Topiknyitó: Portfolio 2018. 04. 10. 07:34

Az IMF szerint a bevándorlás a megoldás  

Ugrás a cikkhez
A fejlett országoknak bevándorló munkaerõhöz kellene folyamodniuk annak érdekében, hogy ellensúlyozzák aktív életkorú lakosságuk elkerülhetetlen csökkenését és a gazdaságnak a népesség elöregedésébõl adódó lassulását -
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Juliusz48 2018. 04. 10. 17:55
#5
Nekem inkább az tűnik járható útnak, hogy a technika fejlődésével a munkák jelentős részét robotokra kéne bízni amivel el lehetne látni a csökkenő, és öregedő társadalmat. Egyébként sem járható út a korlátok nélküli szaporodás. A kormányoknak azon kéne dolgozni, hogy csökkenő létszám mellett érjenek el fejlődést és stabilitást egyszerre. Minnél kevesebb ember él a földön, annál nagyobb az esély a bioszféra életben maradására. De jelenleg a bővülést látják az egyetlen járható útnak ami kissé elkeserítő.
Törölt felhasználó 2018. 04. 10. 08:40
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#4
És ha native a taxis? Vagy olyan nincs? Mert azt az elsőt jó lenne bevezetni a pesti taxisokra is...
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 04. 10. 07:37
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Ha elsőre elveszti a melót, hogy lesz második?  Ez csak technikai jellegű kérdés :)
Törölt felhasználó 2018. 04. 10. 07:34
Előzmény: #1  portfolio
#2
Az egyik ismerősöm volt Dubajban és ott egy pakisztáni taxisofőrrel beszélgetett.
Így kellene nekünk is megengedni a bevándorlást. Az volt a furcsa, hogy a taxiban ki volt írva, hogy ha nincs megelégedve a taxissal, panaszt tehet ezen a telefonszámon. Barátom kérdezte, hogy mi történne a panasz után. Nos az első körben elveszítené a munkáját, a második körben meg kiutasítanák. A családját nem engedték be, azok Pakisztánban maradtak és az itteni keresetét utalja haza, abból élnek. Az ottaniak csak szolgának engedik be őket, nem keverednek velük, a hazaiak messziről elkerülik és lenézik őket. Éreztetik, hogy szolga vagy. Az első megbotlásra tünés haza. Igaz ezek nem menekültek, azokat visszafordítják a határnál.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek