Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2025. 01. 19. 21:34
Előzmény: #65956  Placi82
Összefoglalóan:
- kimaradtál az ingatlan rallyből 2017 óta (utolsó szalmaszálként nem jött be a 40%-os ingatlanáreséses jóslatod sem 2023 októberében)
- utána kimaradtál a 2024-es tőzsdei rallyből is. (Csak jelzem, hogy tavaly egész évben folyamatosan gúnyolódtál az OTP részvény befektetésemen.23740-es is úgy gondolod hogy rossz húzás volt beszállnom 2008 őszétől 2009 tavaszáig átlag 3000-en?) 
- Most pedig az időérzéked omlott össze. Emlékeztetőül. 2014 Obama éve volt. Trump, ha felismerte volna, hogy mi a helyes, a béke utja, akkor 4 éven keresztül kikényszerithette volna a minszki megállapodások végrehajtását. Tehát nem Biden a hunyó. Ő csupán azt a hibát követte el, hogy nem ismerte fel, egyedül , a republikánusok nélkül nem tud döntő támogatást adni, igy az elmúlt 3 év csomó áldozata az ő hibája is.
- fiatal vagy és azt hiszed veled kezdődött a világ. nem lesz itt új világrend. Álmodozásaid minderről csupán további rossz döntésekhez vezetnek, de hát ez már legyen a Te gondod.
Okos ember a megérzéseit csak akkor követi, ha előtte alaposan és reálisan felmérte a helyzetet.
ORK
ORK 2025. 01. 19. 21:24
Előzmény: #65958  Placi82
A Biden adminisztráció kizárólag a pénzt látta az ukrán háborúban....fegyver eladás és tesztelési lehetőség. Kína az ellenság, az ukránok csak a járulékos veszteség. A fogyatékos zelenszki meg vágóhídre vitte a saját népét aprópénzért
Placi82 2025. 01. 19. 21:12
Előzmény: #65947  upgrayeddAKS
Kína a cél egyetértek, de ezzel az orosz ukrán Proxyval, iszonyat jóvá tehetetlen hibát követett el a Biden "adminisztráció" a saját  szempontjából soha többet jóvá nem tehető hibát. És USA hegemoniajara nezve is jovatehetlen hibát követték el Bidenék. Én nem is értem hogy nem látták előre hogy ez a forgatókönyv bukasra van ítélve... Józan eszüket hova tették. Ez a baj a gőggel. Önhitze tesz, és a bukás jele. Én 1930 as évek óta nem láttam ilyen szarvashibat elkovetni. (Sztálin hatalomra jutasa, Lenin halál utan Trockijt helyett) Na mindegy off. 
Placi82 2025. 01. 19. 21:04
Előzmény: #65952  Zedisdead
Szerencsétlenek már a Tiszán is atusznanak este ilyen hidegben. Legalább fagyna be mint régen, és atsetalhatnanak rajta.
Ez brutális pszichológiai nyomás. Fel se bírjuk fogni itt a fórumon mind hogy ez hogy megy. Nagyapam megjarta a Don kanyart, hazajott valahogy iszonyat horror körülmények között, zaszloaljbol páran. aztán lehuzott meg pár hónapot elfagytak a labujjai. Haza engedtek. Aztán jöttek újra  a falujaba, újra a  pribekek, kutyakkal, mert jött a szovjet front és kellett a harcedzett volt frontkatona  ember. Aki megtagadta a szolgálatot kinn a fronton az börtön... Ja nem.... A francokat... Khmmm... Mert mindenki azt választotta volna.. Több esélye volt a fegyverrel a kézben,  életben maradni mint dezertorkent, ha elfogjak.... Főleg a 44 ősze /telén, a vége felé. Na ezt csak úgy mondtam, mindenki azt gondol amit akar.... 
Placi82 2025. 01. 19. 20:50
1)Kiszalltam a tőzsderol időben.
2)Olaj szektort mindent eladtam meg a PBR t is. (16.)korul, de be is írtam anno.
3)meghagytam  150K t és az egyetlen instrumentum szektorra tettem fel. Stop 10 év után újra  nincs. Hagy fusson akárhova.
4) Új vilagrendet és gazdasági háborút vamhaboru, Deglobalizacios, stb és új  struktúrak, gazdasági  csatornák kialakulását varom
5)Janossal már semmiben se értek egyet. Beleragadt az elmúlt évtizedek eddig jól bevallt rutinjaba. De már másá változott a világ, mások a problémák, mások és teljesen és ami a lényeg teljesen  újak a  gazdasági monetáris   törvények. Új ismeretlen utak... 
Aztán lehet hogy tévedek, de én már csak ilyen vagyok a megérzéseim követem, nem.masokat.
Placi82 2025. 01. 19. 20:31
Előzmény: #65954  Zedisdead
Még a Nilusi krokodilba is van emberség legalább megvarja míg iszik az áldozat, aztan csap le..... Vizvevő helyen vazze? Na ne már! Jude.liberal demokrácia.. 
Zedisdead 2025. 01. 19. 19:36
Ukrándemokrácia. Zelenszki pribékjei a vizvevő helyen vadásszák le a civiliket ágyutölteléknek, nehogy Zelenszkinek le kelljen ülni tárgyalni a békéről.
https://x.com/in32346574/status/1881003636857463216/video/1
Zedisdead 2025. 01. 19. 19:34
Ukrándemokrácia. Katonafogás rögbi stilusban.
https://x.com/in32346574/status/1880990407619985820
Zedisdead 2025. 01. 19. 19:31
Ukrándemokrácia. Egyenruhás-kutyás fegyveresek házról házra járnak Kárpátalján. Nálunk kb 75 éve volt ekkora demokrácia.
https://x.com/in32346574/status/1881016270667366665
Zedisdead 2025. 01. 19. 19:29
Előzmény: #65931  vigkrisz
Meghivták már Zelenszkit Trump beiktatására?
berlini
berlini 2025. 01. 19. 19:24
Előzmény: #65944  Murdoch
Ingatlanos fórumon már bebizonyitottad, hogy a helyzet kiértékelése és a helyes következtetések levonása nem az erősséged.
benéztem ide, mert kiváncsi voltam, hogy Trump érkezése mennyiben zavarta meg az USA utálatodat, hogy ők a főgonoszok és Putyin a világ szabadságharcát vivja meg a bátor észak koreai Nagy Vezetővel a háta mögött és hogy hősies hadjáratával megérdemelten vonul be a történelembe mint az Amerika ellen vivott szabadságharc hadvezére.
Nos megállapitottam, hogy valószinűleg ismét tévedni fogsz.
Mi lesz szerintem?
Trumpnak nagy a pofája, de nem egy diktátor, aki egyedül dönt és legkevésbé sincsen se Putyin, se Kina zsoldjában.
Aki kicsit is figyelte az elmúlt hetek hireit, az kikövetkezthette:
- Trump letesz egy olyan béketervet az asztalra, ami egyaránt fáj majd Ukrajnának (Krim elvesztése most már jogilag is és a Donbasz feletti direkt ellenőrzést sem szerzi visssza) és Putyinnak (A többi elfoglalt terület kiüritése Donbasz jogilag nem tartozhat Oroszországhoz.)
- lesz egy tűzszünet, (aminek a tartóssága kérdéses), de ameddig Ukrajna ellenkezik, addig nincs több pénzügyi és hadianyagsegitség)
- ezek után Ukrajnának nem lesz más választása, mint belemenni a trumpi béketervbe. ha Putyin ezek után nem papiroz, akkor Trumpnak könnyebb dolga lesz az eddigi hadieszköz segitség egy nagyságrenddel való növelésében. Mögötte a kongresszus két háza és 3000 raktáron évő Abrahms páncélos, amiből, ha ezret átad, akkor kiegészitve párszáz preciziós tüzérséggel az oroszok választhatnak. Béke, vagy kb 3 év és az eddigi haditechnika fogyási ütem mellett kifogynak a nehézfegyverekből. Az előzőt fogják választani.
Hogy hogyan alakul ezek után a jövő?
Ukrajna és a Donbasz jövője?
Milyen módon lehet Ukrajnát bebiztositani, hogy ne járjanak úgy mint 2014ben, amikor is egy 4 nagyhatalom által garantált Budapesti egyezményt megsértve kezdtek el Ukrajnát szétszedni.?
Milyen hadsereggel rendelkezhet Ukrajna a jövőben?
Lesz-e távlati NATO tagság lehetőség vagy csak au EU? 
Ezek a tárgyalások kitarhatnak akár egy évig is.
Murdoch 2025. 01. 19. 17:39
Mondjuk nem jellemző, hogy a szövetségesek egymás vezetékeit robbantják fel, erről azért néma csönd van. Németország torkán lenyomták, egyrészt mert ott van a legnagyobb katonai bázisuk Európában, meg amúgy is azzal a szlogennel indult a nato, hogy 'keep.... the germans down'. Usa érdeke egy se nem gyenge, se nem erős Európa, szvsz. 
Meg amúgy szövetséges lehetett Európa talán a cccp széteséséig, utána jött az america first újból, hegemónia, militarizálás (ez mondjuk kissé korábban indult) stb. Kína stimmel, de ehhez rendezni kell a Közel-Kelet mellett az orosz ügyet is.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2025. 01. 19. 15:59
Előzmény: #65935  Dehogynincs
A magyar gazdaságot az analfabéta kormány és a hülye oktatási rendszerünk teszi tönkre. A háború ront rajta, de nem kiváltó ok. Sok száz ill. Nagysagrendben ezer milliárd megy el évente fassagokra fejlesztések stb helyett. Csoda, hogy 2022-ig relatíve jól bírta a gazdaság, bár már a covid is megmutatta, hogy kártyavar az egész...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2025. 01. 19. 15:50
Előzmény: #65888  Placi82
Mindenkinek üdv, és hogy vagy, Laci...? Mik vannak János stb háza táján? rég jártam erre. Amúgy energetikai ügyekben én szinte csak Holoda Attilában bízom, a VG eléggé részrehajló. Dicső EUs politikusaink valószínűleg ugyanonnan kapják a kenőpenzeket, mint a törpe cigovajda, Kínából. Ennyi idióta csak nincs az európai bürokráciaban, szóval kizárásos alapon kínai pénzérdekek mentén akarják Európát elszegényiteni. Szerintem nem USA érdek ez. Miért akarná gyengíteni bármelyik szövetségeset? Nem a szívem csücske az USA, de konzisztens. Nekik Kína a kihívó, nem az EU. 
Murdoch 2025. 01. 19. 15:16
Előzmény: #65945  vigkrisz
Erre gondolsz?
https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/
"Ukrainian forces have put civilians in harm’s way by establishing bases and operating weapons systems in populated residential areas, including in schools and hospitals, as they repelled the Russian invasion that began in February, Amnesty International said today."
vigkrisz 2025. 01. 19. 14:59
Előzmény: #65944  Murdoch
tudjuk, mindig az ukránok járnak rosszul, a tömeggyilkos agresszor már régen be szeretné fejezni a  civilek elleni támadásait, de ezek a mocskos ukránok még mindig védekeznek, lelövik a kórházak, lakóépületek, iskolák, templomok, erőművek felé tartó rakétáit és drónjait
Murdoch 2025. 01. 19. 14:45
Előzmény: #65942  vigkrisz
Nem mondod? Miközben a Biden adminisztráció példátlan módon alátesz Trumpnak az utolsó pillanatokban is?
Itt béke nem nagyon lesz, max tűzszünet, de akkor sem fognak kivonulni már a ruszkik. Elnézve az iramot, a 100 nappal is csak az ukránok fognak iszonyú rosszul járni.
vigkrisz 2025. 01. 19. 14:36
Előzmény: #65941  Murdoch

tegnapi:
"Trump tanácsadói úgy vélik, hogy a következő 6 hónapon belül nem várható jelentős áttörés a háború lezárásában - The Telegraph."
Ukraine warns Trump that early peace talks would be catastrophic
vigkrisz 2025. 01. 19. 14:27
Előzmény: #65941  Murdoch
lehet, hogy lemaradtál valamiről, de már Trump is azt mondja, hogy egy nap alatt nem lehet megoldani
Murdoch 2025. 01. 19. 14:24
Előzmény: #65940  vigkrisz
Megértem, már csak óráitok vannak hátra. Meg gondolom anyagilag rosszul érint, ha itt jön vmi béketerv, vagy fegyverszünet. 
Aztán remélhetőleg minél hamarabb borul a bili, hogyan befolyásolta a yenki demokrata elit évtizedek óta az egész európai politikát, minél nagyobb káoszt okozva. Persze ezért még a legnagyobb polgári kitüntetés is jár, ilyen időket élünk.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek