Justy

Justy

Regisztráció:
2017-06-18 14:39:51
Hozzászólások száma:
1 068
Utolsó hozzászólás:
2019-02-17 21:37
Pontok:
Tapasztalati: 1
Aktivitási: 3
Népszerűségi: 3

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-12-24 07:54-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
fejezd ezt be, légy szíves

Legkedveltebb témái:

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2019-02-17 21:37:45
mutat
ESTMÉDIA LUFI #22558
Hát ahol egy ffinek női avatara van, ott bármi lehet; megesküdtem volna a frusztrációjából hogy nő....bár  a fiúk manapság hisztisebbek, ez is igaz.....
2019-02-17 21:31:33
mutat
ESTMÉDIA LUFI #22556
Valszeg egy szerelmi csalódás miatt utálja őket, ilyentől akart gyerekeket a gyerektartás és az OV demográfiai akcióterv keretében, és paff, volt esze a csávónak :-P
2019-02-17 21:30:03
mutat
ESTMÉDIA LUFI #22555
Kimi99 szerint csicskák, rabszolgák és szarok. Ő még kávéházakba is eljár, vigyázz ;-)
2019-02-17 19:56:53
mutat
PLOTINUS #9800
Amúgy mi ez a komplexusod a bankárokkal szemben, csak nálad jön elő, kisbüfibe szobába is bedobtad? Csak nem szerelmes vagy egybe, de annak nem kellesz? Vagy a férjed, volt férjed?
2019-02-17 19:39:48
mutat
PLOTINUS #9799
Ez nem track record, hanem egyes pozik vétele, eladása. Azaz nincs, sejtettem :-) Úgy látom valami miatt nagyon irigy vagy rájuk, meg is értem. Ne aggódj, téged ez nem fenyeget, hogy ilyen poziban legyél és 10 millát keress havonta ;-)
2019-02-17 17:58:51
mutat
PLOTINUS #9795
Ohh, most kapcsolok, hogy te már 10+ éve kereskedsz. Kíváncsi vagyok a track recordodra, lehet nálad van a szent grál.
2019-02-17 17:46:01
mutat
PLOTINUS #9794
Ezt rosszul látod, de nagyon el vagy homályosítva az iparágról. Minek kockáztatná a saját megkeresett tőkéjét, ha azért kap pénzt, hogy a balekok pénzének kockáztatásával, kezelésével ő maga nem veszít semmit, csak kapja a sikerdíjat. Hülye lenne. Csak a balekok hiszik, hogy árfolyamosdiból hosszú távon meg lehet élni, meg tudnak, és hogy az alapkezelő vagy a bróker tudja a tutik. Senki nem tudja, hogy egy papír merre megy, csak egy iparág épült erre, hogy elhitesse. Nekik egy fontos, hogy kereskedj és / vagy azt vásárold amiből neki vaskos jutaléka van. Ők a jutalékból/sikerdíjból élnek, de ha te rosszul jársz, ők akkor is nyernek a költségek révén. Ez kényelmesebb munka, mint a tőkét kockáztatni, idegeskedni, és ahhoz a fizuhoz és sikerdíjhoz vaskos tőkét kéne kockáztatnia. Plusz céges kocsi, mobil, ruhapénz miegymás. Minek? Van neki gondolata, csak neki is ki van adva mit kell értékesíteni. A prémium életért cserébe azt teszi amit kell. Én is ezt tenném.  Amúgy én sosem hallgatok ilyenekre. Szeretnél te olyan rabszolga munkát, mint ami nekik van. Te a 100-110 forinton hirdetett EST-tel pont a piramis legalján állsz, aki szívni fog az most látható.
Te pontosan bekajálod ezt, mert 1-2 év alatt mialatt bohóckodsz a tőkepiacon, azt látod milyen könnyű pénzt keresni, bekajálod a fugázit a centes papírokkal:
https://www.youtube.com/watch?v=cxWtwhcaiWo
Te max. egy darabig hiszed hogy gazdag vagy papíron és tudod a tutit, de egy biztos a hozam sikerdíja a zsebben, az valódi pénz, ami általában 20%, ami egy általad lenézett 5-6%-nál durván 1% egy 50 mrd-os alapnál is évi 500 millió , havi (!) 40 millió forint, de egy kicsi 10 mrd-os alapnál is több mint 8 millióra jön ki hónapokra lebontva. Ez rabszolga lét?XD Ne nevettess! Az alapkezelés? Nulla kockázattal a sikerdíjas rendszer, és mínusz hozam esetén nem veszik el tőle, ha korrekt High-watermark elven számolják a sikerdíjat, de sokan nem így hanem csak az előző év utolsó munkanapját veszik alapnak, nem a korábbi csúcsot. Ja és ez csak a sikerdíj. A fizu mellett. És tudod bebizonyosodott hogy a befektetők szeretik a kis szórású stabil alapokat, mert akkor rengeteg pénzt raknak abba az alapba, mintha kockázatos de nagy szórású alap lenne, nagy hozammal, ezért nem érdekeltek, hogy úgy bohóckodjanak mint te kispapírokkal....és a vagyonnövekedés neki nagyobb összegbeli sikerdíjat jelent, mint a kockázatvállalásból eredő esetleges többlethozam, bocs. Ugye ezt se árulták el Neked, csak érezd magad tutinak. Mert ezeket nem kötik az orrodra. Te max álmodozol arról éves szinten, amit ők havi szinten raknak zsebre kockázat nélkül, a jó fizetésük+prémium mellé+kocsi+ miegymás mellé, te meg nem is vagy tudatában mikbe fektetsz, azt gondolod, amit el akarnak veled hitetni ezeknél a részvényeknél, ennyi. Hirdetitek a szerencsétleneknek az EST-et 110-nél, hogy összáz, meg ezer lesz, az meg elhiszi, őket sajnálom. Szóval amíg őket privátbankárokat, alapkezelőket lenézed, ők jót nevetnek rajtad, mert überkockázattal, tőkéd esetleges nullázásával, de többszörözés esetén se lesz olyan jó bevételed mint nekik. Ja és bocs, neked árfolyamnyereséged lehet esetlegesen, nekik bevételük van, rendszeres, nagy különbség. Ezek 10 év alatt annyit takarítottak meg, hogy már állampapírokkal meg van a tuti havi 1-3 milla havonta, mellékesen, mehetnének nyugdíjba, de minek mennének, amikor jó meló, nincs kockázat, jó hangulat. Azaz már minimum 10 millió/hó kockázatmentes hozamnál tartunk. Te is kitermelted ezt 10 éves távon, mint ők? Ezekkel a szellemcégek részvényeivel, amiben valamilyen várakozás van? A Thug life náluk van a pár %-os teljesítményükkel, mert neked fogalmad sincs az abból kapott sikerdíj milyen összeget takar, te csak a %-odat nézed. A te 30-50-100% radikálisan kevesebb a pár milliódra mint az ő 1%-a a 10 milliárdokra, úgy hogy te full kockáztatsz, idegeskedsz, kifogysz a tőkéből, ő nem, és ezt a kockázatvállalást vagy feladod vagy lenulláz téged. De csináld csak és nézd le őket, ígérem, ők csak mosolyognak és élvezik az életet.
Ők egyet akarnak forgatni: a te pénzedet vagy ha te jobban tudod, akkor majd forgatod kispapíroknál, ahol ezernyi csapda van, nekik szinte nagyon kevés. Te meg BCS-nek termelsz, kegyetlenül...én a "rabszolga" alapmenedzseri létre szavazok mártírként, mint a kispapírbohockodással játszani a fasza gyereket, pár hónapig évig, amíg fel nem kapcsolják a lámpát, és mindenki láthatja, hogy amit szépnek hitt, mi is valójában és mit vásárolt....
2019-02-17 13:58:43
mutat
PLOTINUS #9786
Van egy telefonom, ami bár újonnan 45e-et ért, most kb 20-25e-et, de azt rebesgetik, hogy Trump ezen fog beszélni Putyinnal, így csak neked csak most 100e HUF ma-holnap, de nagy a kereslet következő héten már 200 lehet, de elvileg 500e-ért el lehet majd passzolni, ha megtörtént a telefonos beszélgetés. Holnap átveheted....még öltönyt is veszek és jelentőségteljes arckifejezést vágok, h meglegyen a bizalom és azt érezd hogy jó üzletet kötöttél. Hogy ha mégsem ezen beszélnek majd akkor annyit mondok:" nekem is csak rebesgették, sorry " (számolom a pénzemet). Úgy látom ezekre van igény, és ezekre fizettek ki iszonyú pénzeket a várakozásra és lásd EST, ti álltok a story útjába, hogy hagyjátok magatokat beültetni egyre magasabbra strofolva az árat, hogy a nagybüfi se akarjon már ilyen áron bejönni, olyan drágává tenni egy tök üres céget. A BCS-k meg jót röhögnek rajtatok (számolva a pénzt), igen ez nem begyepesedett közgazdász hozzáállás, ezt nem mondom ki milyen hozzáállás, sok jelző van rá.
2019-02-17 13:45:41
mutat
PLOTINUS #9785
Igen más, amikor pár millát, pár tízmillát, pár százmillát és más amikor milliárdokat kezelsz ami nem is a tied. Ne keverjük. Szigorú szabályoknak is meg kell felelni, azért is mert a piacot is megmozgathatod nem kicsit, okosan kell diverzifikálni. Zsiday szerint egy magyar alapnak 60 mrd körül van maxnak a plafon amit nyereségesen lehet még kezelni. Ezen felül amit mondasz, tényleg gyatra, hogy milyen gyenge hozamokat értek el a portfoliomenedzserek az elmúlt években egy bikapiacon, szégyen...de legalább nekik van egy trackrekordjuk. Azonban én egy kisbefektetőtől sem láttam még árfolyamosított, kamatos kamathozamot a TELJES portfoliójukra legalább 7 évre visszamenőleg, és ahol a kezdő vagyon legalább 5 évnyi költésnek megfelelő vagyon kezelése.....természetesen nettósítva, adózva, friss tőkétől megtisztítva. Szóval lehet a privátbankárokat kritizálni, jogos is, mert ők jól elvegetálnak az implicit költségekből, de hiteles kisbefektetőt sem láttam, aki a SAJÁT teljesítményét ismerné, szóval ennyit a transzparenciáról. Szinte Mindenki bemondja a spekahányad nyerőit és önáltatásból ennyiben is marad. Engem a hosszútávú teljes portfoliós teljesítmény érdekelne, ahol a kezdő időpontban legalább 10-20 millió volt...na az sokat mondana. Szerintem 15 évig kell minimum ezt űzni, hogy bear piacon is megmérhessék magukat a befektetők. Nekem amúgy nem -1-+5% a hozamom, hiába mondod h begyepesedett közgazdász hozzáállás, hogy 1 hónap alatt valami duplázik és nem nyitok pozit kispapírban. Amúgy lehet pont neked írtam erről a kisbüfi topikba....valszeg tőled sem tudom meg a track rekordodat, de azt tudom, hogy pl. már nem volt muníciód itt venni Plotit ha jól emlékszem bármennyire is szeretted volna. Már egy komoly hiba, hogy egy lehetőséget emiatt hagysz ki.
RFV: és biztos vagy abban hogy ha tartod 5k-ig akkor nem tartod 10-12K-ig? Vagy még tovább évekre ahol hány k is lett? ja 99% bukó?miért sajnáljátok a kihagyott nyerőt, amikor a bukótól is megóvott titeket. Vagy olyan kevés pénzt forgatsz, hogy megérné kockáztatni, mert max pár millával valóban csak így lehet komolyabb vagyont elérni. Az első 5 évemet nem is tartom nyilván, az a bemelegítő korszak, célzottan befektetni amiben hiszek, de amikor nő a vagyon azért nem akarod a mutyisztánba bedobni az egészet. Valaki meg 1 év alatt májernek hiszi magát.....azok hullanak ki 5 év alatt.
Erste? A legtrágyábbat említetted. Erste dilettánsok gyülekezete...alapjaik is kukák.
2019-02-17 13:09:04
mutat
PLOTINUS #9783
Én sosem értettem a többi kisbefektetőt.
A semmi sztoryra, csak arra , h esetleg jön valaki, az ár duplázhat esetleg 5-10X-het, de amint duplázott inkább nem veszek már, mert a duplázás feletti rész vakremény és ha nincs további bizonyosság, akkor fundás alapon baromság venni, max spekázásra.
Azaz estben 12 HUF-ig, Plotiban 10 000 alatt. Aki ezen felett vett fundás okból az beszélgessen el magával, mert előbb utóbb bebukja, azt is amit megspórolt. Ha nem itt vagy ott, majd két év múlva amott. A pletyka meg az hogy célpont egy cég jó hír, de beárazódik, a többi efeletti rész őrültség, és később derül ki reális-e az ár. 100 forintért Est? Meg 30k-ért Ploti? Nem mondom nem érhet ennyit, sőt többet is, de mire fel MOST? És nem is akarok bizonyosságot, mert az a hozam rovására megy, és nem pár hónapja vettem a pakkom.
2019-02-17 12:57:03
mutat
PLOTINUS #9782
Igen BCS-t emlegetik, vélelmezik, hogy ő tehet az egészről, de részleteket nem ismerem, ezért sem említettem. Megtették mások. Fura h nem akart nagybüfit, de igen ez is logikus lehet, hogy nyerészkedett, majd árlezúzás, és mehet a tranzakció. Most erre is mit mondjak: Mutyiland zsiványkodással. Igen ez bárhol lehet. Megint csak: 4-8 forinton tetszettek volna venni (magamnak is mondom:-)), és 40 forintonként felfele sávosan eladni, majd a maradékot tartani. Veszteni nem tudsz már, de nem is maradsz ki, ha kilő az árfolyam 500-1000-ig....ez a sorsjegy hányad, stressz nélkül.
Figyi, valaki meggárgyul a hatalom és pénz láttán. Sőt kevesebbtől is. Akkor lesz egy kiürült szellemhomokozója, egészségére.
2019-02-17 12:44:25
mutat
PLOTINUS #9781
Igen és Pont a nem egyértelműség miatt emelkedik valami. Ezt hívják rizikós befektetésnek....ha egyértelmű lenne és bizonyosság, akkor a nagy hozamról kellene lemondani, igaz a nagy buktát is bevállalva. Csak az a baj, hogy a Pittikék nulla kockázattal akarnak lineáris emelkedést és többszörözni pár hónapon belül, erre azért pöppet megmordulok....tiszta 2008-at írunk....elhisszük h nincs kockázat csak égig érő fák, amik oda jönnek hozzánk és kockázat sincs hogy ránk dőlhet esetleg....mert a greedben elhiszi ezt....
2019-02-17 12:37:54
mutat
PLOTINUS #9779
Ja, hát erre mit mondjak. Valszeg így rázatják kis a kicsiket, eljön az a pont, amikor pánikeladás lesz, és amikor a kicsik 80 alatt dobálják és alig férnek ki az ajtón, a bennfentesek meg szépen visszavásárolják vissza , illetve a holdudvaruk...valahogy be kell vonni a nagybefektetőt, ki lett adva az ukász, akkor ár le. Marad ez a megoldás. Jobb lenne ha a kisbüfik is dobnák, h menjen le az ár minél hamarabb. De igazad van, kell a vevő a bennfenteseknek. Ott már csak a kivéreztetés marad egyetlen esélynek minél gyorsabban, mert lehet, hogy túl későn már olcsón sem kell.
Én nem bánom ha a Ploti nem esik, csak ne is szálljon el az árfolyam, amíg nincs meg a nagybüfi. Hát nem tudom, hogy van kisbüfi aki vesz még az EST-ben? Egy drága szellemcég. A Plotiban jobban haladnak a dolgok és EST-esek írták ezt.
Figyi, akkor egyetértünk....kb. én is így vagyok a Ploti értékelésével ahogy az utsó bekezdésben írtad. Se több se kevesebb, csak valaki nem tudom mit akar 5X-zön innen a semmire. A cég darálja le a saját részvényeit azonnal stb....nem érzékelik, hogy itt és minden rézvényben hol áll a hierchiában a kisbüfi. 
2019-02-17 12:21:54
mutat
PLOTINUS #9776
Ha meg valaki 4-8 forinton vette, persze hogy nem akarja eladni, miért is tenné. És pont az újabb kisbüfik nyomták fel az árat 40-80 fölé, nyilván akik 4-8 forinton (vagy olcsóbban) bevásároltak azok annak örültek volna ha 35 forinton bevásárol a nagytulaj és onnan 10X, és akkor most mindenki előrébb tartana a 300+ os árral, és lenne vagyon, cég, tervek, bevétel, story. Jól járt volna mindenki...de a Pittikék minél magasabb árat akartak nem gondolva bele a következményekbe, hogy így meg nem kell a cég, és csak mindenki veszít vele. Szerintem ez logikus, mint a gravitáció.
2019-02-17 12:16:47
mutat
PLOTINUS #9770
és Prutkay mint IT-elnök szignózhatta, hisz a jogokat ő gyakorolja vagy nem? Túloldalt, ha hasonló tisztsége van, akkor szerepelhet ugyanaz a név elméletileg a két oldalon, nem? Sylard csak nem beszél a levegőbe, de korrigál is ha úgy van.
2019-02-17 12:13:32
mutat
PLOTINUS #9769
Max piaci törzs, amit vett valamikor.
2019-02-17 12:12:59
mutat
PLOTINUS #9768
Prutkaynak nincs is részvénye.
2019-02-17 12:11:25
mutat
PLOTINUS #9767
Csak én pontosan így is gondolom. Itt az emberek nagy részének távol kéne tartania magukat ettől/ezektől a papírtól. Tudod, én vallom az erkölcsi felelősség fogalmát. Miért nem várnak egy visszaesést az amcsi piacon, majd vásárolnak olcsón részvényeket vagy valamilyen részvényETF-et. Amúgy nem is az az érdekes, hogy mennyi az árfolyam, csak azt nem veszik észre, hogy a nagybefektetők tojnak a kisbüfikre. Ráadásul sok a kérdőjel. Amúgy miért ne lehetne igaz ez az EST-ben? Ez semmi esés nem volt eddig az EST-ben. 30-40 forint körül már esetleg kívánatos lenne mondjuk...attól hogy valamit írnak , még igaz is lehet. Látja a nagybüfi , hogy esik, majd kivéreztetik a részvényt és amikor utált lesz lehet, hogy akkor csap le rá....EST ajánlati könyvét nem követtem, de Plotinál azért voltak kemény dugók, vajon miért? Ezt mivel magyarázod? Ez is fordított pszichológia manipulálás? De lehet, azzal, hogy ezt állítod, ezzel meg te rákontrázol a vélelmezésre, hogy ne vegyenek és essen tovább, hogy vehess. Azaz igazat adsz ennek az elméletnek és kirázatsz, hogy olcsón vehess ;-)
2019-02-17 11:40:23
mutat
PLOTINUS #9764
Nem értitek, hogy itt a kisbefektető EBBEN a FÁZISBAN csak egy szükséges rossz? Pont ezt akarják, hogy bizalmatlan legyél velük kapcsolatban, hogy dobd a pakkod , de főleg ne vegyél! Ott voltatok a kgy-n? Elég fagyos volt szó szerint, ugyanakkor Korányi Úr jóvoltából jókedvű is ;-) de kabátban ültünk egy VIII. kerületi hostel fűtetlen aulájában, és érezni lehetett, hogy nem akarnak a kisbüfiknek megfelelni. Kisbüfiket, majd a nagy tulaj után akarnak látni, egyelőre kelletlen, olcsó, üres, adósság nélküli cég kell, amiben nincs beleszólásuk a törzsrészvényeseknek, de nekik is minél kevesebb legyen. Meg vannak a tájékoztatások, dolgozik az IT, ennyi, hagyjátok békén őket! Lesz ami lesz, vagy jó vagy nem jó vagy nagyon jó vagy nagyon rossz. Ez a papír egy sorsjegy papír, a gumicsont tranzakciókra aki ráugrik az pontosan úgy cselekszik, ahogy az IT akarja....
2019-02-17 11:20:14
mutat
PLOTINUS #9763
Majd nyitok egy donate-számlát! ;-)

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE