upgrayeddAKS

Regisztráció:
2010-12-15 18:28
Hozzászólások száma:
8 132
Utolsó hozzászólás:
2017-05-27 00:29
Pontok:
Tapasztalati: 2
Aktivitási: 5
Népszerűségi: 5

Legkedveltebb témái:

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-05-27 00:29:32
mutat
FHB:Most vedd! #40604
Kösz, de csak fél szemmel nézz, mert én nem lennék jó "guru". Ami nekem bevált, az másnak nem feltétlenül válik be. Nem szeretek konkrét tippeket adni, mert amikor nem jön be, akkor nehogy már én legyek a ge..i :) Pár konkrét trédemet leírtam a DB topikban, de ez csak egy a sok papper közül. (Persze ha valaki lekövette, nyerhetett rajta, mert elég jól swingeltem párat.) Ja, és tavaly kb. 10% volt a realizált hozamom, ami nem valami rózsás. (Nem trédeltem eleget, de ez sem mentség: ha a tőke 50%-ából OTP-t veszek, és ülök rajta, bőven több a hozam. A kockázat is sokkal több, de akkor is :) tavaly túlontúl a biztonság volt a fő szempont, az egyik jó kis trédem pl. pont a Matyi osztalékrallihoz kötődött, ami néha nagyon szép kis majdnem-biztos hozamot hoz, ezért is kedvelik sokan Mátyást, az igazságost :) aki minden kisbüfinek betesz a zsebébe egy kisebb-nagyobb összeget, és csak ritkán küldi maga helyett a krampuszt...) No de a legjobb tanulóhely amúgy egy régi, elfeledett topik: Bobolcsai bácsi szalonja, ARP jegyezte anno. Alapelveket tanított, tehát nem halat adott, hanem megtanított halat fogni.
2017-05-26 23:58:49
mutat
BLUE topick #23006
lótépével csak óvatosan... az nagyok közül a leggyengébb láncszem, bár profitpotenciálban is az egyik legjobb :) nem tudom, észrevettétek-e, de amikor egy nagyobb kiszálló van lótépéből, akkor hiába esik 1-2 ezret akár, hamar összekapja magát: 2005-ben és 2006-ban is ez volt (2007 ugyebár ATH), persze a válság kivétel, majd 2015 és 2017 is így lett. Nem mondom, hogy ATH lesz megint, ennél többet kellene vele foglalkoznom, hogy ilyesmit ki merjek jelenteni, de egy jó alapos esés után 2000 Ft körüli nyerőt lehet rv.-enként zsebretenni. Egy valóban MA-szaggató esésnél tehát csak várni kell egy kicsit, és szinte biztos a kb. 2000 pötty. (Tyű, bakker, majdnem elaludtam, olyan unalmasat írtam :) De tényleg...)
2017-05-26 23:34:40
mutat
BLUE topick #23005
Ezt a profik úgy csinálják, hogy tényleg ott van egy számláló a honlapon, megy le... aztán ha frissíted, akkor újraindul :) Amúgy a "ciánosok" ezt is feldolgozták már. link Durva ez az ország, hogy itt bizonyos időközönként minden trükköt újra lehet kezdeni.
2017-05-26 23:05:03
mutat
Magánkasszás vagy? Jól jártál, hogy eddig nem kérted az állami nyugdíjat #358
Be kellene vezetni egy olyan szabályt, hogy süllyedő topikot felhozni OFF-fal nem gáz :) sőt érdem. Ha felhozunk egy topikot, akkor újra esélyt adunk az adott témában az eszmecserére. Márpedig Mo.-on párbeszédből túl kevés van, így ez nemes cselekedet. :)
2017-05-26 23:02:56
mutat
Magánkasszás vagy? Jól jártál, hogy eddig nem kérted az állami nyugdíjat #357
Nem olyan bonyolult ez. Van, hogy azért fórumozok, hogy "eszmecseréljek" másokkal. Van, hogy információt vagy tapasztalatot cseréljünk. De van olyan is, amikor csak szimplán poénkodok, ezt smiley-k jelzik. Utóbbiakat ezért sem kell vérkomolyan venni. (Ha rosszmájú lennék magammal szemben, akkor azt mondanám, hogy ilyenkor kieresztem a gőzt.) A különféle "célok" között szabadon váltok akár hsz.-onként is, bár néha hsz.-on belül is megteszem, ami persze nem igazán fair... Mindebből az következik, hogy az esetek döntő részénél nincs sértegetési, stb. szándékom, még ha néha be is következik egy-egy ilyen. (Amikor trollokkal vitázom, ott sem l'art pour l'art az a célom, hogy sértegessek, hanem az adott troll talpnyaló, szervilis mondatait teszem nevetség tárgyává. Ismert trollok pl. vazsmegyei, babosko.) Na, hát kb. ennyi lenne a user's manual :)
2017-05-26 22:47:57
mutat
FHB:Most vedd! #40601
:) régi speka vagyok, aki túl van már ezen meg azon, így azt is tudom, hogy a jó trédhez kell néha egy kis zazen :) ráhangolódás nélkül ritkán van jó eredmény, ezért mindent meg kell tenni a ráhangolódás érdekében. ha kell, ki kell zárni a külvilágot :) vagy metalicskát hallgatni, vagy excel helyett papíron számolni, stb. no és néha vicceket kell olvasni, csak nem szabad túlzásba vinni, mert a túl jó kedv sem jó, sőt általában a hideg racionalitás a jó, vagy legalábbis meg kell tudni közelíteni. a füvet viszont még nem próbáltam, állítólag kreatívvá tesz... ja, és majdnem elfelejtettem: instrumentum kiválasztása: mindig 100%-osan kell fókuszálni, és hideg fejjel választani, racionálisan, de a trédben nem mindig segít a józan ész... nehéz egyensúlyozni az impulzív, teljesen irracionális (ami kerülendő) trédelés és a full józan ész között. a józan észben az a csapda, hogy olyan dolgokat nem vesz észre, amit az intuitív, kreatív ember igen. szóval néha a rációt is "korlátozni kell" :) ...hát ennyi a jó tréd titka, már annak, aki kihámozza ebből azt, ami nála bevált, mert mindenkinek más a stílusa, időtávja, stb.
2017-05-26 22:14:45
mutat
FHB:Most vedd! #40598
Ez már tényleg aktív DT-elés :) Pár jenki papperben én is rácuppantam erre idén, csak nem napon belül nyitottam-zártam, hanem hosszabb távon trédeltem. Arra azért jó, hogy ne jöjjön ki az ember a gyakorlatból, de a profitot szerintem nem nagyon lehet erre alapozni. Főleg a random walk miatt. A jó profit tényleg abból jön, amikor az ember jó instrumentumot választ (bármilyen közhely is ez), és kifacsar belőle, amit csak lehet. Egy idő után az ember kezd "együtt élni" a papírral, mintha érezné a mozgásait, legalábbis nagy vonalakban. De ez amúgy szintén a random walk miatt van :) De a gyakori trédelés mindenképp élesíti az ember spekulációs "ösztöneit". Néha az eladói puffert tényleg "látom" már akkor, amikor csak elkezd gyűlni. Persze ez szintén a random walk miatt van :) (Vagy nem) :) Ja, igen, FHB téma... :) Pár nap, és többet tudunk. Szerintem ML nem 640-et vár el érte. Sőt, a Clearstream sem. Szóval őszintén szólva én a mostani eszemmel, információimmal oda nem adom 640-en. Meglepne, ha ML bedobná annyiért vagy alatta. Azért ritkán van olyan lehetőség, hogy ezeknek a g..iknek a gazdagodása jót tesz pár száz vagy ezer polgárnak is :) A tőzsde még erre is képes lehet :)
2017-05-26 22:01:33
mutat
FHB:Most vedd! #40597
A vételi ajánlatra gondolsz? Azt pár nap múlva úgyis megtudjuk, sztem nincs nagy jelentősége. Olyan nagy szórás nincs is amúgy benne (527-640 Ft), bár úgy látom, most pont erre a szórásra megy a spekizés :) Hát nem tudom, mi a jó ebben, de a BTC-ben is nagy a vola, mégsem jó benne spekizni, mert nincsenek egyértelmű támaszok, stb. Vannak olyan instrumentumok, amikbe bele kell ülni, aztán várni egy "kicsit", aztán vagy lesz profit, vagy nem. :) Tudom én, hogy akkor elmarad a "sport", de a feeling a lényeg vagy a profit? :)
2017-05-26 21:37:53
mutat
Tárgyalna a kormány a CEU-ról, csak Amerika nem válaszol #620
Azért azt csak vágod, (nemde?) hogy nem az "elismerni" szón van a hangsúly. Rossz megfogalmazás volt, mea maxima culpa. Azért a hatalom minden áron való megtartása semmilyen mércével mérve nem az a kategória, amire józan ésszel belegondolva, felmentést adhatna önmagának. Magyarán: ha akkora fax, hogy tudja, mit művel, de nem engedi el a hatalmat, akkor azért alkalmatlan. Ha meg olyan delíriumos, hogy észre sem veszi, talán még inkább. De mindenképpen alkalmatlan...
2017-05-26 21:30:43
mutat
Tárgyalna a kormány a CEU-ról, csak Amerika nem válaszol #619
Én egy sort nem írtam 2018-ról. Ezt írtam: "ha minden ember ilyen finnyás lenne, soha nem lenne gengszterváltás. (Lehet, hogy így sem lesz...)" Előbb-utóbb gengszterváltás lesz. Lehet, már csak akkor, amikor az emberiség idióta része kipusztítja saját magát :) /remélhetőleg nem sírba vive a többi részét/ vagyis 2218-ban :) Amúgy az emberek nagy része nem tudná pontosan körvonalazni, hogy mit is akar... főleg azok tudnák, akik ilyeneket modnanának: legyen tánc :) Különben is: nem csak azzal van baj, hogy mit akar az ellenzék, hanem azzal is, hogy a plebs nagy része kizárólag kreténeknek adna hatalmat... főleg a kreténebb része, amiből sajnos sok van.
2017-05-26 21:21:26
mutat
Tárgyalna a kormány a CEU-ról, csak Amerika nem válaszol #616
Az utolsó bekezdéssel elismerted, hogy orbán a 2002-ben elszenvedett választási vereség után úgy megborult agyilag, hogy most is ezen a 15 évvel ez előtti fiaskón áll bosszút. (Jobb esetben: 11 évvel ez előtt kezdődő, és 15 éve "becsúcsosodó" fiaskón). Ilyen hosszú ideig csak a horrorfilmek kísértetei tartják számon a régi sérelmeiket, meg az olyan szubhumánok, mint amilyen pl. hitler volt. Az ilyen bosszúszomjas kis görcsök nem valók még egy gittegylet vezetőjének sem, nemhogy egy 10 milliós országénak. (Ahogy egyre mélyebben "elmerülök" a politikai "elit" egyes tagjainak "lélektanának" tanulmányozásába, egyre inkább úgy gondolom, hogy ezek mind genetikai hulladékok, nem értelmes emberek. Az állatok is értelmesebbek ezenknél evolúciós szempontból, mert azok nem teszik tönkre a saját környezetüket. Elvileg ez az emberi fajra is igaz, de az emberiség képes a kreativitásra, a problémák megoldására, sőt az okozott kár helyreállítására is. Ezek meg nem...)
2017-05-26 20:53:40
mutat
Tárgyalna a kormány a CEU-ról, csak Amerika nem válaszol #610
Mivel a FIDESZ-nek "csak" a 99,999999999%-a métely, ezért ez nem lehet objektív :) Ott van pl. a "sok" átvert fideszes, akik nem ezt akarják, csak hát ugye nem tudnak ellene tenni... ugrana a fizu meg ilyenek. Nem akarhatjuk, hogy elvigyék a házat a gyerekeik feje felől! :)
2017-05-26 20:49:32
mutat
Tárgyalna a kormány a CEU-ról, csak Amerika nem válaszol #609
Elképesztő, hogy milyen érzékeny vagy. Az egyébként teljesen korrekt, bulvármédiától szokatlanul mélyen elemző cikkbe becsúszott egy érzelmi töltésű jelzős szerkezet. Rögtön ki is emelted, mint amikor Canterbury őrgrófjának finnyás lánya kicsit jobban átsütött húst talált a steak-ek között... ha minden ember ilyen finnyás lenne, soha nem lenne gengszterváltás. (Lehet, hogy így sem lesz...)
2017-05-26 20:39:43
mutat
Zsiday rajong Orbán legújabb csomagjáért #108
link Lefogadom, ez is egy olyan intézkedés, ami első blikkre jó, aztán közelebbről nézve legjobb esetben is pótcselekvés, netán egyensen figyelem-elterelés rosszabb esetben...
2017-05-26 20:33:25
mutat
Zsiday rajong Orbán legújabb csomagjáért #107
Így van, sok modell van. A magyaroknak a svájci modell való: nem olyan központosító, mint a skandinávoké, nem olyan "depressziós", mint a japán (a magyarok nem bírnák azt, amit a japánok), stb. Van svájci modellben egy halom individualizmus (amilyenek a magyarok is, ha a jogaikról van szó, netán a szabályok áthágásáról) és mégsem olyan szigorú, mint a német (ők betartják a szabályokat meg ált. a kötelességeiket, mi meg nem), és mégis versenyképes. Ma nálunk az orosz modell megy, ha az alkoholizmusról van szó :) ...vagyis egyre inkább több mindenről, mert a putyinpincsi tényleg sok "innovációt" átvett mesterétől. Amúgy a braziloktól meg a jenkiktől az örök optimizmust kellene átvennünk, az északi népektől a racionális magatartást, ill. a jog- és normakövetést, a románoktól meg a politikusok megbuktatását :)
2017-05-26 20:21:40
mutat
FHB:Most vedd! #40593
Ha nem lenne nyilvánvaló: nem azt mondom, hogy tartsátok, adjátok vagy vegyetek... hanem azt, hogy ne parázzatok. A V/E/tartás kérdésében senki sem lehet most okos. A no para elv kérdésében viszont mindenki... sok pénzt!
2017-05-26 20:19:15
mutat
FHB:Most vedd! #40592
Sziasztok, napizók! Na, mi lett a mai trade-ek egyenlege? Volt sok kapás? Remélem, nem paráztatok. A tőzsde ennek az elkerüléséről szól elsősorban...
2017-05-26 20:14:22
mutat
Zsiday rajong Orbán legújabb csomagjáért #105
Én szívesen eléldegélnék Párizsban, amíg meg nem unom :) Valószínűleg a Jura-hegyet vagy a Jungfraujoch-ot céloznám be P. után. Nyüzsgő nagyvárosból a hegyekbe - na az nagyon frankó. Persze Tokiót is kipróbálnám 1x. Vagy 2x... :)
2017-05-26 20:09:54
mutat
Zsiday rajong Orbán legújabb csomagjáért #104
OK, de Mo.-on vagyunk, ez egy magyar javaslat :) Ez sem volt annyira nagyon nem-OFF :) Mintha a mai magyar hajviselet lenne a téma, aztán elvitatkozgatunk szívszerelmed adottságairól (pl. nem áll jól neki, ahogy öltözik meg a haját hordja, stb.), majd kijelented, hogy beszőkítette a haját :) és az most jól áll neki. ON: sztem Mo.-on minden, amit a kúrmányok hoznak, eleve az elba...ott és a még túlélhető intervallumon mozog a gyakorlati megvalósításban. Vannak olyan esetek, amikor papíron tök jól mutat adott intézkedés, de a gyakorlatban egy torzszülött. Ezért nem várok SEMMI jót a kúrmányoktól, de tényleg semmit. Az lenne a legjobb, ha megszavaznák maguknak az OGY-ben, hogy 20 évig nem nyúlnak semmihez, de cserébe addig békén is hagyják őket: elvannak valami rezervátumban, hagyják, hogy fejlődjön az eddigi törvényekkel az ország úgy, ahogy akar. A népszavazási kezdeményezéseket megfelelő aláírás mellett (felőlem emelni is lehet a számokon) elfogadja a NVI, nincsenek kopaszok meg egyéb rogáni trükkök. Aztán hajrá, 20 évig magára lenne utalva a nép. 20 éve lenne rá, hogy megtanulják: ha akarsz valamit, akkor kezdj párbeszédet a honfitársaiddal, alapíts valamilyen egyesületet/alapítványt/anyámtyúkját a cél érdekében, aztán hadd szóljon. Megtanulná a sok kádári csökevény (meg mások is), hogy ne várjanak a sült galambra. A politikusainktól meg pláne ne.
2017-05-26 19:56:01
mutat
Zsiday rajong Orbán legújabb csomagjáért #102
Megint elbeszélünk egymás mellett. Én nem leszóltam az olaszokat, sőt. Kezdjük akkor a konkrétumokkal: "a luxusiparukról híresnek lenni" -ezt írtram, nem azt, hogy "luxusmárkák csak" ez ég és föld... A fő poén az, hogy elkezded dícsérni az olaszokat, és sorolod azokat az iparágakat, amikben erősek... és ezek ált. pont a luxusipar :) De amúgy totál egyetértünk abban, hogy milyen frankók (most nem jut eszembe erről jobb szó, de majd esetleg azt is megvitatjuk) az olaszok és Itália. Sztem jót tett nekik, hogy nem akarnak világbirodalmat, és amikor a másik minidúcse (az "eredeti", hehehehehehe) olasz tóvá akarta változtatni a Földközi-tengert, akkor csúfos vereségek sorát volt kénytelen elkönyvelni. De én nem azt mondtam, hogy megkopott az olaszok régi fénye, hanem pont azt, hogy más lett. Szerintem amúgy jobb, de ez nyilván szubjektív. Jó tanács továbbá: ne legyél beleszerelmesedve Itáliába és/vagy az olaszokba. Rontja az objektivitást, és az a helyzet, hogy a Földön még nagyon sok gyönyörű hely van. Nem csak a Garda-tó meg Toszkána. Nehéz "győztest" hirdetni, mert tényleg olyan sok van. (Amúgy mentél már át Milánónak azon a részén, ahol a szűk kis utcák közt kifeszített köteleken ruhák száradnak? Na, szóval ott is van olyan rész, amit el kell rejteni a "turisták" elől :) De valóban szép hely, mint ahogy pl. Párizs is gyönyörű. Mindenki kedvel valamit, talán még bele is "szeret", de azért jobb nem "fanboy"-nak lenni. Már csak azért sem, mert hülye/kretén emberek mindent képesek szétbarmolni, még a legszebb toszkán tájat is. Azt pl. tudtad, hogy Görögo. nagy része füves, ligetes, fás terület volt, és csak az intenzív mezőgazdaság miatt lett kopár sziklákkal és "oázisokkal" tarkított terület az ókorban? Az emberi fasság szinte mindent képes tönkretenni... az emberi kreativitás meg szinte mindent képes megalkotni ill. a fasságokat jóvátenni/kijavítani :)

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE