kovko

Regisztráció: 2022-05-24 18:22:35

Hozzászólások száma: 188

Utolsó hozzászólás: 2023-02-01 17:46


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-08-31 20:50-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Szóltunk.
Moderáció:
Felfüggesztés a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikban - 2022-09-30 19:00-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #4463 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Gyere vissza tíz nap múlva, lehiggadva.

utolsó 20 hozzászólás

OTP szakmai Trollmentes ma, 17:46
Nagyberuházások nélkül aláírathatod a háborús kvázi hajléktalanokkal a papírt, hogy életük végéig tartoznak neked, sokra nem mész velük, ha nincs munkájuk. Világos, hogy beruházás kell, csak ki teszi be a bizonytalanba a nagy pénzt? Oroszvezérelte vesztes Ukrajnában pontosan milyen termelő beruházásra számítasz? Én, ugyanazt a biztonságpolitikai természetű problémát látom, ami a baj az OTP-vel is a háború kitörése óta, hogy olyan kitettséget nem akarnak a beruházók, amit az ukrán működés jelenleg jelent. Ha azt kérdezed hogyan tudná egy nyertes Oroszország egy csonka, vesztes Ukrajna talpra állását gáncsolni záporoznak az ötleteim. Ha nyernek ezerféleképpen fogják szerintem a halálba szívatni őket, meg közvetetten az EU-t is. 
USA locsolná majd oda vereség után a pénzt? … az jut az eszembe mi volt, amikor az ukránok megmutatták a talált palagázmezőket a Shellnek. Azt mondták aranybánya, tuti pénzgyár és nem is baj, hogy ti ukránok nem tudjátok egyedül kitermelni, mert nálunk itt a tőke és a technológia is megvan hozzá, csak teremtsétek meg a beruházásunk biztonsági feltételeit, lépjetek be a NATO-ba és utána másnap jövünk és segítünk kitermelni. Kezdték az oroszok azonnal, hogy szó sem lehet róla, hogy az ukik belépjenek a NATO-ba.
Utána beruházott a Shell? Teljes biztossággal ott a gáz és még a tuti aranybányába sem. Helyette erőn felül öntötték a pénzt az ukránok a saját állami vállalatukba, majd végig nézték, ahogy minden beruházásuk minden eredményét ellopták az oroszok a területtel együtt. Volt Krím, nincs Krím. 
Szóval csak az ég tudja mi lesz ott. Viszont ha vége lenne a cirkusznak legalább csak annyira, hogy az OTP el tudja adni piaci értékén az orosz leányt hmm azért az izgibb, csak hát hol vagyunk még ... Nem hogy kifelé, még befelé megyünk. Most jönnek még csak a még nagyobb harcok. Ó... :(
OTP szakmai Trollmentes ma, 10:29
Én is látok némi ellentmondást amikor egyfelől elfogadott, hogy az egész medve trend fő indikátora a háború, erre annak eszkalálódása előtt pár héttel beszélünk jó long beszállókról háziasszonyoknak? Ez a február kísértetiesen hasonlítana a tavalyira, amikor csak azt látjuk, hogy egyre biztosabban közeleg egy nagy orosz támadás, amiről az elemzők egy része azt gondolja, hogy egy orosz győzelmet hoz rövid idő alatt, a másik része meg azt mondja, hogy beláthatatlan mi lesz. Csak közben annyit változott a helyzet, hogy ha az ukik most veszítenek, akkor nem a kormányuk változik csak meg és jön az ukrán acél, gabona stb. tovább, ahogy tavaly történt volna, hanem az EU nyakán marad egy hatalmas csődben lévő senkiföldjének az összes problémája, egy összeomlott iparú pénztemető. Persze mindeközben páran élnek a szakmájukból itt és tőzsdéznek tovább, ami természetes, az élet nem áll meg. Oké, de amikor kisbüfik látnak most ebben a helyzetben itt, ebben a februárban szuper beszállót longra ebbe a cégbe, ami nem is jelent most semmi eredményt és beláthatatlan extra állami elvonásokra számíthat, annak tényleg egy kis beültetés bukéja van. Nem érvelik túl, hogy mitől akkora nagy vétel most OTP? Ha van egy rés fillérekre innen, amit talán be sem tölt az nem a profikra tartozik? Mitől a háziasszonyoknak való pálya ez most és mitől fér bele most, hetekkel a támadás előtt olyanokat nyomni, hogy hát ez aztán 11k alatt, most aztán ajándék? Két lefordulás között, persze lehet felfelé is,  csak honnan és meddig… Inkább az a fő üzenet, hogy most csücsülj bele, most ajándék ennyiért és hát ez tényleg bűzlik egy picit.
OTP szakmai Trollmentes hétfő, 20:56
Neked irányod van? :)
FED lesz amúgy, de ne foglalkozz vele, csak összezavar :)
Egyébként srácok HUF? Veszi a kuszaszem vagy mi van vele? Eddig nagyon szépen vette a leminősítést.
OTP szakmai Trollmentes vasárnap, 22:03
Kaiser mondott egy érdekeset, ami nekem megütötte a fülem. Most rövidtávon kitör a háború újra nagy intenzitással a raszputyica végén támadni fognak az oroszok, mást se hallunk, oké. Mindenki mérlegel akar e részvényben longban ülni és ha igen az átlagával ki tud e ugrani nagyobb bukta nélkül időben, ha úgy fest valami nagy gáz lesz. Ebben idáig sok új nincs. Ettől még én is voltam longos, csak eddig ott volt nekem mindig az is a részvényvásárlás pillanatában, hogy az OTP egy erős és jó kilátású cég, legrosszabb esetben kiülöm a háború végéig, ukik úgy sem tudnak gyalogsággal nyerni. Nem tarthat annyira sokáig.
De közben hétre hét, egyre csak kapják az egyre durvább fegyvereket és ez így már nem csak egy gyalogság. Erre most azt mondja Kaiser, hogy ha ez a most következő nagy orosz támadás, ami akár pár héten, max 1-2 hónapon belül is elindulhat (és ennyi időre ragadtam már be részvénybe) nem dönti el a háborút mialatt tart, akkor a háborús szakértők át fogják sorolni ezt a háborút is abba a kategóriába, amiben az ellenfelek erői kioltják egymást és szimmetrikus háborúról fognak utána beszélni. Ezek a szimmetrikus háborúk viszont mindig nagyon sokáig tartanak. Az utolsó ilyen háború, amihez hasonlítani tudják majd, akik beárazzák a helyzetet az irak-iráni háború, ami 8 évig tartott ’80-tól ’88-ig. Hoppá! Nyilván arra gondolok én nem merem biztosra venni, hogy az oroszok meg tudják nyerni, ha az ukik beássák magukat ezzel a sok cuccal. A védekező ukránok meg majdnem teljesen kizárt, hogy most tavasszal megnyerik, mert hát hogyan nyernének védekezéssel. Szóval át fogják árazni a konfliktust. Jó, csak én nem látom át, hogy ez mit jelent, ahhoz kevés vagyok, viszont érthető, ha úgy érzem egyre melegebb pálya belevenni, pláne ilyen 11k felett, mert mi van, ha lemegy mondjuk 10-re és ott kotlik hónapokig vagy akár lejjebb? Akkor bukóban üljek benne, miközben nehézpáncélosokkal, rakétákkal meg ég tudja, a mindennel is lövik egymást mire az USA beszáll vadászgépekkel és az egész EU besz@rva nézi, hogy vajon megnyomják e a gombot az oroszok? A minap pl. azzal vicceskedett az egyik orosz, hogy szerinte a Dunára kéne egy taktikai atom, mert ott sok hajó van. Egy sugárszennyezett Duna… aha, már csak arra vágyom. Játszatok még egy kicsit a medvével! Persze. Szóval nem látszik stresszmentesnek belevenni itt és látod nem írsz, hogy miért vagy ilyen bullos és így meg lebeszélem magam róla.
OTP szakmai Trollmentes szombat, 20:27
Szerintem egy megmondó ember mindig mindent ért, sőt előre tud és legtöbbször utólag kereskedi le jól, de azt a szókapcsolatot biztosan soha nem írja le, hogy „nem értem”. Erre miután én leírom, hogy nem értem a csütörtököt pont tőled kapom meg, hogy adom a megmondót? Tényleg nem azért írom, hogy „pont tőled”, hogy piszkáljalak, csak nehéz nem észrevenni, hogy konkrétan egy leminősítés másnapján vagy full bullos, ami hát inkább szokatlan, mint természetes. Sőt párral lejjebb a #7153 hozzászólásodban előre leírod, hogy legkésőbb szerdán szerinted visszahúzzák 11k-ra a bárhonnan is, a titokzatos ők, de közben engem ér a vád tőled: „adom a megmondót”. Nézd, részemről béke van, szerintem ugyanazt a filmet nézzük. Mind láttuk, ahogy szerdán nagy forgalommal lefordult. Volt másnap egy ahhoz képest nagyon alacsony forgalmú nap, amin emelkedni tudott. Nincs FB-m, nem használom. Lehet, hogy volt a fészen valami bullos ömlengés arról, hogy micsoda sztárja a januárnak az OTP a BÉT-en és az a pár betévedő alkalmi vevő is elég volt ilyen alacsony forgalom mellett, hogy emelkedjen. Nem tudom, de már csütörtökön is írtam itt, hogy nem értem, amit látok. Tudod így adom a „megmondó embert” hogy ötször leírom, hogy nem értem :) Mindegy szerintem nem voltam egyedül és elég „érdekes” is volt, amit csinált, de ha te tudod, hogy az általad emlegetett titokzatos „ők” miért húzták fel csütörtökön, hogy aztán pénteken ugyanott zárjon, mint szerdán akkor megoszthatnád velem. Én vacakabbnak látom a helyzetet most nálad, szóval örülnék, ha érvelnél nekem egy kicsit, hogy miért zárod ki mondjuk, hogy 10k alá megy. Azért az innen még egy jó kövér ezres, szóval nem mondhatod, hogy kellemetlen helyzetbe szeretnélek hozni. Csak azért kérlek, hogy hátha átragad valami belőle rám is és adok én is abba az emelkedésbe, ha megértem miért egyértelmű, hogy ez most ilyen bullos. Csak ha erre most azt írod nekem válasznak, hogy azért nem megy majd 10k alá, mert szerinted a titokzatos „ők” venni fogják 10.500-ért a bármennyit is arról nehéz beszélgetni. Akkor én poénból biztosra veszem, hogy kopasz rajztanárok használt rajztáblákat égetve gyújtják fel a Karmelitát, beszakad a forint és ötezerig meg sem állunk, aztán Hathor mindkettőnket kitöröl :)
OTP szakmai Trollmentes szombat, 12:58
Visszakérdezek: Valaki jót vett, jókor, jó áron. Elvileg a tőzsdén csak ennyit kell tudni a boldogsághoz, de garantálta ez, hogy visszakapd a pénzed? Kérdezd például Beze-től. Ült a MOL-ban longban, nyerőben. Jót vett, jókor, jó áron. Jött az adó. Nyilván dobta a francba és próbálta kicertizni a bukót. Átült Ricsibe, ült a Ricsiben longban, ismét nyerőben, jó céges kilátásokkal erre piff, megcsapták azt is. Jót vett, jókor, jó áron és mit garantált ez? Szóval várhat mindenki arra, hogy majd ad más pénzt az államnak, de ha senki nem ad, akkor tőlünk, akik itt élünk és adózunk tud a végén az állam elvenni. Rendeleti kormányzás van és ilyen rendszerben rendelet van és reggelre ott van a semmiből piff, ha megelőző társadalmi vitára vársz nem írom, hogy hülye vagy, de mondjuk ki nem túl okos most ilyesmire várni, hát na. Most is világosan látszik a költségvetési lyuk már január végén akkor miről beszélünk? Arról, hogy valakinek hiteleznie kell az államot. Utólag persze már filózhatunk azon, hogy ha jobban fogyott volna az állampapír tavaly alacsonyabb kamattal, akkor is meg kellett volna e vajon dugni a Ricsit is, vagy stresszmentesen hozta volna, amit kell ha Beze és vele mindenki más jobban hitelezi az államot és emiatt az nem dugja végig az értéktőzsdét különadókkal. Egy látszik: A költségvetésen lyuk van és még mindig rendeleti kormányzás van. Jön egy rendelet és dobhatod az elemzést a kukába.
OTP szakmai Trollmentes szombat, 11:10
Remélem sokan követik a példád és vesznek állampapírt. Én is vettem. Akik ebben az országban vagyunk kénytelenek élni szerintem hosszabb távon azzal járunk a legjobban, ha most mi hitelezünk magunknak.
OTP szakmai Trollmentes szombat, 10:37
Egy semleges és egy negatív kilátás az nem pozitív kilátás, a besorolásunk pedig a szakadék széle. A piaci pénzek ára tehát várhatóan emelkedik. EU-is hitelpénzről kell már beszéljünk, hogy ne az IMF-ről kelljen, de úgy kell az EU-s hitelkeret lehívásáról beszélni, hogy közben a szankciós listával kell szórakozzunk orosz megrendelésre akár egyedüliként is az EU-ban a vélhetően megzsarolt vezetőnkkel, (bocsánat, de már nem tudom mi másra gondolhatnék a zsaroláson kívül) aki ráadásul képtelen elengedni a rendkívüli veszélyhelyzet intézményét. Vele a rendeleti kormányzást, ami távolt tartja a külföldi tőkét az BÉT-től. Az elemzők „optimista” várakozása is egyre csökken, már az éves 0,3%-nál tartunk ebben a minősítésben és csak emiatt is egyre nő a lyuk a költségvetésen, ami 1,4%-al számol. Azért írom, hogy „optimista” várakozás, mert ha most bejön egy nagyobb hideg februárban, a hideggel együtt várható energiaáremelkedés nincs benne és a hideggel a talaj nem tud kiszáradni, emiatt óriási lesz a kiolvadással együtt jelentkező csapadék okozta belvízkár, ami pláne nincs benne. Háborús fronton ukrán, orosz és amcsi forrás is egybehangzóan beszélt már mindeközben egy közelgő nagyobb orosz támadásról. Az orosz határok lezárása reméljük jelzi majd előre, de az vitán felül áll, minden katonai elemző egyetért abban, hogy a támadás okozta emberveszteséget az ukránok nem tudják majd elég rövid idő alatt pótolni, így vélhetően katonát is fognak majd kérni és ez a várakozás, hogy majd katonát is fognak kérni az a várakozás szerintem, ami miatt a tavaszi orosz támadás megindulása jobban meg fogja ütni az EU-s tőzsdéket, mint azt most gondoljuk. A legjobb hír egy ilyen leminősítés után, amit el tudok képzelni most az lenne, ha egyben le tudnánk hívni az EU-s hitelkeretünket és meg tudnánk támasztani a forintot. Ezt a leminősítést most azzal elintézni, hogy a piac számíthatott a leminősítésre és csak megkapta, amire várt és haladjunk, emelkedjen az OTP tovább… hát ez kéz bilibe lóg szerintem, de csinál az árfolyam dolgokat, amit én nem értek. Például lövésem sincs miért ment vissza szerda után. Nem értem. 
OTP szakmai Trollmentes csütörtök, 12:44
MOL-ban nagyobb a forgalom, mint itt úgy zsákolják, Ricsiben meg közel nulla. Ez is vaj simán le kellett volna forduljon, erre visszamegy, most nagyon nem vagyok képben Lölö alapja veszeget vagy mi itt a történés, csak pillázom, hogy Oti zöldben van
OTP szakmai Trollmentes csütörtök, 01:57
Csúsztatás kicsit. A finn és a svéd csatlakozással összefüggésben jött az ötlet, hogy akár fel is lehet függeszteni azok NATO tagságát, akik nem támogatják és egyelőre még mi sem ratifikáltuk. Itt az eredeti cikk:
https://www.washingtonexaminer.com/opinion/turkey-and-hungary-should-be-suspended-from-nato
Az, hogy ilyen a kommunikáció és mellé, hogy az USA-ban elfogadták a lőszergyártás fokozatos, 500 százalékos emelését így együtt már, hogy a klasszikust idézzem "Lfsz jön itt csikánó, nem béke", már ha belefér egy kis Üvegtigris. Nem néz ki jól. Nem örülünk.
OTP szakmai Trollmentes 2023. 01. 24. 17:06
Amikor láttam azt a médiahekket, amit Janet Yellen az adósságplafon fogalmával operálva lenyomott nekem úgy tűnt cél, hogy gyengítsék. 
OTP szakmai Trollmentes 2023. 01. 24. 11:04
Úgy fest nagyot szívunk és egész évben recesszió lesz. Nem elég, hogy egész januárban folyamat megy fel az arany árfolyama, David Malpass már a Sky-on károg:
  https://youtu.be/BWKnrvmg_UU?t=311 
 Ilyenkor mi már szerintem cseszhetjük a békevágyat, ez már átfordult. Ez innen bizony kőkemény gazdasági válság lesz, már mindenki arra készül, hogy egész ’23 recesszió. Mi meg éppen úgy kerüljük el, hogy rekord áron vesszük a gázt, rekord inflával. 
  https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20230124/sikerult-akkor-beszereznie-magyarorszagnak-az-orosz-gazt-amikor-a-legdragabb-volt-1133321 
 Kártyavár. Ne legyen igazam, de szerintem itt már q1-ben  akkora lyuk lesz a magyar ktv-n, mint a ház. Hová is tettem a rövidgatyámat? Itt lesz valahol…
OTP szakmai Trollmentes 2023. 01. 22. 12:24
Elkötelezte magát a kormány, hogy 4% alatt lesz a ktv hiány, de közben úgy van kiszámolva a minden is, csak úgy jön ki ehhez a matek, ha többek között tartósan alacsony marad a gáz ára és 1,4%-os éves növekedés lesz nálunk ’23-ban. A többit nem is sorolom. Erre tegyem fel a pénzem és vegyek 11k felett OTP-t longra, mondván, hogy ezen a ktv-n nem lesz lyuk? Nem tudom hány olyan magyar kisbüfi  van, mint én. De nekünk, akiknek tavaly bent volt a pénzünk, amikor bedobták a bankadót nem mondanám, hogy most extrém vonzó éppen és alig várom, hogy zsákoljam 11k feletti áron longra, sőt az van, hogy ha most esne 1000 pontot még mindig felette lenne a tavalyi átlagomnak, amivel közel fél évet dobtam ki az ablakon. És akkor most, a legnagyobb hideg előtt belevehetek 11k felett miközben az állampapír is jan. 19.-től 15% felett fizet? Persze, hogy eszembe jut, hogy ha csak pár hónapra beragadok megint, utána az év fennmaradó részében hány százalékot is kell összekereskednem ahhoz, hogy adózás után előrébb legyek, mint az, aki csak megveszi mondjuk a PMÁP-ot és pont leszarja az egészet adómentesen?
OTP szakmai Trollmentes 2023. 01. 21. 22:04
Kérdés ki áll alá, ha most lefordul. Én benne voltam nyakig 10k feletti átlaggal a nyáron. Egyszer elég volt több milliós bukóban ülve nézni a 7,8k-t köszi. Az a baj, hogy itt teljesen mindegy, hogy országminősítés vagy bármi más miatt van lyuk, a gyj is lehet jó, mert ha itt támad egy méretes lik a költségvetésen, akkor onnan az extra adókra várunk. Azokat meg várja 10k feletti átlaggal OTP-ben ülve az, akinek sok pénze van. Nekem egyszer elég volt tavaly. Megtanultam a leckét egy életre. Amíg rendeleti kormányzás van én nem tudom mitől más itt OTP-t venni, mint a BTC-t, de meggyőzhető vagyok, ha vannak jó érveid.
OTP szakmai Trollmentes 2023. 01. 21. 16:35
Nem egészen, ugyanis a kilátás és a minősítés nem ugyanaz. Ha BBB- vagy semleges kilátásokkal akkor vagy a befektetésre ajánlott kategória legalján, ha BBB- vagy negatív kilátásokkal akkor már gáz van, ugyanis a negatív kilátás azt jelenti, hogy már arra spekulálnak, hogy romlani fog a helyzet azaz átkerülsz bóvliba. 
Még nem minősítettek le és "csak" a kilátás lett immár hivatalosan is sz@r. Jövő héten viszont jön a párja pénteken és mivel a kilátás (már) hivatalosan is negatív, ha az leminősít egyből szívunk, mert túl közel van egymáshoz a két minősítés ahhoz, hogy a kilátásokat semlegesnek véljék, ha az egyik negatívat mond a másik meg semlegest... 
Szóval rezeg a léc. Közben ömlik a fegyver a háborúba, mire Putyin közölte, hogy ha úgy látná, hogy vesztésre állnak az oroszok, akkor taktikai atommal fordítana, mire elintézték ezt azzal, hogy hát Putyin újra elővette az atomkártyát, mintha nem ő lenne az orosz erők főparancsnoka és mindegy lenne miket hord össze. A közelgő diesel válság az EU-ban is smafu.    
OTP szakmai Trollmentes 2023. 01. 05. 13:43
Nem, persze, hogy nem. Engem azért zavar inkább a lehetősége annak, hogy megindul a HUF, mert az átok energia meg közben devizában megy, aztán január nem az a nyár eleje még, az még odébb van egy picit. Március elején persze kapjuk a nyakunkba Moody's-t is. Teljesen ránk vannak kattanva idén. Mondjuk az segíthet, ha a piac sem vár csodát ebben igazságod van. 
OTP szakmai Trollmentes 2023. 01. 05. 13:28
Lehet, hogy hülyeség, de az önelemzésemben arra jutottam, hogy azért én tartok attól, hogy a Fitch és az S&P negatív lesz január 20. és 27-én és utána ráspekiznek megint a HUF-ra. Tavaly év végén már volt arról szó, hogy negatív lehet a magyar bankszektor kilátása a minősítők szerint, ez tavaly novemberi:
https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20221115/nem-tul-jok-a-magyar-bankok-kilatasai-a-moodys-szerint-repedezik-a-stabilitas-1130953#
Persze messze van még huszadika, ez a mostani felkörbe csak nem kavar még be.
OTP szakmai Trollmentes 2023. 01. 05. 12:56
Korán kezdtem el adni, nekem már egy darab sincs, szóval biztos megy még feljebb csak hogy cukkoljon. :) Még sok nyerőt nektek!
OTP szakmai Trollmentes 2023. 01. 02. 19:29
Jól leöntötték reggel a százezres pakkal, csak nem certizgetnek a srácok? Jan 20-al indul a minősítgetősdi, addig lehetne még egy felkör, ha már ilyen csúnyán kiütötték nem? Vagy ha nem akkor minek kellett így kupán vágni ma reggel? Elég csúnya volt.
OTP szakmai Trollmentes 2022. 12. 31. 14:58
Ezt most sajnos nem tudom ilyen meghatározóan gazdasági jelegű megközelítéssel nézni. Szerintem a jövő évet elsősorban a politika határozza meg, azaz a háború alakulása. Itthon a politikai helyzet szerintem világos. 
Azzal, hogy GyF kinyírta az MSZP-t, ami az egyetlen olyan országos lefedettségű, jól felépített politikai szervezet volt nálunk a Fideszen kívül, aminek megvolt az a képessége, hogy megfelelő mennyiségű készpénzt szavazatra tudott váltani és a helyére betette a DK-t, ami már egy a NER piacán rentábilisan működő politika Kft. elvette a külföldtől a lehetőséget, és belülről megerősítette azt a politikai elitet, ami Putyin kezében van. 
Hogy mennyire a kezében van tette nyilvánvalóvá számomra a rendeleti kormányzás bevezetése és abban az olyan képtelen és vállalhatatlan pozíciók felvétele, mint a Kirill pátriárka ügy. Hogy mennyire elvette a lehetőséget is nyilvánvaló lett szerintem, amikor láthattuk milyen játékos egyszerűséggel nyírták MZP-t ki annak ellenére, hogy locsolták a kampányára kintről a pénzt. Szóval, amíg Putyin vasmarka ilyen erős, addig szerintem számunkra nincs menekvés. Ezek nem tudnak kibújni, így az nem is merül fel kérdésként sem, hogy egyébként szeretnének e kibújni. 
Amikor az orosz befolyás ennyire magas a magyar átlagember mindig nagyon szegény és egyre szegényebb lesz. Átéltük már, de most azért valamivel csak jobbak a környezeti adottságok. 
EU-s hitelpénzt most könnyebb betárazni abban a mennyiségben, hogy elég legyen ahhoz, hogy Magyarországnak lehessen más út. Részben be is van tárazva, de ki kell tudni bújni az oroszok markából a megfelelő pillanatban. 
Egyelőre számomra beláthatatlan sikerül e, de az a rossz érzésem van, hogy ha nem sikerül, akkor végső soron mindegy is, hogy jól vagy rosszul kereskedem az OTP-vel. Ebben a világpolitikában, ezen a földrajzi helyen, tenger nélkül, nyitott gazdasággal arról ábrándozni, hogy az oroszokkal lesz nekünk jó qrva kilátástalan és szerintem ezt mind érezzük valahol és ezért vagyunk fogékonyak a negatív várakozásokra, de nem szabad túlértékelni azt, ahogy most a magyar állami média visszatükrözi, mennyire fogja Putyin a tökünket. Mert létezik az idővonal, amin ez is csak átmeneti állapot. Nem szabad megkeseredni. Merni kell mindig az újat megpróbálni. Aki mer, az nyer. A háborúnak is vége lesz és minél tovább tart az oroszok attól csak gyengébbek. A p.csába a kesergéssel! Én inkább mindenkinek sikeres, boldog új évet kívánok! 

friss hírek További hírek