Tornagh_Atya

Regisztráció: 2018-08-06 13:50:08

Hozzászólások száma: 573

Utolsó hozzászólás: 2020-06-18 10:12


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Bitcoin, blockchain trollok nélkül" topikból

A moderálás a "Bitcoin, blockchain trollok nélkül" topik #85 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Egy olyan troll, aki folyton hazudozik, tények nélkül hány össze minden létező fórumot. Ide nem fog..Pápá kicsihuszár! :)

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-05-14 11:25-ig (2 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a "Bitcoin, blockchain trollok nélkül" topikban - 2019-07-17 14:20-ig (2 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Bitcoin, blockchain trollok nélkül" topik #2 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Trollkodás
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-07-30 14:25-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 06. 18. 10:12
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 05. 30. 07:45
kriptofalka, gúglival fordított zagyvaságok, végül a donation link. Ezzel az elavult üzleti modellel nehéz lesz elsöpörni a pü. rendszert.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 05. 12. 14:19
Szatocsi valamit nagyon benézhetett az örökkétartó dollárnyerőkód kifejlesztésekor.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 05. 12. 14:16

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 03. 13. 14:44
Sajnos nem értem, hogy mit szeretnél ezzel mondani. A btc-re gondolsz, mint 'menekülőeszköz'-re? Ez teljességgel lehetetlen, mivel nincs a világon olyan komolyan vehető hitelminősítő, aki btc-ben denominált adósságot minősíteni akarna vagy tudna. Önmagában vett nonszensz még a puszta felvetés is.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 03. 13. 13:20
Rendkívüli időkben ez is lehetséges. Hazánk adósbonitása jelenleg olyan országokkal van azonos kategóriában mint Oroszo., Kazahsztán, Románia, Mexikó, Kolumbia, Panama, Marokkó... a hitelezők feladata mindig és elsősorban az, hogy az adós bonitása alapján józanul mérlegeljék a hitelkihelyezésük visszafizetési kockázatait.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 03. 13. 12:32
A 15-20k usdt között felugrálóknak, akik mostanra már mind dollármilliomosok szerettek volna lenni, ma hajnalban például nem lehetett túl őszinte a mosolya.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 03. 13. 11:06
A májusi felezés után 1 btc usd-ben kifejezett bányászási határköltségét 12-13.000 usd közé becsülik az ezzel foglalkozó internetes oldalak, tehát szerintük a spekulatív, vagy ha úgy tetszik 'piaci' árnak ennél jóval magasabbnak kell majd lennie. Azzal jól láthatóan nem kalkuláltak, hogy időközben a btc iránti 'lakossági' kereslet brutálisan visszaesett, így az előbb említett 'piaci' árat gyakorlatilag a garázstőzsdei szereplők egymás közötti, tether-által generált wash-trédjei alakítják ki. A mezei külsős spekulánsok nagy része mára elvesztette az érdeklődését a btc iránt, mert rájött, hogy egy semmire se jó vacak, plusz még a bizarr mértékű volatilitása miatt a vele való kisded, óvatlan spekulálgatás is könnyen végzetessé válhat a könnyelmű speki anyagi egzisztenciájára nézve.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 03. 13. 07:24
Hajnalban már 4001 dollárért is lehetett kapni bétécét. Egy szaktekintély meg azt írta itt, hogy crash idején a 200hetes mozgóig szokott lemenni. Hol is van most a 200hetes mozgó?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 03. 12. 12:51
2000 dodót ledobott 2 óra alatt. Most 5824 usd. Igazi menekülődeviza.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 03. 02. 14:40
"..a tether viszont a stabil pont.."
.
A tether állítólag azért 'stabil pont' (kac-kac), mert a kiagyalói az 1 usd = 1 usdt konverziós arányt rendelték hozzá. Ugyanilyen alapon fiat usd-vel is működtethetnék a garázstőzsdéket. A helyzet viszont nem ez. A fiat-usd csak befelé welcome, kifelé már nem jön semmi fiat, vagy csak nagyon akadozva és kelletlenül. A tether által hajtott kamu kriptopörgetést végül magának a tethernek a hirtelen összeroskadása fogja maga alá temetni.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 02. 23. 13:02
Egy jó és hatékony tiltócsomaggal már sokkal korábban földbe döngölhették volna a btc-t és rajta keresztül a többi kriptoszemetet is. Rövidesen kiderül, hogy most ténylegesen is földbe akarják-e őket döngölni, vagy ez a mostani terv is csak egy elterelő műbalhé marad a Satoshi N. álnéven útjára bocsátott központi projekt további globális promóciójához.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 02. 21. 14:38
Ha pedig a tervezett intézkedések kiterjednének végre a garázstőzsdék tevékenységének teljeskörű és visszamenőleges hatályú szabályozására is, beleértve a tether.io-t is, akkor az a helyes irányba tett jó lépés volna a btc valós értékének a piacon állva maradt szereplők által történő becslésére.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 02. 21. 14:18
Csupán attól miért menne bele a tőke, hogy megszűnik az anonimitása? Ami eddig előnyként volt beállítva, az miért válna még nagyobb előnnyé, ha megszűnik? Azonkívül maga a cucc továbbra sem használható semmi értelmes dologra a spekuláción kívül, de azt meg ezután le is kellene adózni? Esetleg visszamenőleg? 
.
Ennél azért több esze van a racionálisan döntő tőketulajdonosoknak, akiknek eddig esetleg volt is még valamennyi btc privátkulcs az adattárolójukon.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 02. 21. 13:09
"..úgy vélik, akár közvetve be is tilthatják Amerikában a bitcoint és számos más virtuális devizákat azzal, hogy elrendelik az ilyen eszközök számottevő részére jellemző anonimitás eltörlését. "
.
Nocsak, végre az adóhivatalok is észrevették a nyilvánosan elosztott adatbázis egyik áldásosan kiaknázható funkcióját. Ne feledjük, Al Caponét is az adóhivatalnak sikerült végül taccsra tennie, nem pedig a rendőrnyomozóknak.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 02. 21. 07:45
"..Sem az EU, sem az Egyesült Államok, sem Kína nem fogja engedni egy párhuzamos, irányíthatatlan, decentralizált monetáris rendszer létezését."
.
https://www.portfolio.hu/befektetes/20200221/brutalis-csapas-keszul-vilagszerte-betiltjak-a-jovo-fizetoeszkozet-416417
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 02. 09. 22:38
"..If more and more people pile into bitcoin in the coming years, the price will keep going up with no limit, and, equivalently, the mining power will keep going up with no limit. .."
.
Szerencsére az aktív külsős, azaz konkrét fiat pénzzel beszálló magánszemély btc-userek száma stagnálni látszik, ezért az árat is csak a garázsrobotok egymás közti vad tetherpörgetése alakítja mostanában. Remélhetőleg végleg leverik 3k (tether) árfolyam alá a közeljövőben, így a bányászattal kapcsolatos energiaprobléma is megoldódna jó időre.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 02. 09. 22:27
"..Here’s the crux of the problem: There is no upper limit to the price of bitcoin and therefore no upper limit to how much energy and resources could be appropriated to mine bitcoin -- even if we continue to see substantial improvements in the efficiency of new mining machines. 
.
The fact that only 21 million bitcoin can be mined doesn’t limit either the price or the mining power, since the bitcoin algorithm adjusts difficulty upward, with no upper limit, in order to keep mining one block every 10 minutes. If more and more people pile into bitcoin in the coming years, the price will keep going up with no limit, and, equivalently, the mining power will keep going up with no limit. 
.
Even if all bitcoin mining was done with solar power, with no upper limit to the amount of mining that could take place, it wouldn’t be long at current growth rates before literally all available land would be used for solar power and mining. ..."
.
Még több infó is van ott a témáról, ahol ez volt. Magasan kvalifikált cáfolatokat kérnék rá a szakértőinktől. 
.
Egyelőre az a szerencse, hogy a btc tetherben denominált áremelkedése erősen megtorpant a cikk írása óta, és ez kordában tartja a bányászok energiafelhasználását is.
A globális közérdek azt kívánná, hogy ez így is maradjon. Valami azt súgja nekem, hogy így is fog maradni. 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 02. 09. 21:48
Aktív btc felhasználó nem egyenlő wallet regisztrálóval. Erről hallottál már? Vagy érted egyáltalán, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy "aktív btc használó"? Nem úgy tűnik. Nekem is van 2 vagy 3 walletem játékból, de velem nem sok dolguk van naponta a bányászoknak, ezt töredelmesen bevallom. És veled? Veled van dolguk? Kétlem.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 02. 09. 21:41
Úgy tűnik eddig még nem vetted észre, hogy a bányászok nemcsak bányásznak hanem mást is csinálnak a gépeikkel. Mit is??Rád bízom, hogy utána olvass és növekedj tudásban. Azt is rád bízom h. kitaláld, mit jelentene pld. 1 milliárd aktív bitcoin user a jelenlegi 6 millió helyett a bányászok energiafelhasználására nézve. Túl sok reményt egyébként nem fűzök hozzá, h. egyáltalán megérted-e, amit itt írnak.
Na további jó szakértést neked mára.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek