Tazsomaru Tazsomaru
2
4
5
július 12. | 11:02
#1

Csak idő kérdése, hogy a Libra elsöpri a pénzügyi rendszert?  

https://libra.org/en-US/
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
szerda, 11:04
előzmény: #106  Indi86
#107

Az csak nézet kérdése, hogy sajtóhiba, vagy félrevezetés. Azt hívják hazudozásnak.Úgy mint mikor hétvégén elütik a tether mennyiségét.....5 milliárd, vagy 4, vagy 3....tök mindegy.
https://www.coindesk.com/tether-accidentally-minted-5-billion-of-its-stablecoins-then-deleted-them
-persze ha a cikk szerzője nem a hasára ütött, vagy álmodott.
szerda, 10:59
előzmény: #105  nemelemzo
#106
Akkor lehet fals infó volt és? Te még igazat sosem mondtál személy szerint. Mennyi jogod van egy esetleges sajtóhibát számonkérni? Nulla.
szerda, 10:56
előzmény: #103  Indi86
#105

Most lassabban írom, hogy megértsd! A "jelentés"-t, amire hivatkoztak én kinyitottam és ott egy kínai szöveg volt. Azt másoltam be a google fordítóba és jócskán másról szólt. De lehet a tolmács vert át, elég sokára is jött a fordítás, igaz nem volt rövid szöveg, mire begépelte :-)
De ha igaz lenne, már te is nyugger lehetnél az egy két BTC-del, az árfolyam rakétázása miatt. Ami persze(még) nem jött el....ez gyanus....nem? Vagy lehet a kínaiak még nem olvasták?
szerda, 10:41
előzmény: #102  nemelemzo
#104
Oké, folyamatban. :)
szerda, 10:41
előzmény: #101  nemelemzo
#103
Máshol is lehozták. Google fordító, értem. :)
szerda, 10:39
előzmény: #100  Indi86
#102
Igenis Királyom! Tiltass ki! Sőt, szólj Orbánnak, hogy utasítsanak ki.
szerda, 10:36
előzmény: #95  Indi86
#101
A bitcoinbázison az is megjelent, hogy a kínaiak már tartalékvalutának választották a bitcoint, még Tomibá linkelte be. Amire hivatkoztak, az egy kínai jelekkel írt cikk, amit beraktam a google fordítóba, de egy szó sem esett a bitcoin tartalékvaluta szerepéről, sőt. Jó kis ferdítés.
szerda, 10:35
előzmény: #99  nemelemzo
#100
Csak azt moderálom ki aki hazudik, nem az ellenvéleményt. Így neked esélyed sincs ott. :) Hiába vergődsz hamarosan nem lesz hol ámokfutnod.
szerda, 10:32
előzmény: #96  Indi86
#99
Hát ha valakit ki kellene dobni az te vagy, a személyeskedés és trágárkodás miatt. De jelents fel, hátha eléred, hogy kirakjanak. Addig is foglalkozhatsz a TE topikoddal, moderálj ki mindenkit, aki esetleg nem a csodát látja  a bitcoinban.
szerda, 10:30
előzmény: #88  Tornagh_Atya
#98
Na látod, ebben teljesen egyetértünk. Már a tetherben, ettől a btcre még nem lesz igaz amit mondasz.
szerda, 10:26
előzmény: #90  nemelemzo
#97
Ő nem szívatott semmivel, normálisan van más véleményen. Tudod lehet így is..Nem mindenki frusztrált nyugger. :)
szerda, 10:25
előzmény: #91  nemelemzo
#96
Ha annyi eszed van hogy a stat miatt többet utalgatsz az sok pénzbe fog neked fájni, a tőzsdék házon belül hazudnak, de nyilván tudom hogy csak egy szánalmas troll vagy. Nem igazán értem Zotya miért nem vág ki innen téged végleg a csába. Kétlem, hogy ezért hozta létre a fórumot.
szerda, 10:23
előzmény: #91  nemelemzo
#95
Linkeltem már te szerencsétlen. Bocs, el is tévesztettem, csak 1%.
Forrás: https://www.bitcoinbazis.hu/illegalis-tevekenyseg-bitcoin-tranzakciok-1/
Természetesen elhinni nem fogod, de ellenvéleményt, ellenforrást se fogsz behivatkozni, így a kókler dumádnak kéne hinni. Már annak aki hülye.. :)
szerda, 10:17
előzmény: #93  nemelemzo
#94
A kőművest is mesternek hívom, az ácsot is, ki mihez ért. Téged pl. senkinek hívlak. :) Szóval srácok ha valakinek esetleg elege lenne nemelemzobol, az atyából meg hasonló észlényekből:
https://forum.portfolio.hu/topics/bitcoin-blockchain-trollok-nelkul/38472
Innen garantáltan kivágom őket és lehet a témáról is beszélgetni így.
szerda, 09:44
előzmény: #92  nemelemzo
#93

Ekkora reklámot a használhatatlanságára ritkán tud összehozni egy ember, főleg egy coinszekta tagtól.
Az utolsó bekezdésben a satoshi, mint MESTER emlegetése meg mindent elárul. Gondolom este, lefekvés előtt elmormolsz felé egy egy imát, meg a mindennapi kenyeredet is neki köszönöd meg. Méghogy nem szekta!!!
szerda, 09:36
előzmény: #90  nemelemzo
#92

Gondoltam, ide is bemásolom vergődésedet a SAJÁT topikodban, ahogy szivat gonfanon_baucent kolléga, jobban csinála mint én. Sikerült elérnie, hogy a csodaeszközt a TE száddal ledegradálja. Amíg eszbe kapsz és kitörlöd, őt meg letiltod, itt megörökítem.
-Miért fontos neked, hogy mennyi a fiatban kifejezett ára? Inkább használd lehetőleg minden nap, hogy növekedjék az elfogadottsága, és ne a dollárban kimutatott kufár-gazdagodás lebegjen a szemed előtt!
--Sztem még nem tart a napi használatnál a dolog. Túl gyorsan emelkedik. 😂
-Már hogyne tartana? A napi tranzakciószám trendszerűen növekszik, a lightning nw nemsokára érkezik. Nem zsákolni kell, hanem költeni! Ne foglalkozz a fiatban jegyzett árral, ezzel csak ártasz a közösségnek, szvsz.
--Tudom, hogy fejlődés van. De nem a kisemberek költései viszik főként előre. És amit ma btcben megvesz az ember, azt úgy is felfoghatja hogy akár 50-100* drágábban vette..Persze ha csak azrrt veszel, hogy elköltsd..de az meg nem éri meg. Én abban hiszek, hogy a népek akkor mennek át rá ha racionális a használata. Pl. nemzetközi utalások esetén az lehet. De ahhoz jogy költs..mi értelme amíg nem ebben kapod a fizetésed? Oda, vissza átváltod. Most még ez nem túl olcsó. Vesztesz rajta.
--Értéktároló funkciója viszont 10 éve már működik.
-Nem értem, mit akarsz ezzel. Satoshi eredeti víziója a pénzintézeteken kívüli peer-to-peer online fizetési rendszer megalkotása volt, nem pedig egy dollárban denominált permanens értéktár. A fiatokban keletkező bevételeid értékmegőrzéséhez nem szükséges a btc, elég ha rendszeresen eljársz műtárgy-aukciókra és veszel magadnak különféle ritka cuccokat, melyeket 1-5-10-20 év múlva újra árverésre bocsátasz, az időközben keletkezett hasznot pedig zsebreteszed. A btc költésre lett kitalálva, nem pedig spájzolásra. Ha mindenki így gondolkodna ahogy te, néhány éven belül a gigantikusra felszökő hashrate-magfúzió miatt egyszercsak hirtelen összeomlana a rendszer. Ami egayébként eleve kódolva is van benne. Ebből a szempontból a facebook Librája sokkal stabilabb lábakon fog állni.
--Az egy dolog, hogy mire hozta létre a mester és más az hogy egy egyént mi motivál jelenleg a költésében. Most kb. semmi ha eltekintünk attól, hogy terjeszteni akarja az igét. Gondolom a műkincsek árfolyama nem rakétázik így 10 éves távlatban meg a jövőben sem fog. Ha pedig elköltöd, ebből kimaradsz. Sztem érthető. Ha meg majd nagyon elterjed és mindenki ezt használja, mert már egész stabil az árfolyam, akkor a fizetési rendszer része is meglesz. Most csak az utalási rendszer részét látom racionálisnak, mikor nagyobb összeget hazautalnak a család számára a kint dolgozók pl. Indiából.
szerda, 09:19
előzmény: #86  Indi86
#91

Gondolom erről tudsz hivatalos dokumentumot mutatni, hogy 10% illegál, ha meg nem, akkor lehet akár 50 is meg 100 is. 
Hasraütéssel lehet mindent bizonygatni, még az 1 milliós árfolyamot is.
Én a https://coinmarketcap.com/ -on szerinted összehazudott , adatokról írtam, ugyanúgy lehet ezt is manipulálni, mint a blokkláncon 1-1 satoshit küldözgetni 1 millió ananym cím között. Csak a statisztika miatt.
Jóbarátom létrehozott egy céges weboldalt, aztán a szabadidejében minél többször kinyitotta és megkért minden ismerősét, hogy napjában többször nézzék meg. Minek is??? Hát a google kereső így sorolta előrébb, mivel nagyon látogatott oldalt kreált. Ez volt a reklám helye. Igaz 10 éve volt, de akkor működött.
szerda, 09:03
előzmény: #86  Indi86
#90
Jaj de büszke vagy, hogy sikerült összehoznod egy topikot, ahol uralkodhatsz. Becsokiztál, hogy oda is irogatni fogok? Irogass oda magad! Ma beleolvastam, de nevetgélek csak mert a mostani fórumpartnered is csak szivat a költéssel. Tudja, hogy az árfolyamnövekedésre spekulálsz, azért győzöget, hogy költeni kellene, közben meg jól lejáratod az egészet. Kiderült, hogy semmire nem való -te írtad- csak a hit, hogy majd egyszer milliókért lehet eladni. Jól beetetett, gratulálok neki!
szerda, 08:54
előzmény: #88  Tornagh_Atya
#89
Tehát a garázstőzsdei btc/usd-árfolyamokban (mivel jekenleg nem létezik nem-garázstőzsdei btc/usd árfolyam!) a csaló tőzsdeüzemeltetők kamu USDT-washtrédjei is benne vannak. 
.
Amikor 1 évig lehetett hatizni a Cboe-n a btc-vel, az árfolyama ez alatt az idő alatt csaknem 90%-ot esett. A szabályozott piacnak ez volt a véleménye a btc úgynevezett "érték"-éről. Ha idén márciusban a Cboe nem szünteti be a termék kereskedhetőségét, ma már feltehetően bőven 1000 usd alatt járna a jegyzés.
szerda, 08:39
előzmény: #82  nemelemzo
#88
"..Nekem sem teljesen tiszta, hogyan csinálják, csak nem életszerű, hogy minden egyes darabja 10x megfordul egy nap alatt.."
.
Egy angolszász blogból ollóztam, hogy mi a tetherpumpa működési elve:
.
".. If we assume Tether is just printing unbacked USDT, here's how that would work, hypothetically:
 
 • - Tether prints up millions of USDT.
 • - Tether transfers millions of USDT to exchanges, Bitfinex in particular (as Tether and Bitfinex have common owners/managers, and Bitfinex does not clearly distinguish between USDT and USD).
 • - Tether or its representatives place bids to buy BTC with that USDT, at a higher price than it is currently trading in USD. (If BTC is currently trading at, say $8,000 USD per BTC, maybe they make a buy offer at $8,500 USD per BTC. 
 • - Tether/Bitfinex would have no qualms about overpaying, because they're not actually paying anything if they're paying in unbacked USDT instead of real USD.)
 • Other traders, who either don't realize they're selling BTC for USDT instead of USD, or who don't care because they believe USDT is equivalent in value to USD, accept the offer to sell their BTC for USDT. (As I understand it, Bitfinex in particular facilitates this because they do not clearly discriminate between USD and USDT, meaning people may think they're selling BTC for USD but are actually getting USDT.)
 •  
 • End result: Tether/Bitfinex has traded their unbacked USDT for BTC, other traders have traded their BTC for unbacked USDT (possibly without realizing it's USDT instead of real USD), and if the exchange reports trades in USDT as the same as trades in USD, the price in "USD" just went up."
  .
  Ez az eddig legtökéletesebben működtetett Ponzi-séma a világméretű csalások történetében. Amíg vannak külsős balekok, akik hajlandók a dolláron vett BTC-jüket USDT-be konvertálni, a séma bármeddig kitarthat. Avagy amíg a hatóság nem lép keményebben a tethermaffia tökére. Utóbbi mostanában nem várható, mivel teljesen lefoglalja őket a Libra b@sztatása.
  szerda, 08:38
  előzmény: #82  nemelemzo
  #87
  Életed nagy rejtélye. :) Ebbe fogsz becsavarodni..Már elkezdted szépen. A világ legnagyobb tetherofóbja! :)
  szerda, 08:36
  előzmény: #83  nemelemzo
  #86
  Te nagyon okos be lett ez is linkelve mennyi ebből az illegál 10% kb., a beváltás meg nem tranzakciószám növelő általában mert tőzsdén belül csinálják. Szóval a kpben magasabb a csúyna bácsik aránya hiába is vergődsz. Akkor meg miről beszélsz? Írj inkább a fórumomba. :)))
  szerda, 08:32
  előzmény: #84  nemelemzo
  #85
  Ne gyere már folyton ezzel a szarral. Nagy kockázat, nagy hozam. Az meg sosem zsinórban emelkedik. Itt kemény 3 évet kell max. kibírnia vkinek, hogy üljön benne, aki ezt nem bírja tegye be állampapírba, meg akinek nem való. Ha szted 20 ezer volt a teteje a következő 5 évre, akkor nem tudom melyik mozit nézed. Ha meg ezen túllendül, máris egy jó hosszabb távú befektetés. Ennyire erővel OTP Suprát se vegyél mert van rossz éve, igaz hosszabb távon sokmindent lepipál. Megint csak a hülye terelésed.
  szerda, 07:47
  előzmény: #83  nemelemzo
  #84

  Csak azoknak éri meg kriptóban tartani a vagyonát, akik már jó régen bevásároltak és nem ülnek nagy bukóban, így elvegetálnak, illeteve az alaptőkéjük akár többszörösét már úgyis kivették, a többi meg könnyen jött, könnyen mehet, alapon elfekvő megtakarítás. Olyan, mint a szekrény mögött ottfelejtett pénzköteg. Mintha találták volna.
  Aki viszont a 20 ezres BTC- be fektetett, csak a coinbárókban bízhat, hátha valamit kitalálnak, mert máshova úgysem mehetnének panaszkodni. Nem minden család van olyan jó anyagi helyzetben, hogy a megtakarításaihoz ne kelljen hozzányúlni, így ha akarják ha nem, realizálniuk kell a közel 50-80% os veszteséget.
  szerda, 07:26
  előzmény: #81  Tazsomaru
  #83

  Ez azért furcsa, most a piacon van jópár hasonló termék és még azt sem tudják, milyen törvényeket kell alkalmazni rájuk. Egy, még nem is működőre, ahol az üzemeltetők ebből a szakmából valók, eddig is volt tapasztalatuk, ott meg már tépik a hajukat. Szépen neki kellene állni szabályozni a kriptókat, kitalálni a szabályokat az egész kriptopiacra. Aztán már mindenki képben lehetne, mit kell csinálni, mit szabad és mit nem. Az viszont teljesen biztos, hogy az anonymitás a bűnözőket vonzza, így ezt kell megváltoztatni. Most majd jönnek a szektások, hogy a készpénz is anonym.......igen, de ha figyelnének, meglátnák, mennyire próbálják korlátozni. Még nálunk is bizonyos összeg felett már csak utalással boldogulsz és ugye a nagyhalak nem 100 forintokkal csalnak.
  Valami nincs itt rendben, lehet a politikusok is fülig benne vannak a coinbizniszben, elvégre vagyonokat lehet nevesítetlenül benne (vele) mozgatni, esetleg kimenteni. És ne gondoljuk, hogy a kriptopiac erre tól kicsi, mivel csak tranzitnak számít a pénzmosásban, valóságban mindenki jó sok dollárt akar a számláján látni, nem egy virtuális lábnyomot, ami naponta 10-20% -os mozgásokkal hozza vagy égeti  a vagyont. Szerintem a tranzakciók száma is ezért növekszik, mert ugye az úgynevezett visszaváltás is tranzakció.
  Persze biztosan vannak sokan, akik nem bűnözésre, lopásra, csalásra használják, csak hisznek benne és hajlandóak rá áldozni és eltűrni egy kis macerát, ahelyett, hogy a telefonjuk lengetésével szinte mindehol tudjanak fizetni, gond nélkül.
  szerda, 06:43
  előzmény: #78  Tazsomaru
  #82

  Nekem sem teljesen tiszta, hogyan csinálják, csak nem életszerű, hogy minden egyes darabja 10x megfordul egy nap alatt. Tudom, a gépek kereskednek és lehet egy egy darabot akár másodpercenként is adnak-vesznek.
  A másik, az ellenőrizhetetlen háttér, meg a felügyelet vizsgálódása, ami nem azzal zárult le, hogy minden rendben, hanem, inkább folyamatosan ködösítenek.
  Ráadásul úgy keletkeznek, hogy csak úgy beütnek egy számot, aztán vagy van fedezet, vagy nincs. A kínaiak mindent hamisítanak-hamisítottak, de azok legalább adtak valamilyen teméket, itt meg virtuális USDT-t "nyomnak a kezedbe" - ami vagy van, vagy nincs.
  kedd, 22:11
  #81
  A német pénzügyminiszter is kiborult a  Libra miatt.

  Topik gazda

  Tazsomaru
  Tazsomaru
  2 4 5

  aktív fórumozók

  friss hírek

  AZ OLDAL TETEJÉRE