Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Tobb helyen -itt a forumon is- tema volt a kisker szektor.
Nem tudok dulore jutni. Hosszabb tavra gondolkodva: szeressem? Ne szeressem?
WalMart? Target? Kohl's? Más? Europai?
Mi a velemenyetek?
Köszönöm.
A következő részvénycsomagot 2 hét múlva veszem. Ezekből a szektorokból igyekszem találni: Szórakoztatás, hadiipar, ital, mezőgazdaság, általános fogyasztási cikk, fa, munkagép, szoftver, üzleti szolg. Osztalékhozam legalább 2.9%, P/E lehetőleg 15 alatt. 10 éves időtávon a saját tőke minimum stagnáljon.
Az en velemenyem az hogy a nasdaq tovabb esik meg pedig azert mert ez a penteki nagy eses eljutott sok kis befekteto fulebe es most majd mindenki probalja realizalni a profitjat mielott keso lenne. En egy hete kb mar elkezdtem leepiteni a nasdaq papirjaimat, viszont kesobb lehet hogy lesz meg jo beszallo.
Meg mindig tart a szelsoseges monetaris tul-stimulalas vilagszerte....a kamatok meg mindig nulla korul vannak. Es kozben egyre nepszerubb passziv investing (ETF, Funds, stb). Ez a ketto egyutt tovabb nyomja fel az indexeket. Tovabbra sem kell senkinek a value reszveny, most mindenki a momentum es growth reszvenyeket veszi. Akarmennyibe kerul.
Penteken kis izelito volt abbol, milyen lesz a hatas a masik iranyba, ha a piac megfordul ebben a helyzetben. Alighanem a FANG es NASDAQ Index le-fel csapkodasaval kezdodik a fordulat. Rohadtul hasonlit 1999 nyarara.
jól feltételezed, a caracasi tőzsdeindex teljesítménye két dolgot mutat meg rendkívül világosan:
1. hiperinfláció van Venezuelában2. a tőzsdeindex szárnyalásának semmi köze sincs a reálgazdaság teljesítményéhez
jut eszembe van még hová fejlődni:
a caracasi tőzsdeindex az 1993-as 0,73-ról már 92262 pontig szárnyalt!!!!
link
ez több mint 12,6 MILLIÓ SZÁZALÉKOS rali 14 év alatt
jól feladták a leckét a FED-ben és az EKB-ban dolgozó AMATŐR PANCSEREKNEK:)))
ha meg még jobban lerántják akkor gyün egy kis QE NIRP és ZIRP-el vegyítve
és így megyünk egészen a túladagolásig:)
link
így működik a modern "drogdíler" közgazdaságtan:)
Közben lerántották a Nasdaq-ot 3.7%-kal. Nvidia -11%, Apple -5%, Amazon, Facebook, Microsoft -4%. Most épp kicsit visszajött a mélypontról. Kellett már egy kiadós esés.
Olasz tőzsdén unicredit, hosszabb távon van benne fantázia, csak nincs még oszti.
Osztrákoknál raiffeisen, tervezik az osztalékot és még érték alatt forog.
Románoknál brd, kiemelkedő osztalékot fizet.
Néztem amiket lentebb linkeltek, nem ástam bele magam, de van egy csomó ingatlanos cég. Nem gondoljátok, hogy hosszabb távon bajban lesznek? Lásd macys, sears és társaik folyamatosan zárják be boltjaikat, üresen állnak az ingatlanok. Hotelek az airbnb miatt vannak gondba.
Csak elmélkedtem egy picit.
ha tudnám akkor nem kérdezném, én csak a 2008 óta kibontakozott őrült divergenciát látom, pl. az olasz tőzsde talán már megérne némi alaposabb tanulmányozást...
$MIB:$DAX
link
és ez a többi dél-európai piacra is igaz
linklinklink
vagy akár az osztrák piacra is
$ATX:$DAX
link
olyan dolgokat már inkább csak félve említek meg mint a tetszhalott állapotba merevedett balkáni tőzsdék... (pl. horvát, szerb, bolgár)
ez pl. egyáltalán nem tűnik túlfűtött piacnak...
crobex
link
Value Investing