1053

Regisztráció: 2005-08-18 03:00

Hozzászólások száma: 139

Utolsó hozzászólás: 2012-07-02 10:46


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 2
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Borzasztóan rossz egészségűek a magyarok 2012. 07. 02. 10:46
#2
A pontos statisztikával nem lehet vitatkozni, a tények makacs dolgok. A cikket olvasva vetődött fel, hogy mi lehet az oka a kedvezőtlen egészségügyi helyzetnek, mely csoportoknál jellemzőek a tendenciák, vagy területileg megállapítható-e a veszélyeztetettség, miben különbözünk az Uniótól. (Magyarországon van egy jelentős kisebbség, csaknem a lakosság 10 %-a, vajon az egészségügyi helyzet részletesebb vizsgálata nem mutatná-e az eu-hoz mért eltérések okai között a kisebbség arányának elmúlt idöszakbani komoly mértékű növekedését, mint okozó tényezőt) Az orvos bérek való igaz lényegesen alacsonyabbak az eu-nál, de más foglalkoztatotti csoportoknál is igaz ez. A bér helyzeten nem lehet úgy javítani, hogy kiragadunk egy rész, az egészhez pedig nem nyúlunk.
Nyerni fog a lottón? Így fektessen be négymilliárdot! 2012. 06. 13. 16:13
#16
Konkrétabban hová?
A roma háztartások 55 százalékának nincs dolgozó tagja 2011. 10. 27. 11:34
Szerintem az a legnagyobb baj, hogy álemberiességből nem elemzi senki a problémát, mert ha megtenné, rögtön cimkét kapna. Pedig csak akkor lehet megoldást találni, ha tudják az okokat. És itt túl kellene lépni rendszereken, pártokon, előitéleteken, áldemokratizmuson.
Demokratikus Koalíció néven új pártot alapít Gyurcsány Ferenc 2011. 10. 26. 12:12
Sokkal nagyobb baj, amikor az emberek önmagukat csapják be, mert az ellen nem lehet védekezni.
Demokratikus Koalíció néven új pártot alapít Gyurcsány Ferenc 2011. 10. 26. 11:57
Aki nyugdíjat kap, sok-sok évet dolgozva fizette a nyugdíjjárulékot. Ez egy olyan biztosítás, ami mindig megéri a biztosítónak, mert sokan sajnos rövid ideig tudják csak igénybe venni a járulékot. Másik az, hogy a nyugdíjasok nagy része a leszármazottak segítésében is szerepet vállal (gyerekfelügyelet, lakásszerzésben segítség, főznek-sütnek, ott mindig megmarad az otthoni jelleg a gyerekeknek, unokáknak, szívesen adják, amit adnak nekik, sokszor anyagilag is támogatják őket, mellette sokan még dolgoznak is, stb.) A még nem nyugdíjas nem is látja azt a társadalmi szerepet, amit a nyugdíjasok általában betöltenek. Ha te fiatal korod miatt írtad ezt a véleményt, akkor még részben érthető, de ha már felnőtt vagy illik úgy is gondolkodni.
A végtörlesztés első napjának mérlege 2011. 09. 30. 11:13
#2
Nem tudom, milyen részletszabályok vannak a végtörlesztésnél a bank által felszámítandó költségek esetén. Van olyan bank, ahol csak min 10 nap után lehet a végtörlesztésre szánt összeget egy elkülönített számlán elhelyezni, így már a következő hónap, most október után is fel akarnak adminisztrációs díjat, időarányos kamatot és egyebet is számolni. azt mondják, hogy a végtörlesztésen elvégzett munka díja jár nekik. Helyes ez így? a Tv költségmentességet ígért.
PSZÁF: nem átlátható a lakossági hitelek árazása 2011. 09. 29. 18:05
#2
Van itt más, még széles körben nem ismert gond is. Az Otthonmegőrző Tv szerint a bankok nem számolhatnak fel külön költséget az egyösszegű végtörlesztésnél. Mégis találtak kiskaput. Ha a kérelmet benyújtja az adós, akkor minimálisan 10 nap ügyintézési határidőt szabnak meg, nincs vita az ügyfél részéről, s erre a 10 napra kamatot, adminisztrációs díjat számolnak fel. A miértre az a válsz, hogy a normál végtörlesztésnél is min 5 nap az ügyintézési h.i, itt a nagy forgalom miatt 10-re emelték. Arra, hogy miért az adós költségén ügyintéznek, nem tudnak választ adni. Így mégiscsak kifizettetik az adóssal a normál végtörlesztés költségét. Akkor hol itt a költségmentesség?
Döntött a parlament - Igen a végtörlesztésre 2011. 09. 19. 21:56
#2
Szerintem jó döntés, mert az állampolgár által nem befolyásolható folyamatról(árfolyamról) van szó, sok állampolgárt a tönkremenéstől ment meg
Lázár János: mindenkinek jó a fix árfolyamon való végtörlesztés 2011. 09. 12. 18:09
Ez úgy igaz, ha tudja az ember, ki honnan n ézi a javaslatot. Jobboldali, baloldali, nemzetiségi, jó módú, vagy nem, van-e deviza hitele, vagy nem, pénzügyi befektető, vagy nem, stb.
Szakadatlanul drágul tovább a svájci frank 2011. 09. 02. 14:17
#64
Én megnéztem egy évre visszamenőleg az adatokat, sajnos van összefüggés közöttük.
Szakadatlanul drágul tovább a svájci frank 2011. 09. 02. 14:14
#60
A baj ott van, hogy már nem is értik egyesk, hogy mi mond az ember. Vagy olyan mértékben elfogúltak a bankokkal, hogy fel sem fogják, mi megy végbe körülöttük. Még egy lehet az ok, olyan messze élnek a problémától, jólétben, hogy fel sem fogják a valóságot.
Szakadatlanul drágul tovább a svájci frank 2011. 09. 02. 14:06
#55
Jelentkezzen aki még elhiszi ezt a globális növekedési gondok hablatyot. Valamim más oka lehet ennek. Mert nem hiszem, hogy, hogy bizonyos pénzügyi körök körök elkezdték volna vásárolni a frankot. Naív aki azt hiszi, hogy van összefüggés adott hónap 10-i franhitelek törlesztési időpontja és a frank árfolyama között, mert hogy így a bankok extraprofitra tehetnek szert. Én nem gondolom, hogy így lehet. Más hogyan látja?
Rögzíthetik az euróhoz a svájci frank árfolyamát 2011. 08. 11. 11:06
#2
idézet: \"Abszurd mértékű a svájci frank túlértékeltsége, ezért semmilyen hatásos eszközt sem zárunk ki ez ellen a folyamat ellen - nyilatkozta a svájci jegybak elnöke a svájci Neue Züricher Zeitungnak. Philipp Hildebrand az interjúban beszélt a svájci frank euróhoz történő rögzítéséről is, ami véleménye szerint politikai döntést igényel. A hír azonnal gyengítette a frankot.\"

Érdemes lenne egy ilyen megoldáson itthon is elgondolkodni. Szerintem minden más, most futó megoldás kimenetele bizonytalan, hisz más szereplőktől függ, nem tervezhető a kimenetele.
Matolcsy: nem tervezi a kormány a frankárfolyam befagyasztását 2011. 03. 03. 17:36
#2
Pedig valamit kellene tenni, mert a bankok nemcsak a magas árfolyammal,nemcsak a kockázati tényezők lebegtetésével, hanem a törlesztések időpontjának közeledtével valami ismeretlen okból mindig megnövekedő frankárfolyammal is szert tesznek hatalmas profitra. Rögzíteni az árfolyamot, vagy akármit, de tenni kellene, mert így a hitelesek közül a fizetők a kamatnövekedés, az egyéb költségek növekedése révén megfizetik a törleszteni nem tudók, vagy nem akarók terheit is.
Újra gyengüléssel kezd a forint 2011. 03. 02. 08:57
#2
Hát persze, mert megint közeledik a frankhitelek e havi törlesztési ideje, ez nehogy már alacsonyabb árfolyamon történjen. Erről a tendenciáról azóta se olvastam elemzést. Hallgat a szakma?
Alulteljesíti a forint a régiót 2011. 02. 10. 14:05
#4
Az az igazság, hogy én elemzésre gondoltam a témát illetően. Egyben biztos vagyok, hogy a hiteltörlesztők semmi olyan akcióba nem kezdtek Európában a pénzpiacokon, amitól a frank árfolyama mindig a kárukra változna a hónap 10-e tájt. Persze a többi szereplő stratégiája nem ismert, hogy mit gondol az ember, az meg senkit nem érdekel.
Egyébként a bóvli kategóriának lehet szerepe, ha az minden piacon és minden ország megítlése kapcsán egyformán a gazdasági racionalitáson alapúl.
Alulteljesíti a forint a régiót 2011. 02. 10. 13:50
#2
Tisztelt Portfolio!

Ma is megkérdezem, miért emelkedik a frank árfolyama hónap 10-e tájékán, amikor pl frankhitelek törlesztőrészlete esedékes. Remélem egyszer csak vállalkozik valaki hozzáértő az okok megfejtéséhez, elemzéséhez. Vagy ez már meg van fejtve, csak nem publikus? Pedig érdekli a közvéleményt!
Hajnali csúcs után gyengült a forint 2011. 02. 09. 18:29
#2
a
Elgyengült reggel óta a forint 2011. 02. 07. 15:27
#3
?????
Elgyengült reggel óta a forint 2011. 02. 07. 15:19
#2
Tisztelt Portfolio!

A szakemberei közül nincs valaki, aki kikutatná, és persze meg is írná miért a frankhitel törlesztés időpontjának közeledtével megy fel mindig a frank árfolyama? Mert én nem tudom! Megy, vagy viszik? Lassan nem lehet elmenni már szó nélkül e mellett!

friss hírek További hírek