upgrayeddAKS

upgrayeddAKS

Regisztráció:
2010-12-15 18:28
Hozzászólások száma:
9 825
Utolsó hozzászólás:
2018-02-11 10:10
Pontok:
Tapasztalati: 2
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "OPUS Global Nyrt." topikban - 2017-12-20 07:48-ig


A moderálás a "OPUS Global Nyrt." topik #69520 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Baboskonzervezzel mashol.

Legkedveltebb témái:

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2018-02-11 10:10:44
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #4080
Adtam 1 + értékelést, mert (kivételesen) most értelmes dolgokat is írtál :) Milyen "VGA-t" vettél 200+ ezerért? Több kártyát egyszerre, vagy egy volt ilyen drága? (Btw. GPU-nak mondjuk, nem VGA-nak... a VGA egy másféle dolog neve, nem sok köze van a GPU-hoz :) De nem kötözködés volt ez, csak ha már homár... öntsünk tiszta vizet a pohárba...)
2018-02-11 10:03:36
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #4078
Ahhoz képest, hogy milyen okosnak képzeled magad, szerencsétlen, még azt sem fogtad fel, amit a Tether-rel kapcsolatban írtam. Nem megyek bele a vitába újra, de szólj, ha megértetted. :) További jó fröcsögést :)
2018-01-31 20:21:10
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #3774
Szóval: a USDT sztori hatással lesz szerintem a BTC-ra meg a többi kriptora, pont az olyan "okos" emberek miatt, mint te is, akik nem bírják felfogni, hogy ez nem a BTC pumpálásáról szólt, hiszen valós kereslet volt mögötte, hanem arról, hogy az USD-ért adjanak USDT-t a Bitfinexesek, és aztán meglógjenek az USD-vel, a userek nyakán meg rajta maradt a USDT. Szólj, ha még mindig nem érted... :) De az is igaz egyébként, hogy objektíven is hatása van a többi kriptora az USDT-nek, és ebben részben igazad van... mert ha kiderül, hogy a Bitfinex szétlopta a usereket, akkor az bizalmi válságot fog elindítani bizonyos szereplőkkel szemben... + az a pénz is hiányozni fog a piacról, amit a B.-sek kiloptak. Épp csak ez a pénz elenyésző mértékű ahhoz képest, hogy mekkora tőke és mekkora forgalom van a kriptókban.
2018-01-31 20:12:40
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #3773
Látom, hiányoztál matekórákról :) Az USDT kapitalizációja 2 mrd. USD, ergo max. ennyi lehet benne a lufi. Ennél a forgalmat nézni csak azért lenne érdemes, hogy korrelál-e egyáltalán a nagyokkal. No nem mintha olyan sokat számítana, ha ismered az USDT működését: a Bitfinex úgy adott el BTC-t, hogy kért érte USDT-t, amit megvettek USD-ért. Ergo nem volt itt igazi felpumpálás a BTC oldaláról, azaz pontosabban: max. 2 mrd. USD értékben kerülhetett be olyan pénz az ÖSSZES kriptoba, amit időközben kivettek onnan a Bitfinexesek. Tehát eleve volt kereslet rá a userek részéről, csak akik USDT-t vettek USD-ért, azokat átverhették. Értsd: a USDT csak közvetítő egység volt, a tranzakció amúgy is lezajlott volna USD-ben, csak a Bitfinex kért USD helyett USDT-t. Szólj, ha még mindig magas neked :)
2018-01-30 23:13:08
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #3755
az idióta programozókat ba...meg a pf fórummotor, hogy nem enged már megint linkelni :)
2018-01-30 23:11:37
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #3754
Kösz, most sikerült önmagadnak ellentmondani, csak még nem jöttél rá, miért... :) De nem baj, mert le fogom írni... v.ö. market cap vs. volume téma... hanem (ha már ennyire sokat kutakodtál) elárulnád, hogy ezek a forgalmi számok mennyire jellemzik az átlagos napot külön-külön BTC-ra, ETH-ra és USDT-re? Tehát mennyi mondjuk az 1 éves időtávon mért BTC, ETH, USDT forgalom pl.?  Nem kérem olyan bontásban, mint ez itt, de ez csak havi és csak BTC...
2018-01-30 21:57:10
mutat
Az összes kriptodevizás reklámot betiltja a Facebook #5
Mára léptem... a panaszokkal kéretik a FB ügyfélszolgálathoz fáradni :)
2018-01-30 21:54:20
mutat
Az összes kriptodevizás reklámot betiltja a Facebook #4
Nem írtam ilyet... de (amennyiben a bitkanyi jó termék) az olvasók "elzárása" a mainstream médiától káros az olvasónak. Ugyanakkor a bitkanyival kapcsolatos cégek nem hirdetnek a FB-on, de a többi cég igen. Pláne, hogy min. az egyik bitkanyi, a TRON (ami amúgy sztem elég tré, de ez magánvélemény) konkurenciája a FB-nak. Szóval a FB nem nyer semmit, ha a FB-ozók rácuppannak e termékkörre, viszont szinte borítékolhatóan veszíteni fog vele... ez a dolgok egyik része.
Eközben ugye azt is figyelembe kell venni, hogy maradnia kell lúzereknek is, akik falják az idióta reklámokat, stb. Megint csak nem jó a FB-nak, ha a userei / loserei rácuppannak... nagyjából ennyit akartam kibökni, nem a pitkernes-konteós izémizét. Ja, és a jegybankárok shitshow-ja a kriptoizék világa :)  (Na ez viszont tényleg pitkernes volt...)
2018-01-30 21:38:22
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #3750
A tether market cap kb. 2 mrd. USD, a kriptopiacé 550 körüli. Szóval a farok csóválja a kutyát? :) (P.S.: nem olvastam végig az elmélkedésedet, ami valószínűleg amúgy nem hülyeség egy cseppet sem, csak amit olvastam eddig belőle, az a számok talaján nem elég jó... lásd fenti arányokat... szóval jó, hogy gondolkodsz, és nem csak benyalsz valamit ész nélkül, de azért számolni is kellene...)
2018-01-30 21:33:19
mutat
Az összes kriptodevizás reklámot betiltja a Facebook #2
A bináris opciókat min. 5 éve agyonreklámozzák mindenhol, a FB meg csak most vette volna észre? :) Nekem úgy tűnik, hogy azt akarják megint a "nagyurak", hogy a "pórnép" kimaradjon a kriptopénzekből... persze jókat is tudnak azok zakózni, azt elismerem... nem való az sokaknak. De mióta viseli a szívén egy cég a "pórnép" sorsát? :) Olyan gyanús nekem ez a voluntarista megközelítés... :)
2018-01-30 21:26:59
mutat
Ethereum, Ripple, Dash, etc. #610
Vacak 500-900 USD-t betoltál volna, most királykodhatnál :) Persze, hogy kényszeresen csak fikázod a kriptopénzeket... :) Ha én netalántán dollármilliókat keresnék rajta, akkor tutira egy elég nagy részét eljótékonykodnám, mégpedig pl. úgy, hogy jutna belőle a komcsi maffiózók megbuktatására is. Meg a hajléktalanoknak vennék ingatlanokat, stb. Ráérek még ezen gondolkodni, ha sikerül... ha nem jön össze, akkor jót spekiztem :) Az eddigi nyerőből már azért el tudnék különíteni egy kis szeletet az egyik célra (nyilván kitalálom még, mire mennyit fogok áldozni). De te csak kibickedni jársz ide meg filózni azon, hogy hova tart a világ, aminek te is a részese vagy :) Ahogy Gandhi mondta: magad légy a változás, amit a világban látni szeretnél :) Gy.k.: mindenki először a saját háza táján sepregessen. Ha ezt sokan megfogadnák, a problémák egy része a múlté volna... szóval jó ez a sztoikus-flegmatikus, pénzt megvető álca, amit előadsz, csak bugyuta. Ha sok pénzt kerestél volna, már akár tízezrek életét megváltoztathattad volna, ha jótékonykodsz. Ehelyett inkább csak lököd a szöveget arról, hogy hová torzul a világ... értsd: a világ mindig is pénzcentrikus volt, az emberiség nagy része meg hülye. Ebből kellene valami értékelhetőt kihozni, valamit alkotni, vagy csak szépen csendben pénzt keresni, és örülni a profitnak, ha nem érdekel mások sorsa. De az, hogy egy tőzsdei fórumon szinte már úgy adod ezt elő, hogy kb. le se sz..od, hogy mit hagytál ki, az finoman szólva is hiteltelen. Kihagytad, kész, térj felette napirendre. Legközelebb jobban figyelsz majd :) Akkor majd szólj nekem is, és kitaláljuk, milyen nemes célra költjük a profitot :) De ez így csak nyivákolás :) (most nem bántani akartalak, csak észhez téríteni... hátha sikerül...) :)
2018-01-30 21:12:36
mutat
Ethereum, Ripple, Dash, etc. #609
Szerintem jól csinálod, és (ha alaposan körbenéztél és/vagy szerencsésen választottál) jó lesz a profitod. Én a nagyobb lét még tartogatom, szerintem lesz még pár negatív hír a kriptopiacon, de már nagyon ott van az ujjam a "ravaszon" :) Persze eközben meg van már elég nagy pozim összességében, de az inkább a nagyokra fókuszálva.(Amikről írtál, azokat inkább figyelgetem. Ha holnapra dupláznának, akkor sem maradnék le semmi érdekesről.)
2018-01-30 21:04:46
mutat
Ethereum, Ripple, Dash, etc. #607
A KuCoin-t meg a BinanceCoin-t leszámítva nem nagyon van szoros összefüggés a tőzsdék meg a kriptopénz-kibocsátók között. Ergo kevés kivételtől eltekintve 2 külön világnak kell tekinteni / akként kezelni ezeket...
2018-01-30 21:00:01
mutat
Ethereum, Ripple, Dash, etc. #605
 Ott meg lasszóval fogják még azt is, akinek priusza van :)   pontosabban: odaát meg lasszóval...
2018-01-30 20:58:34
mutat
Ethereum, Ripple, Dash, etc. #604
Kivételesen nem hülyeséget írsz, de vedd figyelembe: a multik két kézzel kapkodnak a jó IT szakemberek után. Akkor hogyan tud labdába rúgni egy kis kezdő IT cég? Megmondom: sógor-koma-barát stb. alapon beszerveznek, akit csak tudnak, esetleg eleve IT-szakemberek indítják ezeket a cégeket, és ki nem adnák az irányítást a kezeik közül. A végeredmény az, amit én is tapasztaltam hazai IT cégnél: a felhasználó le van sz...va, a kocka az akkor is azt programoz, amit akar, úgy irányít és úgy menedzsel, ahogy akar. Külföldön valószínűleg rosszabb a helyzet, mint idehaza, mert itthon legalább vannak "képezhető" kockák, akik esélytelenek egy komolyabb multi HR-részlegénél a szűrőn való átjutásra, mert semmi soft skill, semmi tapasztalat, stb. Ott meg lasszóval fogják még azt is, akinek priusza van :) 
2018-01-30 20:50:36
mutat
Ethereum, Ripple, Dash, etc. #603
Ha valakinek van véleménye / tapasztalata a CAPDAX-szel kapcsolatban, ossza meg itt. SWOT elemzés pláne jó :) Én keveset tudok róluk, szóval minden értelmes infó, ami nem félrevezető, hasznos lesz. Előre is köszönöm a többi speki nevében is. (Ha valakit érdekel a Hashgraph technológia kritikai elemzése, majd leírom, de most nincs sok időm. Kriptopénzket az csak áttételesen érinti...)
2018-01-19 17:07:10
mutat
Ethereum, Ripple, Dash, etc. #583
Miféle veszélyt? :) 
2018-01-19 17:05:36
mutat
Ethereum, Ripple, Dash, etc. #582
Explicit módon leírta, hogy nem vett. Mondtam már, hogy nem megy neked a szövegertes? :) 
2018-01-19 13:47:35
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #3698
A tények nem izgattaak eddig sem a fikakorust. :) 
2018-01-19 13:45:50
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #3697
Majdnem 100%-ban egyetértünk. Mondjuk akkor felesleges is total market crasht vizionalni, de nagyon is profi a hozzáallasod. Persze kukker továbbra is csak fikázni fog mindent, ami magas neki (=az univerzum kb 100 %-a) de ezt már megszokhattuk tőle. :) 

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE