Drian875

Regisztráció: 2010-11-25 19:22:43

Hozzászólások száma: 9 932

Utolsó hozzászólás: 2021-10-15 14:38


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

93 508
2021. 10. 07. 08:36

utolsó 20 hozzászólás

BUX index, BUX határidő, BÉT! péntek, 14:38
BUX index, BUX határidő, BÉT! péntek, 09:19
Én a hétvégétől nagyon fogok figyelni, mi történik a következő két hétben, belelátok egy turbulenciát, vagy cérna elszakadást, nem kimondottan várakozás, inkább figyelem, mi  lesz a második reakció (vétel, vagy realizálás), de azt érzem/gondolom/látom, hogy érkezhet valami meglepetés, azaz van lehetőség arra, hogy valami (fogalmam sincs mi) meglepje a piaci szereplőket (és igen, akár északi irányba, de erre most 10%-nál többet nem adok) és ezt nem egyes papírokra, hanem a piac egészére értem (incl.: USA, DE, FOREX).
OTP részvényesek ide! péntek, 09:05
19155 /2200, aktuális 120 vs 150 utolsó kötés 140
BUX index, BUX határidő, BÉT! péntek, 08:55

Érdemes kettéválasztani, szerintem:
.
1) Elliotti értelem vett ék, vagy LD, vagy ED, a helyzetből fakadóan max ED lehet, ED esetén az ék kiindulási pontja a cél, minimum, gyors mozgással, azaz az ék nagyságának 100+% veszi vissza (nem tartom elliotti értelemben vett éknek a belső szerkezetek miatt)
.
2) Rising Wedge, nem elliotti ék, a mozgás optimuma (ideális az a szint, amit többször elér, mint nem, zárási optimum) az ék nagyságának 14-22% között van, azaz nem hoz mély esést, ezekből tett be az elmúlt hónapokban Hathor majd egy tucatot, többsége nem adott belépési jelzést adott tf-n, mert előbb érte el a jelzett szintet (14-22%, kisebb tf-n más stratégiával, magasabb tf támogatással, kontra célárral hozhatott eredényt, de nem vizsgáltam), mint a trigger pontot, vagy nem volt értelme lőni, mert a RIsk: Reward arány az egy r-t sem érte el.
.
A pár napja leírt türelmes long, kapkodós short helyett tiszta sok száz ezer pontot hozhatott a tradernek, akinek még fagyasztó minuszban sem kellett ülnie, vagy sokáig ülnie. A jó világnak (long paradise) lehet hamarosan vége, kimerülés jeleit látom a chartokon, hogy ez mekkora idősíkot jelent, az még kérdés számomra.
OTP részvényesek ide! csütörtök, 16:33
Amit a fórumon mondanak, hogy a bank szánt szándékkal üti ki, az szerintem nettó 'marhaság', erre gondolsz?
OTP részvényesek ide! csütörtök, 16:06
ezt nem is értem
OTP részvényesek ide! csütörtök, 14:50

Származtatott termék, így van önálló értékpapír, de a kibocsátó mögé tesz "valami" fedezetet, azaz ellenirányú ügylettel hedgelheti, porlaszthatja a kockázatát:
"A certifikátok olyan származtatott értékpapírok, melyeket jellemzően pénzügyi szektorhoz tartozó vállalkozások bocsáta-
nak ki. A certifikátok 1989-ben jelentek meg először Európában
és azóta is német anyanyelvű országokban a legnépszerűbbek."
"A certifikátok több alaptípusa létezik:373 így többek között a
bónusz, az index, a részvénykosár, a garantált, és a turbo
vagy más néven knock-out certifikátok."
"A certifikátok működése során a kibocsátó pénzintézet fizetési kötelezettséget vállal
a termék kifizetési görbéje szerinti hozamok biztosítására, anél-
kül azonban, hogy ehhez szükséges lenne a befektetőnek a mö-
göttes termékportfolióval rendelkeznie."
"A pénzintézet fizetési kötelezettségének opciós és vagy csereügyletek (swap) vásárlá-
sával tud fedezett módon eleget tenni." - dr. Bujtár Zsolt Értékpapírosítás
OTP részvényesek ide! csütörtök, 12:06
A mögöttes termék miatt van valószínűleg kiütési ár, mondjuk mert az opció lehívásra kerül.
OTP részvényesek ide! szerda, 15:27
19140, hozza a kötelezőt, ahogy reggel írtam, lehet ma még ATH, lett
OTP részvényesek ide! szerda, 09:01
18760, most 18845 a prompt
OTP részvényesek ide! szerda, 08:59

Az osztalékfizetés során, a vállalat által termelt nyereség egy része, a vállalat könyveiből kikerül az osztaléknak megfelelő cash és a tulajdonosok zsebébe kerül, ezzel párhuzamosan nyilván a vállalat könyv szerinti eszközállománya (és forrásállománya) csökken, azaz a vállalat értéke az osztalékfizetéssel megfelelő nagyságrenddel csökken. A tulajdonosok vállalkozásban tartott vagyona csökken, az osztalék mértékével, ha az adót nem számítjuk, akkor az osztalékfizetéssel pontosan megegyező mértékkel pedig nő a cash állományuk.
.
Ha nincs osztalékfizetés, akkor az osztalék mértéke a könyvekben marad, ott marad a cégnél, a cég értéke nem változik, a tulajdonosok nem szenvednek el veszteséget.
.
Osztalék kifizetése a tulajdonosoknak jár, aki a részvényt az osztalékfizetés megfeleltetési napján birtokolta és számlavezetője kérte a  részvénykönyvi bejegyzését.
BUX index, BUX határidő, BÉT! szerda, 07:31

A piac mozgása egy végtelenül komplex, fraktálos szerkezet. A mozgás során mindkét irányba mozog az árfolyam, így a hozzá kapcsolt idősík függvényében mind a longosnak, mind a shortosnak igaza lehet az irányt illetően, egy ideig.
.
A fő trend irányában - ez jelenleg még long volt tegnapig - türelmesnek kell lenni, mert akkor szépen kidolgozza magát a pozíció, trenddel szemben gyorsnak és türelmetlennek kell lenni a tradernek, azaz az első jelre zárni kell, még akkor is, ha céláras zárás szintjét nem érte el a piac.
Mindkét irányban akad "hús", a fő trend irányába,  szép vastag steak szeletek, a trenddel szemben a csontról lerágható húscafatok.
.
A topik továbbra is - ahogy én látom - bearish vonalat erőlteti, azaz az érzelmi többlet, a túlfűtött megnyilvánulások a short irányába viszik el a topikot (a hitetlen, bosszús long is bearish érzelem melletti!),  a piacon meg mintha a korai shortosok húznák mindig új csúcsra az árfolyamot.
.
Fő Bux komponensek:
.
OTP: még mindig bullish történelmi ATH záró, történelmi ATH nap közben, fordulatra utaló jel (naposon) továbbra sincs, a tér szűk felfelé, de még nem reménytelen, lehet ma is ATH. A közgyűlésig a nagyok szerintem nem fognak döntést hozni, szóval nem hiszem, hogy nagyobb eladásokat dobnának a parkettre.
.
Richter: A harcnak vége, ellenben az offerek lecsökkentek, a könnyű kezek kirázásra kerültek, itt jelentős tér lehet északnak.
.
MOL: Kezd túlvetté, klimaxossá válni, ráadásul erővonal is húzódik ezeken a szinteken, fordulatra utaló jel nincs, de kialakulhat (ahogy az OTP-nél is), de ameddig ez nem következik be, addig ez még lszűken ongos.
.
A három fő komponens mindegyike erős, fordulós jel nincs, kettőnél szűk tér, a harmadiknál óriási a további emelkedés előtt. A fordulathoz legalább kettőnek a kisebb reccsenése kell, amíg ez nincs, addig tovább kúszhat felfelé az index is.  Másfél éve erős emelkedés van, a fordulathoz extrém elszállás (indikátorok alapján nincs) vagy lassulás szükséges (szerintem ez van).
.
Dow elméletből: A trend mindig addig tart, amíg erőteljes, ellenirányú jelzés nem érkezik a trend töréséről. A forgalom trenderősítő. Délre alacsony forgalom, északra növekvő forgalom jellemzi a papírokat, ez még bull volt a tegnapi napig.
OTP részvényesek ide! kedd, 11:04
Intraday várakozásaim vannak, nagyobb idősíkon nagyon figyelek, kialakulnak -e támogatott short konfigurációk, vagy csak olyanok, melyek tévedésbe taszítják a tradereket. Nagyobb eséllyel arra gondolok, hogy egy olyan időszak jön, ami mindkét irányba megtépázza a tradereket, kemény visszajelzést ad a túlfűtött EGO-nak, akár extrém longos, akár extrém bearish a tulaja. Heves mozgás, gyors fordulat, majd altatás és kezdődik minden elölről. A környezet is alátámasztja ezt, mondjuk egy bearishbe forduló usa mellett, a kamatemelések negatív vetülete, mely akár jó is hathat az OTP árfolyamára. Csökkenő forgalomra és sok stopvadászatra számítok a következő időszakban, egy komplex, fraktálszerű mozgásra, akár nagyobb idősíkon is. Valószínű inkább elkerülöm a tradet a termékben.
OTP részvényesek ide! kedd, 10:01

A héten közgyűlés, vajon leverik előtte az árfolyamot?
Hoz-e valamelyik heavy trader komoly döntést, vagy kivár?
OTP részvényesek ide! kedd, 09:59

Nem tisztem megítélni ki milyen formában alkot véleményt a piacról, mert egy apróbb feltétel megváltoztatásával a végkimenetel is teljességgel megváltozhat, ráadásul a TA alapon nem egy eset számít, hanem sok.  Így egy -egy tévedés minden rendszer sajátja, ettől a rendszer még nem lesz rossz, vagy hibás.
.
Saját, a legtöbb esetben működő megközelítésem alapján a következőket láttam:
.
1) Elliotti alapon nem volt kész a szerkezet, azonban amennyi szubjektivitás van a jövőbeli események vonatkozásában, annyira kétséges is lehet egy elképzelés, hogy önmagában ez kevés, azonban a szerkezet különféle timeframeken azt mutatta nincs készen.
.
2) Sokszor érdemes arra is figyelni, hogy hol hibázhatnak a kereskedők. Jelenlegi hiba egy tripla top feltételezés, amely nálam nem állta meg a helyét, mert egyfelől fordulós gyertyajelzés nélküli, azaz támogatás nélküli gondolat volt, ráadásul erős napos trendgyertyával, mely után nem fordulat, hanem további emelkedés érkezik nagyobb eséllyel (lassulás a trend vége felé, gyorsulás a trend közepénél), másfelől az indikátorképek nem mutatták a lefordulás lehetőségét. A dupla és tripla topok jelzése a fórumokon legtöbb esetben hibás, ki kell alakulnia egy swing topnak (bottomnak) ahhoz, hogy értékelhető legyen, nem elég egy ellenállási szinthez való felérés, főleg nem teli gyertyával.
.
3) Érzelem alapján történt képalkotás a piaci folyamatokról, ezt nehéz értelmezni, sok gyakorlat kell hozzá, de amikor az érzelmek egy tipikus foka érezhető egy véleményben, akkor esélyes, hogy nem objektív a vélemény.
.
4) Más termékről leszűrt vélemény (usa, dax stb.), ami a legtöbb esetben hibát hoz.
.
5) Harmadszor ment fel egy ellenállási szinthez, statisztikailag ilyenkor azt nagyobb eséllyel átviszi (mert Elliott alapon csak az emelkedő háromszög esetében lehet megálló, itt pedig valószínűleg az nincs.
.
6) Ugyanaz ismétlődött ma az OTP-ben, ami tegnap a buxban. Nyitóban hibás elképzelések meglovagolása, majd a follow through hiánya miatt a shortosok egy részének kirázása.
.
Érdemes a fordulók előtt Charles Dow elméletére gondolni: a trend mindig addig tart, ameddig erős, ellenirányú jelzés nem érkezik a trend töréséről, a fordulatról.
OTP részvényesek ide! kedd, 09:21

ATH, ahogy az várható is volt.
Ha valakit érdekel, akkor le is írom majd miért.
OTP részvényesek ide! hétfő, 22:57

Csak óvatosan, a magyar piac sokszor emelkedik, amikor az usa futures esik és fordítva is sokszor van, az USA emelkedik a Bét esik! Nehogy ATH legyen ebből holnap!
BUX index, BUX határidő, BÉT! 2021. 10. 08. 09:56

Ez a baj, hiába írok, az elfogultság akkora, hogy nem értitek, csak az olvasod ki, amit éppen akarsz, szeptember elején leírtam:
.
"Mindezek ellenére objektív kritériumok továbbra is arra figyelmeztettek, hogy csak egy esési próbálkozás érkezhet a piacra, mely után magas korrekció, vagy új csúcs várható."
.
vagy a hó elején:
.
"A történelem ismétli önmagát. Az indikátorok ismét hasonlóan "rossz" divergenciát mutattak a hó közepén, a lefordulási kísérlet kudarcba fulladt, nem indult meg a mindent elsöprő pánik, a tegnapi napon az index a korábbi ATH közelébe jutott vissza és nem kizárt az újabb ATH az elkövetkező időszakban. Az ék ismét nem működött (mondjuk a letörés sem valósult meg).
.
Az ilyen és hasonló indikátorképekkel, ahol a trendfordulat (korrekció a legtöbbször elindul) besül, vagy nem éri el első nekifutásra a kívánt szintet, azaz kiveszi a stopokat, vagy magas korrekció következik. A lényeg, még ha erős is az elképzelés arra vonatkozóan, hogy elindul a trendfordulat a legtöbb esetben nem jó kereskedési lehetőség, maximum alacsony idősíkon, egy kontra lövésre jó a szituáció, gyors meneküléssel. Az idő pénzt és stopszintet spórol, ha a trader kivár vagy a fentieknek megfelelően kezeli a jelzést és a legapróbb jelre menekülőre fogja, zárja a pozíciót. Ilyen történések során nagyon sok esetben jelenik meg értetlenkedés a piaccal kapcsolatban, mert negatív elképzelések (esetleg hírek, vagy más piacok beesése) mellett sem hozza a trader által várt eredményt a piac. 
.
Az elmúlt időszak során az indikátorképek megváltoztak, egy következő short konfiguráció esetében már reális lehetősége lehet egy nagyobb fordulat megindulásának, de türelmesnek kell lenni és kivárni a megfelelő pillanatot, legalábbis napos idősíkot figyelembe véve. A piac fraktálszerűen mozog, azaz kisebb idősíkon egy bear piacon (napos) is lehet jó longot fogni és fordítva. ".Továbbra sem tartom magam extra longosnak, vagy shortosnak, nyitott vagyok objektív elvek mellett mindkettőre..Jó kereskedést! Bármelyik irányba is álltok!

friss hírek További hírek