Topiknyitó: Törölt felhasználó 2019. 03. 19. 17:09

Tesla részvény  

Aki teheti vegyen Tesla részvényt most nagyon jutányos áron lehet venni szvsz
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mereszZenesz szombat, 19:09
Előzmény: #637  rbbj11
#638
A világ folyamatosan formálodik és változik. Probáljunk ne meglepődni ezen !
rbbj11
rbbj11 szombat, 15:24
Előzmény: #628  yooio
#637
Na pont ezt is akartam írni: ha Tesla igazán komoly játékossá válik, akkor garantáltan megváltoznak a szabályok, így a vámok, Co2 kvóta, söt, körny védi díj lesz az akksikra, semmi elönye nem lesz a zöld rendszámosoknak (ami mär most megindult parkolás stb területen, már tünnek el az ingyenes töltök, amiket önkorik fizettek stb). Nem érdeke senkinek, hogy Tesla töredék beszállítoval letarolja teljesen a világ autoiparát, mert az olyan globális gazdasági válságot hozna a beszállítók kiesése miatt, amihez képest 2008as válság eltörpülne. Épp elég problémát okoz/okozott Amazon hasonló területen és okokból.
rbbj11
rbbj11 szombat, 15:17
Előzmény: #626  mereszZenesz
#636
igaz, kb 20 féléves jelentés van árazva...bevezethetné Slack-hez hasonlóan, hogy ha beütöd google-ba a gyj keresést, nem is a múltbélieket adja ki, hanem a jövöbelieket XD Kerestem mindenhol, hogy 2020 q2 számai mikor jönnek ki Slacknél, de reménytelen, csak 2021 jelentéseinek idöpontját találod! XD Idén jelentenek 2021 q4röl is - elöre, csak jóindulatból, hogy rózsaszín kiböfi képben legyen. :)))
Teslának is ez kéne legyen a köv lépés: 2025 álomtervei alapján nem is lenne drága XD
rbbj11
rbbj11 szombat, 15:14
Előzmény: #625  Beerman
#635
Te elönyröl, én hátrányról beszélek: a nagy központosítás és Musk megalomániája ill magát mindehatónak képzelése a legnagyobb kockázat a sztoriban. Musk nem az Apple Tim Cook-ja, de még Jobs-nál is sokkal vadabb. Ez lesz a végzete is. Amit elönynek nevezel, azt idézi elö, hogy nagyobb a komoly koponyák rotációja a Tesla-nal, mint a szezonális mezögazdasági munkásoké a parasztgazdaságokban....senki nem bírja és nem is akarja bírni a diktált tempót és az eröltett fejlesztési ütemet se. Talán Muskot kivéve...
Aztán ott van a rutin hiány, a kapacitáshiány: én eddig rendeltem is tölük, megannyi befektetési kérdésben írtam nekik, beszéltem olyanokkal akik ügyfeleik. A tapasztalat: teljesen képtelenek a legtöbb esetben válaszolni, levelekre semmilyen reakciót nem kapsz, a telefonos elérhetöség és a problémák, reklamációk megoldása merö katasztrófa. Egyelöre divatos a termék és a cég, addig elnézik nekik, és nincs igazi alternatíva. Amint letesznek a riválisok alternatívát az asztalra, Tesla ezzel a hozzáállással versenyképtelen lesz. Nyilván a régi gyártók versenyt futnak az idövel, az igaz.
Az önvezetés pedig egy óriási légvár jelenleg. Ez lesz az a terület, ami ablakon kidobott pénz marad sokáig. Garantálom, hogy legalább 10 évig nem lesz rá olyan törvényi szabályozás globálisan (de talán egyetlen országban sem, söt az sem kizárt, hogy ebben az ÈVSZÀZADBAN!!), aminek köszönhetöen önvezetö tech értelmesen és célja szerint használható lenne a személyfuvarozásban. Az egyetlen terület, de ott is min. 10 év kell, az önvezetö kamionok lesznek. Ott valós üzleti elöny miatt a kereslet is meglesz és pályákon a szabályozás megoldható lesz 10 éven belül. 
Összes többi teljesen értelmetlen: amíg felelösséget nem vállal a tech önmagáért (márpedig arra nincs megoldás, hogy emberi halálért felelösséget vállaljon), addig mi a fenének adnának ki tömegek azért pénzt, hogy ugyanúgy kell fogják a kormányt?! Néhány yuppie és néhány tech imádó stb ki fog adni ilyenért pénzt, de a tömegkenek semmilyen értéket nem fog jelenteni, amint megszünik az újdonsága.
Musk nem hülye, hanem zseni, de arrogáns és végtelenül makacs. A történelemben az ilyen emberek hösök és vizionáriusok, de szinte sose ér jó véget sem az életük, sem életükben az életmüvük.
rbbj11
rbbj11 szombat, 14:58
Előzmény: #619  szieszta
#634
Egy kalap alá lehet venni a buborékok hosszú sorában...Tesla egyelöre egy remény és marketinggel megtolt ígéret arra, hogy ez lesz a közlekedés amazonja. Az esélyeik kifejezetten rosszak erre. De ha mégis bekövetkezne, akkor is kb 5-10 évvel elöre szaladt az ára.
yooio péntek, 23:57
Előzmény: #631  Beerman
#633
Ez afele fogja vinni az embereket, hogy ne nagyon csereljenek autot. Lelassul a forgasi sebesseg. 
Musk zseni, de ezt meg gyurnia kell, mert ez valos veszely. Inkabb havi dijas szolgaltataskent lehetne eladni, de nem ebben az evtizedben. Ez az embereknel kiverne a biztositekot, es azt vennek aki nem ul fel erre a vonatra. A “hagyomanyos” hasznalt autok meg dragabbak lesznek. De meglatjuk, mint irtam is,  tenyleg zsenialis. 
Beerman
Beerman péntek, 23:46
Előzmény: #631  Beerman
#632
Félreértés ne essék, jelenértéken és az elkövetkező jó pár évet árazva szerintem is drága, és amint írtam 200nál is drágállottam és nem vettem, de maga az autóban lévő technológia és ez a Musk csávó egyszerűen lenyűgöz.
Beerman
Beerman péntek, 23:40
Előzmény: #629  yooio
#631
Beleszart, vagy sem, de ez lesz az Audi sorsa is, mint ahogy az összes gyártóé, lesz egy full extrás 10 millát érő 1 éves autó, amit megveszel mondjuk 6milláé és az extrákat hozzá vásárolod, most tök mindegy hogy egy összegbe, vagy havi fizetéses rendszerbe a gyártótól.
A robotpilóta pl az első fecske volt https://444.hu/2020/02/07/kikapcsolta-a-robotpilotat-a-tesla-egy-hasznaltan-ertekesitett-modellnel-mondvan-az-uj-tulaj-nem-fizetett-erte-kozvetlenul-a-cegnek
Vagy az internet elérés havi 10 dollár.
Beerman
Beerman péntek, 23:27
Előzmény: #628  yooio
#630

Egyetértek, amit mondasz. A fejlesztések, amibe le vannak maradva a versenytársak, és ha a nagy képet nézem, akkor nem kicsit vannak lemaradva, ezért hogy behozzák a lemaradást, a jövőben további összeolvadások lesznek. Azt sem tartom kizártnak, hogy a jövőben lesz egy Foxconn szerű nagy gyártó, aki mindent megold és különböző cégek legyártatják a kasztnit, a szoftvert megoldja az adott cég, mint pl a telóknál, minimális dizájn változással. De ez a távoli jövő...
yooio péntek, 23:16
Előzmény: #627  Beerman
#629
Te ebben a jót látod? Jól kib**** ameglévő tulajokkal. Ha neked van egy Audid, és ér mondjuk 4 millát, szét van extrazva, az extrák értéke 1,5 milla, tehát annyit kér el a gyár érte és nem avultat, akkor mennyiért tudod eladni az audid? 4 milla vagy 2,5 milla? Gyak beleszart musk ezzel az early adopterei szájába.  
Te csak egy aspektusát látod ennek, más meg mást, jelenleg tépik és hajtja a csordaszellem. Az is jellemző, hogy van a vallalatok életében olyan időszak, mikor jo és jo és csupa jo hir jön, aztan meg csupa rossz. Ez most nagyon jo időszak nekik, hype, de minden mánia véget ér. A cash termelésük, ami nem mellesleg a fiat credittel plusszos, azért nem biztos, hogy ekkora értékre lövi be őket. de hajrá, szerintem is jo cég, van is, de ennyit nemhiszem hogy ér :) Úgy van papirom, hogy 600 cost bazis, de 1200-ról shortra álltam másik brókernél ugyannyival, úgyhogy market neutral. Meglátjuk! :)
yooio péntek, 23:11
#628
Lehet itt érvelgetni, de önvezetés egyelőre nem lesz, és még ha lesz is, rengeteg dolog van amit  meg kell beszelni, pl kit védjen az autó ha baleset van? vezetőt, vagy óvodás csoportot a zebrán? a cybertruck eu-ba nem jön, amcsiba lesz piaca ha átütik a 0 gyalogosvédelmet. stbstb. Semi sehol, model y csak a meseben, nem tömeggyártásban és stb stb stb. 
valszeg lesz önvezetés, és hatalmas versenyelőnye van jelenleg, ez nem is vitás, de azért ebbe a szegmensbe elég durva a verseny, még amazon, uber, de még pl az apple se mondott le az önvezető, és úgy alapból az apple autóról. Ezen kívül évszázados tapasztalat van a nemeteknél meg japánoknál is, de a politikát is ha nézed. Ki szerint normális, hogy egy Eu gyártó amcsi autógyárat pumpol rongyos Co2 kvóta miatt? kinek éri meg a másik kontinenst helyzetbe hozni az Unió sarokkövének ledöngölésével? Autóipar nem lesz az unióba, akkor Mo is lehúzhatja magat a Wc-n. Szerintetek majd a tesla 2-3 idetelepített gyára ugyanannyi munkát fog adni mint egy VW csoport, Mercedes, BMW, Renault,Fiat, Jaguar stbstbstb?? 
Hagyjuk már ezt, jó a tesla, de azért ne gondoljátok már hogy sokáig ennyi lesz, persze felmehet 1, sőt 2 trillióig is, csak ha akkor a köv 20 évben minden szamitásuknak be kell jönnie... 
Beerman
Beerman péntek, 23:10
Előzmény: #625  Beerman
#627

Musk nem viccből lövi fel műholdjait. Saját rendszerén keresztül tudja elérni járműveit, plusz ha elad plusz szolgáltatás, ezeken műholdakon keresztül, az plusz bevétel. Lásd, ha valaki eladja az autót és a következő tulaj nem fizet egy adott szolgáltatásért, akkor nem használhatja, letiltásra kerül. Ha fizet, akkor engedélyezik. egy adott szolgáltatás, hányszor kerül eladásra? Tény, erre megy az autóipar, lehet ezt egy klasszik autógyártó 5-10 év múlva fogja tudni, amit már most tud a Tesla és amiből már most plusz bevételt generál.
mereszZenesz péntek, 23:06
Előzmény: #625  Beerman
#626
Igen! Itt már rég nem egy mezei  féléves jelentés van árazva .... kíváncsi vagyok meddig megy el..
Beerman
Beerman péntek, 23:02
Előzmény: #624  rbbj11
#625

Musk könyvébe olvastam, ami nem most volt, hanem kb.4-5ével ezelőtt. A Ford szakija nyilatkozta, hogy a Teslának egy előnye van, mindent ő old meg, így azonnal tudnak reagálni a felmerült problémákra. Ez nem napokba mérhető, hanem hónapokba, egyes fejlesztésekbe évekbe.
A Ford és minden autógyártó, ezeket a fejlesztéseket kiszervezi, így nagyon sok emberen, osztályon megy át egy adott probléma, oda-vissza, ezért a teslának sokkal nagyobb az előnye, mind szoftver és hardver terén is (és itt nem a kasztnira gondolok). 
Egy példa, miközben 2020ban, egy tesla szofter hibát, vagy akár fejlesztést/frissítést legyen az bármi, egy éjszaka wifin keresztül befrissítik, miközben szunyókál a tulaj, addig egy Fordnál heteket, vagy akár hónapokat kell várnod, mire behívnak a szervizbe, hogy frissítsék a szoftvert. Ez olyan előny, ami F1-be utoljára Schumacher pályafutása csúcsán volt. Amikor jobb napja volt, a futam felénél két kör előnye volt a harmadikhoz képest, a másodikra csak egy kört vert...
Nézem Daimler szerződést köt Nvidiával, hogy még okosabb autót tudjanak piacra dobni, akár frissíteni is tudják központilag. Aham, amit már a tesla tud, hány éve is?
Igen, idő kérdése, mire utolérik, csak hol lesz a Tesla 2024-be ezen a téren? mert hogy nem állnak meg, fejlesztenek ez idő alatt is. Hol fog elhelyezkedni technológia szempontból a Toyotával, Volkswágennel szembe?
Jönnek az önvezető (taxi) flották, ahova ugyancsak be akar törni. Uber a héten jelentette be, hogy a Tesla rájuk vert és 5ik szinten tart önvezetés terén. Csodálkozunk? Nem, hisz nagyon sok adata van, minden egyes autó révén, amely a forgalomba van. Felkerül minden a felhőbe, amit kielemeznek, és mindezt ingyen. Ebből is látszik, hogy nem hülye gyerek ez a Musk... :)
rbbj11
rbbj11 péntek, 22:13
Előzmény: #620  Beerman
#624
Amazon folyamatosan rengeteg akviziciot hajtott végre, de én is mindenhol azt mondogatom, ha ez lesz a közlekedés amazonja, akkor nyilván határ a csiillagos ég. 
DEEE Amazon most 3000, Tesla pedig hányszorozott is, miközben még mindig nem nyereséges??? És hány év pályafutás alatt tartt lassan 2000en és Amazon arányosan mikor tartott árfolyamban ilyen növekedésnél??
És akárhogy is, a hagyományos gyártókra keresztet vetni örültség, mert böven van náluk annyi agyas és töke, hogy beérjék a Teslát. Le vannak maradva, tény, de ha tech meglesz, akkor nem kell gyárakat építsenek, ahogy Tesla tette, max átépítsenek....nagyon nem mindegy
Tibi0002 péntek, 21:55
Előzmény: #622  Beerman
#623
A Teslánál most nagyobb éves profitot áraznak, mint amekkora a Ford teljes piaci értéke :) 
Beerman
Beerman péntek, 21:54
Előzmény: #621  Beerman
#622

Amúgy nem mondom, hogy nem fog pukkanni a buborék, mert egyszer fog. Irreális, hogy egy autógyártó legyárt 112e db-ot per év sokkal többet érjen, mint egy olyan gyártó, ami 11milliót gyárt le és ad el.
Itt a technológiai előny, ami prémiumként jelenik meg, ami irracionálisan túl van árazva, de ha az autópiacot nézem, a klasszik gyárak, vagy összeolvadnak, vagy csődbe mennek, és amint látjuk inkább összeolvadnak és racionalizálnak és nem bírják utolérni a teslát.
Beerman
Beerman péntek, 21:41
Előzmény: #616  rbbj11
#621

Vén rókának nem mindegy, de a sok zöldfülűnek ez tanulópénz https://robintrack.net/symbol/TSLA őket szoktuk mi vén rókák csendbe megkopasztani 😉
Beerman
Beerman péntek, 21:36
Előzmény: #616  rbbj11
#620

Bitcoinnak nem volt Muskja :)
Értem, az ellenérzésed és nekem is fáj, hogy 200 körül nem vettem bele, mert ott is drágának tartottam, csak ha a nagy képet nézem, és ha tudja tartani az irányt, akkor egy adott pontnál nyereségessé válik és ütni fogja a klasszik autógyártókat. Szakik 2020-21et tették meg, mint vízválasztó, ha nem megy csődbe, akkor már nem is fog.
Amazon is veszteséges lenne, ha nem volna a felhőszolgáltatása és mennyin is áll? tesla meg széndioxid kvótából él, amit elad a fiatnak...
szieszta péntek, 21:09
Előzmény: #616  rbbj11
#619

Azért a bitcoint és a teslát nem lehet egy kalap alá venni. A bitcoinnál semmi támpont nincs, sőt a bebetonozott fehér könyvvel nem nagyon tud fejlődni. Ráadásul satohsi sem tolja a twitteren a reklámot.
A teslánál is lehet bármi. Óriási a jókedv és a felesleges pénz, ami keresi a helyét.
Morgan-ról nem beszéljünk, mert a jóslataik vetekednek az időjárás előrejelzéssel. Vagy bejön, vagy nem, pedig ők mindent megtesznek, hogy kihasználják "hírnevüket" a piac befolyásolására.
szieszta péntek, 20:59
Előzmény: #610  rbbj11
#618
Majd kikristályosodik, most nagyon előre szaladtak. Nagyon sok amatőr szállt be a tőzsdei játszótérre. A befektetési tanácsadók folyamatosan hívogatnak, jobbnál jobb befektetéseket ajánlva. Két konferencián vettem részt, úgy látszik az adatbázisuk nyilvános volt. Nem baj, jókat kacagok, mikor a kiragadott szárnyalásokat mutogatják. 
rbbj11
rbbj11 péntek, 20:59
Előzmény: #611  qwe012
#617
Tudok rola. 
Hát ha a Morgan ezt írja, akkor az úgy is van! És azt bizony 1 hét alatt be is kell árazni! :P
rbbj11
rbbj11 péntek, 20:58
Előzmény: #612  Beerman
#616
Nagyjából így lesz, ahogy bitcoin se esett soha többet 1000 alá.
Igen, 500 körülig esik majd 2000-röl, de nagyon nem mindegy, h. az ember 500on vagy 1500-on vesz bele egy hypeolt, túlértékelt cégbe?
rbbj11
rbbj11 péntek, 20:56
Előzmény: #613  Beerman
#615
ahogy pár napja írtam, bitcoin szindróma egy nullával kevesebbel
2000-ig elmegy, aztán pukkan 1000 alá
csibe74
csibe74 péntek, 20:50
Előzmény: #613  Beerman
#614
Shortolás az dupla szívás ilyenkor. Kimarad a longból és halmozza a mínuszt a shorton. Ha meg bekerül az sp500-ba újabb lendület jöhet.  Pl aki 1000-ért vett lemaradó , az is szuperül járt. Lassan megvan az 50%-a. 
Beerman
Beerman péntek, 20:39
Előzmény: #610  rbbj11
#613
ez nem őrület, hanem short squeeze plusz lemaradók, de a kettő elegye adja ezt az eredményt :)
Beerman
Beerman péntek, 20:37
Előzmény: #609  rbbj11
#612

Ne könyvelőként nézd, hanem a nagy képet próbáld összerakni, meg hogy most hol helyezkedik el ezen a térképen. Ha be is adják, leütik extrém esetben 500ra, majd jön egy hír, hogy 6-os fázisba került az önvezető autó projekt, Musk belebegtetni a twitteren, hogy vásárolható Teslaqila oszt ismét átszakítja az 1k-t, majd jön még egy hír, hogy cybertruckra rekord rendelés érkezett oszt úgy viszi át a 2k-t, mint kés a vajat és ismét patakokba folyik a shortosok vére :)
qwe012 péntek, 20:34
Előzmény: #610  rbbj11
#611
Állítólag 3 napja a a Morgan Stanley-től 2070 dolláros becslés jött ki, a befektetőknek küldött email-ben.https://www.teslarati.com/tesla-tsla-2070-price-target-morgan-stanley/
rbbj11
rbbj11 péntek, 20:28
Előzmény: #608  szieszta
#610
most inkäbb rosszat kéne kihozniuk, h hütsék az örületet, ami tombol....?
rbbj11
rbbj11 péntek, 20:27
Előzmény: #606  Tibi0002
#609
még ha annyival meg is veri a värakozásokat, mint legutóbb, akkor is minuszos lesz, mivel -2,35-t värnak :O
szieszta péntek, 20:26
Előzmény: #605  rbbj11
#608
Csak egy jó könyvelő kell hozzá és azt hoz ki, amit akarnak.
csibe74
csibe74 péntek, 19:15
Előzmény: #605  rbbj11
#607
Ugye nagyon fontos lenne. Szerintem az lesz. Most van rá esély , hogy S&P 500 tag legyen. Ahogy nézem ma is megyeget. 1475 dodo.
Tibi0002 péntek, 17:58
Előzmény: #605  rbbj11
#606
rbbj11
rbbj11 péntek, 16:10
#605
szerintetek q2 nyereséges lesz Teslanak?
DAXHU kedd, 14:44
Előzmény: #603  Tibi0002
#604
Szerintem a megadóztatást ezek a cégek "kiröhögik". Az nem lesz járható út.
Tibi0002 kedd, 14:40
Előzmény: #601  DAXHU
#603
Bármi előfordulhat, de szerintem a legnagyobb esélye a megadóztatásnak, meg esetleg darabolásnak lehet. Részvényesi szempontból a darabolás nem feltétlen rossz. A "több infót" pedig törvényekkel tudják szabályozni. 
Hurkagyurka kedd, 14:27
Előzmény: #587  bencebodnar
#602
Szia!
Én is kereskedem a Trading212 platformon is. Nem túl régen és nem is vagyok profi, de segítek, amit tudok, ha gondolod. 
Próbáld ki. Idáig nem olyan rossz. 
DAXHU kedd, 14:24
Előzmény: #600  Tibi0002
#601
Feldarabolás, állam tulajdonszerzése, állami emberek vezetésbe delegálása. Betiltás, tevékenység korlátozás. Szerintem előbb utóbb a kormányok szemét szúrni fogja, hogy több infóval rendelkeznek az emberekről és szokásaikról, mint ők. Google, FB, Amazon, Apple.

Topik gazda

melbam
melbam
3 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek