Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Ha jól gondolom, akkor ezt ugyan Berkshire vette, de nem Buffett/Munger művelte, hanem a két (?) portfóliómenedzserük valamelyike, akik viszonylag kisebb kitettséget vállalhatnak.
Jól passzol ide az infó, hogy a Berkshire mérlegfőösszege 654 milliárd dollár, a befektetett tőke pedig 400 millió körüli. Tehát 0.1%-ot sem rakott bele, és én is csak 0.5%-ot fektetek be.
STOR al kapcsolatban nem tudom, en utanna neztem a cegnek es nekem borzaszto kicsi cegnek tunik. Igaz a divident magas, Buffet is beszallt, bar a nagy emelkedes a hirre mar lement. En a ceg merete es a multbeli zuahansok miatt az en kockazati szintemhez nem megfelelo. Ettol fuggetlenul ha lesz egy nagyobb eses akkor lehet beszallok egy kis tokevel, aztan figyelem mi tortenik. De ez az en privat velemenyem.
STOR vásárláshoz ez lenne a stratim: Az árfolyam várhatóan 24-ig felmegy, azaz 5%-ért be lehet szállni egy rövid körre. Kb 2017.07.20-a körül kap egy hatalmas pofont (ennek lehetséges oka - rossz negyedéves adat, vagy általános tőzsdei zuhanás) amitől beesik 22-21,4 tartományba. Itt keresnék beszállási pontot így a későbbiekben kapott osztalék is magasabb a vételárra vetítve.
Tibi, az en chartjaimon a REIT-ek 2014-15 evben voltak topon. Azota egy nagy eses, (30-50%) es egy tisztan harmas szerkezetu a-b-c formaju visszakorrekcio latszik. Szoval a chart medves piacot sejtet. Iden ugy Aprilisig emelkedtek, de azota megint gyengek.
Menj ahogy szoktal, a sajat fejed utan.
Jött a hír, hogy a Berkshire Hathaway beszállt a store capitalba. Arra gondoltam, hogy jó passzív befektető módjára megspórolom magamnak a gondolkodást, és befektetek én is a vállalatba. Noha REIT-et már nem terveztem venni. Holnap eldöntöm.
Jun 19, 2011 - Bitcoin market hacked, crashes to below $0.01 per bitcoin
link
a Mt. Gox pedig azóta már csődbe is ment...
az is elég kínos volt...Mt. Gox - Bankruptcy; Stolen bitcoin (2014–16)link
En a Halliburtonnel vagyok igy. Eleg szepen felalltak az olcso olaj okozta problemakbol, es mivel most az olaj alacsony a papirok is eleg alacsony aron mozognak. Radasul az arfolyamuk az olaj aresesen kivul mas okok miatt nem nagyon esett.
Az a gyanúm, hogy WDC-ből (másfél év után 55% hozammal, miközben volt 40% veszteség is és nem volt gyomrom rávenni) most kell kiszállni, mielőtt Toshiba értékesítési döntés megszületik. Attól félek, hogy bármi lesz a kimenetel, WDC beszakad. A várakozások most felhajtják az árat, de egyszer elérkezik a kijózanodás pillanata.
Value Investing