezen a telefonszámon. Barátom kérdezte, hogy mi történne a panasz után. Nos az első körben elveszítené a munkáját, a második körben meg kiutasítanák. A családját nem engedték be, azok Pakisztánban maradtak és az itteni keresetét utalja haza, abból élnek. Az ottaniak csak szolgának engedik be őket, nem keverednek velük, a hazaiak messziről elkerülik és lenézik őket. Éreztetik, hogy szolga vagy. Az első megbotlásra tünés haza. Igaz ezek nem menekültek, azokat visszafordítják a határnál.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE